Şimdi Ara

Kobe> LeBron[ Tanri sahidim ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vinsanity703

quote:

Orijinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

Birincisi LeBron her türlü NBA'in en iyi sırtı dönük oyununa sahip.Pas yeteneği olarak Kobe'nin üstünde olduğı için.

İkincisi ''LeBron Kobe'ye yaklaşamaz bile o konuda...'' Sanırım clutchın anlamını bilmiyorsun tam clutch olmak illa son saniye basketi atmak değildir.(ki LeBron bunu da çok rahat yapabiliyor.)mesela LeBron gelir playoff konferans finalinde takımının attığı son 29 basketin 28'ini atar mesela.Boston'a karşı NBA2K oynarmış son çeyrekte 20'den fazla sayı atar ki bunu Boston'da yapar falan feşmeken.
    Yani LeBron bu konuda öyle silinip atılacak bir oyuncu değil bence.

Sırtı dönük oyunla pas yeteneğinin ne alakası var pek bağlantı kuramadım açıkçası. Ben lebronun maç içinde sırtı dönük top aldığını pek hatırlamıyorum ama Kobe neredeyse topu hep sırtı dönük alıyor ve ordan sayılarını/asistlerini vs. buluyor son senelerde. lebronun eksik olduğu konuda bile lebron apaçiliği yapmaya gerek yok.

Ayrıca kobe ile lebronun karşılaştırılamayacağı bi konuya daha değinmişin. Belli maçları seçip lebron bunu yaptı kobe yapabildi mi gibisinden.. Bence o konulara girmeyelim 81 sayı, 3 çeyrekte 62 sayı ( Dallas 61 atmışken), 4 maç üst üste 50+ sayı, 9 maç üst üste 40+ sayı vs.

1.LeBron sırtı dönük topu aldığı zaman pas yeteneği ile de tehdit oluşturuyordu bir bakıma.Mesela Kidd oyunu sırtı dönük çok iyi kurar.LeBron'da sırtı dönük top aldığı zaman üçlük çizgisindeki adama tak diye pası indiriyordu double team geldiğinde gelmediği zaman da sayıyı çıkartıyordu oradan LeBron.Kobe'nin bu repartuarı yok post oyununda anlatmak istediğim şey o.Ki bu da LeBron'un post up oyununda bi' farklılık yaratıyordu.Ama sonuç olarak Kobe bu konuda daha iyi biraz apaçilik yapmışım bu konuda kabul.

İkincisi için bi' clucth durumu göremedim ben.Sen nasıl görmüşsün şaşırdım doğrusu.Ben maçın kritik anlarında sorumluluk almak da clutchlığa girer,LeBron bunu çok iyi yapar anlamında istatistik verdim sen ne yazmışsın...(He bana göre Kobe bu konuda daha iyidir ama ''LeBron Kobe'ye yaklaşamaz bile o konuda...'' demek saçmalıkdan öteye gidememiş maalesef...)

quote:

Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

@Çünkü Fenerbahçeliyiz

Afedersiniz ama post oyunun kalitesini fizik ile değerlendirmeniz bu konuda bilgi sahibi olmadığınızı gösteriyo keza pas da dahil.Post fundimantel'ı bunlardan ayrıdır.Zaten sadece kendi düşüncelerimi iletmedim bu konuda ki bilir kişilerin düşüncelerini de aktardım.
    Çok farazi konuşuyosunuz.Kobe'nin 2008'den önce kaç maçını izleyebildiniz de bunların yarısının
    quote:

yani iyi pas üzerine olmayan
    şeklinde tanımladınız.Tamam Lebron'u sevin Kobe'yi eleştirin ama gerçekçi olalım.

Açıkçası uzun zamandır NBA'i takip ediyorum.Kobe'nin maçlarını da açıkçası çok izledim.Kobe 2008'den önce arkadaşlarına pas atmayı ikinci plana bile atmamış bir oyuncuydu.LeBron Cavs gibi ligin en dandirik takımında 7 küsür asist ortalamaları tutturmuştu.(Ki bi' o kadarını da Cavs kaçırmıştı zaten.)Kobe'nin pasları ise sadece elde patlayan paslardı yada sistem sonucu olan paslardı.Zaten bu konu hakkında konuşmamız bile saçma LeBron'la Kobe'yi başka sınıflarda karşılaştırmamız gerekli burada galibin Kobe olmadığını siz de biliyorsunuz.

• Kobe'nin Lebron kadar iyi saha gorusune ve pas yetenegine sahip olmadigi bir acik. Kobe ile Lebron'u her konuda kiyaslayin ama is pas yetenegi ve saha gorusune geldigi zaman mumkunse kiyaslamayin. Yok ucgen sistem yok cart yok curt gibi bahaneler komik oluyor.
  • Durant ikisini de geçebilir.

En azından xx sayı barajını aşan en genç oyuncu ünvanlarını sırayla Kobe'den alacak gibi duruyor. Şampiyonluk kısmı şimdilik biraz karanlık tabi
  • İnsanlar farklı düşünüyor bilmiyorum ama Lebron'un televizyonda takımdan ayrıldığını açıklasında bir sorun görmiyorum ben, Miami'ye gidişi büyük bir hataydı, Bosh gidebilir (onun çapı belli, tek başına takım sırtlayacak bir oyuncu olmadığı mağlum)

Birde anlam veremediğim bir şekilde Lebron-Wade ikilisine karşılık olarak Gasol diyen zihniyetler var hala ya bu insanlar Gasol'ü Lakers'da izledi sadece ya da oyuncu kıyaslama kriterlerinde bir sorun var, Gasol çok iyi bir yan parçadır Wade ve Lebron değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vandosa

Birde anlam veremediğim bir şekilde Lebron-Wade ikilisine karşılık olarak Gasol diyen zihniyetler var hala ya bu insanlar Gasol'ü Lakers'da izledi sadece ya da oyuncu kıyaslama kriterlerinde bir sorun var, Gasol çok iyi bir yan parçadır Wade ve Lebron değil...

sen nerde izledin bilmiyorum ama ben barcelona'dan beri izlerim gasol'u, şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki gasol o kafanızdaki "yan parça" denecek kadar çapsız bi adam değil.. howard ve duncan ile birlikte şu anda en iyi 3 uzundan biri.. gerçi duncan'ın da dönemi yavaş yavaş bittiğini düşünürsek, en iyi 2'den biri.. ama gasol'ü asıl değerli yapan lakers'ın sistemine müthiş uyan bi oyuncu olması..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

quote:

Orijinalden alıntı: vandosa

sen nerde izledin bilmiyorum ama ben barcelona'dan beri izlerim gasol'u, şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki gasol o kafanızdaki "yan parça" denecek kadar çapsız bi adam değil.. howard ve duncan ile birlikte şu anda en iyi 3 uzundan biri.. gerçi duncan'ın da dönemi yavaş yavaş bittiğini düşünürsek, en iyi 2'den biri.. ama gasol'ü asıl değerli yapan lakers'ın sistemine müthiş uyan bi oyuncu olması..

Duncan'ın dönemi maalesef kapandı... En azından bu seneki normal sezon gidişatı onu gösteriyor. Playofflarda vites arttırsa bile bir Howard ya da Gasol etkisi yapabilmesi çok zor.

Ayrıca Gasol şu anda ligin en iyi 4 numarası ve potaaltı oyuncusu. 2007de Parker'ın Finals MVP ödülü aldığı düşünülürse geçen seneki Finals MVP Gasol'ün de hakkıydı hatta neredeyse.

-----

http://www.nba.com/video/channels/nba_tv/2011/01/13/20110113_journey_drj.nba/?ls=iref:nbahpt1

Bron ve Kobe MJ olmaya kasarken bir de şu adamı örnek alsalar ya...

• Gasolu Gasol yapan adam kobedir. Memphisteyken kim Gasol için en iyi 2. pivot derdi? Kobe'yi takımdan çıkarın yine pısırık bir Gasol olarak yolunu devam eder.

quote:

2002yi katmıyorum, 2000 ve 2001'de Shaq'ın yanında kim olsa yüzük sahibi olurdu.

Kobenin 00-01 playoff ort. 30-7-6 civarı bir şeydi. Nasıl Shaq dominant olduğunda Kobenin bu performansları hiçe sayılıyorsa bundan 4-5 sene önceki Kobe performansları yanında Lebron'un 30-7-7 lerin adı geçmiyor. Oyuna hükmetmek ve dominantlık daha farklı şeyler. Lebron ne bireysel olarak Kobe kadar bir sezon içerisinde dominant oldu, ne de takım performansı olarak yüzüğe sahip olabildi. Karşılaştırdığınız iki şey arasında dağlar kadar fark var şuan. Mesela (allah göstermesin) Lebron büyük bir sakatlık geçirdi ve basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Lebron'un buraya kadar olan performansı için kim Lebron>Kobe diyebilir? İlersi ne gösterir bilinmez ama şuan için Kobe>>>Lebron dur.

• quote:

Gasolu Gasol yapan adam kobedir. Memphisteyken kim Gasol için en iyi 2. pivot derdi? Kobe'yi takımdan çıkarın yine pısırık bir Gasol olarak yolunu devam eder.

yahu bu nasıl oluyor bi açıklayıver be.. pasör özelliğini de mi kobe geliştirdi.. kobe mi ayaklarını çabuklaştırdı, fundamental'ini kusursuz hale getirdi, şutunu mükemmelleştirdi.. kobe'yi yüceltmek için de bu kadar saçmalamayın
  • quote:

Gasolu Gasol yapan adam kobedir. Memphisteyken kim Gasol için en iyi 2. pivot derdi? Kobe'yi takımdan çıkarın yine pısırık bir Gasol olarak yolunu devam eder.

quote:

2002yi katmıyorum, 2000 ve 2001'de Shaq'ın yanında kim olsa yüzük sahibi olurdu.

Mesela (allah göstermesin) Lebron büyük bir sakatlık geçirdi ve basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Lebron'un buraya kadar olan performansı için kim Lebron>Kobe diyebilir? İlersi ne gösterir bilinmez ama şuan için Kobe>>>Lebron dur.

Şu anda başarı bazında tabii ki Kobe>LeBron ama yetenek ve verebilecekleri LeBron>Kobe durumunu karşılar.Bu sadece yüzük değil;(ki yüzük bazında da LeBron öne geçebilir ama o gerçekten çok zor.)herhangi türlü bireysel başarılar ve MVP ödülleri.Bu bakımdan LeBron'u daha önde görüyorum.Ayrıca çıkardığım yerin birinde dominantlıktan bahsetmişsin LeBron geçen iki sene normal sezonu domine etti.Playofflarda da inanılmaz işler gördük LeBron'dan.

• quote:

quote:

Kobenin 00-01 playoff ort. 30-7-6 civarı bir şeydi. Nasıl Shaq dominant olduğunda Kobenin bu performansları hiçe sayılıyorsa bundan 4-5 sene önceki Kobe performansları yanında Lebron'un 30-7-7 lerin adı geçmiyor. Oyuna hükmetmek ve dominantlık daha farklı şeyler. Lebron ne bireysel olarak Kobe kadar bir sezon içerisinde dominant oldu, ne de takım performansı olarak yüzüğe sahip olabildi. Karşılaştırdığınız iki şey arasında dağlar kadar fark var şuan. Mesela (allah göstermesin) Lebron büyük bir sakatlık geçirdi ve basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Lebron'un buraya kadar olan performansı için kim Lebron>Kobe diyebilir? İlersi ne gösterir bilinmez ama şuan için Kobe>>>Lebron dur.

http://www.basketball-reference.com/teams/LAL/2000.html
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2000_finals.html
    http://www.basketball-reference.com/teams/LAL/2001.html
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2001_finals.html

2001de ortalamalarına kötü diyen yok. Gayet iyi ortalamalar.

Ama bu, o şampiyonlukları Kobe'ye mal etme çabalarını hâlâ boşa çıkarıyor. Sadece 2001 yazsan bir nebze de 2000i katıp da cümle kurman ayrı bir facia yine.

Koyulttuğum kısım hakkında ise kendini kandırmaya devam et. Madem ortalamalara o kadar önem veriyorsun, bu da benden sana gelsin;

http://www.nba.com/playerfile/pau_gasol/career_stats.html
    http://www.basketball-reference.com/teams/LAL/2010.html
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2010_finals.html

Bu ne yaman çelişki, Shaq'ın takımından Kobe'yi övmek için bir yerler ararsınız ama Kobe'yi övmek için de Kobe'nin önceki yan rolünü üstlenen Gasol'ü de itin şeyine dürtmekten geri kamazsınız.

Bravo.

• bi de şu "kobe'nin 5 yüzüğü var lebron'un yok zaaaaaa xdxd" muhabbetini bırakın artık.. yüzük herşeyin ölçüsü değil.. barkley, stockton, malone gibi adamlar vujacic, mark madsen gibi adamlardan daha mı değersiz yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22
    bi de şu "kobe'nin 5 yüzüğü var lebron'un yok zaaaaaa xdxd" muhabbetini bırakın artık.. yüzük herşeyin ölçüsü değil.. barkley, stockton, malone gibi adamlar vujacic, mark madsen gibi adamlardan daha mı değersiz yani

Kimse oyle birsey demiyor. O adamlar Sasha falan Kobe gasol gibi adamlarin sayesinde aldi yuzugu aldiran asil adamlardan konusuyoruz. Takimin malzemecisi bile yuzuk aliyor
  • quote:

yahu bu nasıl oluyor bi açıklayıver be.. pasör özelliğini de mi kobe geliştirdi.. kobe mi ayaklarını çabuklaştırdı, fundamental'ini kusursuz hale getirdi, şutunu mükemmelleştirdi.. kobe'yi yüceltmek için de bu kadar saçmalamayın

Sorum yukarda açık ve netti, memphisteyken bu adama en iyi 2 pivottan biri dermiydin? Bu adam all starı zorlayan bir adamdı. Gasolde liderlik vasfı namına hiçbir şey yok, maçın başında 2 blok yer tüm maç ezikleri oynar. Ama kobeyle oynadığı için liderlik vasfını almasına gerek kalmadığı için lakersta sırıtmıyor. Kobeye yapılan savunmadan dolayı çok daha rahat oynuyor. Yoksa gasol u bi takımın başına baş oyuncu olarak getir, sonra gör NBA in en iyi kaçıncı pivotu olduğunu..

quote:

Şu anda başarı bazında tabii ki Kobe>LeBron ama yetenek ve verebilecekleri LeBron>Kobe durumunu karşılar.Bu sadece yüzük değil;(ki yüzük bazında da LeBron öne geçebilir ama o gerçekten çok zor.)herhangi türlü bireysel başarılar ve MVP ödülleri.Bu bakımdan LeBron'u daha önde görüyorum.Ayrıca çıkardığım yerin birinde dominantlıktan bahsetmişsin LeBron geçen iki sene normal sezonu domine etti.Playofflarda da inanılmaz işler gördük LeBron'dan.

Yetenek ve verebilecekleri ile olsaydı Carter, Tmac ve Iverson'ı da burda konuşuyor olurduk. Lebron'un 7 senede sadece 1 NBA finali var ondada süpürüldüler. Kobe kendi takımın lideriyken 4 NBA finali 2 de şampiyonluğu var 7 senede. Hala neyi karşılaştıyorsunuz anlamış deilim. Sezonda 30-7-7 yapıp, playoffta karşına güçlü bi rakip gelince mort olmaya benzemiyor bu işler. "Ama lebron LA de olsaydı onunda o kadar şampiyonluğu olurdu." Önemli olan zaten doğru zamanda doğru yerde olmak, bu kadar basit.. Ayrıca domine etmekle sezon mvp liği almak farklı şeyler..

quote:

2001de ortalamalarına kötü diyen yok. Gayet iyi ortalamalar.

Ama bu, o şampiyonlukları Kobe'ye mal etme çabalarını hâlâ boşa çıkarıyor. Sadece 2001 yazsan bir nebze de 2000i katıp da cümle kurman ayrı bir facia yine.

Koyulttuğum kısım hakkında ise kendini kandırmaya devam et. Madem ortalamalara o kadar önem veriyorsun, bu da benden sana gelsin;

http://www.nba.com/playerfile/pau_gasol/career_stats.html
    http://www.basketball-reference.com/teams/LAL/2010.html
    http://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2010_finals.html

Bu ne yaman çelişki, Shaq'ın takımından Kobe'yi övmek için bir yerler ararsınız ama Kobe'yi övmek için de Kobe'nin önceki yan rolünü üstlenen Gasol'ü de itin şeyine dürtmekten geri kamazsınız.

Bravo.

00-01 playoffları demek zaten 2001 playoffları anlamına gelir. Yanlış anlaşma olmuş neyse.. Ayrıca demek istediğimi de yanlış anlamışın zaten. Demek istedeğim her şey istatistik değil, kobenin 2001 playoff unda yaptığı 30-7-6 bile unutulabiliyor, çok daha dominant biri varken.

http://www.youtube.com/watch?v=eNFvYFjeyLM

Yukardaki linkte 2000 playofflarının en kritik maçı. Lakers 2-1 öndeyken, Indiana'da uzarmalarda 2 dakika kala Shaq 6 faul alıp dışarı çıkıyor. Acaba kim taşıyor takımı? İstatistiklere bakıp konuşmak kolay olsa gerek..

• vinsanity703
    2004te de takım Shaq'ın takımıydı. Kobe'nin esas oğlan modundaki NBA finali sayısı 3tür. Kandırma kendini bence artık.

Ayrıca kendi söylediğin şey çok doğru;
    00-01 playoffları demek zaten 2001 playoffları anlamına gelir. Yanlış anlaşma olmuş neyse.. Ayrıca demek istediğimi de yanlış anlamışın zaten. Demek istedeğim her şey istatistik değil, kobenin 2001 playoff unda yaptığı 30-7-6 bile unutulabiliyor, çok daha dominant biri varken.
    Bu kısmı doğru ama neden devamında "yine" işine gelen bir kısmı belirtiyorsun ki? Neyi değiştiyor bu? 2005 Finallerinde Duncan'ın sahada ya da iyi olmadığı anlarda takımı Ginobili taşıdı? Duncan'ın takımı olmaktan çıktı mı o Spurs şimdi? Horry balatayı yakmasaydı gelir miydi o 2005 şampiyonluğu? Bad Boys 2'nin back-to-back şampiyon olmasını engelleyen adam Horry oldu. Yalan mı? Takımın lideri kimdi? Takımın esas oğlanı kimdi?

Bu argümanların gereksiz. Biz burada Kobe 22 yaşındayken tü kaka mı dedik?

Kobe'nin o takımı Kwame'li hale getirdiği de ısrarla unutulan ya da unutturulan bir konu. Bu kadar tartıştık Heat-Bron olayını. Biraz da Kobe'nin takımdan ayrılma tehditlerinden, Shaq takası sonra gelen Butler'ı kalitesiyle alakası yokken sırf pozisyonunda rekabet olmasın diye nasıl gönderilmesini istediğinden, bu sayede takıma Kwame'nin katıldığından falan bahsedelim ha?

Bir soru yine; hani Memphis forması giyerken Gasol'e en iyi pivot der miydin demişsin ya, peki Kobe Memphis'te düzenli 25-5-5 yapan bir adam olsaydı sen Kobe'yi bu kadar över miydin, sever miydin, kısacası bu kadar olumlu düşünceler içine girer miydin? Lakers formasının prestiji olsun, şampiyonlukta verdiği katkı olsun Gasol'ün Memphis'te yapamayacağı/edinemeyeceği şeylerdi ama şampiyonluk yolunda potansiyeli olduğu ve bunları sahaya da yansıtabildiği görüldü. Neyin derdindesin hâlâ? Fundamental'i Kobe mi öğretti 27 yaşında NBA'de 20-9 yapabilen adama?

Vince ve AI için bir şey demem ama o sakatlığı öncesi dönemindeki T-Mac, Kobe'nin yerinde, Lakers'ta aynı şartlara sahip olsaydı daha bile fazlasını yapabilirdi, yapardı hatta. Buna da Gasol'ün ligin en iyi 3 uzunundan biri olduğu kadar eminim.

Son olarak çaktırmadan, alttan alttan yüzük mevzusuna gelmiş yine konu; "Lebron'un 7 senede sadece 1 NBA finali var ondada süpürüldüler."
    Soru bu adam oraya nasıl gitti?
    Soru bu adamın yanında kimler vardı?
    Soru Kobe yanında o adamlarla final görebilir miydi?
    Soru finallerde o takım yapısı ile Spurs'ten maç alabilirler miydi? Bıraktım şampiyonluğu...

• quote:

quote:

Yetenek ve verebilecekleri ile olsaydı Carter, Tmac ve Iverson'ı da burda konuşuyor olurduk. Lebron'un 7 senede sadece 1 NBA finali var ondada süpürüldüler. Kobe kendi takımın lideriyken 4 NBA finali 2 de şampiyonluğu var 7 senede. Hala neyi karşılaştıyorsunuz anlamış deilim. Sezonda 30-7-7 yapıp, playoffta karşına güçlü bi rakip gelince mort olmaya benzemiyor bu işler. "Ama lebron LA de olsaydı onunda o kadar şampiyonluğu olurdu." Önemli olan zaten doğru zamanda doğru yerde olmak, bu kadar basit.. Ayrıca domine etmekle sezon mvp liği almak farklı şeyler..

Saf yetenek olarak bahsetmiyoruz ki burada.(Ayrıca belirtmeden de geçmeyeyim o yazdığın oyuncular Kobe'nin yerinde olsa çok daha başarılı olurdu.[AI sistemden kaybediyor gerçi AI o kadar başarılı olamazdı ama Carter yada T-Mac Kobe'den daha fazlasını yapacak kapasitede oyuncular.])Carter,T-Mac yeteneklerini sahaya LeBron kadar yansıtamadılar.AI'de zamanında inanılmaz oynuyordu ama yine de LeBron kadar olduğunu düşünmüyorum.LeBron'un şanssızlığı berbat bi' şehirde berbat bi' takımla oynuyor olması oldu.Ona rağmen inanılmaz ötesi işler yaptı.Tek başına takımını finale taşıdı hele o Bad Boys II'ye karşı oyunu inanılmaz ötesiydi yine tek başına Celtics Kobe+Gasol'den daha fazla sarstı yine tek başına normal sezonu domine etti.Kobe yetenek ve komplike bir oyuncu olma konusunda LeBron'un gerisindedir.Ayrıca Kobe 30-7-6 yaptığı zamanlarda oyunu kontrol eden bir oyuncu değildi ki.LeBron'la Kobe'nin 30-7-6 farklı şeyler.Kobe hep 2.adam rolünü oynadı o zamanlar.LeBron 'King' oldu.Bütün savunmayla baş etmeye çalıştı LeBron her maç ya Kobe.İşte bu yüzden Kobe'nin 30-7-6'sı çok önemsenmedi.Takımın lideri,en büyük oyuncusu olmazsan hep gölgeden kalırsın fakat LeBron lige geldiğinde beri 'King'.Kobe ile LeBron yer değiştirseler LeBron Jordan seviyesine çıkabilirdi.Fakat Kobe'ye Jordan'la kıyaslanamaz diyoruz fark burada.

• Odinn#21
    2004 te takım Kobe'nin takımı olmuştu bu maçlarda çok rahat görülebiliyordu. Ayrıca Shaq'ın takımıysa nasıl 1-2 ay sonra kobe göndersin Shaq'ı kendi takımından? Shaq etkinliğini kaybetmişti artık o yıllarda..

Senin söylediğin, Shaq'ın yanında kim olsa şampiyon olurdu dediğin için o örnekleri verdim. Kobe yerine sıradan bi guard olsaydı belki o seri 2-2 berabere gelip lakers kaybedicekti finali. Kim bilebilir ki bunu, boşa konuşuyoruz yani. Hani halamın bıyığı olsa dedem olurdu misali..

Tmac gibi "loser" karakterli bi adam Lakerst'ta daha fazla şey yapamazdı buna eminim. Nihayetinde kendi takımı playoffın devam mı tamam mı maçında yenilirken gülebilen, dalga geçebilen karakterde bi adam. Yetenek olarak eleştirmiyorum orası ayrı.

Kobe Memphiste tek başına 25-5-5 yapıcak bi oyuncu deil. Tek başına oynadığı dönemlerde 35.5 sayı ortalama tutturup MJ le Chamberlain'in rekorlarını alt üst etmiştir bir sene içersinde. Öyle bi konuşuyorsun ki, sanki sıradan bir oyuncu kobe..

Kobe Kwame li kadrosuyla Sunsa 4-3 kaybetmişti playofflarda çok daha kötü bi kadro yapısına sahipken Cavs'a oranla. Cavsın finali çıktığı sene ise çökmekte olan (hatta çökmüş) pistonsı elediler. Başka elle tutulur bi takımı eleyemediler. Batıda ilk 4 te oynayan herhangi bir takım gelse gene eleyemezlerdi. Lebronun final görmesinin tek sebebi tarihin belkide en güçsüz doğu zamanına gelmesiydi. Lakers'ın Sunsa 4-3 elendiği sezonla Cavsın finale çıktığı sezon eş değerdir benim gözümde.

Ayrıca son 2 senedir sezon bittiğinde tüm Lebron hayranları işte şampiyon geliyor en büyük lebron vs. diye burda onlarca post okumuşumdur. Kimsenin lig birincisi takımına laf ettiği falan yoktu o zamanlar. Ama playofflarda bi dişli takım gördükten sonra yenilince, lebron napsın ya arkadaş, takımdakiler çok kötü vs denmeye başladı. Lig birincisi bir takım nasıl olurda böyle bişey der.. Eğer sen bir sezonu bu potansiyelle oynayabiliyorsan playofflarda da oynaman gerek. Eğer takımın playoff piskolojisini kaldıramıyorsa burda takım lideri lebronun da suçu çok büyük. Bunun bahanesi olmaz.

• quote:

quote:

quote:

Saf yetenek olarak bahsetmiyoruz ki burada.(Ayrıca belirtmeden de geçmeyeyim o yazdığın oyuncular Kobe'nin yerinde olsa çok daha başarılı olurdu.[AI sistemden kaybediyor gerçi AI o kadar başarılı olamazdı ama Carter yada T-Mac Kobe'den daha fazlasını yapacak kapasitede oyuncular.])Carter,T-Mac yeteneklerini sahaya LeBron kadar yansıtamadılar.AI'de zamanında inanılmaz oynuyordu ama yine de LeBron kadar olduğunu düşünmüyorum.LeBron'un şanssızlığı berbat bi' şehirde berbat bi' takımla oynuyor olması oldu.Ona rağmen inanılmaz ötesi işler yaptı.Tek başına takımını finale taşıdı hele o Bad Boys II'ye karşı oyunu inanılmaz ötesiydi yine tek başına Celtics Kobe+Gasol'den daha fazla sarstı yine tek başına normal sezonu domine etti.Kobe yetenek ve komplike bir oyuncu olma konusunda LeBron'un gerisindedir.Ayrıca Kobe 30-7-6 yaptığı zamanlarda oyunu kontrol eden bir oyuncu değildi ki.LeBron'la Kobe'nin 30-7-6 farklı şeyler.Kobe hep 2.adam rolünü oynadı o zamanlar.LeBron 'King' oldu.Bütün savunmayla baş etmeye çalıştı LeBron her maç ya Kobe.İşte bu yüzden Kobe'nin 30-7-6'sı çok önemsenmedi.Takımın lideri,en büyük oyuncusu olmazsan hep gölgeden kalırsın fakat LeBron lige geldiğinde beri 'King'.Kobe ile LeBron yer değiştirseler LeBron Jordan seviyesine çıkabilirdi.Fakat Kobe'ye Jordan'la kıyaslanamaz diyoruz fark burada.

TMac başarılı olabilirdi ancak oraya Carter'ı da eklersen dur derler. Ufacık bi sakatlıkda bile sızlanan birisinden bahsediyorsun, bu adam kobe'yi geçecek. Kobe hırs konusunda katlar Carter'ı. Eh büyük oyuncu olmak içinde biraz hırs lazım.

• quote:

2004 te takım Kobe'nin takımı olmuştu bu maçlarda çok rahat görülebiliyordu. Ayrıca Shaq'ın takımıysa nasıl 1-2 ay sonra kobe göndersin Shaq'ı kendi takımından? Shaq etkinliğini kaybetmişti artık o yıllarda..

Senin söylediğin, Shaq'ın yanında kim olsa şampiyon olurdu dediğin için o örnekleri verdim. Kobe yerine sıradan bi guard olsaydı belki o seri 2-2 berabere gelip lakers kaybedicekti finali. Kim bilebilir ki bunu, boşa konuşuyoruz yani. Hani halamın bıyığı olsa dedem olurdu misali..

Tmac gibi "loser" karakterli bi adam Lakerst'ta daha fazla şey yapamazdı buna eminim. Nihayetinde kendi takımı playoffın devam mı tamam mı maçında yenilirken gülebilen, dalga geçebilen karakterde bi adam. Yetenek olarak eleştirmiyorum orası ayrı.

Kobe Memphiste tek başına 25-5-5 yapıcak bi oyuncu deil. Tek başına oynadığı dönemlerde 35.5 sayı ortalama tutturup MJ le Chamberlain'in rekorlarını alt üst etmiştir bir sene içersinde. Öyle bi konuşuyorsun ki, sanki sıradan bir oyuncu kobe..

Kobe Kwame li kadrosuyla Sunsa 4-3 kaybetmişti playofflarda çok daha kötü bi kadro yapısına sahipken Cavs'a oranla. Cavsın finali çıktığı sene ise çökmekte olan (hatta çökmüş) pistonsı elediler. Başka elle tutulur bi takımı eleyemediler. Batıda ilk 4 te oynayan herhangi bir takım gelse gene eleyemezlerdi. Lebronun final görmesinin tek sebebi tarihin belkide en güçsüz doğu zamanına gelmesiydi. Lakers'ın Sunsa 4-3 elendiği sezonla Cavsın finale çıktığı sezon eş değerdir benim gözümde.

Ayrıca son 2 senedir sezon bittiğinde tüm Lebron hayranları işte şampiyon geliyor en büyük lebron vs. diye burda onlarca post okumuşumdur. Kimsenin lig birincisi takımına laf ettiği falan yoktu o zamanlar. Ama playofflarda bi dişli takım gördükten sonra yenilince, lebron napsın ya arkadaş, takımdakiler çok kötü vs denmeye başladı. Lig birincisi bir takım nasıl olurda böyle bişey der.. Eğer sen bir sezonu bu potansiyelle oynayabiliyorsan playofflarda da oynaman gerek. Eğer takımın playoff piskolojisini kaldıramıyorsa burda takım lideri lebronun da suçu çok büyük. Bunun bahanesi olmaz.

Paragraflara sırayla gidiyorum;

2004te arıza çıktı. Daha çok Kobe kökenli(tek suçlu Kobe değil tabii) ve daha genç olduğu sebebiyle Lakers Kobe'nin üzerine takım kurmayı seçti. Haklılar mıydı, evet. Shaq'ın miyadı 3 sene sonra doldu şampiyonluk yolunda takım sırtlama açısından. Ama bu Kobe, Shaq'ı harcadı demek değil. Oyun Shaq'ın üzerinden dönmüyordu demek değil.

Shaq'ın yanında 00-01 sezonlarında kim olsa şampiyondu. Evet. Jordan da dahil, Chamberlain de dahil, tarihin gördüğü en büyük dominasyon, en büyük güç.

T-Mac loser falan değildir. Kobe'yi sevenlerin bireysel oyunlar açısından destekleri kalmadıklarında sığınakları oldu alenen, yetersiz kadrolarla şampiyon olamayanları looser ilan etmek.

Sen Memphis'li kısımdan bunu çıkarıp yazdığına göre sana cevap bile yazmamam gerek aslında ama belki idrak edersin demek istediklerimi diye bir ümit benimki...

Soruma politik cevap verme. Son dönemi de olsa yine kuvvetli bir Pistons'ı tek başına eledi. Sen savunma özürlü bir takıma karşı son maça sürüklemesinden ve kazanamamasından bahsediyorsun.

Son paragraf hakkında bir şey demiyorum. Ben o tayfadan olmadım zaten hiç. En azından benim açımdan ciddiyet taşıyan bir olgu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 15 Ocak 2011; 19:18:04 >

• quote:

Hayal dünyan baya genişmiş :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

quote:

quote:

TMac başarılı olabilirdi ancak oraya Carter'ı da eklersen dur derler. Ufacık bi sakatlıkda bile sızlanan birisinden bahsediyorsun, bu adam kobe'yi geçecek. Kobe hırs konusunda katlar Carter'ı. Eh büyük oyuncu olmak içinde biraz hırs lazım.

Seni mi kıracağım hadi Carter'ı salla.

quote:

quote:

Hayal dünyan baya genişmiş :D

Çok içi boş bi' cümle olmuş.Bu kadar kolay bu yollara başvuracağınızı bilseydim hiç tartışmaya girmezdim sizinle.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.