Şimdi Ara

Kobe> LeBron[ Tanri sahidim ] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • QbLaY!!! istatistikle anlatmaya çalışmadım. Her Kove fanının ağzında ilk 2 senesi ya da ilk 4 senesi bençte geçti olayı vardır, ben de verimi açısından Kobe'nin ortalamalarını pek değiştirmediğini o 2 senenin göstermek istedim. Garnett normal sezonda da playofflarda da Kobe'den verimli bir isim ama bu onu Kobe'den iyi ya da büyük yapmıyor. Benim amacım o ağızlara pelesenk olan ilk 2 sene, 5e yerleşmekte sıkıntısı oldu, geldiği takım Lakers aga olayının aslında çok da farketmediğini göstermekti. LeBron'un ortalamalarını ise en azından verim ve all-round oyun açısından gerçekçi-ciddi bir fark olduğunu göstermek için verdim. Sırf istatistiğe dayandırarak 1 oyuncu diğerinden iyi denemez tabii.

Karşılıklı normal sezon maçları da tam bir ölçü değil mesela ama;

Kobe 24,9 sayı 5,3 ribaunt 5,2 asist 1,1 top çalma 0,3 blok 3,3 top kaybı 0,408fg 0,860ft | 5 galibiyet
    Bron 27,5 sayı 7,4 ribaunt 7,3 asist 1,8 top çalma 0,6 blok 4,0 top kaybı 0,435fg 0,702ft | 9 galibiyet

Yani Bron'un sadece 1 maçı Cavs haricinde oynadını düşünürsek bence etkileyici. Ama kariyerleri bittiğinde kariyer ortalamaları, kazandıkları kişisel ödüller, yüzükler gayet tabii çok daha önemli olacak. Bunlar işin benim gibi sayıları araştırma merakı olan kısma kalacak. Çok da önem arz etmeyecek.

• @Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

para sıkıntısı yok tabi ama insan oğlu çiğ süt emmiş işte :) her zaman daha fazlasını ister.. yoksa rahmi koç falan bu yaşta çalışır mıydı.. paraya ihtiyacı olmaması parayı önemsememeleri anlamına gelmez ki bize en yakın örneği hido'dur.. kariyerinde zirve yaptığı bir takımı yıllık ücreti aynı olmasına rağmen sadece 1 sene fazla önerdi diye bırakıp kariyerini yerle bir eden toronto'ya gitmişti.. yani lebron'un zaten paraya ihtiyacı yok diye kesip atamayız..

yahu neyin kolaya kaçması? bir oyuncu şampiyon yapamaz, bunu defalarca gördük.. mj de yapamadı, garnett de yapamadı, kidd de yapamadı, kimse yapamadı.. kobe bu takımdan adam olmaz diyip takasını istememiş miydi? kobe 4. şampiyonluğu kimle aldı? gasol? iddia ediyorum lebron cavs ile imzalasa yine bir sürü insan "miami'ye gidip az para kazanıp şampiyon olacakken parayı seçti" diyecekti, adım gibi eminim..

Hedo'nun aldığı para nereee James'in ki nere.Hidayet para açısından çok da umursanmıcak düzeylere çıkamadı daha.Kimse yapamadı evet tek başına, hele ki şu düzeyde artık imkansız diyebilirz.Ama fark şu;kobe o zaman shaq ın altına görülüyordu seviye olarak şimdi ise kobe lider oyuncu.Tamamlayıcı parça değil yani.
    Siz şunu gözden kaçırıyorsunuz değerlendirirken.Kimse Lebrona "Niye Miami^ye gitti " diye kızmıyo.Gitme şekline kızıyolar bunu kimse tartışmıyo bile zaten,herkes hemfikir bu konuda.Oyuncuların takaslarını istemeleri konusunda kimse birşey söylemiyor zaten, olay yapılış biçmi demin söylediğim üzere,iki argümanın cevabı da aynı yani.Kaldı ki boston&cavs serisinde ki James'in geri adım atması, pes etmesi ve vücut dili bunun habercisiydi,anlayan anlamıştı mesajı.
    Neyin kolaya kaçması mı????
    Mangerleri ile anlaşıp saman altından bosh ile de anlaşıp miami de wade ile buluşmak kolaya kaçmak değilse nedir?İlk mesajda söylediğim şeye gelicem gene;MJ'in "Ben olsaydım Magic yada Laryy'nin yanında değilde onlara karşı oynamak isterdim"Jordan'ı majesteleri yapan sadece basketbolu değil aynı zamanda zihniyetiydi de.

• Kubilay senle pek anlaşamayacaz anlaşılan.. daha para konusunda bile anlaşamadık :) hido da az buz kazamıyor yaw, yılda 10 milyoncuk dolar kazanıyor garibim lebron da 14.5 milyon dolar kazanıyor.. arada bizim gibi fakirler için dudak uçuklatıcı rakamlar var ama x sonsuza giderken ha x demişin ha 1.45x farketmez hido da çok sağlam paralar kazandı.. 7 ceddine yetecek parayı kazandı daha nolsun.. neyse konumuz hido değil zaten..

kobe lider oyuncu da lebron tamamlayıcı parça mı :S

"Mangerleri ile anlaşıp saman altından bosh ile de anlaşıp miami de wade ile buluşmak kolaya kaçmak değilse nedir?"
    yahu napsaydı adam işini garantiye almasın mı.. adam kariyeri hakkında karar alırken bize mi soracaktı.. adam miami plajlarının aşkına gitmedi oraya, yüzük kazanmaya gitti.. belki de bosh'la anlaşamasalar daha uygun gördüğü bi takıma (new york, chicago vs) giderdi.. bu kararı alması 3. şahısları neden ilgilendirir onu anlamıyorum..

atıyorum sen doktorsun.. hadi bi memleket uyduralım, sivaslısın :) mezun oluyorsun üniversiteden (gerçi lebron liseden direk geçti ) uzmanlığını yapmaya sivas'a gidiyorsun.. uzmanlığını orda yapıyorsun.. hadi bi uzmanlık sallayalım: erken boşalma bu konu hakkında çalışmak, akademik kariyer yapmak istiyorsun ve bu konu hakkında bilgi sahibi olan tek kişisin orda.. bakıyorsun ki sivas cumhuriyet üniversitesi (bu cleveland oluyor) artık sana fazla birşey veremez olmuş.. bu konu hakkında çalışan 2 kişi daha olduğunu öğreniyorsun, biri sütçü imam (bu toronto oluyor) diğeri de cerrahpaşa üniversitesinde (bu da miami oluyor).. sütçü imam'daki elemanla anlaşıp cerrahpaşa'ya geçmeye karar veriyorsunuz.. bu karar kimi ilgilendirir?

mj konusunda daha önce de söyledim, oyunculuğu benim için zirve noktadır, daha iyisi yoktur.. kendimi mj apaçisi olarak gördüğümü söyleyebilirim hatta :) ama diğer konularda jordan oyunculuğu kadar iyi değildir.. bazen çok anlamsız lafları, anlamsız hareketleri olmuştur.. mesela mj gibi bi adamın kobe-lebron konusunda fikrini söylemesi bile doğru değil bence.. sen sus abi, karizman konuşsun, kariyerin konuşsun.. niye böyle laflar etme gereği hissedersin..

quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

Yani Bron'un sadece 1 maçı Cavs haricinde oynadını düşünürsek bence etkileyici. Ama kariyerleri bittiğinde kariyer ortalamaları, kazandıkları kişisel ödüller, yüzükler gayet tabii çok daha önemli olacak. Bunlar işin benim gibi sayıları araştırma merakı olan kısma kalacak. Çok da önem arz etmeyecek.

istatistik dedin de, sene 1999.. nba live serisinin belki de en iyi oyunu live 99'da oyuncuların detaylı kariyer istatistikleri vardı nba.com'daki gibi sezon sezon.. tabi o zamanlar evde internetimiz yok :( sürekli onları incelerdim be hey gidi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

Kubilay senle pek anlaşamayacaz anlaşılan.. daha para konusunda bile anlaşamadık :) hido da az buz kazamıyor yaw, yılda 10 milyoncuk dolar kazanıyor garibim lebron da 14.5 milyon dolar kazanıyor.. arada bizim gibi fakirler için dudak uçuklatıcı rakamlar var ama x sonsuza giderken ha x demişin ha 1.45x farketmez hido da çok sağlam paralar kazandı.. 7 ceddine yetecek parayı kazandı daha nolsun.. neyse konumuz hido değil zaten..

kobe lider oyuncu da lebron tamamlayıcı parça mı :S

"Mangerleri ile anlaşıp saman altından bosh ile de anlaşıp miami de wade ile buluşmak kolaya kaçmak değilse nedir?"
    yahu napsaydı adam işini garantiye almasın mı.. adam kariyeri hakkında karar alırken bize mi soracaktı.. adam miami plajlarının aşkına gitmedi oraya, yüzük kazanmaya gitti.. belki de bosh'la anlaşamasalar daha uygun gördüğü bi takıma (new york, chicago vs) giderdi.. bu kararı alması 3. şahısları neden ilgilendirir onu anlamıyorum..

atıyorum sen doktorsun.. hadi bi memleket uyduralım, sivaslısın :) mezun oluyorsun üniversiteden (gerçi lebron liseden direk geçti ) uzmanlığını yapmaya sivas'a gidiyorsun.. uzmanlığını orda yapıyorsun.. hadi bi uzmanlık sallayalım: erken boşalma bu konu hakkında çalışmak, akademik kariyer yapmak istiyorsun ve bu konu hakkında bilgi sahibi olan tek kişisin orda.. bakıyorsun ki sivas cumhuriyet üniversitesi (bu cleveland oluyor) artık sana fazla birşey veremez olmuş.. bu konu hakkında çalışan 2 kişi daha olduğunu öğreniyorsun, biri sütçü imam (bu toronto oluyor) diğeri de cerrahpaşa üniversitesinde (bu da miami oluyor).. sütçü imam'daki elemanla anlaşıp cerrahpaşa'ya geçmeye karar veriyorsunuz.. bu karar kimi ilgilendirir?

Erken boşalma demeyelim de kısaca yapı ana bilim dalı diyelim(meslek icabı yani)

Vallahi anlaşamıyoruz.

quote:

Kimse Lebrona "Niye Miami^ye gitti " diye kızmıyo.Gitme şekline kızıyolar

Yazdıklarına cevap budur.Yani şekil tiksindirici vede aşamada gerçekleşen eylemler.Ayrıca sadece Jordan değil Magic ve Laryy de dile getirdi bu konu hakkında ki olumsuz düşüncelerini.Charles Barkley'in söylediklerini falan yazmıyorum zaten,uyarı alırım yoksa.Benim yada bizlerin yada konun takipçisi olan yurt içi dışı medyanın % 95'i Lebron'u "bu şekilde" gitmesinden ötürü kınadık.Yoksa gitmesine kimse bişey demiyor.
    Neyse, ben düşüncemi ve okuduklarımı yazıya döktüm,benim Lebron'un kariyerine saygım kalmamıştır."Kimin umurunda dersin" katılırım ama benim gibi düşünen binlerce insan var dünyanın muhtelif yerlerinde.Kişiler tabiki farklı düşünebilirler benim yorumum bu şekilde ama.Herkesinkine saygımız var.
    Bol NBA'li günler dilerim.

Ekleme: Tamamlayıcı parça değil ama ana parça da olamıcak.Miami Wade'in takımı olarak anılmakta vede öle kalacak.(Sığıntı benzetmesini de bu yüzden yapıyorum zaten,gerçi biraz ağır oluyor ama)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 13 Ocak 2011; 1:49:03 >

• Ben Lebron'un Miami'ye gitme şekliyle ilgilenmiyorum özel hayatındaki karakteridir ama Miami'ye gitmesi spor karakteri.Yani sorun gitme şekli değil Miami'ye gitmesi.Artık asla "en iyi" tatışmalarının içinde yer alamayacak.Lebron'un karakteri güçlü olsaydı şimdiden yüzüğü olan bir basketbol efsanesi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

Ben Lebron'un Miami'ye gitme şekliyle ilgilenmiyorum özel hayatındaki karakteridir ama Miami'ye gitmesi spor karakteri.Yani sorun gitme şekli değil Miami'ye gitmesi.Artık asla "en iyi" tatışmalarının içinde yer alamayacak.Lebron'un karakteri güçlü olsaydı şimdiden yüzüğü olan bir basketbol efsanesi olurdu.

Yok gari boncuk.

Ben de eleştiriyorum da adamı, işte o tercih program bu kadar süründürmesi, New York yerine Miami'ye gitmesi falan. Basketbol sahada oynanıyor sonuçta. Bu adam da şu anda o sahada en iyi performansı veren 3-4 isimden biri.

Nasıl ki Mourinho El Clasico öncesi çok konuşup 5 yiyip kalitesinden bir şey kaybetmediyse, aynı şey bu da.
  • Boncuğu moncuğu yok celtics serisini izledik karakterli olsaydı o seriyi rahatlıkla alırdı şampiyon da olurdu.O yetenek var ama o karakter yok işte , olsa Miami'ye gitmezdi.
  • quote:

Boncuğu moncuğu yok celtics serisini izledik karakterli olsaydı o seriyi rahatlıkla alırdı şampiyon da olurdu.O yetenek var ama o karakter yok işte , olsa Miami'ye gitmezdi.

Cavs ile hem de "rahatlıkla" şampiyon olunurmuş?

Müdür sen çayı koy.
  • Çok saçma bir kıyaslama yapıyolıyor.Wade ile Kobe kıyaslansa neysede...

Ama madem kıyaslama yapılıyor birde şu yönden bakalım.Gerçi majesteleri bile büyüğü seçmiş ama...

Lebron şuan fiziği ile işi götürüyor dış atışlarının çok istikrarlı olduğunu görmedim.Ama yaşı sadece Basketbolu aklıyla oynama zamanına geldiğinde ne yapacağı çok bilinmiyor.Ayrıca Cevs'i sınıf atlattı ama Play-off zamanı Doğunun abilerine karşı takımca sindiler.Kobe Bryant ise bu anlar için yaşayan biri.Bazı oyuncular için son dakikalarda Pota gittikçe küçülür ama bir iki oyuncu varki (1-Jordan 2-Kobe) onlar için adeta büyüdü.10 yıldır izliyorum NBA yi Jordana rastlıyamadığım için büyük bir üzüntü içersindeyim ama Kobeyi gördüğüm içinde Tanrıya çok minnatarım.

Herkes sayı istatisklerini koymuş uğraşan varsa birde 4.çeyrekten itibaren koysun şuraya.Mutlaka ABD'de bunları araştıran ve yayımlayan insanlar vardır.

• Okuduğunu anla sonra gel benimle makara yapmaya kalk.
    quote:

quote:

Boncuğu moncuğu yok celtics serisini izledik karakterli olsaydı o seriyi rahatlıkla alırdı şampiyon da olurdu.O yetenek var ama o karakter yok işte , olsa Miami'ye gitmezdi.

Müdür sen çayı koy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Dillinger

Çok saçma bir kıyaslama yapıyolıyor.Wade ile Kobe kıyaslansa neysede...

Ama madem kıyaslama yapılıyor birde şu yönden bakalım.Gerçi majesteleri bile büyüğü seçmiş ama...

Lebron şuan fiziği ile işi götürüyor dış atışlarının çok istikrarlı olduğunu görmedim.Ama yaşı sadece Basketbolu aklıyla oynama zamanına geldiğinde ne yapacağı çok bilinmiyor.Ayrıca Cevs'i sınıf atlattı ama Play-off zamanı Doğunun abilerine karşı takımca sindiler.Kobe Bryant ise bu anlar için yaşayan biri.Bazı oyuncular için son dakikalarda Pota gittikçe küçülür ama bir iki oyuncu varki (1-Jordan 2-Kobe) onlar için adeta büyüdü.10 yıldır izliyorum NBA yi Jordana rastlıyamadığım için büyük bir üzüntü içersindeyim ama Kobeyi gördüğüm içinde Tanrıya çok minnatarım.

Herkes sayı istatisklerini koymuş uğraşan varsa birde 4.çeyrekten itibaren koysun şuraya.Mutlaka ABD'de bunları araştıran ve yayımlayan insanlar vardır.

7-10 gün sonra koyarım buraya sayıları. 4. çeyrek olayını. Son çeyreğe 10dan az farkla geride girilmiş ya da 5ten az farkla önde girilmiş 2006 sonrası bütün maçlardaki saha içi isabetleri, faul isabetleri, kaç sayı ortalama tutturdukları falan, her şeyi yazarım. Playofflar da dahil.

Ben ligin en iyisi Wade derim ama b*k çuvalı muamelesi 2 oyuncunun da hakkı değil. Kobe hayranı geliyor Bron'u karalayacağım diye saçmalıyor, aynısını LeBron hayranı yapıyor.

İstikrarlı şut atmıyor dediğin adamın saha içi yüzdesi de 3lük yüzdesi de bu sene dahil son 2 senedir Kobe'den iyi. Şutörlük konusunda devreye giren 3lük konusunda Bron'un daha fazla denediğini de söyleyeyim en azından geçen sene.

Faul atamıyor dendi. Faul yüzdesini 70ten 77-78e çıkardı.

LeBron'a salt fiziğiyle oynuyor demek de abartı. Şu anda ligin en iyi sırtı dönük oynayan adamı. Pas ve saha görüşü yeteneği de Kobe'yi geçtim neredeyse CP3-Deron Williams klasında oyun kurucuların seviyesinde. Aklını kullanmak oyununu büyütmek değil, oyununu geliştirmektir. Oyunu büyüten ruh halidir. Kobe atmanın yetmeyeceğini oynatmak gerektiğini 2008de farketti be aga. LeBron aklını da kullanıyor. Mesela Shaq'ın pozisyonunda yaşadığı düşüşü Bron'un yaşayacağını zannetmiyorum.

Playoff zamanında Doğu'daki abileriyle başa çıkmamış demişsin, bu adam daha dağılma sürecine girmemiş Bad Boys II'yi tek başına eleyip takımını finallere götürdü. 2008 yılında Celtics'i finalde Kobe-Gasol 2lisine sahip Lakers'tan çok daha fazla zorladı tek başına.

Son olarak ligin en iyi clutch oyuncularından 2si zaten bunlar. İstatistik vardı, 2008e kadar Kobe 14 tane maç kazandıran basket atmış. Kaç tane kaçırmış? 42 tane. Kobe büyük anların adamı. Doğru. Bu istatistiği karalamak için değil öyle anlarda kazandıran oyuncuları hatırladığımız için verdim. Kobe'yi görseydik keşke o LeBron'un muhteşem iş çıkardığı Pistons maçında. Bakalım aynı derecede formdayken o kadar fazla şey yapabilecek miydi.

quote:

Okuduğunu anla sonra gel benimle makara yapmaya kalk.
    quote:

quote:

Müdür sen çayı koy.

Ahaha. Bir tane kelime hatamı buldun ya, söylediklerin mantıklı oldu şimdi, de' mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 13 Ocak 2011; 13:36:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: John Dillinger
    Çok saçma bir kıyaslama yapıyolıyor.Wade ile Kobe kıyaslansa neysede...

Dimi sg le sg kiyaslasalar bende koymazdim bu videoyu

• Bir tane kelime hatanla alakası yok insanlık hali bin tane de yaparsın onun üzerinden sana saldıracak kalitede değilim ben , kendinle karıştırma.Sen okuduğunu anlamadan elaleme laf sokmaya kalkarsan bu duruma düşersin sonra daha çok muahaua dersin , yazdıklarım son derece mantıklı daha önce de dediğim gibi oku,anla sonra gel , insan gibi yazarsan insan gibi karşılık bulursun.
    quote:

Ahaha. Bir tane kelime hatamı buldun ya, söylediklerin mantıklı oldu şimdi, de' mi.
  • Şu son cümlelerindeki mantığı konu başlığı hakkında da sergileseydin keşke.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

İlk 4 yıl için mpg kobe 29.4 lebron 41.3. Gittikleri takımların kadro durumlarınıda göz ardı etmemek lazım bu karşılaştırmada. Lebron saf yetenek olarak önde ancak kimse 10 yıl sonra ne olacağını bilemez. Onun için karşılaştırmak gayet yersiz duruyor.

Ben efficiency takıntısı olan bir adamım. Kobe'nin tüm kariyerinde maç başına eff ortalaması 22,60, dakika başına 0,618. İlk 5e yerleşme süresi olan ilk 2 seneyi kariyerinden çıkarırsak ortalamalası maç başına 24,83, dakika başına 0,632 oluyor. LeBron eff durumu 27,92 maç başına kariyer ortalaması, dakika başına 0,692. Kobe'nin ilk 2 senesi hariç playofflardaki eff ortalamaları 23,95-0,572 ve Bron'un 29,56-0,780.

Bu en azından söylenen o ilk 2 sene olayını gerçekçi bulmuyorum bu sebeple. LBJ'in en azından daha "verimli" bir oyuncu olduğu şüphe götürmez. (Ufuk SG ile SF kıyasını EFF üzerinden yapmama da takma, peşin not.)

Eff puanının içinde yüzdelerin, savunma statlarının, top kayıplarının falan da payı olduğundan istatisikleri tek bir baza indirmenin en kolay yolu olduğundan severim.

İsteyene Kareem-Robinson-Jordan-Magic-Hakeem-Barkley-Shaq-Bird-Erving-K.Malone-M.Malone-Duncan-Ewing-Garnett-LBJ-Drexler-Kobe'den oluşan Excel çalışmamı yollayabilirim.

Yanlış anlaşılmasın, ben bunu yukarıda ilk 4 sene için bahseden arkadaşa söyledim. Dediğin gibi eff olarak Lebron'un hayvanlığı var ama ben tam kıyas için kullanmayı sevmiyorum bunu, olayın içine hırs ruh gibi duygusal kıstaslar koysalar belki. İşin şakası tabi.

Hall of fame için yapılan bi hesaaplama vardı sanki. Şimdi onu hatırladım. Onun kıstasları nelerdi?

• Hacılar şinci LeBalon kaç yaşında? 26-27 diyelim yıl itibariyle. Bu adam kaç yıllık anlaşırdı Miami olmasa NY ya da Chicago olsaydı? 6 yıllık diyelim. Sonra yaş gelecek 32-33 e, o saatten sonra üstünlüğünün büyük kısmı fiziksek olan bir oyuncu ne halde olur bilinmez. Adam baktı NY'da Amare ile belki tutmaz dedi. Chicago'da Bızır ile de olmaz diye düşündü. Ama Miami'de hem Boş hem de Wade ile alırım ben bu yüzüğü dedi gitti.

Doğru muydu yaptığı? Eğer bu adam Rose olsa kimse laf etmez, Amare olsa etmez, Bızır olsa etmez ki etmediler de. Ama Wade olsa ederler, Kobe olsa ederler, LeBron olsa ederler ki ettiler.

Bu adam yıllar boyunca kendini Kral ilan edip başkasının krallığına vezir olmaya gidince olmadı işte. Ha orada belki kralı devirip tahta geçecek bunu zaman gösterecek. Ama bir Kobe'nin Shaq ile birlikte taht kavgası yapması ile farklu LeBoş'un olayı. Kobe belki liseden gelmeyip LeBron gibi eğitimine ve gelişimine devam etseydi belki o da ilk yıllarında yüksek ortalamalarla girecekti lige. O gelişimini kolejde değil ligde yaptı ve ibrenin dibini gördü.

Ben Kobe fanıyım, benim için bir numara, en büyük Kobe'dir aktifler arasında. Ama bu LeBron'un büyüklüğünden birşey götürür mü? Götürmez tabükü.

• quote:

7-10 gün sonra koyarım buraya sayıları. 4. çeyrek olayını. Son çeyreğe 10dan az farkla geride girilmiş ya da 5ten az farkla önde girilmiş 2006 sonrası bütün maçlardaki saha içi isabetleri, faul isabetleri, kaç sayı ortalama tutturdukları falan, her şeyi yazarım. Playofflar da dahil.

Ben ligin en iyisi Wade derim ama b*k çuvalı muamelesi 2 oyuncunun da hakkı değil. Kobe hayranı geliyor Bron'u karalayacağım diye saçmalıyor, aynısını LeBron hayranı yapıyor.

İstikrarlı şut atmıyor dediğin adamın saha içi yüzdesi de 3lük yüzdesi de bu sene dahil son 2 senedir Kobe'den iyi. Şutörlük konusunda devreye giren 3lük konusunda Bron'un daha fazla denediğini de söyleyeyim en azından geçen sene.

Faul atamıyor dendi. Faul yüzdesini 70ten 77-78e çıkardı.

LeBron'a salt fiziğiyle oynuyor demek de abartı. Şu anda ligin en iyi sırtı dönük oynayan adamı. Pas ve saha görüşü yeteneği de Kobe'yi geçtim neredeyse CP3-Deron Williams klasında oyun kurucuların seviyesinde. Aklını kullanmak oyununu büyütmek değil, oyununu geliştirmektir. Oyunu büyüten ruh halidir. Kobe atmanın yetmeyeceğini oynatmak gerektiğini 2008de farketti be aga. LeBron aklını da kullanıyor. Mesela Shaq'ın pozisyonunda yaşadığı düşüşü Bron'un yaşayacağını zannetmiyorum.

Playoff zamanında Doğu'daki abileriyle başa çıkmamış demişsin, bu adam daha dağılma sürecine girmemiş Bad Boys II'yi tek başına eleyip takımını finallere götürdü. 2008 yılında Celtics'i finalde Kobe-Gasol 2lisine sahip Lakers'tan çok daha fazla zorladı tek başına.

Son olarak ligin en iyi clutch oyuncularından 2si zaten bunlar. İstatistik vardı, 2008e kadar Kobe 14 tane maç kazandıran basket atmış. Kaç tane kaçırmış? 42 tane. Kobe büyük anların adamı. Doğru. Bu istatistiği karalamak için değil öyle anlarda kazandıran oyuncuları hatırladığımız için verdim. Kobe'yi görseydik keşke o LeBron'un muhteşem iş çıkardığı Pistons maçında. Bakalım aynı derecede formdayken o kadar fazla şey yapabilecek miydi.

Bold kısımla aldığım bölümlerde baya bir tezatlık bar gibi, ne hikmetse aynısını sen yapmışsın..

Birincisi Lebron bırak nba in en iyi sırtı dönük oynayan oyuncusu olsun, kobe bu konuda lebrondan kat kat daha iyi. Kobenin zaten son 2-3 senede oyunu neredeyse bunun üzerine kurulu. Nerden böyle bir kanıya vardıysan merak ettim cidden.

İkincisi Kobe ile Lebron en iyi 2 clutch oyun vs değil. Lebron yaklaşamaz bile bu konuda kobeye. Kobe geçen sene bile sadece 7 tane oyun kazandıran basket attı. Ayrıca Kobenin uzatmaya götürdüğü maçlar kazandırdığı maçlardan kat kat daha fazla. Ben şahsen Lebronun 4-5 son saniye basketinden başka bir şey hatırlamıyorum.. Youtube'a Kobe clutch ve Lebron clutch yazdığında aradaki farkı göreceksindir zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

Hall of fame için yapılan bi hesaaplama vardı sanki. Şimdi onu hatırladım. Onun kıstasları nelerdi?

Matematiğini bilmiyorum ama buradan bakabilirsin;
    http://www.basketball-reference.com/leaders/hof_prob_active.html

vinsanity703;
    1- LeBron fanı DEĞİLİM. Biliyor olman gerek. Duncan hayranıyım ben.
    2- En iyi 2 clutch bu 2 oyuncu demedim. Maç son topa kalsa Carmelo'dur benim için en iyi isim.
    3- Ben Kobe'yi karalamaya kalkışmadım. Genelde LeBron Kobe'nin yerinde olsa bunu(bir olaydan bahsediyor işte, 81 vs, bu konuda olmadı henüz gerçi, öyle yazdığımdan çıkardığın sonuç anormal değil) yapabilir miydi diyor ben de Kobe için sordum. Ayrıca Kobe yapamaz da demedim farkındaysan.
    4- Kobe'nin oyununun sırtı dönük oyuna kaymış olması en iyisinin onda olması anlamına gelmez. Sırtı dönük oyunda bu 2 oyuncu arasında farkı yaratan Bron'un pas yeteneği zaten.

http://www.82games.com/gamewinningshots.htm

Buna da bir bak derim. 2 sezonluk kısmı eksik ama bir fikir verir belki YouTube'daki videolar haricinde de.

• Kobe ile Lebron arasında önemli bir fark var.

Kobe'ye zamanında bir yıldız olmadığını sadece yanındaki yıldız oyuncularla varlık gösterebilceğini söylediler.
    Lebron ise Majestelerinin varisydi Cevs'de iken ligin tozunu attıracağı daha çaylak yıllarında konşuluyordu.

Sonuç:

Kobe yanında büyük oyuncular olmadan kişisel performansıyla 2 şampiyonluk getirdi.
    Lebron düşünüldüğü gibi istatistik olarak ligin tozunu atmış sayılır ama daha önemlisi Kişisel yetenekleri ona şampiyonluğu getiremeyince NBA ye aynı zamanda ayak basmış ve takımına bir kere Efsanevi bir şampiyonluk kazandırmış Arkadaşının takımına gitti.

Belki şampiyonluk sayısında Kobeyi geçicek hatta M.J yi bile geçicek ama her zaman onların gölgesinde kalacak.
  • @Invictus
    Eskiden LeBron'un oyunun büyük kısmı fizikseldi ama şimdi iş tamamen değişmiş durumda.NBA'deki en komple oyuncu bence LeBron.
    Ayrıca LeBron da Kobe gibi liseden girdi drafte ve NBA tarihinin en iyi draftin de 1 seçildi.(Kobe 13 seçilmişti.)

@Vinsanty
    Birincisi LeBron her türlü NBA'in en iyi sırtı dönük oyununa sahip.Pas yeteneği olarak Kobe'nin üstünde olduğı için.

İkincisi ''LeBron Kobe'ye yaklaşamaz bile o konuda...'' Sanırım clutchın anlamını bilmiyorsun tam clutch olmak illa son saniye basketi atmak değildir.(ki LeBron bunu da çok rahat yapabiliyor.)mesela LeBron gelir playoff konferans finalinde takımının attığı son 29 basketin 28'ini atar mesela.Boston'a karşı NBA2K oynarmış son çeyrekte 20'den fazla sayı atar ki bunu Boston'da yapar falan feşmeken.
    Yani LeBron bu konuda öyle silinip atılacak bir oyuncu değil bence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.