Şimdi Ara

Kobe> LeBron[ Tanri sahidim ] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LeBron'un Cavs'ten gidişi değil de Miami'ye, Wade'in yanına gidişi büyük bir eksi puan getirdi. NYK olmalıydı tercihi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

LeBron'un Cavs'ten gidişi değil de Miami'ye, Wade'in yanına gidişi büyük bir eksi puan getirdi. NYK olmalıydı tercihi.

Ben de LeBron'un Bulls yada Knicks'e gitmesini Heat'e gitmesinden daha çok isterdim ama Heat'e gitmesinin de çok çok kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum.O da biliyordu Wade'in yanına sığındı diyeceklerini.Bir bakıma kazanmayı; egosuna tercih etti.Bu önemli bir aşama LeBron için.
  • doğru, maçları yayınlandığı için ve eleman öküz gibi olduğu için benim aklımda kolej maçı gibi kalmış onun lise maçları. Bir maçına MJ gitti diye kıl olmuştum yıllar önce. Kimsin lan sen de MJ seni izlemeye geliyor diye. Ondan sonra 1-2 sene hiç bir maçını izlememiştim LeBron'un.
  • @Odinn#21

Hocam bi çok yorumuna katılıyorum ama Sırtı dönük oyun konusunda sadece ben değil eleştirmenlerde katılmıyo sana.LeBRon'un iyi dediğin o özelliği eleştirmenler tarafından Lebronun az olan eksik tarafları arasında gösterilir ki öyle de zaten.
    Kobe ise Hakeem The Dream Olajuwon ile özel olarak çalışmış ve birçok üst düzey pota altı oyuncusundan daha iyi post fundimantel'ına sahiptir.

Saha görüşü asist değerleri ile karşılaştırılmaz.Bu ancak maç izleme ile görülür.Türkiye yayınında ayda 1-2 lakers miamı maçı izleyebilrsiniz şayet league pass'iniz yoksa.Tüm lakers maçlarını izleyen biri olarak söylüyorum bunu da yanlış değerlendiriyorsunuz.Olay hücum stratejileri ile alakalı.Miami ilk çeyreğin yarısından sonra topu lebron a veriyo ve tüm toplar ondan dağılıyo nerdeyse, ki bu da beraberinde artan asist ortalaması demek.Lakers'ın ise triangle namı diğer üçgen hücumunda ise olay çok daha farklı.Tek bi oyun kurucu yoktur o stratejide,top döner döner döner ne zaman ki uygun spacing olur o zaman başlar hücum bu yüzdendir ki kobe senelerdir 5 civarı asist ortalamasında kalmıştır.Siz anladığınız için yazdım bunları yoksa bu kadar derine girmezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

@Odinn#21

Hocam bi çok yorumuna katılıyorum ama Sırtı dönük oyun konusunda sadece ben değil eleştirmenlerde katılmıyo sana.LeBRon'un iyi dediğin o özelliği eleştirmenler tarafından Lebronun az olan eksik tarafları arasında gösterilir ki öyle de zaten.
    Kobe ise Hakeem The Dream Olajuwon ile özel olarak çalışmış ve birçok üst düzey pota altı oyuncusundan daha iyi post fundimantel'ına sahiptir.

Saha görüşü asist değerleri ile karşılaştırılmaz.Bu ancak maç izleme ile görülür.Türkiye yayınında ayda 1-2 lakers miamı maçı izleyebilrsiniz şayet league pass'iniz yoksa.Tüm lakers maçlarını izleyen biri olarak söylüyorum bunu da yanlış değerlendiriyorsunuz.Olay hücum stratejileri ile alakalı.Miami ilk çeyreğin yarısından sonra topu lebron a veriyo ve tüm toplar ondan dağılıyo nerdeyse, ki bu da beraberinde artan asist ortalaması demek.Lakers'ın ise triangle namı diğer üçgen hücumunda ise olay çok daha farklı.Tek bi oyun kurucu yoktur o stratejide,top döner döner döner ne zaman ki uygun spacing olur o zaman başlar hücum bu yüzdendir ki kobe senelerdir 5 civarı asist ortalamasında kalmıştır.Siz anladığınız için yazdım bunları yoksa bu kadar derine girmezdim.

Post oyununda LeBron Kobe'ye göre bence daha iyi hem fiziğini daha iyi kullanmasıyla hem de iyi pas yeteneğiyle.

LeBron Cavs'teyken ligin asist krallığında ilk 5'teydi.Herhalde böyle birşey yapabilecek ve pg olmayan başka bir oyuncu olamaz.Ayrıca Kobe 2008'den önceki dönemlerde yaptığı asistlerin yarısı asist değerinde olmayan(yani iyi pas üzerine olmayan; aslında tam anlatamadım ama anlarsın işte.) asistlerdi.Bu yönden bu oyuncuları karşılaştırmak pek iyi bir tercih değil Kobe LeBron kadar iyi bir pas yeteneğine yada arkadaşlarını görme yeteneğine sahip olmadı bence.LeBron bu konuda Deron,CP3 kalitesinde neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

Birincisi LeBron her türlü NBA'in en iyi sırtı dönük oyununa sahip.Pas yeteneği olarak Kobe'nin üstünde olduğı için.

İkincisi ''LeBron Kobe'ye yaklaşamaz bile o konuda...'' Sanırım clutchın anlamını bilmiyorsun tam clutch olmak illa son saniye basketi atmak değildir.(ki LeBron bunu da çok rahat yapabiliyor.)mesela LeBron gelir playoff konferans finalinde takımının attığı son 29 basketin 28'ini atar mesela.Boston'a karşı NBA2K oynarmış son çeyrekte 20'den fazla sayı atar ki bunu Boston'da yapar falan feşmeken.
    Yani LeBron bu konuda öyle silinip atılacak bir oyuncu değil bence.

Sırtı dönük oyunla pas yeteneğinin ne alakası var pek bağlantı kuramadım açıkçası. Ben lebronun maç içinde sırtı dönük top aldığını pek hatırlamıyorum ama Kobe neredeyse topu hep sırtı dönük alıyor ve ordan sayılarını/asistlerini vs. buluyor son senelerde. lebronun eksik olduğu konuda bile lebron apaçiliği yapmaya gerek yok.

Ayrıca kobe ile lebronun karşılaştırılamayacağı bi konuya daha değinmişin. Belli maçları seçip lebron bunu yaptı kobe yapabildi mi gibisinden.. Bence o konulara girmeyelim 81 sayı, 3 çeyrekte 62 sayı ( Dallas 61 atmışken), 4 maç üst üste 50+ sayı, 9 maç üst üste 40+ sayı vs.

• @Çünkü Fenerbahçeliyiz

Afedersiniz ama post oyunun kalitesini fizik ile değerlendirmeniz bu konuda bilgi sahibi olmadığınızı gösteriyo keza pas da dahil.Post fundimantel'ı bunlardan ayrıdır.Zaten sadece kendi düşüncelerimi iletmedim bu konuda ki bilir kişilerin düşüncelerini de aktardım.
    Çok farazi konuşuyosunuz.Kobe'nin 2008'den önce kaç maçını izleyebildiniz de bunların yarısının
    quote:

yani iyi pas üzerine olmayan
    şeklinde tanımladınız.Tamam Lebron'u sevin Kobe'yi eleştirin ama gerçekçi olalım.
  • QbLaY!!! saha görüşü asist sayısı tam denk gelmeyen kavramlar tabii ki. Ama hani böyle durumlarda oyuncuların söylediklerini kullanmam objektif olmadıkları gerekçesiyle ama Kobe'nin kendisi bile James daha çok Magic gibi. Muhteşem bir saha görüşü ve pas yeteneği var dedi.

LeBron'un üzerinden Miami hücumlarının dağılması ise yanlış değil. Bunun Kobe kıyasıyla alakası yok pek de. Takımda oyun kurucu sıkıntısı var ve Bron Heat kadrosunda o sorumluluğu en iyi şekilde yüklenebilecek isim. Bu dediğin gibi asistlerde sayısal bir avantaj getirir.

Fundemental ve sırtı dönük oyun belki de hücumda en çok iç içe geçmiş kavramlardan biri. Hani Kobe-Bron bu konuda şeye benziyor biraz, Duncan'ın asist ortalaması KG'ye nazaran daha düşük ama KG'ye göre çok daha iyi bir fundamental'i var ve genel fundamental olarak Kobe bence de daha üstün Bron'a ama pas yeteneği konusunda ciddi bir avantajı var. Ayrıca sırf saha görüşü değil. Kobe şu anda 30ları hissediyor. LeBron daha genç, daha hızlı. Bu da var.

Hem triangle hücumun bir avantajı var, topu en fazla kullanan sg yine. Yan, Kobe'ye nazaran LeBron daha az top kullanıyor diyemeyiz şu anda. Cavs dönemi olsa, haklıydın. Her şey Bron üzerinden dönüyordu.

vinsanity703 sırtı dönük oyunla pas-saha görüşü olayını bağdaştıramıyorsan ciddi bilgi eksiğin var demektir.

-----

Edit: Sırtı dönük oyun konusunda pas olayının önemini azımsıyorsunuz. Duncan'a bakın bu konuda. Sırtı dönük oyun sadece sırtına adamı alıp otaya gidip, sabit ve başarılı bir ritüelle bitirmekse Shaq Duncan'dan daha iyi fundamentale ve post oyununa sahipmiş gibi olur mesela. Antalabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 13 Ocak 2011; 18:57:23 >

• Lebron sırtı dönük oyunda Kobe den iyi diyebilmeniz için sırtı dönük oynaması gerek birinci şart olarak ama lebron sırtı dönük oyun oynamıyorki.. Lebron iyi bi pasör olduğu için bu onun sırtı dönük oyunda çok iyi olduğunu göstermez, bence lebron o cüssesiyle bu konuda bariz eksik şuan itibariyle.
  • @Odinn#21
    Onlar hep birbirleri hakkında o tarz yorumlar yapıyolar zaten.Nasıl desem,"NBA süperstar etik kuralları"diyim.Lebron'da;"Kobe ile karşılaştırılmak bile benim için bi onurdur" &"NBA'de turn and jump shot ı onun gibi kullanan başka bi oyuncu yoktur" gibi daha çok var bunlardan.Neyse

quote:

Hem triangle hücumun bir avantajı var, topu en fazla kullanan sg yine. Yan, Kobe'ye nazaran LeBron daha az top kullanıyor diyemeyiz şu anda. Cavs dönemi olsa, haklıydın. Her şey Bron üzerinden dönüyordu.

Üçgen hücumda topu en çok sg kullanır doğru ama üçgeni başlatan olarak.Araya bi pasör oyucu girer ve üçgeni tamamlayan (uzayda 3 nokta bir kapalı çevrim oluşturudan) bitirici.Bu yüzdendir ki Kobe 5 asist civarında kalmıştır hep.Pass to assist istatistiği tutulsa ki tutulmuyo zirve yapmıştı bu konuda Kobe.O yüzdendir ki kobe'ye avantaj getirmemiştir bu sistem.

Fundimantel her şeyin içine girmiş bi kavram zaten.Basketbol kullanma talimatı gibi tanımlayabilriz.Herşeyin ayrı fundimantel'ı vardır.Post'un savunmanın yüzü dönük oyunun ve sair.

• quote:

@Odinn#21
    Onlar hep birbirleri hakkında o tarz yorumlar yapıyolar zaten.Nasıl desem,"NBA süperstar etik kuralları"diyim.Lebron'da;"Kobe ile karşılaştırılmak bile benim için bi onurdur" &"NBA'de turn and jump shot ı onun gibi kullanan başka bi oyuncu yoktur" gibi daha çok var bunlardan.Neyse

quote:

Üçgen hücumda topu en çok sg kullanır doğru ama üçgeni başlatan olarak.Araya bi pasör oyucu girer ve üçgeni tamamlayan (uzayda 3 nokta bir kapalı çevrim oluşturudan) bitirici.Bu yüzdendir ki Kobe 5 asist civarında kalmıştır hep.Pass to assist istatistiği tutulsa ki tutulmuyo zirve yapmıştı bu konuda Kobe.O yüzdendir ki kobe'ye avantaj getirmemiştir bu sistem.

Fundimantel her şeyin içine girmiş bi kavram zaten.Basketbol kullanma talimatı gibi tanımlayabilriz.Herşeyin ayrı fundimantel'ı vardır.Post'un savunmanın yüzü dönük oyunun ve sair.

Kobenin asist ozelliginin nesini savunuyorsun ki? Bu isin sistemle dedigin kadar alakasi yok. Suan ki mevcut kadrosunda lakersin Lebron osla gene ayni civarlarda asist yapar. Kobe'de hicbir sekilde Lebrondaki saha gorusu ve asist yetenegi yoktur var diyen basketboldan anlamiyordur. Kobe asist yapamaz demiyorum ama Lebron bu iste ligin en iyi bir kac isminden biri.

LeBron sirti donuk oynayamaz diyenler ayri bir sacmalamis. Lebron her mac sirti donuk top alir. Genelde double team gelir sut istese onuda atar ama genelde bos oyuncuya cikarir ve pozisyon bos oyuncunun attigi uclukle sonuclanir. Genelde Arroyo, James Jones veya Mario Chalmers olur bu. Miaminin sezon basindan beri tum maclarini izledim ona gore konusuyorum.

Kobe tek basina sampiyon olamaz dediler ama sampiyon oldu 2 kere demis biri ve Lebronun olamadigini soylemis. Herhalde Cavsin suanki halini goruyorsunuz Lakersdan cikarin Kobeyi duser mi Cavs in dustugu hallere? Kadro kalite farkini goz onunde bulundurun.

LeBronun oyunu akli ile oynamadigini soyleyenlere zaten diyecek laf bulamiyorum. Takimda 3 tane superstar varken az top kullanmasi gerekiyor durum boyleyken eger akilli oynamazsa su an tutturdugu istatistikleri tutturamazdi. Gayet akilli oynuyor.

Suda var LeBronun ilk geldigi sezonlarla suanki oyunu arasinda cok buyuk bir fark var. Sutunuda diger ozelliklerinide gun gectikce gelistiriyor. Kobe ilk geldigi iki sezonda 7.9 15.x gibi komik sayi ortalamalari tutturmus ve 4. yilindan sonra adam gibi istatistiklere oynamaya baslamis ve sonradan kendini dahada gelistirmistir. Suan LeBron da hala bazi ozelliklerini gelistiriyor bir kac sene sonra Kobe'nin en iyi sezonundan daha iyi olamayacaginin garantisi kim verebilir?

Zaten artik bu sene ve bundan sonra Kobe-Lebron ile cok yarisamayacak yasindan dolayi. Kobenin oyunundada buyuk bir dusus var bir cok lakers fanida Kobenin eskisi gibi oyunu tek basina alip goturemediginden bahsediyor.

Birde sut olayi var Lebrona sut atamaz Kobe gibi demis biri. Sut atamaz dedigin adamin fg yuzdeside ucluk yuzdeside Kobe'den daha yuksek birsey soylemeden once biraz arastirinda konusun. Ayrica Lebronun son yillarda sutu iyice gelisti halada gelismekte izlemeden maclari yorum yapmayin.

Kisaca LeBron Kobe'den daha yararli ve daha komplike bir oyuncudur. Buraya aslinda bosuna yaziyoruz Kobeciler Kobe Lebroncular Lebron diyecekler. Kimse icin birsey degismiyicek yani.

• @Y!g!T

Benim bişeyi savunduğum yok,sahada olan biteni yazıya döküyorum.Özellikle @Odinn#21'e yazdım basketboldan anladığını bildiğim için.Sopiler butonu olsa içine alıcam, anlamayanlar için tehlike arzediyo çünkü.

quote:

Bu isin sistemle dedigin kadar alakasi yok. Suan ki mevcut kadrosunda lakersin Lebron osla gene ayni civarlarda asist yapar

Böyle bi argüman mı olur.Hiç bi dayanak noktanız, kaynağınız ve açıklamanız yok.Sırf siz sistemle alakası yok dediğiniz için bile konu kapanmıştır benim adıma,zira anlayanlarla konuşmayı tercih ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 13 Ocak 2011; 20:07:48 >
  • quote:

@Y!g!T

Benim bişeyi savunduğum yok,sahada olan biteni yazıya döküyorum.Özellikle @Odinn#21'e yazdım basketboldan anladığını bildiğim için.Sopiler butonu olsa içine alıcam, anlamayanlar için tehlike arzediyo çünkü.

quote:

Bu isin sistemle dedigin kadar alakasi yok. Suan ki mevcut kadrosunda lakersin Lebron osla gene ayni civarlarda asist yapar

Böyle bi argüman mı olur.Hiç bi dayanak noktanız, kaynağınız ve açıklamanız yok.Sırf siz sistemle alakası yok dediğiniz için bile konu kapanmıştır benim adıma,zira anlayanlarla konuşmayı tercih ediyorum.

Uzun uzun yazma geregi duymadim. Ayrica ben sistemle alakasi yok demedim iyi oku sistemle senin dedigin kadar alakasi yok dedim. LeBron Lakersta Kobenin yerinde oynasa gene ayni asist ortalamasini tutturur cunku Lebronda Kobede olandan cok daha iyi bir saha gorusu var. Ozellikle sirti donuk oynarken veya double team geldiginde topu en bos noktaya etkileyici bir bicimde gonderiyor. Bunu bilmek icin dayanaga falan gerek yok bu kadarini bilcegini dusunmustum ama yanilmisim.

• Birşeyin sistemle alakası ya vardır ya yoktur.Senin dediğin kadar, benim dediğim kadar gibi tabirler bişey ifade etmiyo.Diğer yazdıklarınıza bişey diyemiyorum farzedin,konu kapansın.
  • QbLaY!!! triangle sistemin asiste dayanmadan skor üreten bir sistem olduğu aşikâr ama LeBron açısından şöyle bir durum var;

KK'dan alıntı yapıyorum, son NBA Stüdyo'dan "Rondo için deniyor ki Pierce'a pas atsam benimki de asist olur. Acımasız görünse de haklılık payı da var."

LeBron o rezil, şu anda dibe oynayan Cavs takımında 8 asist ortalama tutturdu mesela. Kobe nasıl asist kıtlığındaki bir sistemde oynuyorsa, LeBron sayı atma kıtlığındaki bir takımda onca asist yaptı. Şimdi Heat'te oyun kurucu pozisyonundaki sıkıntıya rağmen Wade'in de bu konuda yetisi olduğundan daha az deniyor ama bitiriciler daha iyi olduğu için yine yakın ortalamar tutturdu.

Ayrıca pas olayını söylediği video şu;
    http://www.youtube.com/watch?v=gnDrm8YPSBE
    Gördüğün üzere öyle LeBron'u yüceltmek için söylediğin bir açıklaması değil bu.

• @Odinn#21

Evet izledim o programı, dediklerinizde doğru. Gerçi Kaan Kural biraz zalimce yorumladı, yani dile kolay 22 ve 24 asist yaptı bu adam.Paul Pierce da o kadar da abartılcak bi adam değil yani 24 asiste asıl sebep kaynağı olamaz.
    Üçgen hücum asiste dayanmadan skor üreten bi sistem demiyelim de hücumu başlatan oyuncu için asist açısından dezavantajlı bir sistem diyelim.

Lebron için saha görüşü iyi olmayan yada pas özelliği iyi olmayan bi oyuncu demedim zaten,sadece Kobe ile karşılaştırılırken atlanmaması geren bazı konuları dile getirdim.Bunları atlayarak değerlendirme yapacaksak mahallede "gördün mü len lebron 40 atmış gene,adam çok iyi ya"diyen çocuklardan bi farkımız kalmaz.

Video çok iyiymiş çok güldüm açıkçası.Lebronla 1 e 1 yapsanız kim yener sorusuna çok komik bir şekilde "Bu da sorumu tabiki ben yenerim,benim işim bu,1 e 1 de adamı ekarte etmek.Lebron ise daha farklı bi oyuncu takım oyununa daha yatkın saha görüşü Magic gibi "diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 13 Ocak 2011; 20:45:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Lebron Kobenin yasina geldiginde de Kobe ondan daha iyi durumda olcak basari Olarak. Hem suan diyorlar ya lebron daha iyi o yuzden koydum

Edit: Ben Kobe ve lebronu kiyaslamazdim onceden ama bu aralar cok fazla Kobe mi Lebron mu muhabbeti var. Biri sf biri sg fiziksel ozellikleride farkli kiyaslamamak lazim bence ama cok kiyasliyorlar sirf Kobe ile bu kadar kiyasladiklari icin sevmiyorum lebronu

1998 de jordan ile kobe yi kıyaslamışlardı aradan 13 yıl geçti kobe hala jordan ın seviyesine gelemedi sayı şampiyonluk vs...

lebron da bu gidişle biraz zor 5 6 şampiyonluk görmesi ki daha bir tane göremedi

gerçi jordan da kobe kadar erken şampiyonluk gormemisti

belli de olmaz jordan pippen rodman gibi bir üçlü gelirse lebron un yanına ard arda şampiyonluklar gorebilirde james

• lakers'ın shaq'tan ve p-jax'ten arındıktan sonraki dönemde(yani ortada sistem ve 3gen kalmadığı dönem)(ek parantez lebron'un cavs yılları gibi kaos basketbolu) asist ortalaması: 6 ki bu sadece lebron'un rookie sezonundaki ortalamasından(5,9) yüksek. kobe vs lebron her alanda yapılabilir ama bu alanda değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Lebron Kobenin yasina geldiginde de Kobe ondan daha iyi durumda olcak basari Olarak. Hem suan diyorlar ya lebron daha iyi o yuzden koydum

Edit: Ben Kobe ve lebronu kiyaslamazdim onceden ama bu aralar cok fazla Kobe mi Lebron mu muhabbeti var. Biri sf biri sg fiziksel ozellikleride farkli kiyaslamamak lazim bence ama cok kiyasliyorlar sirf Kobe ile bu kadar kiyasladiklari icin sevmiyorum lebronu

1998 de jordan ile kobe yi kıyaslamışlardı aradan 13 yıl geçti kobe hala jordan ın seviyesine gelemedi sayı şampiyonluk vs...

lebron da bu gidişle biraz zor 5 6 şampiyonluk görmesi ki daha bir tane göremedi

gerçi jordan da kobe kadar erken şampiyonluk gormemisti

belli de olmaz jordan pippen rodman gibi bir üçlü gelirse lebron un yanına ard arda şampiyonluklar gorebilirde james

LeBron 25 yasinda en az bir 10 sene var onunde Kobe 6 yi almazsa ( ki bence alcak cok istiyor ) 5 te kalirsa lebronun 2 senede bir yuzuk almasi lazim ya da farkli kombinasyonlar. Ama 10 yilda 5 sampiyonluk zor ve 3-4 sene icerisinde lebron ve wade'in arasinin bozulcagini dusunuyorum.

• quote:

LeBron 25 yasinda en az bir 10 sene var onunde Kobe 6 yi almazsa ( ki bence alcak cok istiyor ) 5 te kalirsa lebronun 2 senede bir yuzuk almasi lazim ya da farkli kombinasyonlar. Ama 10 yilda 5 sampiyonluk zor ve 3-4 sene icerisinde lebron ve wade'in arasinin bozulcagini dusunuyorum.

LeBron Kobe'nin son 2 senede aldığı şekilde 3 ya da 4 yüzük kazanırsa Kobe'nin 5inden (arttırmadığını düşünerek yazdım bunu) daha kıymetli olacak benim gözümde. 2002yi katmıyorum, 2000 ve 2001'de Shaq'ın yanında kim olsa yüzük sahibi olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.