Şimdi Ara

Kobe> LeBron[ Tanri sahidim ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Bu adam yıllar boyunca kendini Kral ilan edip başkasının krallığına vezir olmaya gidince olmadı işte. Ha orada belki kralı devirip tahta geçecek bunu zaman gösterecek. Ama bir Kobe'nin Shaq ile birlikte taht kavgası yapması ile farklu LeBoş'un olayı. Kobe belki liseden gelmeyip LeBron gibi eğitimine ve gelişimine devam etseydi belki o da ilk yıllarında yüksek ortalamalarla girecekti lige. O gelişimini kolejde değil ligde yaptı ve ibrenin dibini gördü.

Lebron kendisini kral ilan etmedi ki. Lebron haterlarinin cikardigi bir yalana inanmissin diyelim.

Lebron lise de basketbol oynarken 3 sene ust uste Ohio'da Mr. Basketball odulunu almistir ve "King" lakabi ona lisede oynadigi yillarda taraftarlar tarafindan takilmistir.

King lakabinin Nba'de devam etmesinin de sebebi su : Lebron gelip Cavs'i kurtarinca taraftarlar, ESPN ve diger basin kuruluslari Lebron'u Bible'da ki Ingiliz King James I ile ozdeslestirdi. Daha sonra Cavs'de bunun maddi acidan ekmegini yemek icin Witness projesini baslatti. Cavs taraftarlari icin "We are All Witnesses" reklamlari yapildi. Olay biraz da dini yonlere cekilmeye calisildi vs vs.

Yani Lebron kendisini King ilan etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 15 Ocak 2011; 19:47:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

bi de şu "kobe'nin 5 yüzüğü var lebron'un yok zaaaaaa xdxd" muhabbetini bırakın artık.. yüzük herşeyin ölçüsü değil.. barkley, stockton, malone gibi adamlar vujacic, mark madsen gibi adamlardan daha mı değersiz yani

mehmet okur u unuttun dostum detroit okur mehmet okur un da artısı yuzuk

malone ve asist şampiyonu stockton a gore ve onlarda tam birer bahtsız malone sırf yuzuk için lakers a gitti orda da olamadı sonra birde iverson neyse açmiyim onuda var

tabi şimdi geçmişe baktıgımızda şampiyon olan takımları ve oyuncularını daha çok konuştugumuz ve hatırladıgımızda bir gerçek 90 ların boğaları 80 lerin boston ve lakers oyuncuları en çok hatırlananlar

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

bi de şu "kobe'nin 5 yüzüğü var lebron'un yok zaaaaaa xdxd" muhabbetini bırakın artık.. yüzük herşeyin ölçüsü değil.. barkley, stockton, malone gibi adamlar vujacic, mark madsen gibi adamlardan daha mı değersiz yani

malone ve asist şampiyonu stockton a gore ve onlarda tam birer bahtsız malone sırf yuzuk için lakers a gitti orda da olamadı sonra birde iverson neyse açmiyim onuda var

tabi şimdi geçmişe baktıgımızda şampiyon olan takımları ve oyuncularını daha çok konuştugumuz ve hatırladıgımızda bir gerçek 90 ların boğaları 80 lerin boston ve lakers oyuncuları en çok hatırlananlar

Ne saçma bir kıyaslamadır yaw.Vujacic Lakers takımının liderimi kıyaslıyorsunuz.Karl Malone zamanın takımının lideriydi ama şampiyon olamadı takımı Kobe Bryant takımının lideriydi 2 şampiyonluk aldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Dillinger

Ne saçma bir kıyaslamadır yaw.Vujacic Lakers takımının liderimi kıyaslıyorsunuz.Karl Malone zamanın takımının lideriydi ama şampiyon olamadı takımı Kobe Bryant takımının lideriydi 2 şampiyonluk aldı.

Biz kıyaslama yapmıyoruz ki. LeBron yüzüksüz diyip, oradan Kobe'ye pay biçmeye çalışanlara Vujaçiç-Malone örneği verildi sadece. Kıyas değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Dillinger

quote:

quote:

adam einstein beyler

• Yan parça derken Derek Fisher demedim Gasol için hatta cümlenin sonunda bi wade ve ya lebron değil diye ne demek istediğimi açıklayan bir not bıraktım, senin Barcelona'da falan izlemen Gasol'ün iyi bir oyuncunun yanında şampiyonluk görebileceği gerçeğini değiştirmiyor

@fenerbahçeli olan arkadaş

klaç kluç yazmışsın iyi hoşda en azından bu konuda Kobe'ye laf etmeyin

forumda böyle tarafsız yazı yazıyorum görünümünde olanların %90'ı kobe-hater ı, bunu 5 yıldır yazıyorum zaten, lakers taraftarları bir şey der yer yerinden oynar "nasıl olur lebron daha komple oyuncu wade'in crossover ları kimsede yok" diye ama kobe'ye denilmedik kalmaz ama dikkat ediyorum bu sözde tarafsız olanlar çıtlarını çıkarmazlar , madem tarafsızsın lakers'ı da savunucaksın o zaman, istemiyebilirsin en doğal hakkın o zaman tarafsız ayaklarını bırakıcaksın

Ayrıca Lebron'un daha komple oyuncu olduğunu dünya alem biliyor, (nasıl lakers taraftarı 5 yüzük diyorsa) lebron fanlarının bütün cümlelerine "lebron daha komple bir oyuncu" demesine gerek yok

Kobe 32 yaşına geldi sene sonunda 33 olucak bu adamdan hala 5-6 sene önceki atletik hareketlerini beklemek, yapmadığı için eleştirmek biraz çocukca açıkcası, Kobe atletik özelliklerini kaybetmesine rağmen ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor ve yapıyorda, oyununda nerdeyse atletik özelliklerini tamamen geri plana atmış durumda ve bu durum açıkcası en az 3-4 yıl daha bizi zirvede tutacak gibi gösteriyor, diğerlerinin uçup kaçması bizi alakadar etmiyor pek, S.Brown'ımız var ayrıca o görev için

• quote:

Orijinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

Saf yetenek olarak bahsetmiyoruz ki burada.(Ayrıca belirtmeden de geçmeyeyim o yazdığın oyuncular Kobe'nin yerinde olsa çok daha başarılı olurdu.[AI sistemden kaybediyor gerçi AI o kadar başarılı olamazdı ama Carter yada T-Mac Kobe'den daha fazlasını yapacak kapasitede oyuncular.])Carter,T-Mac yeteneklerini sahaya LeBron kadar yansıtamadılar.AI'de zamanında inanılmaz oynuyordu ama yine de LeBron kadar olduğunu düşünmüyorum.LeBron'un şanssızlığı berbat bi' şehirde berbat bi' takımla oynuyor olması oldu.Ona rağmen inanılmaz ötesi işler yaptı.Tek başına takımını finale taşıdı hele o Bad Boys II'ye karşı oyunu inanılmaz ötesiydi yine tek başına Celtics Kobe+Gasol'den daha fazla sarstı yine tek başına normal sezonu domine etti.Kobe yetenek ve komplike bir oyuncu olma konusunda LeBron'un gerisindedir.Ayrıca Kobe 30-7-6 yaptığı zamanlarda oyunu kontrol eden bir oyuncu değildi ki.LeBron'la Kobe'nin 30-7-6 farklı şeyler.Kobe hep 2.adam rolünü oynadı o zamanlar.LeBron 'King' oldu.Bütün savunmayla baş etmeye çalıştı LeBron her maç ya Kobe.İşte bu yüzden Kobe'nin 30-7-6'sı çok önemsenmedi.Takımın lideri,en büyük oyuncusu olmazsan hep gölgeden kalırsın fakat LeBron lige geldiğinde beri 'King'.Kobe ile LeBron yer değiştirseler LeBron Jordan seviyesine çıkabilirdi.Fakat Kobe'ye Jordan'la kıyaslanamaz diyoruz fark burada.

ASlında yazıyı komple siyah yazmak lazım, üst mesajımda belirttiğim gibi sözde tarafsız olan basketbol bilgisi zirve yapmış adamlardan bu mesaja yorum yapılmaması normal çünkü bu mesaj biraz daha sert yazılsa Kobe basketbolcu bile değil anlamı çıkarılacak Yani tamamen objektif bir yazı hatta lebron fanı tarfından yazılması tamamen tesadüf...

Arkadaşın biri yazmış zaten ama ben tekrar yazayım sen ne kullanıyorsun da böyle uçuyorsun bilmiyorum ama sezon sonunda o hiç bir işe yaramaz olan adam şampiyonluk kupasını kaldırırken siz yine takıma b.k atarsanız yine hiç mi hiç şaşırmayacağım

KK ve MM'den alıntı yapıp duruyor bazı başlıklarda bazı arkadaşlar Lebron daha iyi demek için yalnız bu sezon başında ki 2. ve ya 3. programdı sanırım onu izlerlerse (NBA stüdyo), şampiyon olmak için takımı kimin etrafında kurardınız anket sorusunun olduğu program, onu bi izleyin ve bu devamlı alıntı yapdığınız adamlar "Kobe ve diğerleri" ana başlığını size güzelce anlatsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: vandosa

quote:

Orijinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

Saf yetenek olarak bahsetmiyoruz ki burada.(Ayrıca belirtmeden de geçmeyeyim o yazdığın oyuncular Kobe'nin yerinde olsa çok daha başarılı olurdu.[AI sistemden kaybediyor gerçi AI o kadar başarılı olamazdı ama Carter yada T-Mac Kobe'den daha fazlasını yapacak kapasitede oyuncular.])Carter,T-Mac yeteneklerini sahaya LeBron kadar yansıtamadılar.AI'de zamanında inanılmaz oynuyordu ama yine de LeBron kadar olduğunu düşünmüyorum.LeBron'un şanssızlığı berbat bi' şehirde berbat bi' takımla oynuyor olması oldu.Ona rağmen inanılmaz ötesi işler yaptı.Tek başına takımını finale taşıdı hele o Bad Boys II'ye karşı oyunu inanılmaz ötesiydi yine tek başına Celtics Kobe+Gasol'den daha fazla sarstı yine tek başına normal sezonu domine etti.Kobe yetenek ve komplike bir oyuncu olma konusunda LeBron'un gerisindedir.Ayrıca Kobe 30-7-6 yaptığı zamanlarda oyunu kontrol eden bir oyuncu değildi ki.LeBron'la Kobe'nin 30-7-6 farklı şeyler.Kobe hep 2.adam rolünü oynadı o zamanlar.LeBron 'King' oldu.Bütün savunmayla baş etmeye çalıştı LeBron her maç ya Kobe.İşte bu yüzden Kobe'nin 30-7-6'sı çok önemsenmedi.Takımın lideri,en büyük oyuncusu olmazsan hep gölgeden kalırsın fakat LeBron lige geldiğinde beri 'King'.Kobe ile LeBron yer değiştirseler LeBron Jordan seviyesine çıkabilirdi.Fakat Kobe'ye Jordan'la kıyaslanamaz diyoruz fark burada.

ASlında yazıyı komple siyah yazmak lazım, üst mesajımda belirttiğim gibi sözde tarafsız olan basketbol bilgisi zirve yapmış adamlardan bu mesaja yorum yapılmaması normal çünkü bu mesaj biraz daha sert yazılsa Kobe basketbolcu bile değil anlamı çıkarılacak Yani tamamen objektif bir yazı hatta lebron fanı tarfından yazılması tamamen tesadüf...

Arkadaşın biri yazmış zaten ama ben tekrar yazayım sen ne kullanıyorsun da böyle uçuyorsun bilmiyorum ama sezon sonunda o hiç bir işe yaramaz olan adam şampiyonluk kupasını kaldırırken siz yine takıma b.k atarsanız yine hiç mi hiç şaşırmayacağım

KK ve MM'den alıntı yapıp duruyor bazı başlıklarda bazı arkadaşlar Lebron daha iyi demek için yalnız bu sezon başında ki 2. ve ya 3. programdı sanırım onu izlerlerse (NBA stüdyo), şampiyon olmak için takımı kimin etrafında kurardınız anket sorusunun olduğu program, onu bi izleyin ve bu devamlı alıntı yapdığınız adamlar "Kobe ve diğerleri" ana başlığını size güzelce anlatsın.

O yazıyı boldlamadan önce arkadaşın yazıdığına bak; ''Yetenek ve verebilecekleri ile olsaydı Carter, Tmac ve Iverson'ı da burda konuşuyor olurduk.'' demiş.Ben de onun üzerine yazdım.

LeBron yaptıklarıyla beni Kobe'den daha fazla etkiliyor sebebiyse yanındaki oyuncuların farkı.LeBron sahada 1 kişilik etki yapmıyor.(gerçi Kobe'de öyle ama LeBron giren-çıkan herkesi farklı bir karaktere bürüyor.LeBron'un oynadığı oyuncuların seviyesini önemli bir ölçüde yukarı çıkarıyor.)Ayrıca ben(bu sene dahil değil) 3 sene üst üste tarzı bir başarı bekliyorum LeBron'dan.

Ayrıca ben tarafsız olduğumu söylemem,tarafsız olmaya çalışıyorum bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

• O arkadaşın ne söylemiş olduğu senin Kobe hakkında ki yorumunu niye etkiliyor onu anlamadım

Ek olarak yukarıdaki söylediklerinin (hani şu Kobe yerine o isimlerden kimi koysan daha başarılı olur kısmı) azıcık olsun basketboldan anlayan bir insanın gülüp geçeceği sadece bir fanboy un (tarafsız olmaya çalışan falan değil, en uç noktadaki bir fanboyun) söyleyebileceği ve hatta lebron fanlarının bile büyük bir çoğunluğunun abartmaya gerek yok diyeceği bir zırvalıktan başka bir şey değil

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lebron'un daha iyi bir pasör olduğuna laf eden yok ama çıkıp Kobe gibi üçgen hücumda oynasa daha da fazla asist yapar bu konuda Kobe avantajlı deme gafletinde bulunan üçgen hücumun ne olduğunu anlayamamış cahil arkadaşlara selamlar olsun, üçgen hücumun ne olduğunu öğrenmek için lakers maçı izleyin birşeyler kaparsınız en azından basketbol için

• quote:

O arkadaşın ne söylemiş olduğu senin Kobe hakkında ki yorumunu niye etkiliyor onu anlamadım

Ek olarak yukarıdaki söylediklerinin (hani şu Kobe yerine o isimlerden kimi koysan daha başarılı olur kısmı) azıcık olsun basketboldan anlayan bir insanın gülüp geçeceği sadece bir fanboy un (tarafsız olmaya çalışan falan değil, en uç noktadaki bir fanboyun) söyleyebileceği ve hatta lebron fanlarının bile büyük bir çoğunluğunun abartmaya gerek yok diyeceği bir zırvalıktan başka bir şey değil

Anlamadığınız birşey hakkında yorum yapmanıza gerek yok diyeyim ben size.
  • Kimin ne kadar anladığı belli zaten
  • quote:

Kimin ne kadar anladığı belli zaten

Uuu beybi. Ne laf sokmalar oluyor burada arkadaş.

Önce okuduğumuzu anlayalım;

"Lebron'un daha iyi bir pasör olduğuna laf eden yok ama çıkıp Kobe gibi üçgen hücumda oynasa daha da fazla asist yapar bu konuda Kobe avantajlı deme gafletinde bulunan üçgen hücumun ne olduğunu anlayamamış cahil arkadaşlara selamlar olsun, üçgen hücumun ne olduğunu öğrenmek için lakers maçı izleyin birşeyler kaparsınız en azından basketbol için"

Üçgen hücumun asist fakiri bir sistem olmasına rağmen LeBron'un Heat'e gelesiye kadar sayı fakiri-sayı atamayan adamlara bir takımda 8 asist yaptığını belirttik.

Ayrıca demişsiniz ki tarafsızlar neden Lakers'a laf edilirken sesini çıkarmıyor diye, o kadar fazlasınız ki ve o kadar çok sesiniz çıkıyor ki zaten, gerek kalmıyor.

• quote:

Yan parça derken Derek Fisher demedim Gasol için hatta cümlenin sonunda bi wade ve ya lebron değil diye ne demek istediğimi açıklayan bir not bıraktım, senin Barcelona'da falan izlemen Gasol'ün iyi bir oyuncunun yanında şampiyonluk görebileceği gerçeğini değiştirmiyor

yaw bu lakers'lılar iddia konusu "nba'in en uzunu" olsa direk gasol der, ama iş kobe'yi yüceltmek olunca gasol'ü itin şeyine sokarlar..

evet arkadaşım ben barca'daki çömez yıllarını da gördüm, eurobasket 2001'de Türkiye'de 21 yaşında turnuvayı nasıl domine ettiğini de gördüm, memphis yıllarını da gördüm, lakers yıllarını da.. gasol her zaman belli bir istikrarı yakalamış, onun altına düşmemiş bi adamdır.. bana inanmazsan nba.com'a gir bak istatistiklerine.. basketbolda kimya denen bi olay var, bilmem duydun mu.. gasol müthiş bi uzun evet, ama onu lakers için değerli kılan şey bu sistem için dünyadaki en iyi uzun olması.. bence howard total'de daha iyi uzundur ama howard'ı lakers'a koysak bu kadar katkı vereceğini düşünmüyorum mesela..

sen hala gasol iyi bir oyuncunun yanında şampiyonluk görebilir demişin.. bana bunun bi istisnasını ver? yada 2005, 2006, 2007'de lakers'ın halini, sonra da gasol'ün geldiği 2008 ve sonrası için halini söyle.. sihirli değnek mi değdi de lakers birden bu kadar değişti..

oyuncuları alt alta toplayıp bi takım değerli yada değil denmez.. her zaman bi takım oluştururken iç ve dış dengesi oluşturulmaya çalışılır.. zaten son yıllara bakarsak şampiyon takımların mutlaka iyi bir uzunu olmuştur pota altında.. bunun son istisnası chicago'dur, onun da sebebi jordan denen adamdır.. carmelo mu iyi gasol mu desek büyük çoğunluk carmelo der, ama bence gasol kadar katkı veremez carmelo..

• http://www.nba.com/playerfile/lebron_james/

NBA'de en değerli oyuncu ödülünü 2010 senesindede kazanmıstır ve ard arda iki kez MVP olma onuruna erişmiştir.Formasını daha NBA'e yeni secildiğinde hall of fame istemiştir.

• quote:

http://www.nba.com/playerfile/lebron_james/

NBA'de en değerli oyuncu ödülünü 2010 senesindede kazanmıstır ve ard arda iki kez MVP olma onuruna erişmiştir.Formasını daha NBA'e yeni secildiğinde hall of fame istemiştir.

Kendi kendine King demiştir ve tanrının lütfu gibi böbürlenip öküz gibi Choosen One dövmesi yaptırmıştır.
    23 numarayı giyip Jordancılık yapmıştır ve daha sonra aklı biraz başına gelip 23ü sadece o hakediyordu diyip 6ya geçmiştir..

LeBron iyi adam ama hiç mütevaziliği yok. Antipatiğin önde gideni ve en son yaptığı Choice programı falan ile iyice içine etmiş ve abartmıştır..
    Bi süperstar olmak kolay iş değil. Öyle habire kendini övüp böbürlenmekle olmaz. Biraz mütevazi olmayı da bilmek lazım..

Atatürk ne güzel söylemiş ; Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim. diye.
    LeBron da bi tanesi birazcık eksik gibi.Hangisi eksik artık onu siz bulursunuz şak diye.

Not: Evet LeBron Hater'ım. Oyununa saygı duyarım oyunculuğuna laf etmem ama kişiliğini ve kendisini sevmem. Seveni de sevmem

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

quote:

http://www.nba.com/playerfile/lebron_james/

Kendi kendine King demiştir ve tanrının lütfu gibi böbürlenip öküz gibi Choosen One dövmesi yaptırmıştır.
    23 numarayı giyip Jordancılık yapmıştır ve daha sonra aklı biraz başına gelip 23ü sadece o hakediyordu diyip 6ya geçmiştir..

LeBron iyi adam ama hiç mütevaziliği yok. Antipatiğin önde gideni ve en son yaptığı Choice programı falan ile iyice içine etmiş ve abartmıştır..
    Bi süperstar olmak kolay iş değil. Öyle habire kendini övüp böbürlenmekle olmaz. Biraz mütevazi olmayı da bilmek lazım..

Atatürk ne güzel söylemiş ; Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim. diye.
    LeBron da bi tanesi birazcık eksik gibi.Hangisi eksik artık onu siz bulursunuz şak diye.

Not: Evet LeBron Hater'ım. Oyununa saygı duyarım oyunculuğuna laf etmem ama kişiliğini ve kendisini sevmem. Seveni de sevmem

Lebron'un King ismini nasil aldigini yukarida yazdim. Kendi kendisini King ilan etmistir diye bir sey yok yani. Zaten hic bir oyuncu kendi kendisine isim takamaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

quote:

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Bu adam yıllar boyunca kendini Kral ilan edip başkasının krallığına vezir olmaya gidince olmadı işte. Ha orada belki kralı devirip tahta geçecek bunu zaman gösterecek. Ama bir Kobe'nin Shaq ile birlikte taht kavgası yapması ile farklu LeBoş'un olayı. Kobe belki liseden gelmeyip LeBron gibi eğitimine ve gelişimine devam etseydi belki o da ilk yıllarında yüksek ortalamalarla girecekti lige. O gelişimini kolejde değil ligde yaptı ve ibrenin dibini gördü.

Lebron kendisini kral ilan etmedi ki. Lebron haterlarinin cikardigi bir yalana inanmissin diyelim.

Lebron lise de basketbol oynarken 3 sene ust uste Ohio'da Mr. Basketball odulunu almistir ve "King" lakabi ona lisede oynadigi yillarda taraftarlar tarafindan takilmistir.

King lakabinin Nba'de devam etmesinin de sebebi su : Lebron gelip Cavs'i kurtarinca taraftarlar, ESPN ve diger basin kuruluslari Lebron'u Bible'da ki Ingiliz King James I ile ozdeslestirdi. Daha sonra Cavs'de bunun maddi acidan ekmegini yemek icin Witness projesini baslatti. Cavs taraftarlari icin "We are All Witnesses" reklamlari yapildi. Olay biraz da dini yonlere cekilmeye calisildi vs vs.

Yani Lebron kendisini King ilan etmedi.

23 numarayi giyip Jordan'cilik yapmistir ne demek? Nba'de 23 numarayi giyen kac tane oyuncu var, onlarin hepsi Jordan'cilik mi yapmis oluyor? Istese 23 numarayi giymeye devam ederdi. 23 numaradan 6 numaraya gecip, 23 numaranin Nba genelinde emeklilige cekilmesini isteyerek senin tezlerinin hepsini curutmus oldu. Ayrica Lebron bunu yaptigi sirada Nba'de cogunluk tarafindan seviliyordu. Daha Miami'ye gitme olaylari cart curt yoktu ortada.

Ahlakli olmak ile kendini begenmek arasinda cok bir baglanti goremiyorum. Ki kendini begenmek ile kendine guvenmek arasinda olan farki da iyi anlamak gerek. Adam Nba'in en iyi 2 oyuncusudan biri, ona gore davranmasindan dogal bir sey yok.

Ayrica avatarina bakiyorum ve konu da Lebron-Kobe konusu oldugu icin konuyu Kobe'ye getiriyorum. Lebron'un kendisi begenmisligi ve ahlaki ile ilgili yaptigin yorumlardan sonra senden ayni sekilde Kobe'yi de degerlendirmeni istiyorum.

Not: Kobe hater'i falan da degilim. Lebron, Wade, C. Paul ve Howard'dan sonra en sevdigim 5. oyuncudur.

Ekleme : Daha onceden de yazdigim gibi Lebron Miami'ye gidisi ve ozellikle kararini aciklama sekli ile her seyin icine etmistir. Yorumunun orasina katilmadigim sanilmasin diye ekleme yaptim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 20 Ocak 2011; 3:58:14 >

• quote:

quote:

Yan parça derken Derek Fisher demedim Gasol için hatta cümlenin sonunda bi wade ve ya lebron değil diye ne demek istediğimi açıklayan bir not bıraktım, senin Barcelona'da falan izlemen Gasol'ün iyi bir oyuncunun yanında şampiyonluk görebileceği gerçeğini değiştirmiyor

yaw bu lakers'lılar iddia konusu "nba'in en uzunu" olsa direk gasol der, ama iş kobe'yi yüceltmek olunca gasol'ü itin şeyine sokarlar..

evet arkadaşım ben barca'daki çömez yıllarını da gördüm, eurobasket 2001'de Türkiye'de 21 yaşında turnuvayı nasıl domine ettiğini de gördüm, memphis yıllarını da gördüm, lakers yıllarını da.. gasol her zaman belli bir istikrarı yakalamış, onun altına düşmemiş bi adamdır.. bana inanmazsan nba.com'a gir bak istatistiklerine.. basketbolda kimya denen bi olay var, bilmem duydun mu.. gasol müthiş bi uzun evet, ama onu lakers için değerli kılan şey bu sistem için dünyadaki en iyi uzun olması.. bence howard total'de daha iyi uzundur ama howard'ı lakers'a koysak bu kadar katkı vereceğini düşünmüyorum mesela..

sen hala gasol iyi bir oyuncunun yanında şampiyonluk görebilir demişin.. bana bunun bi istisnasını ver? yada 2005, 2006, 2007'de lakers'ın halini, sonra da gasol'ün geldiği 2008 ve sonrası için halini söyle.. sihirli değnek mi değdi de lakers birden bu kadar değişti..

oyuncuları alt alta toplayıp bi takım değerli yada değil denmez.. her zaman bi takım oluştururken iç ve dış dengesi oluşturulmaya çalışılır.. zaten son yıllara bakarsak şampiyon takımların mutlaka iyi bir uzunu olmuştur pota altında.. bunun son istisnası chicago'dur, onun da sebebi jordan denen adamdır.. carmelo mu iyi gasol mu desek büyük çoğunluk carmelo der, ama bence gasol kadar katkı veremez carmelo..

Şimdi güzel hoş demişsinde, 2008 yılında Gasol değil az eli ayağı düzgün kim gelse takım seviye atlayacaktı(bu seviyeye gelemeyecek olsada) Kwame'den sonra haksız mıyım? Gasol'ün sistem için mükemmel bir parça olduğunu söylemişsinde buna kimsenin bir şey dediği yok zaten

Sen benim demek istediğimi yanlış anladın diyorum yine de farklı bir yöne çekerek cevap veriyorsun

Lebron'un Wade ile aynı takıma gitmesini eleştirdim Kobe'nin de yanında Gasol var demeye getirdiler, ben de Gasol ne bi Wade ne de bir Lebron demek istedim, Lebron Bosh'la aynı takıma gitse kimse birşey demiyecekti, Bosh Gasol ayarında mı değil ama demek istediğimi anlamaya çalış rica ediyorum, Kobe,Wade ve Lebron 10 üzerinden 10sa Gasol 9dur, üçgen hücumda 9.5 oluyordur belki 10 orası ayrı, dersen Gasol Wade ve Lebron ayarındadır o zaman tartışırız ama öyle bir iddaan yoktur sanırım

Mesela Carmelo Gasol kıyaslamana sonuna kadar katılıyorum ve altına imzamı atarım

Drexler sen ve bir elin parmağını geçmeyecek arkadaş burada tarafsız yorum yapmaya çalışan sayılı kişilersiniz ama sizden benim (forumdaki bütün lakers'lılarda bunu istiyordur eminim) beklentim lakers'a laf atıldığında da yorum yapmanız (bir arkadaş çok olduğunuz için yapılmıyordur diyor ama sanmıyorum) hiç bir konuda lakers'ı savunduğunuzu göremiyorum (belki yapmışsındır ben görmemişimdir), en basit örneği arkadaşın biri bana S.Parker'ı övüyor forumdan kimse çıkıp yanlış düşünüyorsun demiyor ama eminim Mo'yu öven biri olsaydı geçen yıl kesinlikle cevap gelirdi

Ben forumun daimi bir üyesi sayılmam bazen 1 ay durmadan girer sonra 3-4 ay kaybolurum, foruma giriyorum bazen bir bakıyorum arkadaşın biri Lakers'a ve ya Kobe'ye vermiş veriştirmiş cevap veren bariz bir fanboy(Kobe) arkadaşımız daha da bir saçmalamış, diğeri altta kalmamak için iyice sıvamış ortalığı sonra cevap yazıyorum ve bir bakıyorum senden bana ağır bi eleştiri gelmiş, üzüyor bu durum beni , ben bir lakers taraftarı olarak NBA'de nerdeyse her takıma saygı duyan (Suns>Spurs sevmem ama TD ve SN'e saygım sonsuzdur) ve olabildiğince objektif yorum yapmaya çalışan biriyim (olamıyorumdur belki farkında olmadan), uzun lafın kısası senin mesajına alıntı yapıp smileyini koymak nasip olmadı henüz, bu bir burukluk kaldı bende hep

Son olarak üstad senin nasıl bir basketbol bilgisine sahip olduğunun farkındayım bir kaç konu hariç her yazdığının altına imzamı atarım ama bi lakers taraftarı olarak arada üzüyorsun bizi kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandosa -- 20 Ocak 2011; 12:27:43 >

• Jordan'ın bu soruya sampiyonluklara bakarak cevap verdigne adım gibi eminim. Lebron bir kac yuzuk taktıktan sonra tekrar sorsunlar bakalım Jordan efendi ne diyecek o zaman.
  • vandosa

yazdıklarını okurken gülümsettin bazı yerlerde.. genelde böyle 2 oyuncunun kıyaslamalarının yapıldığı konulara pek yazmamaya çalışıyorum, hele de fanboy'lar işin cılkını çıkardıysa.. bu konuya da birşey yazmayacaktım ama bi arkadaş "lebron bundan sonra gereken saygıyı göremeyecek" dedi, ben de buna cevap yazdım bi baktım ki kobe-lebron kavgasının ortasında kalmışım

walla kardeş kobe'yi daha ne kadar öveyim ki, şu anda dünyanın en iyi 2. basketbolcusu ve dünyanın en iyi hücum gücü diyorum.. bundan daha büyük övgü ne olabilir? lebron'u komple düşününce kobe'den daha iyi olduğunu düşünüyorum ama aradaki fark da çok az yani lebron'a 100 üzerinden 95 verirsem kobe 94'tür :) ama birine diğerinden daha az iyi diyince sanki o adamın düşmanıymış gibi görüyor bazı arkadaşlar.. halbuki ne alakası var.. kobe'yi kabul ediyorum kişilik olarak hiç sevmem (ki bu da bir suç kobe fanlarınca) ama oyunculuğuna inanılmaz saygım var.. kobe gasol olmasa şampiyon olamazdı, jordan bile olamadı diyorum, kobe düşmanı ilan ediliyorum shaq döneminde şampiyonluklarda ana parça shaq'ti, ama sonrasındaki 2 şampiyonluğun baş mimarı tereddütsüz kobe'dir.. yani şimdi bunları söylemenin neresinde hata var.. en kötü benim düşüncem böyle, başkasınınki farklı olabilir

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.