Şimdi Ara

km orjinal mi nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilk defa ikinci el araç alacağım, km çok düşük bir araç var, aynı yaşta olanlar ortalama 3-5 kat fazla yapmış oluyor. ama araç henüz muayeneye girmediği için hiç kaydı yok, sadece bir defa bakım yaptırmışlar sanırım, genç araba zaten.

bir cihazla okuyup düşürülme varsa anlama gibi bir şey var mı ? varsa servis mi bilir sadece acaba expertiz anlamaz mı ?

otorapor ezpertiz nasıldır? onu tavsiye ediyorlar istanbul için !

• Beyinden kilometresi düşürülemeyen araçlarda bilgisayar bağlantısı ile anlaşılır. Ancak beyinden de km düşürüldüyse kozmetik detaylara bakılacak. Onları da değiştirmişlerse geçmiş olsun. (Direksiyon pedallar el freni vites topuzu gibi)

Ya da aracın belirli km’lerde kronik arızaları varsa iyi bir servis o arızalardan anlayabilir.

Muayene kmsi falan hikaye. Özellikle kiralama çıkması arabalarda 3 senede 150 bin yapıyor, muayeneden önce 40 bine çekiyorlar, geçmiş olsun.

Tek ve en güvenilir yöntem, az el değiştirmiş(mümkünse ilk sahibinden) yetkili servis bakımlı ya da servis kayıtları tutulan aracı almak.
    Arkadaşıma ait Porsche Panamera Turbo S aracı galeri aracılığıyla satmak istediğimizde ekspertizini Otorapor Maslak şubesine yaptırmışlardı, aracın 2 intercooler radyatörünün de patlak olduğunu belirtmiş ekspertiz firması, bizden 30bin TL'ye yakın fiyat kırmamızı istediler. 550hp gücündeki aracın 2 intercooler radyatörü de patlak olacak ve bu araba asfaltı kazıya kazıya gidecek öyle mi dediğimde galeri de cevap veremedi, galeriden birisiyle çıkıp Maslak'ta özel bir Porsche servisinde aracı lifte kaldırıp kontrol ettiğimizde 2 intercooler radyatörünün de sorunsuz olduğunu, sadece taş izlerinden dolayı boyasının bazı noktalarda döküldüğünü söylediler. (Radyatör sonradan siyaha boyanmış sırıtmasın diye.)

Benim otorapor hakkında yapacağım yorum budur. 550hp'lik turbo benzinli aracın sapasağlam radyatörlerine "Hasarlı" raporu vermeleri cehaletten mi yoksa birilerinin ricası ile fiyat kırmak için mi artık orasını Allah bilir.
  • Otorapora tarcanların yorumlarında baya saydırıyorlar ama bir bilgim yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yeşil var bir de diyorlar tarcanlar kadar olmasa da iyidir diye.
  • Kurumsallar güya ama çalışanları en son 1999 yılında araba görmüş gibi davranıyorlar.

Tabi bu sadece otorapor maltepe e5 şubeleri için geçerli yorumumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 15 Haziran 2020; 22:42:17 >
  • Yeşil oto ekspertiz ve onay oto ekspertiz de youtubedan prim yaptı baya. Onların da iyi olduğunu düşünüyorum sadexe videolardan izlediğim kadarıyla

• beyinden anlasiliyor bazi araclarda. ben de 1 bakima girmis arac almistim 1 yasinda. lastikleri orjinal lastikti ve dis derinligi ile yaptigi km eslesiyordu oyle aldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyinden kilometresi düşürülemeyen araçlarda bilgisayar bağlantısı ile anlaşılır. Ancak beyinden de km düşürüldüyse kozmetik detaylara bakılacak. Onları da değiştirmişlerse geçmiş olsun. (Direksiyon pedallar el freni vites topuzu gibi)

Ya da aracın belirli km’lerde kronik arızaları varsa iyi bir servis o arızalardan anlayabilir.

Muayene kmsi falan hikaye. Özellikle kiralama çıkması arabalarda 3 senede 150 bin yapıyor, muayeneden önce 40 bine çekiyorlar, geçmiş olsun.

Tek ve en güvenilir yöntem, az el değiştirmiş(mümkünse ilk sahibinden) yetkili servis bakımlı ya da servis kayıtları tutulan aracı almak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    orjinal cam nasıl anlaşılır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En iyisi galeriden araba almamak cogusu km düşürüyor nerede kimin düşürdugunu vs adları gibi biliyorlar ben şahsen hiç guvenmiyorum.
    Ha şahıs düşürürmu düşürür bazıları biliyordur kimin bu işleri yaptifini gider düşürür aracı satar ama galerilere göre çok düşük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal1 -- 16 Haziran 2020; 0:20:14 >
  • portakal1 P kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum servis bakımlı binici şahıstan alırım hep 3 5 fazla veririm. Daha hiç çarpılmadım temiz temiz kullanıp sattım bütün arabalarımı.
  • Binlerce lira vereceğin arabada 5 10 tl hesabi yapmayip bir epttm avm sorgusu yapacaksin bunu dahi yapmayanlar var.

Km kaydi modern diyebilecegimiz araclarda birden fazla parcaya yazılıyor ve programla okunabiliyor.

yetkili Servis girişi km bilgisi kayıt aliniyor yetkili bakimli olmasi bir avantaji olur.

Tabi cakalliklari var bütün bu saydiklarimin o zamanda 20 yasinda arabaya kiz muamelesi yapmayacaksin muadilleri araclar kac km ise ona yakınmış gibi dusunmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Haziran 2020; 0:32:58 >
  • Valla bu durumda en önemli kriter satıcı, ilk sahibi mi satıcı kişilik olarak size güven veriyor mu? Harici servis kaydı haricinde anlamanız imkansız açıkcası

• Arkadaşıma ait Porsche Panamera Turbo S aracı galeri aracılığıyla satmak istediğimizde ekspertizini Otorapor Maslak şubesine yaptırmışlardı, aracın 2 intercooler radyatörünün de patlak olduğunu belirtmiş ekspertiz firması, bizden 30bin TL'ye yakın fiyat kırmamızı istediler. 550hp gücündeki aracın 2 intercooler radyatörü de patlak olacak ve bu araba asfaltı kazıya kazıya gidecek öyle mi dediğimde galeri de cevap veremedi, galeriden birisiyle çıkıp Maslak'ta özel bir Porsche servisinde aracı lifte kaldırıp kontrol ettiğimizde 2 intercooler radyatörünün de sorunsuz olduğunu, sadece taş izlerinden dolayı boyasının bazı noktalarda döküldüğünü söylediler. (Radyatör sonradan siyaha boyanmış sırıtmasın diye.)

Benim otorapor hakkında yapacağım yorum budur. 550hp'lik turbo benzinli aracın sapasağlam radyatörlerine "Hasarlı" raporu vermeleri cehaletten mi yoksa birilerinin ricası ile fiyat kırmak için mi artık orasını Allah bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 16 Haziran 2020; 17:54:59 >

• İlk sahibinden almaya özellikle servis bakımlı olmasına dikkat edeceksin kmsini hgs mobil uygulamasından sorgulayacaksın iyi bir expere götüreceksin ha buna rağmen düşürülmüş olabilirmi olabilironun için en iyisi paran varsa sıfır alacaksın miss gibim bineceksin

• Eksperim beyni düşürüyorlar hatta ABS beynini değiştiriyorlar ancak göz kararı az çok anlaşılıyor demişti.
  • Abs beyninden okunur

• Tuv-sud D-expert.

• Direksiyondan anlaşılır parlıyorsa 80k üzeridir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Binlerce lira vereceğin arabada 5 10 tl hesabi yapmayip bir epttm avm sorgusu yapacaksin bunu dahi yapmayanlar var.

Km kaydi modern diyebilecegimiz araclarda birden fazla parcaya yazılıyor ve programla okunabiliyor.

yetkili Servis girişi km bilgisi kayıt aliniyor yetkili bakimli olmasi bir avantaji olur.

Tabi cakalliklari var bütün bu saydiklarimin o zamanda 20 yasinda arabaya kiz muamelesi yapmayacaksin muadilleri araclar kac km ise ona yakınmış gibi dusunmek lazım.
    Aracı alıp muayeneye sokmadan önce km düşürüp öyle soksam nolacak Pttye de çok güvenmemek lazım 37 bindeki araca 370 bin girdikleri için 2 haftamı + 700 km yol zamanımı verdim düzelttirdim sistemden.

• Araç beyni verileri saklıyorsa buradan tespit yapılır, bunun dışındaki bütün yöntemlerin açığı var. Gerçi beyin olayının da açığı bulunuyor yavaştan ama yine de en saglam yöntem hala o, herkes beceremiyor, her araca yapılamıyor.

• Ekspertiz beyinden okunamıyor derse servisi arayıp sorun beyinde kayıt var mı, okunabilir mi diye. Bazı dürüst esnaflar yapamadığı bir iş olunca ben yapamıyorum demiyor, bu iş yapılamaz diyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.