Şimdi Ara

Klon arduino vs Orjinal arduino

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aranızda klon arduino kullanan oldu mu,daha önce hiç klon kullanmadım.Bildiğiniz üzere ebayda milyon çeşit klon var fiyatları da orjinale göre daha uygun haliyle, fully compatible falan yazıyor ama kullanan deneyen var mı?Sorun yaşadınız mı yoksa hiçbir farkı yok mu?

• takipteyim
  • 2si kendi yaptığım, 3ü de ebayden sparkfundan aldığım klon, 1 tane de orijinal arduinom var. Aralarında tabii ki farklar var ama hiçbiri eksi değil.

Arduino zaten open source hardware, insanlar rahat rahat klonlasınlar, değiştirsinler diye yapılmış bir platform.
    Orjinali italyada üretiliyor, üreten fabrikadaki işciler 1500€ maaş alıyor, elektriğin kw 0,5€.
    Klonlar çinde üretiliyor, işçiler 200$ alıyor, elektriğin kw 0,1$. Artı bazılarında ethernet, bazılarında usb host vs. vs. var.

İşlemci atmega328, 2560 ya da yeni serilerdeki 32u4 - u8 olduktan sonra tam uyumludur.
  • ben kullanıyorum hocam çin den aldım bir eksikliğini görmedim
  • Hiç orjinal Arduino olmadığı için farkını test edemedim.Bende Uno,Nano,Mini,duemwilla çeşitleri var cinden aldım hepside sorunsuz çalışıyor.
  • Ben de dün 55 dolara bir kit siparişi verdim ebaydan,subatın 5 i civarı benim de test etme imkanım olacak bakalım.
  • Bir sorun olması zaten teorik olarak mümkün değil.
    Open-source platform olduğu için hem kaynak devresi açık hem de arduino bootloader atılabiliyor herhangi bir çipin içerisine. Dolayısıyla sorun olmuyor klonlarda.
    Sadece malzeme kalitesi orjinale göre düşüktür. Ama fiyat olarak tabii ki cazip.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acaba aldığım Arduino klon mu ?
    10 yıl önce açıldı
    Arduino ile Birşeyler
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedium

2si kendi yaptığım, 3ü de ebayden sparkfundan aldığım klon, 1 tane de orijinal arduinom var. Aralarında tabii ki farklar var ama hiçbiri eksi değil.

Arduino zaten open source hardware, insanlar rahat rahat klonlasınlar, değiştirsinler diye yapılmış bir platform.
    Orjinali italyada üretiliyor, üreten fabrikadaki işciler 1500€ maaş alıyor, elektriğin kw 0,5€.
    Klonlar çinde üretiliyor, işçiler 200$ alıyor, elektriğin kw 0,1$. Artı bazılarında ethernet, bazılarında usb host vs. vs. var.

İşlemci atmega328, 2560 ya da yeni serilerdeki 32u4 - u8 olduktan sonra tam uyumludur.

Kendi yaptigin modelin devresini paylasma imkanin varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için çok teşekkürler. Ben de bir tane klon ürün almak üzereyim. İnşallah sorun çıkmaz.
  • Bilgilendirme amaçlı yazıyorum arkadaşlar,ebaydan aldıgım klon arduinom geldi,hiçbir sorun yok lisanslı arduinodan farkı yok.
  • Burdaki yorumlara güvenerek düşünmeden aldığım klon arduinomu yaklaşık bir aydır kullanıyorum, görenler söylemeden fark etmiyorlar bile :) Benimki klondan çok çakması olmuş rengini şeklini falan da bayağı benzetmişler :) Neyse acemilikten bi PWM pinini yakmam dışında sorunsuz çalışıyor. Klon alarak cebimde kalan parayla bir ethernet katmanı almak istiyorum bu arada, tavsiyelere açığım. İyi forumlar.
  • AngaraGraLı kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı alışveriş hakkında biraz bilgi verebilir misin, güvenilir satıcılar, ödeme koşulları ve kargo süresi vb. Daha önce de yurt dışından elektronik malzeme aldın mı?
  • Hayır almadam elektronik birşey ilk defa bunu aldım,en yüksek puanlı satıcılardan alındıgı zaman hiçbir sorun olmaz.Benimki 1 ay 3 günde falan geldi.
  • AngaraGraLı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ;)
  • Bende 20 civari Funduino MEGA var. Zenginmisin diye sorma alibaba sagolsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.