Şimdi Ara

Arduino ile Usb WebCam Kullanimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde arduino mega board var ve 12fpslik usb 2.0 webcam var.
    Arduino mega nin uzerinden atmega 1280 islemci var. 256 KB lik bellege sahip.

Usb kemaradan bilgi nasil okuyabilirim ? Okuyabilir miyim ?

Usb nin mantiginida tam oturtamadim acikcasi. Birde kamerada isin icine giriyor.

Yardimlarinizi bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 18 Mayıs 2011; 2:24:53 >

• hocam su arduino işini bizede ögretin ya ... netten baktıgıma göre olayı çok güzel de nasıl başlıcam hangi kiti almalıyım bi elimizden tutun :) neyse konuyu kirlettim kolay gelsin ...
  • Yok kesinlikle kirletmediniz ve size yardimci olmak isterim. Bu kit turkiyede cok pahali ancak ebay ile cinden 20dolara alabilirsiniz. Siddetle tavsiye ederim. Shieldleri muhtesem. Kutuphaneleri,playgorund i super. Ornekleri ise zaten super :D
    Buyrun linki. Daha ucuzada bulabilirsiniz. Top-Rated saticilarin fiyatlarina arama kismindan arduino mega diye aratarak bakabilirsiniz. (1280 modelini tavsiye ederim. 2560 adli atmega islemcinin avantaji sadece kod yani flash hafizasinin 2 katina cikmasi.)

http://cgi.ebay.com/Arduino-Mega-Atmega1280-16AU-Atmega-1280-USB-cabel-/270705322187?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f074b68cb

• fiyat gerçekten çok iyiymiş.. ya cahilligimi mazur göründe bu açık kod olayı bir garip degil mi? orjinal sitesinde tüm semalar yazılımlar felan herşey mevcut anladıgım kadarıylada çinliler de ordan alıp basıyor :)
    benim su anki bilgim pic ve basic i kapsıyor.ilk bu arduino olayını gördügümde atmel ve c olayı gözümü korkuttu açıkcası , ama artık işlemci ve dil degistirmek istiyorum.ilk olarak Arduino Starter Kit ile başlamayı düşündüm ama bir sitede kartın üzerindeki buzer için Buzzer: Harika, kafa patlatan sesler, alarmlar ve belki de müzik yapabilirsiniz! yazısını görünce vazgeçtim.:) tabiki basit şeylerle ugraşmadan gelişmeyecegimin farkında olmakla birlikte, pic basic te su anda istedigim cogu seyi yapabilecek kapasiteye gelmişken oturup ta buzer la oynamanın beni kesmeyecegi aşikar, en azından bu adımları cok hızlı geçebilecegimi düşünüyorum.o yüzden linkini verdiginiz kit çok mantıklı ama nasıl başlıyacagımı bir türlü kestiremiyorum.derleyecisi , işlemciye ait özellikler , en basit olaylar , hocam kısacası nasıl yapmalı nerden başlamalıyım ?

soyle bir okudumda bayagı bir yazmışım fakat bu arduino konusuyla ilgili baya bir doluydum, anladıgım kadarıylada okul hariç bu kitlerle çalışan pek fazla bir insan yok türkiye'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuccukpirana

fiyat gerçekten çok iyiymiş.. ya cahilligimi mazur göründe bu açık kod olayı bir garip degil mi? orjinal sitesinde tüm semalar yazılımlar felan herşey mevcut anladıgım kadarıylada çinliler de ordan alıp basıyor :)
    benim su anki bilgim pic ve basic i kapsıyor.ilk bu arduino olayını gördügümde atmel ve c olayı gözümü korkuttu açıkcası , ama artık işlemci ve dil degistirmek istiyorum.ilk olarak Arduino Starter Kit ile başlamayı düşündüm ama bir sitede kartın üzerindeki buzer için Buzzer: Harika, kafa patlatan sesler, alarmlar ve belki de müzik yapabilirsiniz! yazısını görünce vazgeçtim.:) tabiki basit şeylerle ugraşmadan gelişmeyecegimin farkında olmakla birlikte, pic basic te su anda istedigim cogu seyi yapabilecek kapasiteye gelmişken oturup ta buzer la oynamanın beni kesmeyecegi aşikar, en azından bu adımları cok hızlı geçebilecegimi düşünüyorum.o yüzden linkini verdiginiz kit çok mantıklı ama nasıl başlıyacagımı bir türlü kestiremiyorum.derleyecisi , işlemciye ait özellikler , en basit olaylar , hocam kısacası nasıl yapmalı nerden başlamalıyım ?

soyle bir okudumda bayagı bir yazmışım fakat bu arduino konusuyla ilgili baya bir doluydum, anladıgım kadarıylada okul hariç bu kitlerle çalışan pek fazla bir insan yok türkiye'de.

Heralde suanda arduinonun gelistirme boardlarinda ne iyiler arasinda olmasinda en buyuk etken acik kod ve benzeri bilgilerdir...Playground bolumune bakarsaniz gorebilirsiniz paylasim fazlaligini.
    Derleyicisi cok guzel,cok rahat. Bildigimiz C dilinde program yaziyorsunuz.
    Bana C her zaman cogu dilden kolay gelmistir. Zaten programlamaya php ve C ile basladim. Hic zorluk cekmedim. Elektronikte ilk deneyimim pic 16f876 ile oldu. Cizgi izleyen gibi ufak projelerle basladim.
    Zaten elektronik muh okuyorum. Hem bu isler ilgimi inanilmaz fazla cekiyor.
    Az once arkadasla konusuyorduk. Projeler filan hakkinda; bir suru sey cikiyor. Ardi arkasi gelmiyor.
    Arduino alinca is bitmiyor mesela. Kitinizi gelistirebiliyorsunuz. Surekli yeni ise yarar shieldler ekliyorsunuz. Kullaniyorsunuz. Kutuphanelere alisiyorsunuz inceliyorsunuz arastiriyorsunuz.
    Birde arduino mega uzerindeki islemcide yani atmega 1280de 100 pin cikisi var ve 54 unu kullanabiliyorsunuz. 12si pwm cikisi. Robot projelerinde kullanilabilecek en uygun en rahat board.

Mesela bir kac gun once bluetooth shield i aldim. Bilgisayar ile uzaktan iletisim sagliyacagim ve goruntu isleme sonunda elde ettigim sonucu kite bu sekilde aktaracagim. ve ek olarak wii remote aldim. Ayni sekilde bluetooth ile kullanabiliyorsunuz. Icinde 3 tane gyro sensor var. Goruntu isleme icin usb webcam kullaniyorum ve islemleri bilgisayarda gerceklestiriyorum. Eger bluetooth ile isim biterse (ogrenme-kullanma evreleri) usb host shield alicam ve usb webcam i direk board a takip bluetooth ile pcye aktarmayi dusunuyorum veya eger yapabilirsem direk arduino uzerinde goruntu islemek istiyorum.

Suan tum bu soyledigim ekipmanlari ebay uzerinden aldim. Fiyatlar cok cok iyi. 20gun beklediginize degiyor. Turkiyede 170liraya satilan arduino boardu 20 dolara aliyorsunuz.

Bence arduino mega ile baslamaniz sorun olmaz. Arduino nun sitesi sizin tum eksiklerinizi kapatacak cinsten orneklerle,kodlarla,kutuphanelerle dolu. C rahat alisilabilecek bir dil ve birde basic yakin bir dil. Ben assemblyden gecmistim acikcasi

Atmel konusunda benimde fazla deneyimim yok. Ancak donanim bilgisine cok fazla ihtiyac duyacagim projelere suanlik girismedim. Pwm icin hazir kutuphaneyi kullandim servo kullanirken. Lcd icin hazir kutuphaneyi kullandim. Farkli mikro denetleyicileri denemekte fayda olacagini da dusunuyorum. Mesela arduino dan once msp430 kiti almistim 4 dolara. Hala resmi kampanya devam ediyor onu da oneririm ancak msp430nun yapacaklari tabiki daha sinirli arduino yaninda. Ancak texas firmasi kargo parasi almiyor. Urunu toplam 6 lira gibi bir fiyata aliyorsunuz.

Arastirdigim bir proje oldu o da RTOS. Onunda hazir kutuphaneleri var ancak kendim ogrenmeye calistim biraz zor geldi acikcasi. Timer kullanimi picten biraz farkli.
    Birde sunu belirtmek isterim atmega1280 in datasheet i 1000 sayfa birsey. Heralde donanimi anlama konusunda sikinti cekilmez

Ebayden aldigim arduino cin uretimi olsada orjinalin tipa tip aynisidir. 2. veya 3. kalite olabilir ancak fiyat muhtesem ve simdiye kadar hic sorun yasamadim.

Kiti almakla baslamani tavsiye ederim, gerisi gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 18 Mayıs 2011; 2:23:31 >

• benimde işim elektronik fakat işlemci olayına sırf hobi merak olayından bulaşmış ve ugraşır durumdayım.en son kafama audio spectrum analyzer , ve rgb coffee table fikri düştügünde rainbowduino ordanda arduino yla tanıştım.
    bide su arduino olayıyla ilgili kafama birsey acaip takılmış durumda.normalde picle bir projeyi oturup bitirdigimizde son programı atıp kutulamak kalıyordu, bunda ise kiti bırakamayacagımıza göre üzerinde işlemci olan boyut olarak daha küçük kartlar alıp mı kullanmak zorundayız, eger boyleyse burda sanırım atmel bilgisi gerekiyor,çünkü daha küçük bir iş yapacak proje için 100 pinli bir işlemci kullanmak su an 16f628 üzerinden düşünen bana zor geliyor :)
    soruyu sordum ancak dedigin gibi kiti alıp içine girdikten sonra bu muhtemel saçma oldugunu anlayacagım.herneyse kiti alayım zorlandıgım konuları ve umarımki projeleri paylaşma fırsatı buluruz . iyi geceler iyi çalışmalar ...

ya bir de bugun aklıma su geldi bu aletin joystickin den ethernetine ne bileyim bluetooth undan , titreşim sensorune kadar türlü türlü shieldleri var. fakat ben gidip te 7 liralık 2*16 lcd için netten shield almayı düşünmem şu an ki durumumda ya bu pic napiyor diye düşünüp ayaküstü lcd baglayıp yada seriden bilgisayara baglarken gidipte shield almak biraz garip geldi. dil degiştiricez board değiştiricez derken hepten kendimizi körlemeyelim sonra :) yani lcd yi ben baglamayıp lego gibi takıcaksam gözümde pek de bir esprisi kalmıyor bu olayın. kısacası ki mantıklı olanı ben bu alete dümdüzde lcd mi baglayıp görebiliyorum degil mi ? ki görmemem sanki garip olur :)

arduino konusunda yardımcı oldugun için seni pişman etmek yolunda hızla ilerledigimi farkettim :) iyi geceler iyi çalışmalar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuccukpirana -- 19 Mayıs 2011; 2:00:09 >

• konu biraz zaman aşımına ugramış gibi olsa da yinede bir soru soracagım, arduino kıvamında birde FEZ panda II var, aralarındaki fark nedir? yardımcı olabılırsenız sevınırım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb port ve bilgisayar temizligi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caglar Karabulut

konu biraz zaman aşımına ugramış gibi olsa da yinede bir soru soracagım, arduino kıvamında birde FEZ panda II var, aralarındaki fark nedir? yardımcı olabılırsenız sevınırım..

hafif hort olmus ama bende cevaplayım eğer hala takip ediyorsa umarım cevap olur. ben bilgisayar programcısıyım aslen gömülü sistemlerden anlamam ama bi süredir oyuncak olarak arduino ile ilgileniyorum. malesef kayak snowboard motor kesmedi :S neyse.
    Fez c# ile programlanır. kodlamak için visual studio kullanılır. kitleri biraz daha arduinoya göre kolay bağlanır gibi geldi bana. ek olarak dahili gerçek zaman saati var. (bu su demek zamanlayıcılı işler yapmak için ek bir parça takmak gerekmez. gerçi gerekse de farketmez de neyse)

arduino c ile programlanır. c c# isimce benzer yazım tarzı (Syntax i böyle ifade ettim ama anlaşırr inş) benzerdir lakin c# daha günceldir temelde az kod daha cok iş yapmaktadır (C ye göre) ayrıca c# öğrenirseniz ek işlem yapmadan kolayca windows programı web programı cep telefonu programı geliştirebilirsiniz.
    c# microsoftun desteklediği birdildir. (Aslen microsofta tamemen ait değil ama ağırlıklı arkasında ms var. ide ler lsun kitaplar vs olsun)

c coğu seyin temelinde olan bir dildir. c# bile c temellidir.

iki arasında karar verirken özetle suna bakmak lazım. siz c# programısı mısınız c programcısı mı?
    ben c# programcısyım ve alsen fez i almak istiyorum lakin arduino daha ucuz. ve sanki daha fazla bilgi imkanı var gibi (daha doğrusu c# da konu cok da ardnuio da biraz daha derli toplu gibi neyse)

ben su an Fez e geçiş için arduino yu oyuncak olarka kullanacam. zira fez spider de dokunmatik ekran wifi vs gibi ciddi prototip geliştirme ekipmanları var. ayrrca c# ile emmbed ile ilgili işleri yapmak biraz daha kolay ama ardu da da kutuphaneler var o acığı kapatıyo.

kı yazıda bile anlamısınızdır cokda birbirlerine üstünlükleri yok. fez in tc satıcısı robitShop.com arduino da satıyo fez panda II 120 civarinda ardu 59 tl civarında. ama bu işte ana karttan ziyade katman (shields) lar daha fazla. shield lar özetle ek parça uzuv. gibi birisi mesafe ölçme zamazinogosu oluyo öbürü gps öpürü bluetoot vs vs.

ki bence fez i arduino dan ayıran en büyük kolaylığı sergileyen sey su makale de anlatılış.
    http://www.yazgelistir.com/Makaleler/1000002888.ygpx
    visual studio. muazzam test komponen ekleme gibi özelikler sağlıo makaleyi okuyun anlarsınız.

iki dili de bilmiyorsan arduino yu seç derim.

• gayet acıklayıcı cevap verdiğin için tesekkur ederım, C ya da C# bilmiyorum ama net ortamında hazır paylasılan kodlarla bişeyler yapmaya calısacagım kucuk oyuncak arabalara monte ederek, amacım bu, ki son sözünüzde de acıkca yazmıssınız onun için ben şu asamada arduino ile başlangıc yapmalıyım, paylastıgınız makale içinde tesekkur ederim,
  • Bende arduino kullanıcısıyım bu arada lise 2 öğrencisiyim robot kol projesi içi arduino kullandık gerçekten kullanımı çok kolay ve güzel bi araç kendine özgü kütüphanesi falan var ordan bakarak bişeyler yapabiliyosunuz. arduino'yu ebayden almak gerek çünkü türkiyede pahalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.