Şimdi Ara

klimasız araçlara portatif klima çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
49.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ice fan portatif klima isminde bir ürün var. çakmak girişli. kliması olmayan araç sahiplerine yaz öncesi bilgi olsun.

• dekorasyonankara kullanıcısına yanıt
    dekorasyonankara demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

ice fan portatif klima isminde bir ürün var. çakmak girişli. kliması olmayan araç sahiplerine yaz öncesi bilgi olsun.

çakmak girişli
    klima
    ice fan....

bildiğimiz çakmaklığa takılan sadece dönen çiçek abbasın kullandığı cihazdan bahsediyorsanız

evet var
  • Arabanın içinde mangal yapıp patlıcan söğürmeye döner bu iş hocam. Pek mantıklı olacağinı sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

ice fan portatif klima isminde bir ürün var. çakmak girişli. kliması olmayan araç sahiplerine yaz öncesi bilgi olsun.

çakmak girişli
    klima
    ice fan....

bildiğimiz çakmaklığa takılan sadece dönen çiçek abbasın kullandığı cihazdan bahsediyorsanız

evet var
  • kullanmıyorum o yüzden detay veremem ama bir alışveriş sitesinde gezerken gördüm. jel varmış. bu jel sayesinde 4 saat çok soğuk hava üflüyormuş. pervane değil tek başına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Arabanın içinde mangal yapıp patlıcan söğürmeye döner bu iş hocam. Pek mantıklı olacağinı sanmam.

hep sen mi alıntılayacaksın. Biraz da ben alıntılayım.
  • Jeli dondurtuktan sonra 4-6 saat kullanılıyor. İşe giderken klimalı, iş dönüşü klimasız yolculuk Sabah 8de yola çıksan öğlene işlevini yitiriyor. Bunun işe yaraması için her yolculuk öncesi dondurman lazım. Kısa mesafe sürekli şehiriçi dolaşanlara olur belki, 2-3 tane jeli işyeri buzluğunda yedekleyerek falan.
  • Klima, fıtratı gereği sadece bir ısı transfer aracıdır. Bir yeri soğuturken bir yeri ısıtır. Tüm klimalar böyle çalışır. Buz dolapları, peltierlar... Hepsi ısı transfer araçlarıdır. Isıttıkları yer ile soğuttukları yer aynı ortamda olurlarsa verimleri %100 olmadığı için sonuç 0 bile olmaz, aksine ortamı ısıtırlar.

Buzlukta buz dondur, arabaya götür fanın kıçına koy şeklinde bir alet ısı transferini size manuel olarak yaptırmaktadır. Buzluğunuzda soğuttuğunuz (dolayısı ile buzluğun durduğu odayı ısıttığınız) buzunuzu arabada çözdürüp sizi ferahlatmaca... Buna klima denemez.

En temizi 12V kompresör bulacaksın, kendi evaporatörünü bakır borularını kullanıp, gerekli yerlere fan çakarak kendi klimanı yapacaksın. Ancak öyle olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARAÇ KLİMA SOĞUKLUĞU AYARI
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arabanın içinde mangal yapıp patlıcan söğürmeye döner bu iş hocam. Pek mantıklı olacağinı sanmam.

Şu polen filtresinde bişeyler büyüten Eksozda patlıcan kızartan abimiz varken mangal normal bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 26 Haziran 2014; 15:23:31 >
  • İçinde buz torbası olan küçük bir poşeti havalandırma ızgaralarının önüne koyun. Bu da iş görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

quote:

Şu polen filtresinde bişeyler büyüten Eksozda patlıcan kızartan abimiz varken mangal normal bence

yalnız o abi ciddi ciddi v6 arabanın eksozunda patlıcan söğürüyordu... ona ne oldu çok merak ettim
  • Diyarbakır da minibüslerde ayakların altına buz kalıbı koyuyorlardı o bile daha mantıklı bir çözüm.
  • Olmamış...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    O kompresörün çektiği akımla da 2 hafta da bir akü alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: salihsem

O kompresörün çektiği akımla da 2 hafta da bir akü alırsın

Aracı çalıştırmadan klimayı çalıştırmazsan bir şey olmaz. Şarj dinamosuna yüklenirsin.

Şaka bir yana, özellikle küçük arabalarda bu sistem kullanılıyor. Bir çok küçük arabada fiziken motora bağlı bir klima kompresörü yok. İnvertor klima var. Elektrikle kompresör çalıştırıp, ortamı bununla soğutuyor. Ancak bunun şarj dinamosunu öldüresiye sömürmemesi için soğutulması gereken hacmin küçük olması gerekiyor. Anladığım kadarı ile, küçük arabanın küçük motoruna kayışla bağlı bir klima kompresörü, klima çalışırken motoru daha çok yoruyor. Bu da yakıt tüketimini hissedilir şekilde arttırıyor. Invertor klima ise daha verimli. Bir de eminim daha ekonomiktir. Küçük arabalarda maliyet konusunda sineğin yağını hesaplıyorlar. Daha ekonomik değilse, hayatta koymazlar.

Ancak tabi, seri üretim arabadaki invertor klima verimi ile çalışacak bir klimanın elde yapılabileceğine ihtimal vermiyorum. O yüzden elde yapılan bir klimanın şarj dinamosunun anasını ağlatacağına kalıbımı basarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu arada, deepfreeze özelliğini kullanacak bir jel fena olmayabilir. -24 derece'yi hakkıyla kullanacak, birkaç jel torbası gözü olan bir fanlı soğutucu bayağı etkili olabilir.

İşe gidince, bu sefer iş yerindeki buzdolabına jelleri koyacaksın. %90 deepfreeze özelliği olmayan bir dolap olacak. Akşam iş dönüşü ılık döneceksin. Ben bizim iş yerinden biliyorum, evden çıkan malzeme büroya giriyor. Eve buzdolabı aldık. Sevindim "şu rezillikten kurtulduk cırcırcır" diye. Dolap geldi büroya. Şimdi sekiz saat "cırcırcır"... Bu mantıkla 15 sene sonra büroda da deepfreeze'li buzdolabı olur. Hahahaha!

Klasik arabaya binilmiyorsa, bunlarla uğraşana kadar arabayı satıp klimalı araç almak daha mantıklı. Arabanız ne olursa olsun, benzer fiyatlara benzer özelliklerde, klimalı bir araba alabilirsiniz. Reno Spring, Doğan falan ise araba, satılıp, 2 lira üstüne konup zaten klimalı ve daha iyi olan bir araba alınabilir. Hacı Murat, Anadol, Toros falansa zor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.