Şimdi Ara

Klima ve devir saati arasında iliski var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım ben yanlis biliyorum. Bir araçta 5. Vites 3000 devir de klima kapalı iken 100 ile gidiyorsa klima açıldığında devir 3000 e geldiğinde yine 100 ile mi gider daha mı düşük gider?

Ben daha düşük gider sanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokuş çıkarken klimanın seviyesi yüksekse etkiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Yokuş çıkarken klimanın seviyesi yüksekse etkiler

Hocam düz yoldayiz gidiyoruz 3000 devir 100 km/s ile klimayı actık aynı yol aynı şartlar 3000 devirde 100 yapar mı yoksa daha mı yüksek devirde ulaşırız 100 e?

• Devir saatim olmadığından bilmiyorum

• Aynı hızda gider.Klima açılınca motor a yük biner devir düşer.Devir sensörü tekrar 3000 d\d getirmek için biraz daha yakıt harcar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganizm -- 28 Ağustos 2013; 3:07:15 >
  • Aynı devirde 100 yapar ama aynı devire gelmesi zorlasir ve tuketim artar.

• hızı kesiyor...bazen hızlanmak için sanki turbo düğmesine basiyormuş gibi kapatıyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3000 devirde yine 100 km yi görersin hocam o kadar zorlamaz dijital devir saatin varsa ordan bakabilirsin iki türlü benim arabam 5.vites 2500 devir 100 km çeviriyo klima açık denesem aynı şartlarda dijital devirde 2560 70 yola göre ufak bi oynar okadar.
  • Hiz devir iliskisini baski balatasi saglam manuel aracta lastik capi ve vites oranlari disinda hic birsey degistirmez.

• Rölantide fark edebilir ancak araç viteste iken etkilemez. Sadece aracın performansında bir kayba yol açar çünkü motor aktarma organlarına vereceği gücün bir kısmını dolaylı olarak klimaya verir.
  • aynı hızda gider. sadece deviri aynı tutmak için daha fazla yakıt tüketilir.
  • Yine aynı hızda gider ama o hızda kalabilmek için klima açıkken daha fazla gaza basmak zorunda kalırsınız.
  • Hocam hızlanmak veya o hıza ulaşmak için daha fazla gaz vermeniz gerekir ancak aynı devirde aynı hızda gidersiniz. Hatta aracınız düzse ve benzinli ise klima kapalı verebildiğiniz en az gazla kaldırın. Sonrasında aracın klimasını açıp aynı miktar gazla kaldırın. Arac stop edecektir. (Aynı miktarda gaz/debriyaj kullanımı ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeftBehind -- 28 Ağustos 2013; 4:57:06 >
  • Ayni hizda gider fakat tek farki klima daha fazla motora guc bindirdiginden dolayi aracin yakiti biraz daha artar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Hiz devir iliskisini baski balatasi saglam manuel aracta lastik capi ve vites oranlari disinda hic birsey degistirmez.

İbredeki hizi lastik capi da degistirmez cunku fabrikada ayarlanmistir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.