Şimdi Ara

Klima, Vantilatör ve Nem Alma Cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Odam ve bütçem klima için müsait değil. Vantilatörlerde rahatlatıyor fakat doğal olarak hiç bir zaman klimanın rahatlığını vermiyor. Özellikle havada nem varken terli ve yapış yapış bir durum söz konusu.
    Aklımdan geçen fikir şu: Vantilatör ile az çok bir serinlik oluşturabiliyoruz. 400, 500 tl ye nem alma cihazları var. Nem alma cihazıda çalıştırırsak ter ve yapış yapış olma durumundan kurtulabilir miyiz? Deneyimi yada fikri olan arkdaşlar var mı?

• Havadaki nem oranı hissedilen sıcaklığı arttırır.
    Vantilatör insan terinin daha hızlı buharlaşmasını sağlayarak vücut sıcaklığını düşüren bir alet olduğundan ve ter %50-60 arası nem oranı olan bir yerde, %80-90 nem oranı olan bir yere göre daha hızlı buharlaşacağından mantık olarak ekstra bir konfor sağlar diye düşünüyorum. Bu kombinasyonu deneyen varsa pratikte de yararlı olup olmadığını öğrenebiliriz.
  • Şansımı denemek istedim, bir süre önce nem alma makinesi ve tavan vantilatörü aldım. Makineyi 10 metre kare odada çalıştırdım. Saatler içinde kovasının yarısı doldu.
    Fakat vantilatörü henüz monte ettiremedim. Bu nedenle fazla bir şey anlamadım. Ama nem alma makinesi oda sıcaklığını bir kaç derece arttırdı. Vantilatörde olmayınca terleme devam etti.
    Makine nemi yeteri oranda topladığında uzun süre çalışmayacak ve artan bir kaç derecelik ısı tekrar eski haline dönecek. Bu süreçte vantilatörler ile kendimizi serinletebilirsek terleme sorun olmayacak diye ümit ediyorum. Vantilatörü monte ettirdiğimde deneyimimi tekrar paylaşacağım.
  • Nasıl oldu monte ettirebildiniz mi vantilatörü? Verim elde edebildiniz mi?
  • Şehir dışındaydım henüz ilgilenemedim. 2 gün içinde montajını yaptırıp bilgilendireceğim.
  • Tavan vantilatörünü kuracak kişi haftaya randevu verdi. Fakat küçük çaplı masa vantilatörü ile denedim. Çok verimli olduğunu söyleyemem.
    Bu arada Nem alma cihazı dışarıya aşırı ısı veriyor. Nerdeyse 10 bilgisayar kadar sıcak hava üflüyor. Oda ufak ve ısıyı yükseltiyor. Bilgisayarlarda çalışıyor oda hamam gibi oldu.
    Ayrıca sesi 43 db olarak geçiyor bence 43 ün üzerinde ve bir süre sonra rahatsız etti. Gürültüden dolayı fazla dayanamadım. Ayrıca gece çalıştırılacak bir alet değil. Komşular kapıya dayanır. Kapatmak zorunda kaldım.
    Birde nem alma cihazını ısıtıcı sanıp bu sıcak havada kapıyı pencereyi kapatıp odayı neden ısıttığımı soranlarada açıklama yapmak zorunda kaldım.
    Önümüzdeki hafta inşallah daha uzun süreli deneyip tekrar bilgilendireceğim. Odayı havalandırmak yada kapıyı açmak gerektiğini ve ses olayını düşünürsek pek verimli olmayacak görünüyor.
    Şimdi salon için klima almaya karar verdim. Kapasitesini biraz yüksek alıp o şekilde benim odanın havasını kırmaya çalışcağım.

• Tavan vantilatörü monte edildi. Normal vantilatörden daha kullanışlı diyebilirim. Nem alma cihazının sesi yüksek olduğu için artık çalıştırmıyorum.
    Bendeki model aşırı gürültülü ve fazla ısı veriyor. Belki daha uygun bir cihazda daha uygun bir sonuç alınabilir.

Şimdi salona klima taktırdım. Anlaşılan başka türlü yaz sıcağından kurtulmanın çaresi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.