Şimdi Ara

Soğutma amaçlı uygun klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
3.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.Malum yaz geliyor ve bende oturma odama klima almak istiyorum.Oda hemen hemen 30 m2.
    Odada balkona açılan çift sürgülü kapı var genişliği toplamda 3 metre kadar.
    Sadece yazlık kullanım için en uygun ve mantıklı ürün marka seçimi ne olur?
    Konuştuğum bazı klimacı arkadaşlar sürekli soğutma için kullanacaksan sadece gidip en ucuzunu alabilirsin 9000 binlik fark etmez ve vestel alabilirsin diyorlar servisini düşünerek.
    Yaşadığım il de AYDIN.
    Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.



  • Size verilen tavsiyeyi mantıklı buldum, genelde bu bakış açısı bu forumda ters karşılanırdı neyse ki artık bu PAHALI MARKA EN İYİSİDİR algısını yıkmaya başladık.

    Söz konusu soğutma ise bir çok eski yazımda da belirttiğim üzere EN MERDİVEN ALTI firma dahi bu işi yapar. Soğutma kolay olanıdır, Soğutmada Kompresör zorlanmaz, Soğutmada aşırı akım çekilmez,Soğutmada ısıtmaya nazaran daha az ses olduğu için ses sorunu yaşanmaz vs vs

    Bu nedenle kendinizi güvenceye alabileceğiniz ve servis sorunu yaşamayacağınız markaları tercih etmeniz elbette size avantaj teşkil edecektir. Sizin bölge kendisinin yetki alanındamıdır bilemiyorum ama Coşkun Abimiz de (Coşkun Zerek) Çok eski ve işinin ehli bir servisimizdir.

    30m2 alan için ara BTU olması nedeniyle ALANA hitap edecek en iyi tercihi yapabilmek adına size tavsiyem ücretsiz keşif hizmeti almanızdır zira 30m2 alan için 13600BTU ya ihtiyaç duyarsınız, klimalar da 12 ve 18 şekilde üretildiği için o alana 18 gereksiz bir maliyet olabilir gibi geliyor bana. Bu nedenle arkadaşlar (Hangi marka alırsanız alın) gelip önce yerine bir baksınlar ki alan özelliklerine göre kapasite keşfi yapsınlar ve size bir keşif formu versinler.

    Bu keşif formu sizin için önemli zira ileride kapasite kaynaklı sorun yaşarsanız ''Servis önerisi bu şekildedir'' diyebilecek bir kanıt olur elinizde.




  • s.a bende sadece yazın yazlıkta kullanacağım için 31 m2 oda +çatı olduğu için servis açısından iyi olduğundan beko 31830 aa modelini aldım

    aydın sıcak yer olduğundan 9,000 btu kurtarmaz

    bence ne marka alırsan al ama 18,000 btu klima al derim ben
  • Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.18 binlik alıp en uygun olanına bakıcam ve bir başka konuda en ucuza ne kadar a+++ bulursam onu alıcam yorumlarınız çok faydalı oldu teşekkür ederim tekrar.
    Klima ile ısınmak çok sağlıksız ve ekonomik olarak mantık dışı olduğunu düşündüğüm için sadece soğutma için kullanıcam zira kalorifer sistemim olmasa soba kullanırdım ısınmak için.
    Şimdilik aklımdaki markalar arçelik vestel sigma vs vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.