Şimdi Ara

Nem alma modunda elektrik tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
40.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Benim aklıma takılan kliaların soğutma ve ısıtma sırasında elektrik tüketimlerini üç aşağı beş yukarı hesaplayabiliyoruz. Peki bazı klimalarda bulunan nem alma modundayken elektrik tüketimi hakkında bilgisi olan var mı? Souçta soğutma işlevi olmadığı için daha az elektrik tüketiyor olmalı.

    İstanbul'da yaşadığım ve genellikle akşam saatlerinde evde olduğum için çoğu zaman sadece nem alma modunda çalıştırıyorum klimayı böylece havadaki nem oranı azaldığı için otomatikman hissedilen sıcaklık bir hayli düşüyor.



  • Bu tarz soruların cevabını merak ediyorsanız türkçe değil ingilizce olarak araştırmalısınız. Zira teknik konularda türkçe araştırma yaptığınızda sorunuzun cevabını bulma olasılığınız ingilizceye göre en az 100 kat düşüktür.

    Dosyasını ekledim. Oradan doğru cevabı bulabilirsiniz. Sonuç: nem alma (dry mode) modunda daha az enerji harcar.

  • Benim bildiğim nem modunda dış ünite çalışır hafif bir soğutma verir, doğal olarak elektrik tüketiminin çok fark edeceğini sanmıyorum. Fanda çalıştırırsınız dış ünite çalışmaz o zaman çok az enerji çeker.
  • Hazır klimada nem alma moduyla ilgili konu açılmışken biraz derinleştirmek istiyorum. Benim ilgilendiğim kısım elektrik tüketiminden ziyade hangi marka ve modellerde nem alma modu iyidir onu bulabilmek. Bu modu belki bir çok klima kullanıcısı arkadaş doğru düzgün merak edip kullanmamış da olabilir. Ama antalya ,mersin,istanbul gibi yoğun nemli bölgelerde yaşayanların kullanmasında çok fayda olduğunu söylemeliyim. Fakat son aldığım fujitsu 09LGC den sonra bu özelliğin her klimada farklı kapasitede çalıştığını fark ettim. Örneklersem klasik split modelli panasonic klimalarımda nem alma modu çok iyi çalışıyor. Hatta 3 ayrı fan hızına çıkabiliyor cihaz. (low/medium/high) Hatta en düşük modda bile çok iyi sonuçlar alırken geçen takılan fujitsu ( inverter )da bu modu çok verimsiz çalışır buldum. Fan hızı sabit ve çok düşük randımana sahip! Fujitsunun bütün serilerinde bu durum aynı mıdır bilmiyorum. Ama LGC ve LCC serilerinin böyle olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım Geçen albaniden vestellerin de aynı tip tek modda fan aldığını öğrendim. Sanırım onlarda verimsiz çalışıyordur bu modda. Bu konuda daha fazla bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların katılımını bekliyorum. Konu bence forumda hemen hemen hiç değinilmemiş bir konu . Rutubetin yoğun olduğu bölgelerdeki kullanıcıların ve de yeni klima alıcakların özellikle takip etmesinde fayda var. Hele de şu günlerde nem oranları maşallah uçuyor . Diğer markalarda ve modellerde durumlar nasıl görelim bakalım.
    Herkese rutubetsiz günler dilerim.




  • Detaylı bilgim yok ama her klimanın iç ünite büyüklüğüne göre saatte litre bazında nem alma kapasitesi oluyor. Klima iç ünite büyüklüğüne göre dedim çünkü klima iç ünitesi ne kadar büyürse içerdeki fanda büyüyor ve daha hızlı olarak nemli havayı çekip drenajdan dışarı verip içeriyede hafif serin bir hava veriyor. Aslında klima iç ünitesi büyüklüğü yerine btu kavramını kullanmak daha mantıklı. Genelde 9000 btu bir klima için saatte 1 lt nem alabilmesi fena değildir, tabiki hava koşulları ve odanın durumuda etki eder.
  • Bence dış ünite daha az yorulacağından tüketimde daha az olur diye düşünüyorum.
  • Konuyu açan arkadaş çok iyi sormuş.
    Bende geçen hafta klima taktırdım. Dijital termometreyle iç ünitenin üflediği kısmın derecesini ölçüyorum.
    Sadece nem alma modunda çalıştırınca bile santigrad olarak içerinin havasını düşürüyor.
    Ama dış ünite ne kadar elektrik çekiyor bulamadım.
    Rakamsal bilgisi olanlar varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monodoks

    Bence dış ünite daha az yorulacağından tüketimde daha az olur diye düşünüyorum.

    tam tersi nem alma çok daha güçlü çalışan bir moddur. nemli havalarda daha güçlü çalışacağı içinde sarfiyat artar. ama bu çokta yüksek bir ek getirmez. ancak nem olmadığı günlerde belki bir miktar tasarruflu çalışır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

    Konuyu açan arkadaş çok iyi sormuş.
    Bende geçen hafta klima taktırdım. Dijital termometreyle iç ünitenin üflediği kısmın derecesini ölçüyorum.
    Sadece nem alma modunda çalıştırınca bile santigrad olarak içerinin havasını düşürüyor.
    Ama dış ünite ne kadar elektrik çekiyor bulamadım.
    Rakamsal bilgisi olanlar varmı?

    gayet normal üstteki mesajada yazdım çünkü daha güçlü çalışıyor. çok fazla sarfiyat olmaz.
  • Merhaba;
    Geçenlerde Mitsubishi Electric web sitesine bu konu ile ilgili mesaj atmıştım, aynı gün telefonla bölge servisi beni aradı. Benim kullanıdığım klimanın kullanım kılavuzunda elektrik tüketimleri ile ilgili değerler yazılmamıştı. Servisteki yetkili, bu değerlerin kendi ellerinde bulunan "Data Book" larda bulunduğunu belirterek, ısıtma ve soğutma için olan nominal değerleri verdi. Nem alma modunun değerinin olmadığını fakat bahsedilen kitapçıkta soğutmadan daha az elektrik tüketimi olduğunun yazdığını söyledi. Bunun sebebi de şuymuş; Nem alma modunda klima sadece gizli ısı olarak adlandırılan ısıyı düşürme işlemi ile meşgul olurmuş. Soğutma modunda ise hem gizli ısı hem de hissedilen ısıyı düşürme işi ile uğraşır ve dolayısı ile soğutma modunda daha fazla elektrik tüketirmiş. Hatta nem alma modunda dış ünitenin düşük frekansta çalışmasının elektrik tüketimini azalttığını da belirttiler.
    Benim şahsi kanaatim, soğutma modunda ortam soğutuluyor fakat nem alma işlemi nem alma modundaki kadar etkili olarak yapılmıyor.
    Bir diğer gözlemlediğim durum, diğer çok yakın markanın nem almada ME kadar iyi olmadığı..
    İyi Günler..




  • Ben elektrik saatine bakarak yaptığım gözlemlere göre eğer soğuk modayken 25-26 derece gibi bir ayarda çalıştırırsanız nem almaya göre daha az enerji sarf ediyor.
  • Farklı marka ve modellerde değişik sonuçlar olabilir, ben de servisin yalancısıyım
    Peki nem alma modunda uzun süre çalıştırdığınızda ortam sıcaklığı kaç dereceye kadar düşüyor gözlemleyebildiniz mi? Biz gece boyunca tüm kapıları açarak nem almada çalıştırıyoruz, sabaha karşı diğer odalarda üşüyoruz.
    Bu arada aynı işlemi yapan başka arkadaşlar sabaha karşı kaloriferli evlerdeki gibi boğaz kuruluğu yaşadıklarını söylediler.
    Selamlar.
  • peki hangi klimanın nem alma modu,

    şu anda oda sıcaklığın şu kadar, nem oranın şu kadar,
    çalıştım ve şimdi nem ve sıcaklık şu değerlere indi gibisinden bilgi verebiliyor.

    benim home-ofisteyken kullandığım giriş seviyesi 9000'lik Beko'nun nem alma modunu açtığımda, hiçbir bilgi gözükmüyor, hız ayarlamak gibi biri seçim de yok. İç ünite 5 dakika sessizce çalışıp 10 dakika kadar susuyor, sonra yine aynı şekilde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 19 Ağustos 2015; 20:16:07 >
  • Nem alma modunda fazla elektrik tuketimi olmuyor tahmini tüketim. 300 veya 400 watt ir.. Benim klima daikin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik tüketimini bilemem ama eve ter içinde girdiğinde nem alma modunda hem odayı soğutuyor hem saçlarımı kurutuyor. Baymak elite 12000

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimayı yaz aylarında sadece nem alma modunda çalıştırmaknin cihaza bir zararı varmıdır acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/baymak-elegant-plus-12-000-btu-enerji-tuketimi--128135999





    zararı olsa öyle bir mod koymaz lar heralde.😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz soruların cevabını merak ediyorsanız türkçe değil ingilizce olarak araştırmalısınız. Zira teknik konularda türkçe araştırma yaptığınızda sorunuzun cevabını bulma olasılığınız ingilizceye göre en az 100 kat düşüktür.

    Dosyasını ekledim. Oradan doğru cevabı bulabilirsiniz. Sonuç: nem alma (dry mode) modunda daha az enerji harcar.

     Nem alma modunda elektrik tüketimi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.