Şimdi Ara

Klima tüm evi soğutur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
34.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet millet örneğin salonda bulunan bir klima tüm evi soğutur-ısıtır mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tüm Evi Soğutan Klima

Klima, sıcak yaz aylarında evini serinletmenin etkili bir yoludur. Ancak tek bir klima ile tüm evi soğutup soğutamayacağını merak ediyor olabilirsin.

Tek Klima ile Evi Soğutma

Tek bir klima, belirli koşullar altında tüm evi soğutma yeteneğine sahiptir:

• Küçük Ev: 50 metrekare veya daha küçük evlerde, tek bir klima genellikle tüm alanı etkili bir şekilde soğutur.
    • Açık Plan Tasarımı: Açık planlı evlerde, soğuk hava engeller olmadan tüm odalarda dolaşabilir.
    • İyi Yalıtım: İyi yalıtılmış evler, soğuk havanın kaçmasını önleyerek klimanın verimliliğini artırır.

Klima Diğer Odaları Soğutur mu?

Bir klima, doğrudan üflediği odanın ötesindeki diğer odaları da soğutma yeteneğine sahiptir:

• Havalandırma Menfezleri: Klimalar genellikle soğuk havayı diğer odalara aktarabilen havalandırma menfezlerinde bulunur.
    • Kapı ve Pencereler: Açık kapılar ve pencereler, soğuk havanın odalar arasında dolaşmasına ve diğer alanları soğutmasına izin verir.

Tüm Evi Soğutmak İçin Klima

Tüm evi soğutmak için bir klima seçerken şu hususları göz önünde bulundurmalısın:

• BTU Kapasitesi: Klimanın BTU kapasitesi, soğutacağın alanın cinsine bağlıdır. Daha büyük alanlar, daha yüksek BTU kapasiteli bir klima gerektirir.
    • Oda Düzeni: Klimanın konumu, soğuk havanın tüm odalara eşit şekilde dağılmasını sağlar.
    • Bakım: Klimaların düzenli bakımı, verimli çalışmasını ve tüm evi soğutma yeteneklerini korumasını sağlar.

Sonuç olarak, tek bir klima, yukarıda belirtilen koşullar altında tüm evi soğutma potansiyeline sahiptir. Ancak, en iyi sonuçlar için evin büyüklüğü, yalıtımı ve oda düzenine uygun bir klima seçmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evin planını çizin arkadaşlar baksın.
    Benim görüşüm mantıklı değil. Multi sistemler en iyisi. Yada eviniz ufaktır iki tane 9 yada 12 lik alırsınız olur ama bir klima bütün ev sogutsun olacak iş değil plan uygunsa belki oda ay sonu 350-400 tl elektrik faturası demek, dün bir beyle konuştum forumdan 375 tl eleltirk faturası ödüyormuş.
    Basit bir örnek şimdi aklıma geldi, eve kombi alınca salona sadece büyük bir petek koyup bütün ev ısınsın oluyor mu? Olmaz işte buda olmaz.
  • "eve kombi alınca salona sadece büyük bir petek koyup bütün ev ısınsın oluyor mu? Olmaz işte buda olmaz." Mantıklı Bir Cevap Katılıyorum... Klima Tüm Evi Soğutamaz... Sadece Bulundugun Konumu Sogutur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapı açık olursa sadece sıcağını kırar o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

kapı açık olursa sadece sıcağını kırar o kadar.

ve nemini alır
  • denendi onaylandı : soğutmaz ısıtmaz .

konu kilit + çöp plz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Table_Tenniser

denendi onaylandı : soğutmaz ısıtmaz .

konu kilit + çöp plz

62 yaşında öğrenci biri helal size.
  • [merhabalar
    Küçük kızım var ilk yıl değilde sonraki yıllarda klima bakteri üretimi sonucunda hastalıklara neden oluyor mü?
    Oluyorsa nasıl bir bakım yapmalıyız Yada yaptırmalıyız ?
    35 m2 salon Icın en iyi duvar tipi önerisi ?
    En az elektrik harcayan?
    Servisi en iyi hizmet veren?
    Önerileriniz bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

kapı açık olursa sadece sıcağını kırar o kadar.

ve nemini alır

doğru
  • Tum evi sogutmaniz icin ortalama 50.000 btu gereksinim var. Diyelimki iki ayri odada 24.000 btu kapasiteyle klimaniz var ve siz ikisinide ayni anda calistirdiniz, bu sekilde tum evi sogutabilirsiniz... Yalniz soguk havanin diger odalara gecisi bir anda olmayacak bayagi bir zaman alacaktir, klimalarin calistigi odalar buz gibi iken diger odalar ancak oturma sicakligina gelecektir, yani bir oda fazladan sogutayim derken klima kullanilan odalar oturulamaz seviyeye gelecek ve konfordan uzak bir iklimlendirme yapilmis olacaktir. Mantikli bir cozum degil.

• Soğutmaz, anca kendi bulunduğu odayı ve yanındaki odayı soğutur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mercenary.

Soğutmaz, anca kendi bulunduğu odayı ve yanındaki odayı soğutur.

yanındaki odayıda tam soğutmaz. ancak biraz kırar. bakmayın bizler burda vatandaş olarak affedin ekonomimiz midik zoru olduğu için hesap ederek bazı öneriler yapıyoruz ama aslolan bu değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

yanındaki odayıda tam soğutmaz. ancak biraz kırar. bakmayın bizler burda vatandaş olarak affedin ekonomimiz midik zoru olduğu için hesap ederek bazı öneriler yapıyoruz ama aslolan bu değildir.

Dostum telefon numaranı kaybettimde bana ulaşabilirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Table_Tenniser

denendi onaylandı : soğutmaz ısıtmaz .

konu kilit + çöp plz

burası **** değil şimdi bas git buradan
  • quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

quote:

hemen
  • quote:

quote:

quote:

Bu zaten zırt pırt tel. değiştiriyor.Sabıkalı yaaaa..

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

quote:

Bu zaten zırt pırt tel. değiştiriyor.Sabıkalı yaaaa..

yavv aveaya kızdım bilmiyonmu ne sabıkası sabıka olsa sende ne arar telefonum. kötü adam

• En verimli yeri salon olacaktır kademeli olarak diğer odaları da soğutacaktır.
  • Zamanla soğutur soğutmmasına da hava akımıyla soğutulmayan yerde küf olabilir.

Kapıdan dışarı (ek bir fanla desteklenmediği durumda) havayla ~2000 BTU atılabildiğini sanıyorum. Gerisi duvarlardan soğutma. Yani yan oda soğuk olduğu için komşu odada duvar evaporatör gibi çalışmış oluyor. Bu pasif soğutmadır. Hava akımı tesis edilmediği için gözenekli duvar yüzeyi de nemleniyor. Nemin gözle görünür olmasına gerek yok, uzun süre böyle kullanılırsa küf oluşabilir ve son derece sağlıksızdır.

Hava akımını sağlayabiliyorsanız deneyin, hava akımı sağlanamıyorsa dikkatli olun derim.
  • 12000 BTU baymak klima. İnverter. Oturma odası ve lavaboları kapatıyoruz. Salon mutfak yatak odası ve çocuk odasını sogutuyoruz. Fatura biraz yüksek geliyor. Makinaya zararı var mı bilmiyorum. Ama bütün ev kendiliğinden çok güzel serinliyor. Bu arada Türkiye'nin en güneyinde İskenderun da yaşıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.