< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3196. sayfa)

-
-
2000 ve 3000 olanları mı midea üretiyor? Hangisini tercih etmek daha doğru olur asx olan mı yoksa diğeri mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba, tayin nedeniyle sürpriz bir şekilde 15-20 gün sonra İstanbul'a taşınacağım. Oturacağım evin salonu 40 m2, ev kuzeydoğu cepheli, klimayı salona koyup biraz koridoru ve diğer kısımları da serinletmeyi düşünüyorum. Klima konusunda hiçbir bilgim yok, hangi özellikler (tüketim, nem alma, wi-fi vs.) olmazsa olmazdır bilmiyorum, ortalama bir bütçe (40-45 bin TL) için, tasarruflu ve fiyat performans ürünü önerebilirseniz çok sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
25 - 30 bin TL bandında, 12.000 btu'luk bir klima arayışındayım.
Servis problemi (hem ilk montaj, hem sonraki bakım/arıza vs. durumlarında) yaşatmayacak ve olabildiğince sessiz bir klima.
Ne önerirsiniz?
Bir de bu "Jeriyan EVA 12 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima" nasıl, kullanan/bilen var mı?
-
bu konuyu bi kaç sayfa okursanız aslında bilgi sahibi olabilirsiniz.
ama zıt birşekilde jeriyan diye bir marka soruyorsunuz. adı sanı bilinmedik birşey alırsanız pişmanlığın dibini yaşarsınız malesef.
-
Macerayı seviyorsunuz sanırım. Kimsenin duymadığı bilmediği markaya bakmak nedir hemde fiyatı uccuzda değil. Gidin Midea Extreme alın veya Bosch Climate 3000i alın geçin. Ne işiniz var öyle markalarla.
-
Merdiven altı alacağına A101 de samsung var 26 bine al geç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7 metreye kadar gaz basılmaz. ama illa isterseniz basarız. Fakat ücretli olur diyor :)
-
Klimayı 2-3 gün önce aldım, haftaya salı carsamba diyorlar, bugün kurmak için 2-2500 istediler mlsf.. tam karaborsa 😁
ben de hemen hemen aynı soruyu sormaya gelmiştim, yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. arkadaş cephe belirtmemiş ama kuzey ve doğu cephe benim yaşadığım yer için sorum, daire 2+1 net 80-90 metrekare, klima salonda olacak ve evin kalanını da serinletebilmesi için 24000 btu ancak serinletir diye tahmin ediyorum, önerilerinizi bekliyorum.
-
Bende eve klima alamaya karar verdim.daha önce vazgecmistim.ama artik almayi istiyorum.
Öncelikle bir kaç soru sormak istiyorum
Salonum 30 mete kare kare ye yakin sekil olarak
Tahminim 18000 lik bir klima yeterli olur ancak
Kesif yaptirmadim.henüz
Klima olarak ne marka almaliym buna karar vermek gerçekten zor ,o kadar çok marka varki , kafam karisti
Mitsibushi elektirik markasini biliyordum fakat arastirinca mitsibushi heavy olarak ayri 2 marka olduklarini gördüm, hangisi daha kaliteli farklari nedir ?
Mitsibushi mi daikin mi alinmali ,
Yada söyle sorayim ,o eski japon kalitesi varmi hala bu markalarda artik, yerli üretim vs de yapiyrolarmis. Daikin icin de yerli uretim var deniyor, mitsibushi içinde
Veya sizin önereceginiz ,kaliteli , sessiz , uzun ömürlü ve az tuketim yapan enerji tasaruflu bir klima ne olur..
Daikin baktim.ama bilmiyroum pek anlamiyorum ,aslinda marka takintim yok.ama kaliteli olsun ,iyi sogutsun, ,uzun yillar kullanabilelim., bakir borulu malzemeden kaçilmamis bir cihaz istiyorum, hani ustalarin dedigi efsane modeller gibilerinden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir soru sorduk, yardım istedik. Maşallah Türkolar yine şaşırtmadan ukala ukala, üstten üstten cevaplar vermişler.
Kaldı ki ben o markayı da kullanan eden varsa, deneyimlerini öğrenmek için sordum. (Çevremde kullananlar var, önerdiler, 'bakacağım' dedim diye). Ve o klima da çok övdükleri Midea'nın üretimi (https://www.youtube.com/shorts/C5jjhbzbbAI).
Neyse. Soranda kabahat, aldık cevabı. Kendimiz artık alışveriş sitelerindeki yorumlara bakıp alacağız bir tane. Allah düşürmesin bunların eline :)
Selametle.
-
ukala cevap veren sizsiniz. üst perdeden konuşmaya gerek yok. servis istiyorsanız bilindik marka alacaksınız bunun neresinde sorun var? ürünü alırsınız problem yaşamazsanız sorun yok ama bir sorun yaşadığınızda karşınızda muhattap bulmak istediğinizi kendiniz yazmışsınız zaten. Aynı fiyata mideanın kendi ürünü varken , bosch 3000i varken buna yönelirseniz zaten cevap almanıza gerek yok.
-
Sorduğum soruya "bu konuyu bi kaç sayfa okursanız aslında bilgi sahibi olabilirsiniz." yanıtı veren sensin. Ukalalık senin yaptığın, üst perdeden konuşmak senin yaptığın. Şu attığın ikinci mesajda dahi üst perdeden konuşuyorsun hala. Uzatma daha fazla, bak yoluna. Blok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bl@ckh@wk -- 26 Temmuz 2025; 13:3:51 > -
Hocam kaira için ne dersiniz peki?
arkadaş beni engellemiş galiba ama mesajımda ukalalık görebilen var mı acaba. kendisi andropoza falan girdi herhalde baya bi içerlemiş :) 3196 sayfa konu her sayfada değerli bilgiler varken önermekte ne zarar var. burası anlık mesajlaşma uygulaması değil ki herkese özel cevap verilsin buranın amacı paylaşım ve herkesi bilgilendirme yeri.
-
Kaira Plus 24btu trendyokda 42 bin TL çok iyi fiyat değil mi?
Merhaba arkadaşlar. Adanada yaşayan ablam için biri 9bin btu diğeri 12bin btu 2 adet klima alacağız.
Orta seviye ve orta üst seviye modeller olsun düşüncesindeyiz. Bu seviyelerde biri normal biri windfree özelliklikli klima önerileriniz ne olurdu.
Toplam bütçe maks 100 bin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 26 Temmuz 2025; 14:47:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mitsubishi Electric ile Mitsubishi Heavy Industries markaları hep karıştırılır ama klimada öne çıkanı Mitsubishi Electric'tir, Heavy Industries ile sakın karıştırmayın.
Sizin sorunuza gelirsek ; eğer ki bütçe sorununuz yoksa benim size tavsiyem ( bizzat kullanan birisi olarak söylüyorum ) Panasonic markasının Etherea modeli.Bu ürün için gerçekten efsane bir klima diyebilirim.Ama üst segment bir ürün olduğu için fiyatı haliyle yüksek.
Ben 27 m2 salonumda Etherea'nın 12.000 Btu olanını kullanıyorum.Öylesine ki 27 m2 salonda bana mısın demiyor ve soğutmasında hiçbir sorun yok.Üstelik salonun kapısı 7-24 açık durumda ve salon amerikan mutfak tarzında olduğundan zaman zaman ocak, zaman zaman fırın kullanıldığı içinde mutfakta oluşan bu ısınma, ortam ısısını da olumsuz etkiliyor.Ama bu olumsuz etkiye rağmen bile soğutma anlamında çok başarılı bir klima.
Özetlersem eğer ki bulunduğunuz ilde Panasonic markasının bayiisi varsa ve böylesine sıcak bir sezonda bu ürünü stoklarda bulabiliyorsanız bu modeli gözünüz kapalı alın diye tavsiye edebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Temmuz 2025; 1:19:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bildiğim kadarıyla Samsung her klimasını kendisi üretiyor, Midea'ya veya başkasına yaptırtmıyor. Samsung klimalarını alüminyum kondenser yüzünden eve sokmamıştık.
Samsung bazı buzdolaplarını Vestel'e yaptırıyor ama klima konusunda zaten alüminyumla maliyeti düşürdükleri için, üretim sürecinde Vestel'e hiç gerek kalmadığını düşünmüşümdür. İşin arka planını %100 bilemem tabii.
Midea'nın yaptığı klimalar; Airfel, Bosch-Siemens, Daylux, Dayrelax, Dijitsu, Luxell klimaları. Anlaşılacağı üzere Daikin bazı serilerini bunlara yaptırıyor, bazısını kendisi yapıyor.
Klima üreticileri; Midea, Gree, Carrier, Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Samsung, LG, Haier, TCL, Fujitsu, Arçelik ve Vestel.
Üretici, bu işe son noktayı koyan taraf. Çok önemli.
Arçelik üretimi Demirdöküm Kion alınmaz, Gree üretimi Demirdöküm A5 alınır.
Arçelik üretimi bir LG klima alınmaz, ithal-gerçek LG üretimi bir LG klima alınır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X