Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
24 Misafir (13 Mobil) - 11 Masaüstü13 Mobil
5 sn
64.883
Cevap
962
Favori
4.898.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
28. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 31523153315431553156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dış ünitenin sağ tarafında boruların bağlandığı yerdeki kör tapaları söküp vanaları açmışlar anlaşılan.

Cihazı test etmeden kaçar gibi iş yapmaları bunun en büyük sebebi.

Ayrıca klima hemen soğutmaya başlamaz,bir iki gün zayıf olur gibi bir durum da yok.

Sadece inverter klimalar ilk açılışta geç soğuk üfler.

Onun da sebebi dış ünitedeki varsa elektronik expansion valf dediğimiz elektronik debi kontrol vanasının açıklık seviyesini ayarlaması , ardından ağır ağır kompresörün dönmeye başlaması ve dış ünite fan motorunun (gerekli ise) devreye girmesi gibi eylemler eski nesil inverter olmayan klimalara kıyasla daha geç soğutmaya başlamasına sebep olur çünkü dış ünite anca devreye girer. Yani inverter klima kalkışta çok aceleci davranmaz,istisnalar hariçtir.

Ama 1 2 gün soğutmaz gibi bir durum söz konusu değildir. Buradan zaten yanlış yönlendirmeye başlamışlar.

Sezon yoğun diye test etmeden gidiyorlar,bu çoğu markanın servisinde maalesef var.

Vanalar kapalı iken cihazın hata vermesi gayet normal,bazen de dışarısı çok sıcakken CH 38 hatasını gereksiz yere verdiği olabiliyordu.

Ama cihazın kompresör kalkış yapıp da zorlandığı andan itibaren bu hatayı vermesi gerekirdi. Elektronik kart bu konuda geç kalmış.

Soğutmanın olmaması vanaları düşünmesek gazının kaçtığı yorumunu yapmamıza sebep olurdu. O detay dikkat çekiciydi.

Şu anda klimanızda anormal bir ses yoksa sorun yok diyebiliriz.

Ancak aksi taktirde 6 7 saat vanaları kapalı kalan kompresör zorlanmış ve yağsız kalmış olabilmektedir.

Emme ve basma vanaları kapalı olduğu için kompresörün emiş tarafında kuvvetli bir vakum oluşmuştur.

Basma tarafında da kompresör soğutucu akışkanı sıkıştırmaya çalıştıkça soğutucu akışkan basma hattında sıcaklığın yükselmesine sebep olmuştur.

Yağ sirkülasyonu olmadığı için bu süreçte yağsız çalışmış olma ihtimali maalesef var.

Ayrıca R32 gibi A2L sınıfı , az da olsa yanıcı olan ve sistem basıncı yüksek olan gazlarla çalışan klimalarda vanaların kapalı olması sistemde güçlü bir vakum ve yüksek basınca yol açar. Bunun kaza bela olmadan sona ermesi sevindirici.

Bu bağlamda cihazın gürültüsüne bakın,daha sessiz ve sarsıntısız çalışıyor ise sorun yoktur.

Ancak gürültü ve sarsıntı varsa dış ünite değişimi gerekli olabilir.

Ancak kompresörün bu şekilde çalışması sakıncalıydı.

Salvador_Limones , bahsetmeniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Etkisi tartışılır. Bu kompresörün çıkabileceği max. kapasiteyi sınırlıyor. Bu sayede cihaz yüksek tüketime ulaşmıyor ama bu modda çıkabildiği kapasitede daha uzun kalıyor. Yani illaki faydası var ama uzun süreli kullanımlarda set değerini kısmak daha etkili olur.

Saygılarımla...

• Dreamparks kullanıcısına yanıt
    Yakın bir arkadaş Olefini ve Daikin önerdi sizce mantıklı mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

Antalya/Manavgattaki evime 2 adet klima arayışındayım. Yaz ve kış, hem soğutma hem de ısıtma için sürekli ve aktif olarak kullanacağız.

Salon: Yaklaşık 20m2 ve güney-doğu yönünde balkon içeriye alındığı için boydan boya cam/pencere mevcut. Oda genel olarak güneş alıyor. Klimayı konumlandırmayı planladığım yerin solunda (klimanın bakacağı yöne göre) da balkon kapısı mevcut. Klima yine içeriye alınan balkon tarafına bakıyor olacak. Aynı zamanda duvarda klimanın tesisatı hazır görünüyor - bu tesisatın kullanılması sorun olur mu yoksa servis isteğe bağlı olarak değişim yapar mı?

Yatak Odası: Yaklaşık 15-18m2, çatı katı, salonun hemen üzerinde yer alıyor. Klima için mevcutta tesisat yok, planlamayı servise danışarak yapmayı planlıyorum.

Klima önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

*Eklediğim görsel salonda yer alan hazır tesisatı gösteriyor.

*Ayrıca sormak isterim, evin geri kalanını da ısıtmak/soğutmak istesem 18000 BTU tercih etmem mantıklı olur mu ya da verim alabilir miyim?

@klima5505 hocam sizi de etiketlemiş olayım. Desteklerinizi bekler, teşekkür ederim şimdiden

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maykchek -- 25 Haziran 2025; 3:48:17 >

Hayırlı olsun hocam. Bu üründe sadece aşağı yukarı salınım yapan kanatlar mi var acaba? Yoksa sağa sola da salınım yapıyor mu?

• maykchek M kullanıcısına yanıt
    Şu hazır tesisatları nedeb böyle alçağa koyarlar anlamıyorum. Benim evimdede öyle ve mecburen gizlemek için alçak montaj oldu.

• allmylife kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Sadece aşağı yukarı ayarı var sağa sola yapmıyor.

• sadecedogan kullanıcısına yanıt

Daikin 10 numara marka da Olefini bilmiyorum hocamn. Bilenler yazacaktır.

Hocam bunların haricinde olabilecek fiyat performans ortalama ürün neler olabilir tavsiyeniz var mı

• Arkadaşlar herkese merhaba. Bu aralar klima arayışındayım, hem arkadaşım hem de bizim için. Ev 80-90 metrekare ve dubleks. Bir odaya taktırabiliriz, salonu düşünüyoruz. Sadece bilgisizliğimden sormak istiyorum, eğer 1 odaya takılıp camlar kapatıldığı takdirde tüm ev soğur mu yoksa faydasız mı olur?

Ayrıca kurulum ile ilgili detayları bilmiyorum, kurulum ücreti her markada var mı? Varsa da ortalama olarak ne kadar?

Ayrıca 20-30 arasında enerji tüketimi az olan bir klima öneriniz var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]www.hepsiburada.com
    Kumtel Juniper Portatif Taşınabilir Klima Kmpac-7 İncelemeleri ve Yorumları
    https://app.hb.biz/DiaziPfjek6n

Ayrıca bu tarz portatif klimalar işe yarıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 23 Haziran 2025; 13:55:31 >
  • DangerousRabbit kullanıcısına yanıt

Dış ünite koyulmasını engelleyen bir problem mi var yoksa "portatif" olduğunu düşündüğünüz için mi alayım, gerekli olan yerde kullanırız dediniz. Eğer klima kurma ile ilgili bir yasak vs yoksa kendinize bu eziyeti yapmayın.

Evi değil odayı stabil soğutsa öp başına koy. Sesine uzun sürede-gece katlanılmaz. Enerji kullanımı çok - verimlilik yerlerde. Portatif falan değil her çalışacağı yere borusudur menfezidir yer ayarlamalı o da soğutmada kayıp yaşatıyor.

Su tahliyesi vs saymakla bitmez derdi.

Kurulumda problem yoksa da ufak salona 12lik işinizi görür. lg-gree kaira vs yorumları okuyun önceki ona göre karar verirsiniz. montaj dış üniteyi çok uzağa kurdurup boru ekletmek gerekmediği sürece ücretsiz yaparlar hepsinde.

Tek odaya klima kurup tüm eve etki etmesi biraz fantastik bir durum. Hele ki evdeki hava akımı ters yönde ise. Her tarafı kapatıp uzun bir süre kapasitesi fazla güçlü tercih edilmiş klima ile tüm eve hissetirmek mümkün tabi ama bu sefer de konforlu hava faktörü bozulmuş olur. Asıl istediğimiz odada çalıştığını bile hissetmeyeceğimiz bahar havası. Ev planı çok iyiyse hava akımı istenen yönde ise idare edenler var. bende koridora ek vantilatör koymama rağmen yeterli olmamıştı.

• sadecedogan kullanıcısına yanıt

Hocam ben 2 ay çok araştırdım. Okumadığım forum izlemediğim inceleme kalmadı. Netice olarak seçenekleri 3'e düşürdüm.

1. Mideo Extreme Save,
    2. Airfel
    3. Kaira

Mitsubishi tabi ki en iyisidir fakat benim bütçemi fazlasıyla aştığı için listeme koymadım.

Çok büyütmeyeyim alt tarafı klima odayı veya evi soğutacak dediğim zamanlar oldu. Arkasında Daikin olduğu için Airfel dedim.

Sonrasında aynı fiyatlara geldiği için 24k ya 12 lik Kaira aldım. Hem arkasında Daikin var sonuç olarak aynı servisler aynı üreticiler. Üstüne Wifi özelliği var. Aynı fiyatta olduğu için wifi li Kairayı seçtim.

Midea 32.000 + 7500 civarı montajına isteniyordu oda bütçemi aştığı için tercih etmedim. Kaira ile arasında 12.000TL fiyat farkı oluşuyor. Bütçem rahat olsaydı ilk tercihim bu olurdu.

Sonuç olarak 2 aydır izle oku. Bi gün kardeşim geldi (yaşı 41) Maddi olarak durumu ortalama üstünde. Alt tarafı klima ben 3 yıl önce regal aldım çok çok memnunum gerek yok o kadar paralara dedi. Kendi ofis yöneticisi yıllar yıllar önce vestel klima almış 10-15 yıldır kullanıyormuş hiç sıkıntı yaşamamış. Öyle deyince gidip Kaira aldım çıktım.

Hocam, vakit ayırıp yorumunuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederim öncelikle.

Kaira hakkında hiç bir bilgim yoktu ama şimdi siz dedikten sonra araştırmaya başlayacağım.

Bir yakınım (klima işi yapan) kendisi sadece Daikin ve Olefini klima önerdi. Bütçe biraz kısıtlı olduğundan bunlara tam olarak çıkamıyorum. Araştırma yapmadan önce hep düz mantık Arçelik, Demirdöküm, Samsung vs. gibi olur düşündüm ama içine girmeye biraz başlayınca rota farklılık gösterebiliyor :)

• Salvador_Limones kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Hayır problem yok, tamamen bütçeyi çok zorlamamak adına sordum. Klima kurulumu için bir yasak yok hocam.

Sorduğum soru cahilce oldu, kusura bakmayın.

Açıkçası marka ve model olarak 20-27 civarında bir klima bakıyorum. Yorumlarda kaira da gördüm ama kullanıcıların müşteri hizmetleri ve kurulum süreci yorumları beni çekindirdi. Kurulumu dış üniteye yakın yaptırabiliriz diye düşünüyorum.

O zaman salonda olsa yeridir hocam, herkes salonda buluşur :). Sizlerin bir model öneriniz var mı hocam? Fiyat ve performans açısından.

Kaira daikin alt firması. Yoğunluk yoksa daikin servis geliyor sanırım. Bi ara bazı bölgelere taşeron servis yollanıyordu problem yaşatan onlar, şimdi değişmiş olabilir. Fiyatı için çok iyi ürün. 30 a çıkarsanız LG vardı en son. kart kampanyaları vs daha ucuza alabilir misiniz bilmiyorum. Soğutma için o fiyat aralığında aşırı fark olmayacak zaten o modeller arasında. Evinize yakın servise ve yorumlarına bakın kampanyalı fiyatta bulduğunuzu alın gitsin. airfel kaira gree vs iyidir. LG de farkı da kafa rahat düşünmeden alırsınız. Samsung aslında daha bile iyidir ama kumar oynamak gibi samsungun herhangi bir ürününü almak. Kronik problem çıkabilir ve çıkarsa da geçmiş olsun. Biraz daha iyisi midealar var da fiyatlarda kendilerini mitsubishi daikin ligine çektiler. 4 scorp cihaza o fiyatları kim niye versin anlamadım. aracı sitelerden alınınca kampanyalı fiyatları oluyor sanırım.

• Salvador_Limones kullanıcısına yanıt

Hocam açıkçası şu model cezbedici duruyor. Daikin'den de bakabilirim ama fiyat performans iyiyse bu modeli düşünüyor olacağım. 30 civarı gerçekten pahalı kalıyor.

Kurulumda da 4 metreye kadar sorun yok, ücret açısından. Wifi olması çok iyi avantaj. Kumtel de var bu fiyata ama kumtel yerine Kaira daha iyi gözüküyor.

https://www.hepsiburada.com/kaira-dtxr35e-a-12000-btu-wifi-inverter-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-p-HBCV00000FR2VZ?magaza=Kaira%20T%C3%BCrkiye&

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 23 Haziran 2025; 18:50:9 >

30lara çıkmak pahalı olacak ise zaten pek seçenek yok. Kumtel piyango ürün. Bölgenizdeki servise bakıp iyi ise kaira için siparişi verin. Servis yoğunluğu başlamıştır artık geç kalmamanız lazım. Hayırlı olsun şimdiden.

Kardeşinizin dediği gibi " Alt tarafı bir klima" diyerek klima almak doğru bir önerme değil.Öyle dersek bunu diğer tüm ürünler için de söyleyebiliriz ama öyle basit bir alışveriş mantığı yok tüketim tarafında.

Çünkü alışverişlerde öyle bir tutum takınıp " Alt tarafı bir Çamaşır Makinesi " yada " Alt tarafı bir araba " veya" Alt tarafı bir ütü " dersek ve bu doğrultuda tavsiye edilen ürünleri alırsak ; tabii ki işimizi ( ama görebildiği kadarıyla ) görecektir ama maalesef kazın ayağı hiçte öyle değil.Yani bu iş görebilmenin ardında dikkat edilmesi gereken bir sürü kriter var.

Mesela Klima genelinde konuşursak ; klimanın enerji sınıfı, tükettiği elektrik, ısıtma ve soğutma performansı, iç yada dış ünitenin sessizliği, iç ve dış donanımdaki ürün kalitesi, hava temizleme özelliği gibi onlarca etken var bu ürün bazında ve siz segment anlamında ne kadar üst seviyede ürünlere doğru çıkarsanız , performans ve kalite anlamında karşılığını ona göre alırsınız.

Sadece zaman zaman bazı ürünler fiyat-performans anlamında tavsiye edilebilir ve belli kriterlerde tabii ki alınabilir.Ama ucuza kaçtıkça bilin ki bazı şeylerden feragat edersiniz.

Bu yüzden genel anlamda şu sözü hiç unutmayın. " Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardı hikmeti "

Dolayısıyla bütçenizin elverdiği en iyi ürünü almaya odaklanmanızı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Haziran 2025; 10:53:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deatless22

Hangi marka hangi model klimalar şuan iyi arkadaşlar ?

12000 btu ve 18000 btu

Bende merak ediyorum?

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Hocam bi çoğuna katılıyorum ama biraz benden kaynaklı sanırım. Küçük bir şey bile alacak olsam deli gibi araştırıyorum okuyorum izliyorum. Belki de kendimi çok yoruyorum o yüzden öyle dediğine eminim.

• 
Sayfa: önceki 31523153315431553156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.