Haklısınız hocam. Çok teşekkürler. Bölgedeki servislere bakmak için nasıl bir yol izlemeli? |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3155. sayfa)

-
-
Watch Daikin klima sesi | Streamablestreamable
Watch Daikin klima sesi | Streamablehttps://streamable.com/t3x5gk
Arkadaşlar Daikin shira eco model klimadan böyle bir ses geliyor. Klima daha yeni 1-2 kere çalıştı. Sebebi ne olabilir? Servis çağırmaya gerek var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eoktay -- 25 Haziran 2025; 18:15:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba, ankara da yalıtımlı güneybatı cephe için 3 oda (salon(40m2), mutfak(21m2), oda(14m2)) multisplit klima almak istiyorum sadece soğutma için. Önerilerin birçoğunu okudum ama kafam iyice karıştı. Uzun yıllar sorun çıkarmayacak ama fiyatı da çok uçuk olmayacak bir ürün olarak ne önerirsiniz. Dış ünite kapasitesi ne olması gerekir acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar kaira 12bin btu klima almıştım montajı yapılalı 4 gün oldu ama klimanın genleşme sesleri bitmedi. Sürekli olmasada özellikle gerekli soğukluğu ulaşıp durup ve tekrar çalışacağında çıt çıt sesleri mutlaka geliyor. Aralıklarla ses çıkartıyor bu sesler normal mi yoksa anormal bir durum olabilir mi klimada?
Merhaba, 25m2 salon için Daikin Emura ve Mitsubishi Kirigamine Zen modellerine bakıyorum, 2 markanın belirttiğim ürünleri arasında kararsız kaldım. Tavsiyeniz hangisi olur? Birde kaç btu önerirsiniz? Daikin için çok sesli diyenler var, bilgisi olan var mı?
27 m2 amerikan mutfak tarzı salonumda Panasonic Etherea 12.000 Btu kullanıyorum.
Bütçe olarak Daikin Emura yada Mitsubishi Electric Krigamine Zen seviyelerine çıkabiliyorsanız size Panasonic Etherea’yı kesinlikle tavsiye ederim.Gerçekten mükemmel bir klima.
Bulunduğunuz şehirde bayiisi varsa bir düşünün derim. Panasonic Etherea’nın 12.000 Btu fiyatı 1.700 Euro civarlarındaydı sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Haziran 2025; 11:37:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
lg dualcool ve kaira dtxr35 deki wifi özelliği sadece ev içindeyken mi çalışıyor acaba ?
Örneğin dışardayız diyelim uzaktan telefonla kullanabiliyor muyuz ? lg de bu özellik var ama kaira da da var mı acaba
-
İstediğin yerden kullanıyorsun. Şehir dışında da olsan, çok daha uzaklarda da olsan uygulamaya girip istediğini yapabiliyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamparks -- 24 Haziran 2025; 16:54:36 > -
-
Merhaba, tesisat boru caplarını öğrendim, 3/8 ve 1/2" muhtemelen 12.000 btu düşünülerek çekilmiş, yalnız kot farkı 11-12m. arasında çalışabilecek 12.000 BTU klima var mı?
Merhaba arkadaşlar, Gree Airy 18000'lik klimayı alarak klima araştırma macerama son vermiş bulunmaktayım. Klima 30-35 m2'lik bir salona kuruldu ve hızlı bir soğutma sağlıyor. Ankara'da ürünü satın aldığım servisten de gayet memnun kaldım. Sağlam bir montaj yaptılar. Özellikle klima alma sürecimde yardımlarından dolayı çok teşekkürler. @J.Astb33
Bugün Daikin servisi geldi. Sözde! İç ünitede bir yerde jelatin, kâğıt gibi bir şey varmış. İç üniteyi açıp onu çıkardılar. Şimdilik ses gitti.
sanki poşet sesi gibi
Evet hocam ama bilemedim. Hatta bir klima daha alacaktım. Daikin alayım dedim ama bu olaydan sonra vazgeçtim.
Herkese selamlar.
Konudan faydalanan biri olarak sizler de benim gibi mağdur olmayın diye klima alma sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sevgili @Papirus un konuya olan ilgisi, bilgisi ve satın alımından sonraki tecrübeleriyle ben de mart ayında Res Enerji'nin İstanbul'daki bir bayisinden etherea siparişi geçtim ve ücretini ödedim. Bana söyledikleri klimanın mayıs 15'i gibi stoklara gireceğini fakat geçmiş senelerden tecrübeli oldukları için gümrük süreçlerinin uzayabileceği ve bir kaç hafta uzama ihtimali olduğu söylendi. Ben de İstanbul'da zaten artık yazlar geç başlıyor ve bitiyor, haziranın ilk 2 haftası içinde gelmesi problem olmaz diye düşündüm.
Sonrasında sancılı süreç başladı. Her aradığımda ürünün gümrükte TSE damgası sürecinde olduğu ve bir tarih veremediklerini söylediler. Tarih 25 haziran, İstanbul'da 8-10 gündür yaz sıcakları bastırmış durumda ve parasını 3 ay önce ödediğim klimanın ne zaman geleceğini bilmez bir şekilde bekliyorum.
Özetle panasonic gerçekten iyi bir klima markası olabilir. Fakat bu distribütör varken mağdur olmak istemiyorsanız bulaşmayın derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 25 Haziran 2025; 20:51:40 >
-
@klima5505 Hocam merhaba, arçelik 18325 kullanıcısıyım. altus alk1270 satın aldım 22.5bin ₺ den ürün hakkında bilginiz varmı ? iç ve dış ünitenin içi bakır mı yazılım farklı mı ?
-
Sizin adınıza üzücü gelişmeler gerçekten.
Ama Mart ayında siparişi verilip Haziran’ın 25’inde hâlâ teslim edilemeyen bir ürün için burada suçlu olan taraf RES Enerji değil , size ürünü satan sahtekar bayii bence.Sonuçta elinde olmayan bir ürünü satarken stoklara ne zaman gireceğini az-çok biliyor bayiler.
Neden böyle diyorum açıklayayım :
Bende geçen sene Temmuz ayının ortasında ürünü almaya karar verdiğimde stoklarda ürün yoktu ve bana tarihteki sarkma toleransı da hesaba katılarak “ En geç Eylül ayının başlarında ürün elinizde olur “ dendi.Ama öngörülenden yaklaşık 10 gün önce ( Ağustos ayı içerisinde ) teslim edildi ürün ve kurulum için anında yetkili servis yönlendirildi.Yani bendeki taahhüt , teslimat ve klimanın kurulum süreci herşey söylendiği gibi gelişti.
Sizin şansızlığınız sorumsuz bir bayiiye denk gelmeniz olmuş.
Parası alınmış bir ürünü 3 aydır oyalayıp teslim edememek ne demek yahu ?
Peki bu teslimattaki absürt gecikmeyi , RES Enerji'ye ilettiniz mi mail yada telefon ile?
Çünkü geçen sene Panasonic Etherea almaya karar verip stoklarda ürün bulamadığımda sitem eden bir dille mail yazmıştım RES Enerji'ye ve benimle iletişime geçmek için hemen dönüş yapıp cep telefonumu istemişlerdi.Ardından da Marmara Bölge Müdürü bizzat cep telefonundan aramıştı beni.
Bende " Web sitenizde övdüğünüz ürünü almaya alacağız ama stoklarda ürün yok, bu nasıl iş ? " diye serzenişte bulununca Bölge Müdürü benden 1 gün müsade istemiş ve 1 gün sonra beni aradığında bir Antalya bayisinde 12.000 Btu'luk Panasonic Etherea bulduklarını ve arzu edersem hemen bana yönlendireceklerini söylemişti.
Ama bulunan modeldeki NanoeX teknolojisi bir önceki Mark 2 versiyona ait olduğu için pas geçmiş ve ben yeni üretimlerde kullanılmaya başlanan Mark 3 teknolojisine sahip olanını beklemeyi tercih etmiştim.
Yani aslında benimle hemen iletişime geçen bir RES Enerji buldum karşımda.Yaşadığım sıkıntıyı dinlemek ve çözmek için direk Marmara Bölge Müdürü telefonla ulaştı bana ve 1 gün içinde Türkiye'deki bayiilerin ellerindeki stok durumunu öğrenip beni daha da bekletmemek adına bir ürün buldu.Bu işin RES Enerji tarafıydı ve şaşırmıştım açıkçası.
Ürünü satın aldığım bayii tarafı da çok iyiydi bende ve taahhüt ettiği tarihten önce teslim etti klimayı.
Dolayısıyla sizdeki süreç benim yaşadıklarımla tamamem zıt yönde gelişmiş maalesef.Ama dediğim gibi burada asıl suçlu olan sizin alışveriş yaptığınız bayii bence.
Bu gelişmeler karşısında siz neler yaptınız bilemem ama ben olsaydım bayii ile ipleri koparmış, RES Enerji ile çoktan iletişime geçmiş ve emin olun ortalığı çoktan ayağa kaldırmıştım.
Tekrar çok geçmiş olsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Haziran 2025; 1:29:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Teşekkür ederim öncelikle. Evet Res Enerji'yi telefonla aradım ve bayiniz tarafından mağdur edildiğimi söyledim. Bana direkt olarak Res Enerji'de çalışan ve gümrük işlerinden sorumlu olan kişinin telefonunu verdiler(öncesinde hep bayi yetkilisiyle görüşmüştüm). Fakat TSE sürecini direkt kendisi anlattı zaten Res Enerji yetkilisi olarak. Anlayacağınız olay benim bayiden çıktı. Marmara bölge müdürü dediğiniz kişi kim bilemiyorum fakat Res Enerji ile olan iletişimim bu şekilde oldu.
Ek olarak dilersem ücret iadesi yapabileceklerini ama ürüne zam geldiğini ve kurun da o dönemden 5-6 tl fazla olduğu için zarar edeceğimi söylediler. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 26 Haziran 2025; 1:32:57 >
Kaira kullanan arkadaşlar sizinde iç üniteden ses geliyor mu acaba? Hepsiburada da sessizliğini övmüşler ama klima da sürekli bi vızıldama sesi var.
Klimanız tekrardan hayırlı olsun, sağlıklı ve güzel günlerde kullanın. Selam ve saygılarımla... @carter
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X