< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3142. sayfa)

-
-
Merhabalar hocam.
Soğutma için bu 3 seçenek de uygundur.
3000i Midea üretimidir ve verim değeri yüksektir. Bu nedenle birinci seçenek olabilir,aradaki farka değer.
Ardından LG Dual Cool Plus gelir.
Sonra da Kaira diyebiliriz.
Soğutma için alternatif olarak Gree Pular serisini LG ile Kaira arasında düşünebilirsiniz.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kaira, Airfel, Samsung, LG arasında çok düşündüm ama bir anda TCL aldım. Bilmiyorum hissiyatım bu şekilde oldu. Umarım iyidir fikriniz önemli bekliyorum fikrinizi hocam. :)
Tcl Elite Plus A++ TAC-12CHSD/XA73I Inverter 12000 Btu Wifi 4 Yöne Otomatik Üflemeli Duvar Tipi Klima
Cihaz bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IntoTheStorm -- 11 Haziran 2025; 20:33:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung WindFree Elite PM 1.0 serisi için ek bir bilgi paylaşayım. Düne kadar A harfi ile kodlanmış 2021 model ürünler satılırken bu yıl F harfi ile kodlanmış 2025 ürünler satılmaktadır. Tabiki Samsung yeni modele bir kısım yenilikler ilave etmiş. Ve artık isminde Yapay Zekâ Destekli olmasını vurguluyor.
Bu benim geçen sene aldığım ürün (ar18axaaawk/sk):samsung tr
WindFree Elite PM1.0 Duvar Tipi Split Klima | Samsung Türkiyehttps://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar9500t-wind-free-ar18axaaawk-sk/
Bu da aynı serinin yeni modeli (ar80f18caaw/sk):
https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar9500t-ar70f12caawneu-ai-fast---comfort-cooling--ai-fast---comfort-cooling--comfort-drying-for-cold-free-dehumidification-ar80f18caaw-sk/
Samsung klimalarda ürün isimlendirme kılavuzu:
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bosch CL2000U modelinde bahsettiğim kumanda var. Bu kumanda üzerinden sessiz mod özelliğini aktif edebilirsiniz. Aynı zamanda bu klima da Airfel ve Kaira ile aynı altyapıya sahiptir. Performans anlamında da geriye düşmemiş olursunuz. Sadece Wi-Fi eksiğiniz olur. Bütçeniz dahilinde bulmanız mümkündür.
-
İklimsa tarafından satılanlar R410A gaz tipine sahip, Form MHI tarafından satılanlar ise R32 gaz tipine sahip modellerdir. Eğer, Form Gruba ait bir bayiden alışveriş yaptıysanız R32 gazlı model almışsınız demektir.
-
Merhabalar, yanıtınız için ben teşekkür ederim hocam. Saygı ve selamlarımla...
-
Merhabalar. İyi akşamlar arkadaşlar. Acil şekilde en az 12000 BTU bir klima almam gerekiyor. Ne yazık ki hiçbir bilgim yok. Tavsiye alabilir miyim direkt almam gerekiyor çünkü.
-
akşamüstü gittim ürünleri aldım. Bayi arkadaşımındı Fiyat olarak daha da yardımcı oldu.yazdığımın üstüne %10 daha düştü nakitte sağolsun.
haftasonu kurulumu yaptıracağız nasipse.
Yer :Alanya
Bu dediğiniz durumu netleştirdi. Fatura düzenlenirken form grub bağlı olduklarını hatırlıyorum. benzer isme sahip modelin farklı satıcılarda bu kadar verim farkı olması acayipmiş. LG pazarlama oyunları ile yormasa şimdiye evde takılıydı. kumandaya swing tuşunu koymuş alt modelde çalışmıyor kompressor sessiz ama çok zorlarsan bağırırım diyor. kağıt üzerinde düşük desibeli yazmış ama sesin kalitesinden haber yok. rahatsız edici ses olduktan sonra düşük db olsa ne yazar. Seer değeri 7 çok iyi ama onu da hangi şartlarda ölçtüler kuşkulandım artık. o kadar gıcık ettiler ki MHI almasam gree fairy model 7.1 seer cihaza 35/9 taksit satıyordu ya da kumar oynayıp samsung premium alırdım. ya iyi sorunsuz çıkıp en sevdiğim ürünlerden biri olurdu yada problem çıkıp samsung servis -mh delirtirdi. Samsung servis: -çamaşır makinesi davul çalar; -olur öyle fazla çamaşır atmayın. telefon sinyal kaybeder: -olur öyle sinyali iyi olan yere gidin. dış ünite borazan gibi bağırır: olur öyle havalar çok sıcak... şu gıcıklıkları yapmasalar don lastiğine kadar samsung alır smartthings bağlardım.
-
Merhabalar, klimayı hangi amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz (sadece soğutma, ısıtma - soğutma) ve hangi ilde ikamet ediyorsunuz? Bunlara ek olarak bütçenizi belirtirseniz yardımcı olabilirim.
-
Klimanız hayırlı olsun öncelikle, güzel günlerde kullanın. Anladığım kadarıyla ''Trend Serisi''ne ait bir ürün almışsınız. Mitsubishi Heavy markasının giriş segment bir ürünü yani. Giriş segment olmasına rağmen teknik değerleri gayet iyi. Bu arada ürünü güncel liste fiyatından mı aldınız yoksa daha uyguna mı geldi? Özel değilse fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz? Bir de süreci tamamladığınız zaman, cihazı satın aldığınız bayi ismini ve memnuniyet durumunuzu belirtirseniz memnun olurum. Sizinle aynı bölgede ikamet eden ve aynı klimayı almayı düşünenler için de bir fikir olur böylece. @Salvador_Limones
-
Viessman 050 pro plus 18 btü..
Selamlar, saygılar hocam. İstanbulda ikamet etmekteyim. Ağırlıklı olarak Soğutma olarak kullanılacak. Bütçe maks 35000 TL şeklinde.
Arkadaşlar daha önce yardımcı olan herkese teşekkürler son bir sorumu sorumu sorun kesin alacağım biraz kafa karışıklığı oldu İzmir de sadece soğutma için kullanacağım. Araştırdığım kadarıyla Bosch Cl2000/Kaira/Airfel hep aynı firma tarafından üretiliyormuş sanırım bu 3 ü arasında kalınması halinde en ucuzu tercih etsek bir sorun olur mu ?
Bosch Climate CL2000U W 35 E A++ 12000 BTU Duvar Tipi Klima
https://app.hb.biz/0x1fJJGUuZdw
Samsung 35 White
https://m.n11.com/urun/samsung-ar35-white-siplit-ar12txhqbwk-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-41171218?magaza=epateknoloji
Airfrlwww.n11.com
Airfel LTXM35N 12000 BTU R32 Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/airfel-ltxm35n-12000-btu-r32-inverter-duvar-tipi-klima-13127554?magaza=makroreyon
Kaira
https://app.hb.biz/NloympkarsAE
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
TCL almayı planlıyorum ama izmirde servisi nasıldır bilmiyorum
Merhabalar, giriş seviyesi 18000 btuluk, r32 gazlı, soğutma maksatlı kullanılacak klima için kararsız kaldım.
Samsungun AR18BXHQASI modeli 37-38k bandında bulunabiliyor. Birkaç bin lira fazlasına LG PC18SQ var ama soğutması 17072 BTU olarak geçiyor, artıları eksileri nedir tam anlamıyorum, 4 yönlü salınım ve wifi var diye gördüm ama başka bir yerde de yok diyor sanki.
Bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz ya da bu fiyat veya bir tık üzerine tavsiye var mıdır? Arçelik, Vestel vb. markalara bakmıyorum daha önceki deneyimlerimizden dolayı.
50k bandına da çıkabilirim ancak eşim her markayı kabul etmiyor, Samsung, LG, Bosch vb. ismini bilebileceği markalara bakıyoruz sadece, Gree, Airfel vb. markalar eleniyor direkt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi count -- 12 Haziran 2025; 12:19:22 > -
Viessmanda da Lg deki gibi kelime oyunları var. "7.4 e varan seer" 18000 lik modelinde ulaşabiliyor sadece.12liklerde 6.1-6.5 o da hangi şartlarda ölçülmüş belli değil. ısıtma tarafında yine tüm modelleri düşük kalıyor. Ayrıca bu veri de yeterli olmuyor benim gördüğüm. 12000btu klima 7 seer ile çalışıyor ama bunu hangi aralıklarda çalışarak sağlıyor. basınç durumu ne, konforlu dağıtım yapıyor mu kompressor dengesini nasıl sağlıyor. Araba gibi düşünelim C class 4matic yerine daha uyguna Cupra alırsın. Motor gücü daha yüksek 0-100 daha iyi. Ama bir de sürüş konforu var değil mi? Bu da benzer yapı. Satın alanın profili ve kullanım amacı da önemli. öğrenci evinde zaten evde pek durmayan 1-2 saat ev serinlesin isteyen kişi ile mayıs ortasında klimanın tuşuna basıp eylüle kadar kapatmayan aile evi farklı. Servis nasıl? problem yaşanırsa uğraşmaya zaman var mı bu firmada ne kadar problem raporlanmış ne kadarını çözmüşler? listeden bakıp bu daha iyi denecek gibi olsa burada sayfalarca fikir alışverişinde bulunmazdık.
-
Bütçeniz dahilinde alabileceğiniz en mantıklı cihaz Midea Xtreme Save olur. Hem ısıtmada hem de soğutmada oldukça ekonomiktir. Bölgenizde bulunan FG Europe'a bağlı firmalardan da fiyat alın isterseniz. İçinize sinmeyen bir durum olursa veya fiyat fazla gelirse alternatiflere de yönlendirebilirim.
-
Genellikle soğutma için kullanılacak 18000 btu bir klima bakıyorum. Kalite ve servis memnuniyetini göz önünde bulundurarak Mitsubishi Elektrik markasına yöneldim. Hare veya Enviro-Noviro (bunlar fiyat olarak nerdeyse aynı) serisi arasında yaklaşık 20000 TL fiyat farkına değecek özellik var mıdır?
Hare ve Enviro arasında malzeme kalitesi farkı ne kadar olur? İkisine de 10 yıl garanti verdiklerine göre çok fark olmayacağını düşünüyorum.
Ek olarak Daikinden Hare'yle aynı fiyat Sensira, Enviro ile yaklaşık aynı fiyat Zeta Shira Plus teklif aldım. Daikin mi Mitsubishi Elektrik mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberclops -- 12 Haziran 2025; 12:55:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X