< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3125. sayfa)

-
-
Rica ederim hocam. Soğutma için fiyatı uygun olanı tercih etmenizi tavsiye ederim. İkisi de memnun edecektir.
LTXM50N modeli yeni versiyon ve R32 gazlı olanıdır. (Midea Prime serisinin dengidir)
LTXN50U ise bir önceki eski nesil R410A gazlı olan cihazdır. (Midea Blanc serisinin dengidir)
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba.
Tek dış üniteli sistemler de bir secenektir ama daha pahalıya gelir.
İki klimayı aynı anda kullanma düşünceniz yoksa dış üniteyi 18000 Btu seçmek mümkündür.
Ama aynı anda kullanım olacaksa 24000 gerekir. Kullanım ağırlığınız önemlidir. 18000 dış ünite seçilirse yine aynı anda kullanım mümkün ama bu durumda 18000 Btu iki tane 12000 iç üniteye paylaştırılır ve bu iç ünitelerin yaklaşık 9000 Btu gibi çalışmasına sebep olur.
Bütçeniz için uygun ise Daikin,Mitsubishi seçenekleri daha iyidir.
Daikin Shira Eco ve daha yukarı modellerini özellikle tavsiye ederim.
Mitsubishi Electric için özellikle Enviro , Noviro ve daha üst modelleri daha iyi olur.
Saygılarımla...
teşekküre ederim cevap için. ama benim ne yazıkki split klima hayalim suya düştü. apartman tesisatını yapan kişiyle konuştum.
benim daireme spilit klima değil Multi Tek Yön Kaset tip oluyormuş.
bakır borular ona göre döşenmiş. asma tavan var.
split klima taktırırsam boru filan görünecekmiş çirkin görüntü oluyor yani.
ama şu var. split klimalarda bir çok model var. kaset tip ise tek model.
splitteki sessizlik, wifi vs gibi özellikler var mı yok bilmem.
gree marka klima için sordum. wifi özelliği yok dedi kaset tipte.
gree marka önerir misiniz?
duvardaki çirkin görüntüyü göze alıp split mi taktırayım.
bana bu ürün söylendi. split klima kadar teknik özellikler sahip midir? çünkü bunda o özellikler yazmıyor. sessiz çalışma , wifi vs. gibi.
teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 16 Mayıs 2025; 19:2:25 >
-
Merhaba hocam.
Gerekirse cam sökülerek dış ünite geçirilebilir illaki yüksek performanslı bir model tercih etmek isterseniz.
Diğer türlü performans bakımından Arçelik'te tüm modeller eşittir. Sadece Beyaz (09325 kodlu) ,Gri (09470 kodlu) ve Siyah (09570 kodlu) renk olarak incelemenizi tavsiye ederim.
Gri ve siyah modellerin ön paneli camdır.
Siyah modelde Wi-Fi standarttır.
Beyaz modelde sağa sola üfleme manueldir,kumandadan ayarlanamaz.
Saygılarımla...
Maalesef öyle,birçok kriteri mevcut ve beklentiye göre çok geniş bir fiyat skalası var.
Saygılarımla...
Selamlar. İç ünitenin,içeride kalacak ünitenin boru bağlantısı sağdan veya soldan ve hatta alttan yapılabilir.
Ancak sıva altı tesisatlarda soldan çıkacak şekilde yapılır.
Sağdan yapılırsa tesisat borusu ile iç ünitenin borusunun birleşim noktaları sıvanın altında kalır. Sökme vb. işlemlerde sıvayı kırmak gerekir. Soldan bağlanırsa bağlantı noktaları iç ünitenin arkasında kalır ve sıva kırmak gerekmez. Sıva üstü tesisatta fark etmez.
Dış ünitelerde ise hepsinde (%99'unda) önden bakınca sağ taraftan bağlanacak şekilde sabittir.
Saygılarımla...
Merhaba. 18000 Btu tercih edip mümkün mertebe kapatmadan kullanmanız en sağlıklısı olacaktır. Kapasiteyi büyütmek yerine çalışma süresini uzatarak diğer alanlarda etkisini görebilirsiniz ve sadece salon için kullanırsanız fazla gelmemiş olur.
Saygılarımla...
Kaset tip vb. cihazlar ticari sınıf olarak değerlendirilir ve estetik,fonksiyon bakımından duvar tipi cihazlar gibi çok üzerinde durulmaz.
Kaset tipleri de özellikle düşük fan hızında sessiz çalışırlar ama tabii duvar tipine göre fark olur.
Soğutma ağırlıklı kullanacaksanız Gree tavsiye ederim.
Kırma dökme tamirat sorun değilse tavandaki boruyu sıva altı tesisat olarak duvara indirebilirsiniz ancak diğer türlü mevcut durumda kaset tipi gibi estetik olmaz.
Saygılarımla...
çok teşekkür ederim beyefendi. evet soğutma olarak kullanacağım sadece 3 ay.
24 000 dış ünite ve 2 adet 12 000 iç ünite alabilirim eğer sessiz çalıştığından emin olursam.
çünkü sessizlik en önemlisi bende.
wifi özelliği yok ama aparat takarak yapabiliriz onu dendi.
öyle diyince de ben bunların split klimalar kadar üst düzey olmadığını anladım.
ama villara otellere hep bundan takıyoruz dedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 16 Mayıs 2025; 19:13:28 > -
Cevap için çok teşekkürler. O fiyat /performanslarda alternatif önerebileceğiniz klima var mıdır? Yoksa Mideadan devam mı etmeliyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam teşekkür ediyorum değerli bilgilerinizi paylaştığınız için, benim için çok kıymetli .
Önerdiğiniz gibi keşif hizmeti alıp, dış cepheye motor montajı düşünmem gerekecek sanırım..aksi takdirde cam balkonun bütün kanatlarını klima çalışırken açık tutmam gerekecek.Saygılarımla
Merhaba hocam @klima5505
Airfel LTXM35N 12000 BTU R32 Inverter Duvar Tipi Klima
Bu klima yazın hiç kapatmadan yada uzun süre kapatmadan kullanıma uygun mudur?
Bu klimada kendi temizleme veya kurutma modu yok. Düzenli iç ünite filtre temizliği dışında nasıl bir kullanım ve temizlik tavsiye ediyorsunuz?
Küf, nem koku olmaması adına soruyorum bu soruyu. Bir süre fan modunda ara ara çalıştırmak nem, küf vb. kokular için faydası olur mu?
Airfel split klimalarında kumandadan kontrollü, otomatik sağa sola hava yönlendirme kanadı var mı ? Özellikle 12000'lerde var mı?
Aldığım modelde manuel yapılıyor ayarları. Bildiğim kadarıyla bu özellik yok Airfel klimalarında. Bu konuda bilginiz var mı ?
Airfel LTXM35N 12000 BTU R32 Inverter Duvar Tipi Klima
Airfel LTXN35U 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima
Airfel LTXN35UB 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima
Farkları sadece kullandığı gazlar mı? R32, R410A gibi mi yoksa filtre vb farklı özellikler var mı ?
Bu modeller arasında kayda değer önemli bir fark var mı ?
Airfel split klimalarında kumanda pil seviye göstergesi var mı? Aldığım Airfel LTXM35N modelde yok. Sadece pili çıkarınca kısa bir süre ekranda boş pil gösteriyor ve sönüyor.
Kumanda üzerinde küçük resetleme tuşu yok. Resetlemeyi pilleri çıkarıp takarak ve sigortayı kapatıp açarak mı yapılıyor?
Dry modda İç ünitedeki sıcaklığı gösteren ekrandaki sayılar kumanda ile eş zamanlı değişmiyor, nedeni ne olabilir ?
Dry modda 24 derece ile gece çalıştırdım, sabaha kadar 19 - 20 dereceye kadar düşürdü bu kadar soğutmasının nedeni ne olabilir ?
Bu klimada ısıtma modunda kullanınca su tahliyesi dış ünite altından mı yapılıyor? Dış ünitenin altına drenaj piposu takıldı, hortum çıkmadı paketten.
Sadece kısa iç ünite tahliye hortumu duvardan sarkıtıldı. eski klimanın önceki hortumu monte edildi . Eskidiği için çatlaklar oluşmuş ve içi küflenmiş yosunlanmış durumda yenisi ile değiştirmek istiyorum, n11 gibi sitelerde hortum kroşe setleri 5/8 ölçüsünde satılıyor ölçüler standart mı?
Merak ettiğim bir konuda klima forumunda bazı başlıklara güncel tarihli yazılar görünüyor, o sayfayı tıkladığımda bu yeni yazılar değil, eski yazılar görünüyor bunun nedeni nedir ?
Uzun bir yazı oldu. Kusura bakmayın.
Cevabınız için teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edd stark -- 18 Mayıs 2025; 22:31:26 >
-
Merhabalar hocam bugün taktı servis klimayı. Tam istediğimiz yerlere taktılar bol bol uğraştılar sağolsunlar. İki klima toplam 5 saat sürdü sanırım. Vakumlamayı da ben sormadan standart olarak yapıyorlardı. Vakum yapmadan devreye almıyorlarmış zaten. Genel olarak her isteğimize yardımcı oldu servis.
Havalar serin olduğu için ürüne dair çok yorum yapamayacağım şimdiden. Ancak en yüksek modda açtığımızda pencere açık şekilde dış üniteden neredeyse ses duyamadık.
Bayi - Demeter Daikin İzmir
Servis - Konak Mahmut Usta
Wifi ile ekleme yapayım. Daikin onecta uygulamasında Shira serisi bulunmuyor. Ürün kodları ile ilerlediğimde shira eco - comfora n-model’e denk geliyormuş. O şekilde ekleyebildim sıkıntısız. Ürün inceleme videosu bakanlar için faydalı olabilir.
ilgilisi için daikin’in genel apple homekit desteği yokmuş sanırım. Alexa ve google ile uyumlu imiş. Uygulamadan kontrolde bir sıkıntı yok
Tekrardan merhaba, sürecin sizin adınıza sorunsuz şekilde tamamlanmasına ve cihazlardan memnun kalmanıza sevindim. Geri bildiriminiz için de ayrıyeten teşekkür ederim. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...
-
Merhabalar
Ben de az önce kaira 18binlik modelden sipariş verdim.
38 bine geldi(1000 TL kupon indirimi yapmış sistem)
Umarım doğru yapmisimdir.
https://www.hepsiburada.com/kaira/klimalar-c-17453?filtreler=btu:18000
Aklımda eca spylos vardı....
Kredi kartı kampanyasi bulamadığım için bekliyorum ben daha :))
Gaziantep Nizip bayiinden midea xtreme save 12000 btu aldım hocam yardımların için sağol, diğer arkadaşlara için de bu bayiyi öneririm aşırı profesyoneller zaten adem bey dahil bir çok forumda konuda söz edilmişti kendilerinden, montaja gelen servis mükemmeldi işçilikleri ayaklarda galoş, kendi elektikli süpürgeleri ile matkap topzunu bile çektiler daha yere düşmeden, vakumlama süperdi, klips takacaklardı renk uyumuna kadar ince düşünüp uygun renklisini seçtiler, xtreme save ise 20 metre kare odamı 5 dk da buz yaptı, çok memnunum, alacak olanlar FGeurope dışı sitelerden almayın sakın, yetkili servis dışından almayın başınız ağrır, adem beyin bunla ilgili videosu var, bu siteler ucuza satıyor ancak bakır borusu eksik, ayakları eksik, gelen servisler yetkili servis değil garantinizden de olursunuz
Hayırlı olsun klimanız, güzel günlerde kullanın. Bayi ile ilgili geri bildirimlerinizden dolayı teşekkür ederim. Sizden sonra almak isteyenler için de iyi bir referans olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X