< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 19 Mayıs 2025; 21:1:22 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3127. sayfa)

-
-
Hem üst segment bir klima olması, hemde kendisine patentli NanoeX hava temizleme teknolojisi ile size tavsiyem kesinlikle Panasonic Etherea modeli.
Eşimin yaz dönemlerinde yaşadığı alerji şikayetleri sebebiyle ; özellikle iç havayı temizleme özelliği açısından iyi bir klima araştırırken Mitsubishi Electric'e yönelmiştim.Fakat daha sonrasında yine bu forumdan bir arkadaşın tavsiyesi ile Panasonic Etherea'yı öğrenmiş ve 27 M2'lik salonum için geçen sene 12.000 Btu'luk Panasonic Etherea modelini almıştım.
Panasonic'in Etherea modelinde bulunan ve kendisine patentli bu NanoeX teknolojisi, iç havayı temizlemede oldukça iddialı bir teknolojidir.
Panasonic Etherea'nın tek kötü tarafı ; üst segment bir klima olduğu için bütçenizi aşması olabilir.Ama dediğim gibi bana göre iç havayı temizlemede ; kullandığı NanoeX teknolojisi ile bambaşka bir seviyededir.
Bütçenizi aşacak bir klima modeli olsa da ( ve özellikle Alerji için ) araştırıyorsanız NanoeX teknolojisini internetten araştırıp incelemenizi tavsiye ederim.
Örneğin :
https://www.aircon.panasonic.eu/TR_tr/happening/nanoe-x-quality-air-for-life/
https://www.panasonic.com/global/hvac/nanoe.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Mayıs 2025; 11:57:28 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam selamlar,
Öncelikle herkese detaylı ve bilgilendirici cevaplar verdiğiniz için teşekkür ederim.
Geçtiğimiz Cuma Sigma multi split klima montajı yapıldı, 28.000 BTU dış ünite, 12 ve 18.000 BTU 2 iç ünite monte edildi. Bir süre sonra duruma göre 24.000 BTU'luk 3. üniteyi de monte ettireceğim. Montaja gelenler ücret karşılığında elektrik montajını da yapabileceklerini söylediler, ben de hem bahşiş olsun, hem de 2 usta çağırmayalım diye kabul ettim. Montaj sırasında çıkmam gerekti (o kadar uzun süreceğini tahmin etmemiştim, 4 saat kadar sürdü), sonrasında baktığımda dış ünitenin yanında bir sigorta olmadığını gördüm, doğrudan prize bağlayıp gitmişler. Servisle görüşerek bu sorunu gidermelerini isteyeceğim ama çok umudum yok açıkcası. Dışarıdan bir elektrikçi çağırıp, elektrik montajını ve tesisatını kontrol ettirmek ve sigorta ekletmek istiyorum. Sigortayı kendim almayı düşünüyorum, nasıl bir sigorta almalıyım, en iyi ve güvenilir marka hangisidir?
Teşekkürler.
Ben geçen hafta midea marka klima taktırdım Eve gelen yetkili servis elemanları elektrik hattı çekme yetkileri olmadığı için elektikçi çağırmamı istediler Kendileri yapmadılar Hatta elektrikçi ile görüştürdüm bunları 12000 btu klima için 16a sigorta 2,5-3.5kablo dediler (Artık ne oluyorsa o)
Sigorta markası olarak da Siemens en iyisi diyip siemens taktı elektrikçi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ İmzalar komple kalksa mı acaba -
Normalde montaj yapmaları yasak, kayıt dışı olarak montaj yaptı. Gelen eleman elektrikçiymiş, öyle olunca ben de tekrar uğraşmamak için kabul ettim. Malum ustaların ne kaprisi, ne de kazıklamaları bitmiyor.
_____________________________ -
hocam elektrik tüketimleri shira eco ile çok farklı mıdır ?
para farkına değecek kadar derseniz direkt onu alacağım teşekkürler.
_____________________________ Eger gozler ruhun penceresiyse, keder de kapisidir.Kapali kaldigi surece bilmek ve bilmemek arasindaki barikattir.Ondan uzaklasin ve sonsuza dek kapali kalsin,ama onu acip iceri girdiginizde aci, gercek olur. -
Merhaba.
Kendi araştırmalarım ve burada okuduklarım sonucu Midea üretimi, Daikin servisli Kaira DTXR35E 12000 mantıklı gelmişti. Dış ünitesinin çok sesli olduğu konusunda yorumlar okudum. Biraz vazgeçer gibi oldum.
Sonradan Bosch Climate 3000 de radarıma girdi. Onun hangi firma tarafından üretildiği konusunda bilgim yok ama. Midea üretimi olması tercih sebebi sanıyorum.
Lakin ilçede ikamet ettiğim için haliyle burada Arçelik/Beko dışında firmaların servisi yok.
Klimada tesisatın da cihaz kadar önemli olduğunu gördüm araştırmalarımda.
Arçelik Beko LG üretimi ise, LG almak daha mantıklı sanki. LG S3BW12JA3AA hakkında performans bilgisi var mıdır ?
Arkadaşlar yarın LG servisi montaja gelecek. 2 kez erteledim işim dolayısıyla. Bu 2 erteleme sırasında 2 farklı numaradan montaj için geleceğiz dediler. 4 farklı ekiplermiş. Bu durum garibime gitti. Sizde böyle bir durum yaşandı mı?
KLİMA MONTAJI esnasında dikkat edilmesini önerdiğiniz noktalar nelerdir?
_____________________________ Başlangıç Elektro Gitar Paketi (SIFIR 466TL) DÜKKANDA -
LG veya Arçelik tercih edin hocam. Bildiğim kadarıyla LG bakır boru kullanır; Arçelik ise alüminyum boru kullanır. Fakat Arçelik'in yüksek kalitede alüminyum boru kullanması sebebiyle bakır boruya nazaran çok farklı bir performans vermediğini düşünüyorum...
Evimde farklı odalarda Midea ve Arçelik klima kullanıyorum. Performans olarak ikisi arasında ciddi bir fark göremiyorum. Keza tüketim noktasında da aman aman fark yok gibi geliyor. Her iki konuda da Midea'nın küçük farkla önde olduğunu söyleyebilirim kullanıcı deneyimi olaraktan, yine de kayda değer fark yaratacağını düşünmüyorum...
Midea extreme save modeli tercih edecekseniz genleşme çatırdama sesi sorunu olduğunu bilin. Ayrıca dış ve iç ünitede Midea kayda değer farkla daha sesli çalışmakta...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinoir -- 20 Mayıs 2025; 15:2:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dış ve iç ünite ses seviyesini nasıl buluyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bütçem Midea alacak kadar değil malesef. O yüzden Arçelik/Beko grubu daha mantıklı geliyor. LG üretimi olduğunu düşünürsek hem, neden LG olmasın diye düşündüm kendi kendime.
Merhaba hocam, @klima5505
Odada dijital termometre var, oradan ölçüm yapıyorum.
Dry modda çeşitli sıcaklıklarda çalıştırdım. Kumanda da en son 30 derece de çalıştırdım. Klimanın üzerindeki ekranda 24 derece beliriyor. Belli bir çalışmadan sonra yaklaşık 20 dereceye kadar düşürüyor .
Normal soğutma (cool) modda kumandadan sıcaklık artırma azaltma klima ekranında hemen değişiyor. Ama dry nem alma modunda ise bu değişiklik olmuyor.
Kumanda değişim komutlarına klima uymuyor. Sigorta kapatıp açtım, pilleri çıkarıp taktım, kumanda üzerinde herhangi bir reset tuşu olmadığı için bu yollarla resetlemeyi denedim ama sonuç değişmedi.
Dry modda nem almada ne zaman hangi dereceden klimayı çalıştırsam hep 24 dereceden başlatıyor. Buradaki sorun nasıl giderilebilir?
Klima inebileceği minimum watt değeri konusunda en iyi model ve markalar hangileridir? Bu durum tasarruf anlamında önemli bir etken değil mi ?
Hangi kullanım koşulunda bu değerlere ulaşılabilir?
Paylaştığım klimanın değerleri nasıl iyi sayılır mı?
Airfel LTXM35N 12000 BTU R32 Inverter Duvar Tipi Klima
Soğutma Güç Girişi Nominal/ Düşük/ Yüksek W 1213(130~1580)
Bakır ve alüminyum boru konusunda yapılan bu yorum ne kadar doğru değerlendirir misiniz ?
''Piyasada 2 tip boru var, birisi bakır diğeri alüminyum borular cihaz devreye alındıktan sonra bir kere o gaz bakır borunun içinden geçtikten sonra o borunun kemik gibi sertleşmesi, ileride taşındığınızda ya da cihazı başka bir yere taşımak istediğinizde o boruların muhtemelen kırılacağı ve yeni bakır boru setine para ödemeniz gerekeceği. Alüminyumda ise avantaj kırılma olmaması, kolay montaj-demontaj işçiliği. Dezavantajı ise verimliliği düşürmesi ve yüksek basınçta patlama riski.’’
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edd stark -- 28 Mayıs 2025; 21:0:1 >_____________________________
-
Vakum konusuna çok dikkat edin. LG, firma olarak bu konuya gereken özeni gösteriyor artık. Kablo uçlarına pabuç takmayı da zorunlu hale getirdi. Firma, bu tür konulara her ne kadar dikkat etse de iş bilmez bir ustaya denk gelirseniz uğraşmak durumunda kalırsınız. Vakumun da belirli bir süresi olmamakla birlikte, 10 - 15 dakika kadar yapılması yeterlidir. Kullanılacak vakum pompasının büyüklüğü ile de alakalı bir durumdur. Fazla yapılması size artı yazar.
Bunun dışında, iç ve dış ünitenin terazide olup olmadığına bakılabilir. Bir de dış ünite ile konsol arasına, titreşim takozlarının takılıp takılmadığını kontrol edebilirsiniz. @Disturbed
Midea üretim olan cihazlara da bakabilirsiniz. Bosch 3000i modeli, Midea Xtreme Save altyapısına sahip bir üründür. Bütçeniz dahilinde ise tercih edilmesinde bir sakınca yoktur. @rcknrll
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
_____________________________ Başlangıç Elektro Gitar Paketi (SIFIR 466TL) DÜKKANDA -
Rica ederim. Kurulum sonrası, servis ile ilgili olumlu/olumsuz görüşlerinizi ve kuruluma gelen servisin bilgilerini paylaşabilirseniz memnun olurum. Sizinle aynı bölgede ikamet eden ve LG marka klima almayı düşünenler için de mesajınız referans olur. @Disturbed
İç ünite sessizlik konusunda gerçekten çok başarılı.Zaten broşürlerinde bile “ Kağıt hışırtısı kadar sessiz , sadece 19 dB(A) “ diye bir ifadesi var markanın.
Dış ünite binanın dış cephesinde takılı olduğu için duymuyorum diyebilirim.Ama klimalarda sesli bir dış ünite de nasıl ses çıkarır , açıkçası o konuda da bir bilgim yok…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -- Samsung 65Q80R QLED TV
-- Zidoo Z9X Media Player
-- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS
-- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier
-- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC
-- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System -
çok teşekkür ederim kardeşim, hayırlı işler.
Mitsubishi ztl plus 9000 btu kullanan var mı veya bilgisi olan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yanıtınız için çok teşekkür ederim samsung a baktim kendi kendini temizleme özelliği de bulunduğu söylediler bir alt modeline baktim ar60 olan. Fiyat olarak aralarında biraz fark var. Listeme ekledim biraz daha araştırıp sanirim karar vereceğim. Diğer klimalarda yılda bir bakım yapılması gerektiğini söylediler samsungta 3 yılda bir dediler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X