Teşekkürler, o zaman 12.000 BTU almak uygun olur sanırım böyle bir oda için. Dış üniteye elektrik bağlantısını kim yapıyor, sıradan bir elektrikçi mi çağırmak lazım, klima montaj işi yapan birilerini mi getirmek gerekir? (İklimsa gibi yerler de mi bu şekilde çalışıyor?) |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3081. sayfa)

-
-
Ben İklimsa'da Sigma aldım. Kendi elektrikçilerini getirdiler ücret karşılığında.
-
Teşekkürler hocam, aradığım hizmet bu. Biraz daha maliyetli olsun ama konforlu olsun, 2-3 farklı kişiyle uğraşmak istemiyorum.
Bu arada incelerken şu ürün aklıma yattı, tek bir odada serinleyelim diye düşünmüştüm ama bu ürünü görünce 3 odada da istediğimiz zaman kullanabilmek çok mantıklı geldi. Bu ürünlerin bir dezavantajı var mı (3 iç üniteyi aynı anda kullanmak gibi bir beklentim yok, aynı anda sadece 1'i bile çalışsa benim için yeterli) :
www.hepsiburada.com
Viessmann Vitoclima (O4F3080M2) 9+12+18 Iç 8 0 Kw Dış Ünite Fiyatıhttps://app.hb.biz/YUZHRe525WxL -
Arkadaşlar selam. Konusu burası değil ama en hareketli konu burası. Mitsubishi electirc noviro serisi klimamız var. Bu cihaza wifi modülü bağlatmak istiyorum. Acaba sadece mitsubishi nin modülü mü bağlanıyor? Yoksa başka marka model bağlatabilir miyiz?
-
Samsung Premium AR18TSHZHWK klima gazı samsung sitesinde R410A olarak geçiyordu, eledim.
Arçelik/beko ekolojik serisi borular bakır değil diyorlardı, eledim.
35-36 veren bi 2-3 daha zorlar diyip en çok önerilen Airfel LTXM50N siparişi verdim.
-
110m² lik evimizde 30m² salonumuz var yazın kapıyı açıp evide biraz serinletme amaçlı
24000btu klima alsak mantıklı olurmu ? Yoksa 18000lik mi tercih etmeliyiz
Samsung premium 24000 ile
Bosch 5000 rac arasındayım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İklimsa'dan keşif talebi yaptım, en güzel yöntem bu. Zaten almayı düşündüğüm Viessmann klima da Sigma üretimiymiş. Gelsinler, ölçsünler biçsinler Sigma klimalardan uygun olanları tavsiye edip tam montajını yapsınlar. Belki 3-5 fazla ödeyeceğiz ama kafam rahat olacak.
-
Arkadaşlar dün daikin shira eco 18000 btu klima montajı yaptık. Ancak denemek için soğuğu açtığımızda motor devreye girmiyor. YouTube’dan bir video aracılığıyla kumandadan bir işlem yaptım öyle çalıştı. Bunun sebebi ne olabilir? Bilgisi olan var mı? Hava hala soğuk sayılır diye mi devreye girmedi acaba.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende şimdi gelen arcelık beko keşifine sordum. Bakır boru kullanmıyoruz biz hiçbir üründe dedi.
Arçelik alüminyum boru kullanıyor. Kullanım açısından hiçbir zararı yok. Tamamen maliyet açısından yapıyorlar. Salondaki klima 2 senedir, yatak odasındaki klima 9 aydır çalışıyor. Bakır boru kullanmıyor diye eleme yapılmamalı bence.
-
Yapılmalı ki böyle saçmalıktan vazgeçsinler. Alüminyumda oluyorsa neden ısıtma soğutma sistemlerinde BAKIR boru kullanılıyor? Kombilerin bile içleri bakır boru. Alüminyum'un bir sürü dezavantajı var.
-
Kombilerin kw değeri ile klima bir mi hocam? Kombi 24 kw diyelim, klima 1.5 kw diyelim. 16 kat fark var. Kaliteli boru kullanılırsa bir problem olmaz. Arçelik'in kullandığı boru gayet güzel.
-
Isı transferi sistemini çökerttin hocam şu anda 😁
Testleri ortaya koyun farkı görelim hocam o halde. :) Burada klima özelinde konuşuyoruz. Yoksa herkes bakırın alüminyumdan malzeme olarak üstün olduğunu biliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 21 Mart 2025; 16:57:22 > -
18000 lik klima önerisi verebilecek var mı? Benim buldugum aşağıdaki. 40-45k bütce var.
Airfel LTXM50N A++ 18000 BTU R32 Gaz Inverter
Buna airfel eklesek birde 38-40 bant aralığında tercih ne olurdu?
Hava sıcaklığı belli bir derecenin altında olduğu zaman soğutma modu devreye girmez. Kullanım kılavuzunda bununla ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. Herhangi bir anormallik yok yani.
-
Listedeki en mantıklı seçenek olurdu. Kaira'nın fiyatları şu aralar yüksek seyrettiği için temelde birebir aynı olan Airfel ve Bosch CL2000U çok daha mantıklı hale geliyor. Kaira'nın bu iki cihazdan tek farkı Wi-Fi modülünün olması.
-
hocam hiç anlamıyorum , bu klimayı alıyorum o zaman ?
www.sokmarket.com.tr
Airfel LTXM50N 18000 BTU R32 A++ Inverter Duvar Tipi Klima - Cepte Şokhttps://www.sokmarket.com.tr/ekstra/airfel-ltxm50n-18000-btu-r32-a-inverter-duvar-tipi-klima-p-430948?ref=akakce&v=1.61.1 -
Mağaza soğutmak için aldığınızı ve kullanılacak alanın 35 metrekare olduğunu belirtmişsiniz. Koşullar nedir tam olarak? İl bilgisi, tavan yüksekliği, insan sayısı, duvar ve çatı yalıtım durumu, cam yüzey alanı genişliği ve tek - çift cam gibi unsurları belirtebilirseniz iyi olur. Birde mağazanız kapalı bir alanda mı yoksa tek dükkan, açık alanda mı bulunuyor? Koşullar zorlu ise 18.000 BTU yeterli gelmeyebilir, o yüzden detayları paylaşabilirseniz daha iyi olur.
Bunların dışında Airfel, giriş segmentte çokça tercih edilen cihazlardan biri. Önceki mesajımda da yazdığım gibi özünde Midea olan bir cihaz. Servis hizmetini de Daikin sağlamakta. Fiyatına göre mantıklı bir cihaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X