Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3066. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.982
Cevap
960
Favori
4.904.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30643065306630673068
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Klimanın elektrik ve sigorta bağlantısıyla ilgili bir sorum olacaktı

Gree 9.000 btu klima almıstım geçenlerde. Sigorta bağlantısı için çevredeki elektrikçilerle konustugumda 1500 tl fiyat istiyorlar benden. Maksimum 5 metre bi kablo çekilecek ve direkt buattan elektrik alınacak.

Fiyat çok söylenince kendim yapmaya karar verdim. C tipi 16A bir sigorta ve 3x1.5 bi kablo alıp baglantıyı yapmaya calısıcam. Youtube'da videolarını filan da izledim ama dıkkat etmem gereken bişi var mıdır buraya da sormak istedim.

• Hocam “kısamıyor” kısmını biraz açar mısınız, klima ısınmada hangi ayarda modda kastediyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pet_Bardak kullanıcısına yanıt

Şöyle açıklayayım Gree Klimadan bahsediyoruz galiba. Kendi kullandığım klimadan örnek vereyim, Gree Airy 12.000 BTU klima almıştım 22 M2 alanda kuruluydu klima yazın 100 Watt'lara kadar kısabiliyordu fakat kışın 470 Watt altına kıstığını görmedim 470 - 500 Watt değerlerinde ben içeriyi istenen seviyeye getirdim diyor ve termostat yapıyordu. Umarım anlatabilmişimdir.

Link bırakıcam kendi kullandığım klimalara ait hepsi içerisinde Gree Airy'de var.

• 9.000 BTU (((Inverter))) Klima için 10 Amper gecikmesiz sigorta yeterlidir, kullanacağınız kablo kesiti doğru çok telli olmasına özen gösteriniz. Kabloları bağlarken sigortayı kapatmayı unutmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 2 Ocak 2025; 19:9:17 >
  • Hocam tavsiyeniz üzere bosch climate2000 18btu aldım, ısınmada en verimli şekilde, nasıl kullanmayı tavsiye edersiniz. Yani follow me modunda 23 derecede, slient ayarlı, hiç kapatmadan mı?

• Öncelikle hayırlı olsun, Kışın klimalar için ideal set değerleri 20 ila 23 arasındadır kendinize en iyi değeri siz deneyerek bulabilirsiniz. Hiç kapatmadanmı kullanmalıyım sorusu biraz kullanıcıya göre değişir, mesela ben kendi kullandığım klimayı akşam 18:00 gibi açıyorum akşam 24:00 gibi yatarken kapatıyorum diğer zamanlarda evde olmadığım için sürekli kapalı. Siz 24 saat evde iseniz tabiki hiç kapatmadanda kullanabilirsiniz dışarı çıkacağınız zamanlardada klimanın derecesini düşürüp işinizi görüp gelebilirsiniz, yada aç kapa olarakta kullanabilirsiniz benim durumumda iseniz. Yatak odasında kullanılmayan bir klima ise silent modda değilde 2. veya 3. fanda kullanmanızı tavsiye ederim hem termostat az yapacaktır hemde fan yükseldikçe tüketim azalacaktır.

• Gündüz çalıştığım için kapalı. Akşan geldiğimde açıyorum 18.00 gibi 23 derecede 2. Kademe fanda yatana kadar açık, yatarkende silent moda alıp yatıyorum. Fanın yüksek ayarda olması tüketimi artırır dimi

Tam tersine fan yükseldikçe tüketim düşer.

• O zaman en son yani 3. Hız ayarı, en ekonomik ayar mı oluyor:)

Fan yükseldikçe kompresör rahatladığı için klimanın çektiği watt 'da ona bağlı olarak düşüyor. 

• Kaira fiyatları coşturmuş. 12000 btu modeli 20 civarındayken şu an 30k ya dayanmış. Dolar Euro sabit neyin zammı bu anlamadım. Bosch alacağım bende. En azından servis ağı geniş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Forumu, gecmis yorumları inceledim ancak çok cevap bulamadım. 30m2 odaya koymak icin bir klima bakıyorum, 24000BTU demişlerdi ancak 18000BTU yeterli olur mu emin olamadım. Arcelik/Baymak arasında kaldım kendi arastirmalarimda ama burada hic baymak önerildiğini de görmedim. iyice kafam karisti. bakarken ölçütlerim sessiz olması, iyonizer ve wifi seçenekleri, uzaktan calistirmayi desteklemek icin.

Guney dogu ve güney bati cepheleri olan bir ev, sıcaklık geçtiğimiz yıl 38 dereceleri buldu burada, ısıtma icin cok kullanacagimizi düşünmüyorum, siz ne önerirsiniz?

• Vahit3918 V kullanıcısına yanıt

Hangi şehirde oturuyorsunuz, evde yaşayan kişi sayısı, evin kat durumu, yalıtım olayı ve bütçeniz nedir?

• Kirklareli, arakat, 2 kisi yaşıyor, yeni bina yalıtım iyi. bütçe 30k - 40k arası 45k max olarak bakıyorum.

• Vahit3918 V kullanıcısına yanıt

Size gerekli olan BTU : 12750 'dir.

12.000 BTU Midea All Easy Pro sizin işinizi görecektir. Midea bayilerinden fiyat alabilirsiniz.

www.fgeurope.com.tr
    12 BTU Midea ALL EASY PRO DUVAR TİPİ KLİMA ( 4 metreye kadar bakır borulu montaj dahil)
    https://www.fgeurope.com.tr/midea-all-easy-pro12-btu-duvar-tipi-klima-msepbu12hrfn8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 3 Ocak 2025; 15:40:19 >
  • Tesekurler cevabiniz icin, hic duymadım bu markayı. inceleyeceğim

• ahcal06 kullanıcısına yanıt

Kaira fiyatlar ile çok oynuyor. Yarın bir baktınız yine 20k olmuş.

• Portatif, taşınabilir klima önerisi alabilir miyim?

20-30 m2 oda için.

• Annemin salonu icin 12.000 btu kaira klima almistim. Bugun servis müteaahitin taktigi kablolarin/borularin 18.000 lik klimaya uygun oldugunu söyledi ve aldigimiz klima verimli olmayacagindan degistirilmesi gerektigini soyledi. Bunun baska bir cozumu var midir?

• sekojan S kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

12000 Btu klimanız 1/4 3/8 boru çapına sahiptir.

18000 Btu cihazlar için uygun dediği boru çapı ise 1/4 1/2'dir.

Yani ince boru aynı,kalın boru ise 12.7mm olarak çekilmiş.

Sizin klimanızın boru çapı use 9,52mm

Bu nedenle borunun ucu dönüştürülebilse de birebir orijinal çaptaki performansı vermeyebilir ve metraja bağlı olarak soğutucu akışkan ilavesi gerektirebilir. Servis bu yöntemleri uygun görüp önermediği için olası arızada garanti de risk altında olacaktır.

Bu nedenle boruyu değiştirmek veya 18000 Btu bir cihaz almaktan başka maalesef çözüm yoktur.

Binanız eski ise eski R22 gazlı 12000 Btu klimaların çapı şimdikinden farklı olarak 1/4 1/2 olduğu için o zamanın 12000 Btu olan cihazlarına göre boru çekilmiş olabilir.

Bu nedenle borunun ucunu uygun çapa dönüştürmeyi servis kabul etmeyip bu tavsiyeyi verdiği için mevcut boruyu kullanmayıp sıva üstü yeni bir hat çekilerek montaj yapılması dışında cihaz için başka bir yöntem maalesef yoktur.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 30643065306630673068
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.