< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2724. sayfa)

-
-
Merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, Şırnak ili Silopi ilçesinde yaşıyorum ve yazları sıcaklık 50 derecelere kadar çıkıyor, Salonumda 18btu Baymak Elegant Prime var, yatak odası için sessiz bir klima araştırıyorum fakat bir karara veremedim. Yatak odam 15 metrekare 9 luk yeterli gibi görünüyor ama sıcaklıktan dolayı 12'yi tercih etmeyi düşünüyorum. Bulunduğum yerde gree çok öneriliyor soğutma gücü ve yüksek sıcaklıklarda dahi çalışabilmesi adına, fakat ben pek güvenemedim, sizin bahsettiğiniz kaira bu yüksek sıcaklıklar da çalışır mı bazı klimaların motorları sıcaklık sebebiyle durduğu söyleniyor. Önereceğiniz klimalara da açığım teşekkürler
-
Selamlar hocam. Rica ederim.
Kaira'yı çokça tavsiye etmekteyim,memnun kalacağınızı düşünüyorum. Ayrı uygulama kullanımı çok sorun olmayacaksa tercih edebilirsiniz.
Diğer türlü ayrı servislerden hizmet alacak olmanız söz konusu olur ki bunun bir dezavantajı olmayacaktır. Yani tek servis olur ve memnun kalırsanız tek kalemde halletmiş olurdunuz.
Geriye uygulama kullanımı kalıyor ki o da zorluk çıkarmayacaksa bu kombinasyonu tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
-
Rica ederim. Diğer alanlar için de Kaira'yı tavsiye edebilirim. Özellikle indirimli olduğu dönemlerde tam f/p ürünü oluyor :)
Kampanya şu anlık devam ediyor ama maalesef stok konusunda yetersiz kaldılar. Bir de stoklarla sınırlı diye belirttikleri için kampanya bitene kadar stok yenilememe ihtimalleri de söz konusu olabilir.
Saygılarımla...
-
Merhabalar. Rica ederim.
Baymak'tan memnunsanız tekrar aynı markayı tercih edebilirsiniz. Servisinden de memnunsanız garantiye almış olursunuz.
Onun haricinde bahsetmiş olduğunuz seviyedeki yüksek sıcaklıklar için Kaira'yı tavsiye edebilirim. Bütçenizi artırabilirseniz Dayrelax İnfini serisini de düşünmenizi tavsiye ederim. Bu cihazın kompresörü daha güçlüdür ve daha iyi dayanım ve performans sergileyecektir. Kaira da uygundur,mümkünse İnfini daha da iyi olur. 12000 Btu kapasite tercih etmeniz de daha uygun olacaktır. Eğer cihazın dış ünitesi güney cephede duracaksa havanın sıcağıyla beraber güneş ışınlarının meydana getireceği (radyant) ısı sebebiyle dış ünite daha fazla ısınacaktır. Bu nedenle dış ünitenin önünü kapatıp hava akışını engellemeyecek şekilde bir gölgelik yapılması çok iyi olur.
Güneş ışınlarının dış üniteye kazandırdığı ek ısı sebebiyle dış ünite gövdesi dokunulamayacak kadar sıcak olabilmektedir. Bu da dış ünite kartının üzerindeki elemanları (özellikle kondansatör dediğimiz parçalarını) ısıtarak kartın çalışmasını zorlaştırabilmekte ve ömrünü olumsuz etkileyebilmektedir. Bu gibi durumlardan kaçınmak için eğer dış ünite güney cephede kalacaksa bir gölgelik yaptırmanızda fayda bulunmaktadır. Diğer cepheler (özellikle kuzey cephe) bu kadar önemli değildir.
Gree de bu sıcaklıklara dayanabilir ancak Kaira gibi Midea üretimi cihazlar nispeten daha stabil çalışacaktır.
Alternatif olarak Sigma Plus INVDHB modelini de incelemenizi tavsiye ederim. Kaira'ya alternatif olarak bütçeniz için uygunsa tercih edebilirsiniz.
Saygılarımla...
-
Bu fiyat uygun diye kairayı seçmek istedim piyasası normalde 15 civarlarında satıcı kaira türkiye,10.500 e şuan indirimde.lg dual coola birde wifi kit parası vermek zorunda kalacağım.gönül isterki ikiside lg olsun.
Ya da salon için samsung wind free mi lg art cool mu sizce hocam onuda sorayım son sorum olsun yarın almam herek artık :)( çok yordum seni hakkını helal et )
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler , prizden sabit olarak alacağız akımı, açıklamalarınız çok yararlı oluyor..
-
hocam tekrardan teşekkürler
hep son diyorum ama bir sorum daha var. ilk mesajlaşmamızda klima takılacak yerin hafiften sorunlu olduğundan bahsetmiştim, siz de arçelik'in ücretsiz keşif hizmeti olduğunu söylemiştiniz. randevu aldım ve geldiler. dış ünite için tavsiye ettikleri yer bizim için biraz sıkıntı. benim olmasını istediğim yer için ise 4-5 metrelik boru yetmiyor. sorun değil, ek ücret öderim ama arçelik servisinden gelen arkadaş 12000'lik klima için 8-10 metrelik boru olmaz dedi. mesafe uzadığı için dış ünitenin klimayı besleyemeceğini söyledi. ancak araştırınca ufak bir performans kaybı ile boru boyunun 15 metreye kadar çıkılabileceğine dair yorumlar okudum. bu konuda sizin fikriniz nedir acaba?
-
Desteğiniz için ben teşekkür ederim.
-
Cevabınız için teşekkürler. Klimalarda 10 yıl kullanım ömrü gibi bir durum yok o zaman. Gaz takviyesi vs yapmadan dediğiniz kontrolleri yapayım. Saygılar.
Teşekkür ederim. Dayrelax ı satın aldım 13.500 liraya.
Teşekkürler hocam ilginiz için tavsiyelerinizi dikkate alacağım son olarak
Baymak elegant plus ile prime farkını biliyor musunuz hocam? Arasında bin TL oynuyor da
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün shira eco 9000 btu ve Dayrelax infini 9000 btu klimalarım takıldı .. elektrik bağlantısı , kablo ucu filan bırakmadılar. Test için kendileri dış üniteye bağlantı yaptılar.. diğerine gerek duymadılar.. Sıkıntı çıkmaz dediler..
Yarın elektik bağlantıları yapılacak.. Bu elektrik bağlamama durumu kötü olmuş.. Kablo, kanal vs 700 tl oraya gidecek.. Kablo ucu bıraksalar kendim buvattan bağlantı yapabilirdim.. Ama maceraya da gerek yok diye düşündüm..
-
Merhaba hocam. Son durum nedir ?
Helal olsun,istediğiniz kadar sorabilirsiniz :)
Saygılarımla...
-
Ben teşekkür ederim,faydalı olmasına çok sevindim.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam,istediğiniz kadar sorabilirsiniz.
Aktarılan bilgi yanlıştır.
Arçelik klimalar üzerinden gidersek 12000 Btu klima 15 metreye kadar "yatay" borulamaya izin verir. Dikey olarak ise 7 metre uzunluğa izin vermektedir.
Yani üretici bu değerler aşılmadığı sürece sorun olmayacağını belirtir. Asgari olarak ise 3 metreden kısa borulama yapılmamasını önermektedir.
7,5 metreye kadar soğutucu akışkan ilavesi gerekmeden montaj yapılabilir.
7,5 metreyi aşan borulamada ise klimanın mevcut gazının üstüne ilave yapılması gerekir.
Bu şekilde de yatayda 15 metreye kadar borulama yapılabilir.
Örneğin metre başına 20 gram ilave gerekiyorsa,
10 metre borulama yapılsa 7,5 metrenin üstüne 2,5 metre ek uzunluk olduğu için 2,5 x 20 = 50 gram soğutucu akışkan ilavesi gerekir. Böylelikle montaj tamamlanmış olur.
Performans kaybı ise kayda değer miktarda olmayacaktır.
Yani mesafenin uzun olmasında,sınırlar dahilinde sakınca yoktur. Buna ek olarak borunun yekpare olmasında fayda vardır. Yani 10 metre boru gerekiyorsa 5 + 5 metre ortadan ek yapılmış boru kullanılması yerine 10 metre yekpare boru kullanılması daha sağlıklı olacaktır.
Saygılarımla...
-
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Rica ederim. 10 yıl kullanım ömrü,üretici firmanın yedek parça temin etme zorunluluğunu ifade etmektedir. Yani kullanım klavuzu vb. yerlerde yazan 10 yıl ekonomik ömür ibaresi üreticinin bu ürün için 10 yıl boyunca yedek parça temin etme ve hizmet verme zorunluluğu bulunduğunu gösterir. Diğer türlü hala aktif olarak kullanılan 30 yıl ve daha eski klimalar da bulunmaktadır. Bu nedenle aradan 10 yıldan fazla zaman geçse de cihazınız sağlıklı çalışıyorsa kullanabilirsiniz. Gaz ilavesi ise sistemde bir kaçak olmadığı sürece yapılmaz. Bunu teklif eden servislere denk gelirseniz onlardan uzak durunuz. Klima sisteminde bir kaçak olmadığı sürece (borularında bir delik,çatlak vs. meydana gelmedikçe veya bağlantı noktalarında gevşeme vb. sebeplerden bir sızıntı olmadıkça) gaz asla eksilmez ve ilave,yenileme vb. işlemler yapılmaz. Ayrıca R410A gazlı klimalarda sızıntı olsa bile gazı eksildiği için üstüne ilave yapılmaz. Gaz tamamen sistemden boşaltılıp sıfırdan gereken miktarda gaz basılır. Bu detaylara dikkat etmenizi tavsiye ederim. Art niyetli kimselere denk gelirseniz gazına da bakalım,eksikse ilave edelim diye sözler duyabilirsiniz. Bunlara itibar etmeyiniz. Kaçak yoksa asla gazına müdahale edilmesi gerekmez,aradan kaç yıl geçerse geçsin sistemde kaçak yoksa gazı ilk günkü gibi durur. Havalar müsaitken soğutmada çalıştırdığınızda dış üniteden iç üniteye giden borulardan ince olanında karlanma meydana geliyorsa bu gazının eksildiğini gösterir. Bu durumda ilk yapılması gereken kaçağın tespit edilip onarılması olacaktır.
Saygılarımla...
-
Rica ederim. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam.
İkisi arasında kayda değer bir fark bulunmamaktadır. Birkaç btu kapasite farkı dışında verim vb. değerleri aynıdır. Bu nedenle hangisinin tasarımı daha çok hoşunuza gidiyorsa onu tercih edebilirsiniz.
Yalnız Elegant Plus serisinin iç ünitesinin ön panelinde bulunan krom renkli bir çıta bulunmaktadır. Bu çıtanın krom rengi zamanla bozulmakta ve rengi atmaktadır. Yani krom görüntünün ömrü uzun sürmemektedir. Bu detayı da değerlendirerek tercihte bulunmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X