Merhaba hocam. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim,faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana... Bilgi paylaştıkça çoğalır demişler. Klimanın Kuzey cepheye yerleştirilmesi güzel olur ama mekânı ortalayacak şekilde olması daha iyi olacaktır. Diğer türlü kısa kenara üflemiş olacak ve bu cihazın bypass yapmasına sebep olabilir. Önündeki duvar kısa mesafede olduğu için cihaz üflediği havayı geri emerek kendini erkenden kısabilir. Bu daha çok ısıtmada olsa da soğutmada da etkiye sahiptir. O nedenle duvarı ortalayıp da karşıya üfleme imkânı vermeniz gerekir. Kısa kenâr da klimadan bu şekilde yine faydalanır. Kaira için 14 bin civarına maalesef olmasa da 18 bin civarına ulaşabilirsiniz. 24000 Fiyat veren abartmış. Kaira DTXR50E 18000 BTU WiFi A++ Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları ve Özellikleri https://www.n11.com/urun/kaira-dtxr50e-18000-btu-wifi-a-inverter-duvar-tipi-klima-2090634?magaza=kaira-turkiye&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genelSoğutma için Sigma serilerini de tercih edebilirsiniz. 24 bin Kaira'nın tek fiyatı olsaydı onun yerine Sigma Plus INVDHB daha iyi bir tercih olurdu (bu koda sahip cihazlar ısıtma için de kullanılabilir). Yatak odası için 12m² alanda 9000 Btu kapasite tercih edebilirsiniz. İklimsa'dan General Electric Prime+ Serisi GES-NMG25 modelini tavsiye edebilirim. Gayet sessiz bir cihazdır,memnun kalacağınızı düşünmekteyim. Alternatif olarak uyku esnasında soğutma ihtiyacınız olacaksa Samsung Wind Free Premium Plus serisine de bakmanızı tavsiye ederim. Rüzgarsız serinlik modu ile minimum hava akışı ve ses ile gece boyu serinlik sağlaması mümkün olacaktır. (AR09BXCABWK/SK) Bu cihazın bir de AR09TXCABWK/SK kodlu olanı vardır. Yani B ve T harfleri farkı söz konusudur. TX olan 2020 üretimi,BX olan 2022 üretimidir. Bu marka modeli tercih edecek olursanız BX kodlu olanı tavsiye ederim. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2698. sayfa)

-
-
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
LG Dual Cool serisini tercih edebilirsiniz. Bakır boru kullanmaktadır. 18000 ve 9000 Btu şeklinde tercih edebilirsiniz.
Alternatif olarak Kaira markası tercih edilebilir. 18000 ve 9000 şeklinde.
Bakır boru satın alarak (servisten talep ederseniz çok yüksek fiyat istiyorlar) Arçelik 15325 ve 09325 Ekolojik modellerini tercih edebilirsiniz. Bu kısmı düşünürseniz boru konusunda da detay verebilirim. Normalde alüminyum boru kullanıyorlar.
Bütçenizi bir miktar daha artırabilirseniz yine 18000 ve 9000 şeklinde Samsung Wind Free Premium Plus serisine bakmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gerçekleşen deprem afetinde yaralananlara acil şifalar,vefat edenlere rahmetler diliyorum. Yakınından haber alamayan,yakını deprem afetine maruz kalan forumdaşlarımın ve herkesin hayırlı haberler alıp refaha erişmelerini temenni ediyorum. Yakınlarını kaybedenlere afiyet,huzur ve kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla...
-
geri dönüşünüz için teşekkürler hocam bayadır foruma girmiyordum özür dilerim şimdi gördüm klima için 23,000.tl istediler bakalım araştırıyorum saygılar.
-
Rica ederim hocam,insanlık halidir olabilir.
Tercihinizin hayırlı olmasını dilerim,vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Saygılarımla...
-
Hocam selamlar. İzmir de 10m2 odada sadece yaz aylarında soğutma amaçlı kullanacağım klima önerinizi öğrenmek isterim. Bütçe olarak 12-13bin seviyelerine çıkabiliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
-
hocam başlıktaki yazılarını okudukça baya bilgilendim şahsen. çok teşekkürler güzel bilgiler için. bi kaç sayfa boyunca yazdıklarından yola çıkarak salona şu klimayı almaya karar verdim ama gene de sormak istiyorum. müsaitliğinde cevap verebilirsen çok sevinirim. yeni taşındığım evin salonu 20 metrekare. 4,5mx4,4m ebatlarında. iki cephesi var ve biri doğuya biri kuzeye bakıyor. iki cephede de balkon var. biri fransız tipi biri normal balkon. camların yalıtımının iyi olduğunu düşünüyorum. açıkçası evi böyle seçmemin sebebi antalya'nın yaz sıcağından dolayı. aşağıdaki klima hem ısıtma hem de soğuta açısından sence yeterli midir? bu klimaya wifi modülü takıp özellikle yaz aylarında eve gelmeden 1 saat önce çalıştırıp salonun da kapısını açarak holün havasını da kırmasını istiyorum açıkçası. çünkü yazın eve giriş yapınca saat kaç olursa olsun insanın yüzüne alev çarpıyor resmen. evin güney ve batıya bakan hiçbir kısmı yok. kapı girişindeki holün büyüklüğü de taş çatlasın 5 m2'dir
www.vatanbilgisayar.com
BAYMAK ELEGANT PRIME 12.000 BTU A++ YENİ NESİL INVERTER KLİMA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/baymak-elegant-prime-12-000-btu-a-yeni-nesil-inverter-klima.htmlek olarak yatak odası da 12m2 civarında ve kuzeye bakıyor. burası için de hem ısıtma hem soğutma olarak tavsiyeniz kaçlık bir klima olur? yatak odasına ikinci el almayı düşünüyorum.
-
Merhaba arkadaşlar fujiplus Markasını tavsiye edermisiniz teşekkürler…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam teşekkür ederim. Öncelikle hepimizi derinden üzen ülkemizde yaşanan felaketten zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. İnsan ne diyeceğini ne yapacağını bilemiyor. Kaç gündür içimiz kan ağladı. 😥😥
Boru uzunluğu yettikçe ortalatacağım klimayı. Bypass uyarınızı kulağıma küpe yapacağım.
18 bin Btu da bütçe 20bin₺ ye kadar ve biraz da üstüne çıkılabilir.
Wifi özelliği olmazsa olmaz, soğutma performansı da iyi olmalı. Isıtma yapmayacak hiç bir şekilde. Sesli sessiz olması da önemli değil salon için düşünülen 18 binliğin.
9000 lik General Electric Prime+ Serisi GES-NMG25 modelini yakın takibe aldım öneriniz üzerine 20 dB ve wifi olması gayet güzel görünüyor. Ama satışta pek göremedim İnternet sitelerinde. Ucuza klima .com sitesinde var ama nasıl bir sitedir tereddüt ettim.
Samsung için burada arkadaşın birisi klimadan çatır çutur sesler gelen video paylaşmıştı onu görünce samsung düşüncesi uzaklaştı gitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler forumda baya bilgilendim sayenizde. Telefonumda notlardan evin krokisini çizmeye çalıştım kendi çapımda. 20 bin tl bütçem var. Salonu tamamen, diğer odaları ise kısmen soğutabilecek tavsiye edebileceğiniz klima ne olur benim için? Alt komşum geçen yaz 24 btu lg bir klima satın almıştı. Misafirliğe gittiğimizde klimanın sadece nem alma özellliği açık olmasına rağmen ev baya bir serindi. Arkadaş krokide çizdiğim en uzak oda olan yatak odasının bile orta derecede serin olduğunu belirtti. Rizede yaşıyoruz yazın burası Antalya’dan bile beter. Salon krokide belirttiğim gibi 30, ev 120 m2. Klima gösterdiğim şekilde salonun sol üst kısmında olacak. Çünkü klima ustaları motorun balkonda olacağını ve hole klima takamayacağımızı söyledi. klima soğutma için kullanılacak, sadece mevsim geçişlerinde 1-2 hafta belki ısınma için. O yüzden soğutma performansı bizim için çok önemli @klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bkagan0606 -- 14 Şubat 2023; 19:13:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
salonda lg uv art cool var 18 bin btu yatak odasında 18 binlik aldım vestel flora doğa bakalım yarın kurulum yapılacak vestel ısıtma için
-
Merhaba, daha önceki önerikeriniz üzere 3 modelin fiyatlarını karşılaştırdım. Samsung premium Plus Windfree 18000+12000 yaklaşık 35000 TL, Lg Dual Cool 18000+12000 yaklaşık 31000 TL, Kaira 18000+12000 yaklaşık 26000 TL fiyatları var. Daha önce yazdığım koşullarda ve sizin öneriniz doğrultusunda baktığım bu üç markanın bu fiyatlar dahilinde fiyat performans olarak bakınca hangisini almak daha mantıklı olur. Yardımınızı rica ediyorum. Örneğin samsungla kaira arasında 9000 tl lik vermeye değermi? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar hocam.
Kaira DTXR2E marka modelini tavsiye edebilirim.
Alternatif olarak Sigma Plus SGM09INVDHB modelini tercih edebilirsiniz.
LG Dual Cool serisi tercih edilebilir.
General Electric Prime+ serisi tercih edilebilir.
Hepsi soğutma için uygundur,9000 Btu yeterli olacaktır.
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Ben teşekkür ederim. Faydalı olmasına sevindim.
Marmara vb. bölgelerde Baymak ısıtma konusunda sınıfta kalabiliyor ancak Akdeniz bölgesinde iş görecektir. Bu bağlamda 20m² alanda bahsettiğiniz şartlar dahilinde 12000 Btu kapasite ile yeterli geleceğini söyleyebilirim.
Eğer bina yalıtımı var ise 12m² alana da 9000 Btu kapasite yeterli olacaktır. Uyguna bulursanız 12000 de tercih edebilirsiniz. Inverter almanızı tavsiye ederim. On-Off alacak olursanız da 12000 yerine 9000 Btu tercih etmeniz gerekir,On-Off'ta 12000 Btu fazla gelir. Acelesi yoksa biraz daha bekleyip sıfır almanız daha iyi olur. Güvenilir bir firmadan alırsanız sorun olmaz ancak ikinci el cihazların önceki montajlarının ne kadar doğru yapıldığını (vakum vs.) tam olarak bilmediğimiz için sıfır cihaza göre (sıfır cihazda çıkabilecek olan üretim hatası vb. risklere kıyasla) ikinci el cihaz daha riskli olmaktadır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
FujiPlus markası klimaları kendisi üretmemektedir. Haier,Chigo,Midea vb. markalara ürettirmektedir. Hangisinin ürettiğini bilmemiz için model bazında incelememiz gerekir. Çünkü modeline göre farklı üreticiye ürettirecek şekilde bir politika izlemiştir. İlk piyasaya çıktığı dönemlerde Chigo vb. daha düşük fiyata üretim yapan markalarla başlangıç yapmış olup iş hacmi arttıkça Haier,Midea vb. nispeten daha pahalı teklif veren firmalara yönelmiştir.
Ayrıca Fujiplus ticari tip haricindeki (salon tipi,kaset tipi vb. cihazlar hariç) cihazlarının iç ve dış ünite arasındaki boruyu alüminyum kullanmaktadır. Yani duvar tipi cihazların montajında ucu bakır,geriye kalan kısmı alüminyum olan boruları kullanıyor. Ticari tip cihazlarda bakır boru kullanıyor. Bu markayı tercih edecek olursanız ek ücret karşılığında bakır boru ile montaj yapılmasını talep etmenizi tavsiye ederim.
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam. Amin,ateş düştüğü yeri yakar demişler. Bizzat depremden zarar görenlerlerle olabildiğince hemhal olmaya çalışıyoruz ve bahsettiğiniz gibi söz,fiil insan ne yapacağını şaşırıyor. Yaşadıkları acı tarifsiz. Doğal afetin yanı sıra kayıplara sebep olan yapay unsurlarda ( ihmallerde ) emeği geçen (!) herkesin hak ettiğini bulmasını temenni ediyorum.
G.Electric markası İklimsa çatısı altında bulunduğu için yalnızca İklimsa'nın yetkili bayilerinde ve bu bayilerin web sitelerinde bulmanız mümkün olacaktır. İlgili web sitesinden bir alışverişim olmadı,bu nedenle olumlu veya olumsuz bir yorum maalesef yapamıyorum. Cihazın ise memnun edeceğini söyleyebilirim. Özellikle dış ünitesi gayet sessiz çalışmaktadır,performansından da memnun kalacağınızı düşünmekteyim.
Samsung'un videosunun olduğu serisi AR35 serisidir. Kendi izlenimlerim ve çoğu kullanıcı geri bildiriminde böyle bir soruna rastlamadım. Video yükleyen ve şikayeti bulunan forumdaşlarımız da doğru söylüyordur,ona itirazım yok ancak münferit olarak cihaza özel bir sorun olabilir. Nitekim servis iade işlemi için bir teklif sunmuş bulunuyor. AR35 serisi Samsung'un kendi üretimi değildir. Tavsiye ettiğim Wind Free serisi cihaz ise kendi üretimidir. Bu nedenle ikisi aslında teknik açıdan birbirinden bağımsız cihazlardır. Üzerinde aynı marka adı yazsa da. Bu AR35 başka markanın üretimi,kötüdür anlamında değildir,zira şahsen tavsiye etmekteyim. Ama bu ses sorunu bahsetmiş olduğum gibi kendi üretimi olan cihazlarda ortaya çıkmış değildir. O nedenle şans verebilirsiniz ancak tabii ki içinize sinecek olan cihazı tercih etmeniz çok daha sağlıklı olur.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Ben teşekkür ederim,faydalı olmasına çok sevindim.
Bütçenize uygun olacak şekilde Samsung Wind Free Premium Plus (AR18BXCAAWK/SK) marka modelini tavsiye edebilirim.
Soğutma ve mevsim geçişlerinde ısıtma taleplerinizi karşılayabilecek bir cihazdır.
Alternatif olarak LG Dual Cool tercih edebilirsiniz. Komşunuzun cihazından canlı olarak da incelemişsinizdir,memnunsanız düşünmenizi tavsiye ederim. Soğutma ağırlıklı kullanımlar için uygundur. Düşüncelerinize göre alternatifleri artırabilirim.
Nem alma özelliği her ne kadar klimalarda bulunsa da bir nem alma cihazı kadar yüksek performans sağlayamaz ve ister istemez odayı soğutur.
Nem alma cihazları da soğutma çevrimine ve birimlerine sahiptir. Yani bir klima gibi çalışır. Ama klimadan farklı olarak odayı soğutmaz. Çünkü iç ve dış ünitesi tek ünite içerisindedir. Klima soğutma modunda çalışırken iç ünitede bulunan petekler (serpantin) soğuk bir yüzeye sahiptir. İç ortam havası bu petekler üzerinden geçerken iç ortam havasındaki nem soğuk bir yüzeyle buluştuğu için yoğuşarak sıvı hale geçer ve tahliye hattından ortamın nemi sıvı halde dış ortama atılır. Nem alma modu da bu detayı kullanır ama serpantinde soğuk yüzey oluşturarak nemi topladığı için ister istemez iç ortam soğutulur. Nem alma cihazlarında ise yine aynı mantıkla soğuk yüzeye sahip serpantin üzerinden geçirilen ortam havasının nemi yoğuşturulup toplanır ve bu esnada soğuyan hava tekrar yine cihazın içinde bulunan ve sıcak yüzeye sahip serpantin üzerinden geçirilerek havadan emilen ısı aynı havaya tekrar geri bırakılarak iç ortama salınır. Yani nem alma cihazlarını iç ve dış ünitesi iç ortamda bulunan bir klima gibi düşünebiliriz. Tabii nem alma cihazları havayı soğutmaz ancak mekanik ve elektriksel kayıplar yüzünden ortamı bir miktar ısıtır.
Klimalarda ise sıcak hava üfleyen kısım (dış ünite) dışarıda olduğu için nem alma işleminde de ister istemez ortam soğumuş olur.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Hayırlı olsun,memnun kalmanızı diliyorum.
Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Montaj aşamasında bilinmesi gereken vakum işlemi ile alakalı açıklamayı okumadıysanız okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X