Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2697. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.954
Cevap
961
Favori
4.902.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26952696269726982699
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar hocam. Video için teşekkür ederim. Bu kadar yoğun çıtırtı normal değil,zannediyorum ki servisde aynı şekilde düşünüp değişim teklif etmiş. O cihaz eski değil R410A gazlı olsa da güncel sayılan bir cihaz ama benim tavsiyem R32'li cihaz ile değişim talep etmenizdir. Model farkı olacağı için ek ücret talep edebilirler ama değişim olacaksa R32 gazlı olanına yönelmeniz daha iyi olacaktır.

Saygılarımla...

• Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Herkese selamlar, dış ünite arkasındaki bu ufak darbenin cihazın performansına bir etkisi olur mu? Cevap için şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mlyc M kullanıcısına yanıt

Bu kadar ufak deformeler sorun teşkil etmez. Hava akışını engeller boyutta değil. Hassas alaşımlar olduğu için en ufak bir darbede deforme oluyorlar. Çok büyük boyutta olsa düzeltme tarakları satılır alın düzeltin derim de gereksiz :) Neredeyse hepimizinkinde irili ufaklı buna benzer durumlar vardır.

• klima5505 kullanıcısına yanıt

tabi ki, hatırlatmanız çok iyi oldu hocam unutmuştum,

Xiaomi Mi Air Prufier'ı biz baya beğendik. Mutfakta hafif bir kızartma yapsak hemen algılıyor. odada yüksek değerler ile çalışmaya başlayıp bir saat içinde sıfıra yakın değerlere kadar düşürebiliyor.

klima kısmına gelince açıkçası halen bağlatamadık, başta daikin servisi dönüş yapmadı, merkez de ilgisiz kaldı. ben de direk bana yakın servise gidip anlattım. sağolsunlar onlar ilgilendi ancak onlar müsait olduklarında ben, ben müsait olduğumda onlar müsait olamadılar :) haftaya klima bağlanacak

• foxryum kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim 👍

Selamlar. Bu durumun performansa herhangi bir etkisi olmaz. Çok kafanıza takılırsa servisten talep ederek veya elimden gelir derseniz "fin tarağı" satın alarak o kısmı tarayıp düzeltebilirsiniz. Ama görsel durumdan başka hiçbir etkisi olmaz. Tabii bu kadarlık bir eğilmenin etkisi olmaz. Yoksa hava akışını kayda değer miktarda bloke edecek bir eğiklik sorun oluşturur. Diğer forumdaşlarımız yanlış anlamasın diye bu kısmı belirtmek istedim. Bu kadarlık eğim hiçbir sorun oluşturmaz. Söz konusu finlerin amacı,fan çalışırken emilen hava ile yapılan ısı transferini artırmaktır. Bu finler olmasa boruların etrafında kalan boşluklardan hava geçer ve borulara yeteri kadar sürtünemez. Bu finler havanın geçiş alanını daraltır,ısı transfer yüzeyini artırır. Böylelikle örneğin klima soğutmada çalışırken dış ünite serpantin boruları (o finlerin içinden geçen borular) ısınır. Isınan borular ısısını alüminyum finlere de aktarmış olur ve fanın dönmesi sonucu oluşan hava akımı ile bu ısı finlerin ve borunun üzerinden alınıp dış ortama atılır. Yani finlerin amacı ısı transfer yüzeyini artırmaktır. Sayıca fazla olup daha fazla yüzeye sahip olabilmesi adına çok ince lamel dilimleri şeklinde üretilir.

Saygılarımla...

• memox63 M kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Hayırlı uğurlu olsun. Servisin işi uzatmasını şahsen beğenmedim. Umarım sözlerinde dururlar ve haftaya gelirler,merakla bekliyor olacağım. Hava temizleyicinizden de memnun kalmanıza çok sevindim. Gerçekten güzel bir icat,özellikle toz toplamada çok iş görüyor. Diğer kirleticilere de bahsetmiş olduğunuz gibi faydası var tabii.

Güle güle kullanınız. :)

Saygılarımla...

• Merhabalar. Klimalarda kullanılan soğutucu akışkan türü dikkatini çekip de tercih ederken kararsız kalan kullanıcı adayı forumdaşlarımıza faydası olması niyetiyle yayımladığım yazıyı merakı olanlar için paylaşıyorum. Faydalı olmasını diliyorum.

https://forum.donanimhaber.com/r32-li-klima-mi-r410a-li-klima-mi-r22-neden-eskide-kaldi-r290-kullanimi-mumkun-mu--155034143

Saygılarımla...

Detaylı bilgilendirme için teşekkür ediyorum hocam, sağolun👍

• Merhabalar.12.000 btu civarı malzemesi kaliteli soğutma verimliliği yüksek bir klima tavsiyesi istiyorum.Evimde birisi mitsubishi electric diğeri panasonic etheria iki tane klima mevcut.Panasonic modelinin ıvır zıvır bir sürü özelliği mevcut ancak kullanmıyorum.O yüzden çok özellik aramıyorum.GE Appliances GES-NJGB35 Future Serisi A++ Enerji Sınıfı 12.000 klima dikkatimi çekti bu model için yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkür ederim, kolay gelsin.

• @klima5505
    Hocam nereden nereye :)
    Maşallah diyorum 🧿

Rica ederim hocam. Sizler de sağ olun :)

Saygılarımla...

• kizashi kullanıcısına yanıt

Merhabalar.

GE Future serisi Haier üretimidir,gayet sessiz çalışan ve memnun kalacağınız bir cihazdır. Tabii Etherea ve M.Electric ile kıyaslanması doğru olmaz ama kendi çapında fiyatına göre gayet memnun edecek bir cihazdır,soğutma ve ısıtma için tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• ancienttech A kullanıcısına yanıt

Rica ederim,sağ olun.

Saygılarımla...

• KoRsY K kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

18 Yıl önce tavsiye isteyip sonra tavsiye vermeye başlayan biri gibi görünüyorum,ilk mesaj benim olarak göründüğü için böyle anlaşılması gayet doğal. Sakıncalı bulduğum için söylemiyorum,hakikatini belirtmek için açıklamak istedim.

18 yıl önce bu tavsiye konusu başka bir forumdaşımız tarafından açılmıştı. Vakti zamanında kendisi klima tavsiyesine ihtiyaç duyarak konuyu açmış ve yıllar içerisinde ana konu haline gelmiş.

Ben ise 26 Haziran 2010'da foruma üye oldum. Konu ise 2005'te açılmıştı. Ana konuyu açan kullanıcı forumda aktif olmadığı zaman,forum adminleri şahsımı uygun görerek konuyu tarafıma aktarmıştılar. O nedenle ilk mesaja benim adım geçmiş oldu.

Mesajın altında da bu yazıyordu ama bir admin mesajda değişiklik yaptığı için onun yerine alttaki yazı gelmiş oldu. Yani aslında konuyu ben açmamıştım ama bu konu altına mesaj yazdığım için beni uygun görüp konuyu devrettiler ve bunu bildirdiler.

Saygılarımla...

https://forum.donanimhaber.com/profil/936245

Olsun hocam sonuç olarak şu anda çok saygı duyulacak bir noktada paylaşımlarınızla bizleri bilgilendiriyorsunuz. Bizim insanlarımız genelde bildiklerini kendine saklamayı tercih ediyor, keşke herkes sizin gibi olabilse.

Bu arada ben de önerilerinizi bekliyorum. Aklımda aylardır Sigma comfort ve plus serileri vardı. Burada okuyunca Kaira mevzusu girdi araya. O sırada tesadüfen Hepsiburada sitesinde 14380 ₺ fiyat görünce 18000 Btu için bir anlık şaşırdım. Sonra da fiyat arttı zaten 24 binlira civarına..

Mitshubishi Electric 1 hafta önce kampanyada iken ikinci klima %50 indirimli zamanında sorduğumda bir 9 binlik bir 14 binlik 33000₺ nakit fiyatı vardı. Tek sıkıntı nakit istemeleri olmasaydı alacaktım aslında. Ama kaldı gitti öyle olunca.

Şimdi salonum tam olarak şu aşağıda görüldüğü şekilde ;

Sadece Soğutma Maksatlı kullanmayı düşündüğüm bir cihaz arıyorum. İzmir Karşıyaka bölgesindeyim.

Öğlen saat 12 Buçuğa kadar sabah güneşini görüyor sonrası aydınlık. Fakat yazın sabah haricinde doğrudan güneş görmüyor olsa da İzmir sıcağı olarak klimasız durulmuyor.

Ayrıca 12m² lik küçük bir yatak odası için en küçük en sessiz klima olarak ne önerirsiniz ?

Bütçe olarak 12bin₺ max 14bin₺

Çok teşekkür ederim

• Bodrumda sadece soğutma amaçlı kullanmak üzere iki adet klima almak istiyorum. Isıtma sadece belki birkaç hafta kullanılır. Odalardan biri 14 m2 diğeri ise iki odanın iç içe olduğu 20 mt2 civarı. Odalar üst katta olduğu için çatıdan dolayı sıcaklık alma olayı fazla oluyor. Bütçe olarak max 25000 civarı düşünüyorum. Birde boruları bakır olan klima olursa daha iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bozant B kullanıcısına yanıt

Ben milas da dubleks evime aldım, üst kat ve çatı var. yaklaşık 30 mt2,

https://www.hepsiburada.com/vestel-flora-doga-inverter-122-12000-btu-wifi-klima-pm-HB000018TKUV?magaza=Y%C3%B6nAVM

bu ürünü aldım ve yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, ısıtması güzel, iç ünite sessiz, uyku modunda çok az devreye giriyor nedense, dış ünite çok sessiz diyemem, aldığımın ilk ayı kızılötesi alıcısı bozuldu ve 1 ay boyunca wifi ile kullanmak zorunda kaldım. Vestel servisi ile merkez arasında anlaşmazlık yüzünden anakartı boşuna değişti ve yeni parça gelmesini bekledim. Bunun dışında bir sıkıntısı olmadı.

• 
Sayfa: önceki 26952696269726982699
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.