< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayhan -- 23 Ocak 2023; 19:0:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayhan -- 23 Ocak 2023; 19:0:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhaba. Maalesef durum böyle görünüyor. İklim dengesi değişti. Şu an iliklerimize kadar soğuğun işlemesi gereken aylarda bahar havası yaşıyoruz. Bunun yazın da bir bedeli olacak,aşırı sıcak günler yaz mevsiminde bizi bekliyor olacak. Buna paralel olarak talep artacak ve fiyatlar daha da yükselmiş olacak. Saygılarımla... |
| _____________________________ |
|
Merhaba. Kaç m² alanda kullanacaksınız ? Bütçeniz yeterli ise ve 12000 Btu kapasite gerekiyorsa Arçelik 12660'ı tavsiye edebilirim. Diğer türlü yine bütçeniz yeterli ise en iyi tercih 560 kodlu seriler olacaktır. Yani Mirror Prosmart Inverter serisi. İkinci tercih 465 kodlu Ultra Hijyen Plus serisi olacaktır. En sona da Ekolojik serisi kalır. Model bazında tercih sıralaması bu şekilde olmalıdır. Arçelik klimalarda iç ve dış ünite arasındaki tesisat borusu alüminyum kullanılır. Ek ücret ödeyerek servisten "iç ve dış ünite arasında bakır boru kullanmasını" talep etmenizi tavsiye ederim. Dilerseniz detay verebilirim. Saygılarımla... |
|
Selamlar hocam. Düzeltmeniz için çok teşekkür ederim. Shira Plus'ın yeni serisi ilk ülkemize geldiğinde incelemiştim ve Wi-Fi kiti üzerinde yoktu. Nitekim sitesinde de opsiyonel olarak belirtmişler. Avrupa'da satışa sunulan Shira Plus (Avrupa Ülkeleri vb. ülkelerde Perfera serisi olarak sunuluyor) direkt standart Wi-Fi özelliği ile sunuldu. Bazı markaların yaptığı gibi ülkemize kırpılmış haliyle geldiğini düşünmüştüm o zamanlarda (bazı markalar hâlâ bunu yapıyor). Demek ki bu durumu değiştirip Shira Plus serisini de yine standart Wi-Fi özelliği ile getirmeye karar vermişler. Keşke sitedeki detayı da düzeltselermiş. Tekrardan teşekkür ederim. Düzenleme : "Avrupa" yerine "Avrupa ülkeleri" olarak düzelttim. Saygılarımla... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 24 Ocak 2023; 22:43:21 > |
|
Hocam 10-15 bin arası 130 m2 için klima öneriniz var mı? Tek bir öneri yeterli olacaktır. Teşekkürler. |
|
Merhaba hocam. 130 m² yekpare bir alan mı ? Yoksa bir evin toplam alanı mı ? Eğer bir evin toplam alanı ise toplam alana göre kapasite seçmek yanlış bir tercih olacaktır. Bütçeden bağımsız yorumlayacak olursam 130 m² alanın ihtiyacı ortalama tavan yüksekliği ve yalıtım ile 60.000 Btu'dur. Ama 130m² bölünmüş alanların toplamı ise bu durumda eğer kanallı klima uygulaması yapıp her odaya emiş ve üfleme menfezi konmayacaksa 60.000 Btu veya 130m² üzerinden gitmemiz yanlış olur ve bütçenize uygun olup böyle bir cihazı tercih etseniz bile asla konfor sağlamayacaktır. Yekpare 130 m² alan ise 60.000 Btu salon tipi veya 48000-60000 Btu kaset tipi bir cihaz tercih edilmesi gerekir ki sıfır fiyatı 63.000 TL civarında olacaktır. Ama ev için düşünüyorsanız,evin toplam alanı 130 m² ise bu durumda klimanın duracağı alana göre kapasite seçip mümkün mertebe cihazı hiç kapatmadan kullanarak diğer alanlarda etkisini görebilirsiniz. Diğer türlü tüm alanı hesap edip ona göre kapasite seçmek,ama bu kapasitedeki cihazı tek bir alana konumlandırmak tüketim ve konfor açısından olumsuz bir sonuç meydana getirecektir. Klimanın bulunacağı alana göre kapasite seçip mümkün mertebe kapatmadan çalıştırırsanız diğer alanlarda etkisini görebilirsiniz. Kapasiteyi büyütmek ise klimanın bulunduğu alanı çok kısa sürede ısıtıp soğutması sonucu dur-kalk yaparak daha yüksek tüketimle çalışmasına sebep olur. Çünkü kapasite ne kadar büyütülürse büyütülsün klimanın bulunduğu alandan diğer alanlara doğru gerçekleşecek olan ısı transferinin hızı neredeyse hiç değişmeyecektir. Çünkü ısı transferi açık bırakılan kapıların boşluğundan sağlanacaktır. Bu bağlamda klimayı kullanacağınız alanın ölçüsü belirleyici kriter olacaktır. Saygılarımla... |
|
üstad teşekkür ederim.detaylandırma yapınca yazacağım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Hocam değerli cevap için teşekkürler. Tüm odalar dahil 130 m2. Tüm odalar soğusun vs beklentim yok. Salona koyup orada kalacak klima. Tüm odalara üflesin soğutsun gibi beklentim yok. Yazın bizim salon cayır cayır yanıyor. Öğleden sonra güneş dönüyor. Vakit salonda geçer bizim. Salon için bi öneri varsa iyi olur. 60 binler bizi uçurur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Merhabalar, İskenderun da yaşıyorum.Salonda kullanılmak üzere ve sadece soğutma amaçlı kullanacağım bir klima arıyorum. 35 Metrekare - birisi 4m diğeri 2 m olan 2 tane sürgülü cam mevcut ve son katta oturuyorum. Dairede yalıtım ve çift cam mevcut. Günes ışığını camdan çok fazla olmasa da öğleye kadar alıyor ama çatı olayı malum. Geçen yaz sonunda Baymak prime aldım yatak odasına ama yaz sonu olduğu için çok fazla deneme ve performans değerlendirme yapamıyorum. Bu ışıkta hangi marka ve modeli önerebilirsiniz acaba ? bütçe 17-18 ye kadar diyelim |
|
|
|