Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2693. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
65.177
Cevap
959
Favori
5.015.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26912692269326942695
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEYAZ PASSATLI PRENS kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam. Gayet detaylı bir bilgilendirme oldu benim için. Benim eve sizinki ile aynısını almak daha mantıklı olacak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim başka sorun varsa cevaplarım bu arada almayı düşünürseniz ürünün kodu AR12AXAAAWK/SK dır.Keşif için görüntülü aradığım arkadaş ve çoğu samsung bayii bu modelden bi haber hava temizleyicili diye bx kodlu premium pluslara yönlendiriyorlar.yanlışlık olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 11 Ocak 2023; 23:33:45 >
  • BEYAZ PASSATLI PRENS kullanıcısına yanıt

Merhabalar.

Hayırlı uğurlu olsun. Memnun kalmanıza çok sevindim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Performansı da oldukça iyi görünüyor. Fotoğraflar için çok teşekkür ederim.

Hava temizleme özelliği anlamında piyasadaki en etkili cihaz şu an bu. Çünkü diğer cihazlar (hatta Samsung'un diğer modelleri de buna dahil) özel filtre adı altında 2 tane şerit şeklinde filtre sunuyor. Bu filtreler de hava emiş kısmının %10'arlık kısmını kaplıyor. Havanın çoğu ufacık filtreyi pas geçerek emilmiş oluyor. Filtrenin etkinliği yüksek olsa da yüzey alanının az olması kıymetini yok ediyor. Ama bu cihazdaki PM 1.0 filtre üstteki toz filtresinin altında kalıyor ve emiş kısmının %90'ının kaplıyor. Yani iç ünite tarafından emilen havanın bu filtreye uğramadan geçme şansı yok. Bu da etkinliğini artırıyor. Nitekim siz de bunu tecrübe etmiş,faydasını görmüşsünüz. Hali hazırda hava temizleme cihazına sahip olanlar için bu kısım gereksiz. Ama hava temizleyici+klima isteyenler için bu cihaz tamamen uygundur. Ayrıca emilen hava bu filtre tarafından temizlendiği için klimanın iç ünite fanı da diğer cihazlara nazaran daha uzun vadede kirlenecek ve bu cihaz daha az bakım isteyecektir. Bu kısma da faydası oluyor.

Faydalı olmasına çok sevindim,ilginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla...

• pokemondortyol kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Vakum olmazsa olmazdır,doğrudur.

Nem fazla olsa da kuzey cephede olan 24m² mekân için fazla gelir. Gereksiz masraf olur ve bir kazancınız olmaz. Cihaz zaten nem tahliyesini soğutmada yapar. Kuzey cephe de soğutma için biçilmiş kaftandır. 12000 Btu gayet yeterli olacaktır.

Samsung düşünüyorsanız Wind Free Premium Plus (AR12BXCABW/SK) veya AR35 modelini tavsiye edebilirim. AR35 ekonomik seçenek oluyor,Wind Free Premium Plus ise zengin özelliklere sahip olan alternatif oluyor.

Alternatif olarak Sigma Plus INVDHB modelini tavsiye edebilirim. Bu orta sınıf bir cihazdır. Giriş sınıfı için ise Kaira DTXR35E modelini tavsiye edebilirim. Düşüncelerinize göre alternatifleri artırabilirim.

Saygılarımla...

Merhabalar hocam. Video çekiminiz için çok teşekkür ederim. Yine de fark bariz şekilde anlaşılabiliyor. Vestel'i tavsiye etmemi engelleyen tek unsur bu ses sorunu. Onun da hangi cihazda denk geleceği belli değil. Bu ses derdi olmasa o da uygun fiyat bandında tercih edilmeye müsaittir.

Samsung ise videoda aktardığınız gibi oldukça sessiz çalışıyor. Rüzgar sesi de yeni açılmış bir cihaz için gayet ideal seviyede. Samsung için bir zamanlar geçerli olan "traktör gibi çalışıyor" diye ifade edilen ses sorunu çözüme ulaştırılmış.

Kondanserin de bakır olduğu malum idi,sonradan bakıra geçtiler. Samsung'un tek sevmediğim kısmı bu kaldı ; kondanser iki sıra ve 18-24 kBtu cihazlarda Samsung dış ünitelerin kondanserlerinin bir sırası videoda göründüğü gibi diğer sıra ile aynı hizaya getirilmemiş. Yani kondanser boruları yandan bakınca görülebiliyor. İkinci sırada bulunan kondanser gibi kasanın içine kadar uzatmayıp kısa bırakmışlar. Bir kusur,eksiklik değil ama o kondanseri oraya kadar getirdin,bari onu da görünmeyecek kadar diğeri gibi uzat. Görsel olarak hoşuma gitmeyen kısmı bu ancak daha önce de dediğim gibi mevcut Samsung serileri son derece kaliteli yapılıyor,böylelikle Samsung'un eski kötü imajını silmesini sağlıyor.

Saygılarımla...

• Mamilanya M kullanıcısına yanıt

Merhaba. Arçelik 12660 kendi fiyat aralığında rakipsiz bir cihaz. Aynı verim değerlerini sağlayabilen cihazlar Japon markalarda var ve onların fiyatı en az Arçelik'in 1,5 katı kadar pahalı. Dediğiniz gibi her geçen gün tatsız bir şekilde zamlanmasına rağmen Japon cihazlara oranla fiyat ve performans bakımından çok iyi bir alternatif.

Saygılarımla...

Selamlar. İlginiz ve güveniniz için,fotoğraf için çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Genel anlamda memnun kalmanıza ve işçiliğin genel olarak iyi olmasına çok sevindim. Alçı işçiliğini ne kadar kötü,hangi kısmı kötü bilemiyorum ancak elinizden geliyorsa en azından tiji pulunun denk geldiği kısım haricinde kalan bölgeyi zımpara ile temizleyerek temiz bir saten alçı çekebilirsiniz. Hala düzeltmek için imkânınız vardır diye umuyorum. Buna ek olarak tijlerin pul ve somunları çok göze batan bir yerde ise ve yerden yüksekliği uygun ise tablo vb. eşyalarla o kısmı görünmez hale getirebilirsiniz.

Faydalı olmasına çok sevindim. Tekrardan güle güle kullanmanızı temenni ediyorum.

Saygılarımla...

Merhabalar hocam.

Haier üretimi cihazlar ses sorunu olmayan,uygun fiyat bandında tercih edilebilir cihazlardır. Günümüzdeki modellerinde kronik bir sorun vs. yoktur. Fiyatına göre iyi performans sunan bir yapıya sahiptir. Fujiplus'ta duvar tipi cihazlarda iç ve dış ünite arasında uçları bakır,geriye kalan kısmı alüminyum olan bimetalik boru kullanılır. Eğer maliyet sorun değilse montajdan önce servisle görüşüp bakır boru ile montaj yapmaları halinde talep edecekleri ek ücreti öğrenerek uygun bulursanız bakır boru ile montajın yapılmasını sağlamanızı tavsiye ederim. Fujiplus sadece ticari tip (salon tipi,kaset tipi,kanallı tip) cihazların montajında standart olarak bakır boru kullanmaktadır. Cihazdan yana sorun yaşamazsınız,memnun edecek nitelikte bir üründür. İmkânınız varsa bakır boru ile montajın yapılması daha sağlıklı olur.

Kapasite kısmını spesifik olarak,sorduğunuz üretici olan Haier ve Haier üretimi cihazlar özelinde yorumlamamız daha doğru olur.

Haier üretimi cihazlarda 9000 ve 12000 Btu cihazın minimum kapasiteleri aynıdır. Bu uygulamalarda en kritik detay minimum kapasitedir.

Yani 9000 Btu cihazın inebileceği minimum kapasite ile 12000 Btu cihazın inebileceği minimum kapasite aynı. Bunun da sebebi zaten markaların %90'ının 9000 ve 12000 Btu klimayı donanımsal olarak aynı üretip yazılımına müdahale ederek kapasite aralığını ayarlaması sonucu iki ayrı kapasite elde edilmesidir. Eski inverter olmayan cihazlardaki gibi her kapasitedeki cihazın kompresöründen diğer parçalarına kadar hepsi kapasiteye özel değildir.

Bu bağlamda tüketim yönünden bir sorun çıkarmaz. 12000 Btu olanlarda iç ünite fan devri 9000'e göre daha yüksek seviyelere çıkarıldığı için hava debisi daha yüksektir. Bu nedenle belki (mekânda yaşayan kişilerin hissiyatına göre değişeceği için belki) yüksek hava debisi , yani daha fazla hava üflüyor olması rahatsız edebilir. Onu da fan hızını ayarlayarak çözmek mümkündür. Bu bağlamda 9 yerine 12 tercih etmekte sizin sorduğunuz cihaz için sakınca yoktur. 18000 Btu deseniz bu kapasitede dış ünite gücü ve iç ünite fan debisi kayda değer anlamda artacağı için yüksek rüzgar sesi,çok çabuk ısıtma/soğutma sonucu üşüme veya bunalma hissi,minimum kapasitenin yüksek kalması sonucu dış ünitenin dur-kalk yaparak çalışması sebebiyle yine konfor eksikliği ve yüksek sarfiyat gibi sorunların meydana gelmesi ihtimalleri söz konusu olurdu. Bunu da gereğinden büyük kapasite neye sebep olur? sorusuna cevap olması adına özet olarak belirtmek istedim.

Saygılarımla...

• memox63 M kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam.

Rica ederim,olur mu öyle şey..?

Öncelikle hastalığınızla ilgili sizlere şifalar ve kolaylıklar diliyorum.

Hava temizleme özelliği bakımından en etkili cihaz,şu an için Samsung Elite PM 1.0 serisidir. Hava temizleme cihazı+klima bir arada olsun derseniz bu cihazı tavsiye ederim. Ama klimayı alıp ayrıyetten hava temizleme cihazı da alabilirsiniz. Yani hava temizleme özelliği olmayan bir cihaz alsanız bile son bir şansınız daha olur,ayrı bir cihaz alarak durumu kurtarabilirsiniz.

12000 Btu kapasite yeterli olacaktır.

Ürünün kodu aslında oldukça önemli. Önemi de doğru tercihi yapma yönünden mevcut.

FTX35KV kodlu olan cihaz R410A gazlıdır. Yani R410A kodlu soğutucu akışkan ile çalışır.

FTXP35M ise R32 Gazlıdır. R32 gazı yeni nesil,güncel olan soğutucu akışkan türüdür. Yani günümüzde üretilen sıfır cihazlar şu an R32 gazlı/soğutucu akışkanlı olarak üretiliyor. R410A ise bir önceki nesil klimalarda kullanılan,günümüzde de varlığını sürdüren bir soğutucu akışkandır. Bu bağlamda FTX35KV sıfır cihaz olabilir ama üretim yılı eski bir cihazdır. Çünkü artık Daikin R32 gazlı olanı üretiyor. Bu nedenle benzer fiyata eski nesil cihaz almak yerine Shira Eco alacak olursanız FTXP35M almanız uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• ultimate5858 kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Dış ünitenin bu ses seviyesi ne kadar sürüyor ?

30 derece son ayar olduğu için kompresörler var gücüyle çalışıyor. Bu nedenle ister istemez her klimadan dışarı sirayet edecek şekilde ses gelebilir. Ama bu uzun süreli oluyor ve rahatsız edici boyutlara ulaşıyor ise servis müdahalesi gerekli olacaktır. Midea üretimi olan bu cihazlarda bazen dış ünite içerisinde kompresörün bulunduğu taraftaki borular dış ünite kasasına içeriden çarpabiliyor. Kompresör bölümündeki borular dış ünite kasasına çok yakın döşendiği için (fabrikada üretim aşamasında yapılan işlemdir) bu ses sorununa sebep olabiliyor. Zırıltı şeklinde değil de bir metalin metale çarpması şeklinde bir ses ise kaynağı budur. Kompresör gürültüsü ise cihaz max. kapasitelere çıktığında sesi duyulabilir olacaktır,bir miktar ses gelmektedir. Ama bunun da rahatsız edecek,deyim yerindeyse traktör gibi çalışacak şekilde olmaması gerekir. İki cihazda birden olsa bile üretime dair bir sorun olabilir,bu durumda da servis müdahalesi gerekli olacaktır. Midea üretimi cihazların kullandığı GMCC marka kompresör yüksek frekanslarda bir miktar sesli çalışmaktadır. Ama bu da bahsettiğim gibi dışarıdan duyulacak zırıltı şeklinde olmaktadır. Cihaz kendini kıstığında ise geriye sadece rüzgar sesi kalmaktadır. Bunun ötesinde bir ses var ise anormal olma ihtimali söz konusudur.

Saygılarımla...

• dervispasa46 D kullanıcısına yanıt

Merhabalar.

Nadiren veya yoğun olması fark etmeksizin ısıtma amaçlı kullanımınız olacaksa Gree Pular maalesef listeden çıkacaktır. Çünkü Gree üretim cihazlar ısıtmada kapasite aralığını düzgün ayarlayamayıp soğuk üfleme,ayarlanan sıcaklığın üstünde ısıtma yapıp dış üniteyi tamamen durdurma ve ortam soğuduğu halde devreye girmeme gibi kararsız çalışma sorunları yaşamaktadır. Bu yönleriyle Kaira daha stabil çalışmaktadır.

Alternatif olarak E.C.A Syplos ESA1318A100 modeline bakmanızı tavsiye ederim. Bu cihaz da ısıtma için müsait bir alternatiftir.

Saygılarımla...

Kıymetli hocam,

Zaman ayırıp verdiğiniz açıklayıcı ve aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. Sağolun varolun. Saygı ve sevgilerimle.

Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Açıkcası Kaira markasını tercih sebeplerimden biride sizsiniz @klima5505 hocam. Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] Yanlış anlaşılma olmasın tavsiyelerinizi faydalı buluyorum.Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

Dış ünite sesinin sürdüğü en uzun süre size yarım saat olarak söyleyebilirim, çünkü daha uzun çalıştırma fırsatım olmadı.

Sesin türüne gelecek olursak; metal sesinden ziyade yüksek hızla çalışan fan sesi ve uğultu şeklinde bir ses geliyor evin içine. Açıkcası balkonda ses olması çok önemli değil ama odalara inanılmaz bir ses geliyor. 25 derecelere ayarlayınca ses biraz daha azaldı bu sabah deneyip çalıştırdığımda. Ama 30 derece açınca ses aşırı miktarlarda. Zaten servisi bekliyorum göz atmaları için.

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Üstadım ilgi ve cevabınız için teşekkür ederim.

ECA alternatifi yakıt ve wifi eksikliğine ek olarak ücret de yüksek olduğundan elemiş bulunmaktayım.

Kaira alacağım. Zaten daikin ücretsiz keşif yapmıştı klima yerini de sıkıntısız kabul etmişlerdi. Kurulum yapılınca tekrar foto atar, değerlendirme yaparım.

Tüm klima forumunda aktifsiniz maşallah bilgisini böyle paylaşan insanları görmek güzel. devamını dilerim.

hocam çok teşekkürler, tavsiyenizi dikkate alarak şöyle karar verip aksiyon naldık:

Tozları ve alerjik havayı temizlemesi için bir adet XIAOMI Smart Air Purifier Pro aldık.

Klima için de size attığım R32'li ilan olan Daikin Shira Eco 12.000 BTU'yu aldık.

Fiyat olarak 18.689₺

Daikin Shira Eco FTXP35M A++ 12000 BTU/h Inverter R32 Duvar Tipi Klima

https://www.hepsiburada.com/daikin-shira-eco-ftxp35m-a-12000-btu-h-inverter-r32-duvar-tipi-klima-p-HBV00000UFNLZ?magaza=doludepo

Kurulum için sizin özellikle belirttiğiniz vakum işlemi konularına çok dikkat edeceğim.

Tekrar çok teşekkür ediyorum.

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba tekrardan,

Bugün fujiplus sakira FP-12HZ/22 modeli satın aldım. Ancak az önce Kaira DTXR35E modelin indirimde olduğunu farkettim. (HB-8990 TL) benim aldığım rakamdan az daha pahalı. Sanırım fark olarak wifi öne çıkıyor. Açıkçası fujiplus’un teknik detaylarına net ulaşamadım ancak sizin kaira’yı tavsiye ettiğinizi biliyorum. Aldığım haftaya kurulacak, bunu iade edip kaira’yı almalımıyım? Düşüncenizi rica ediyorum. Saygılarımla,

Tam 26.50 metrekare 2.70-80 tavan yüksekliği ile Kuzey cephe salona kaira modelini f/p olarak değerlendirip 12 BTU olanını Hepsiburada'dan 8990₺'ye sipariş verdim. 2-3 gün forumda 90-100 sayfa inceledim liste oluşturdum, özellik olarak vakum yapılması, R32 yeni nesil gaz, bakır boru ve wifi özelliği olmasını kriter olarak belirledim. Elektrik konusunu ne yapmam lazım bilmiyorum detaylı fotoğraf eklerim. Hayırlısı bakalım inşallah pişman etmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba değerli hocam. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim. Faydalı olmasını dilerim. Sizler de sağ olun var olun.

Saygı ve sevgilerimle...

Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun.

Eğer dış ortamda çok gürültü olmayıp içeri ses geliyorsa bu sorunun en büyük sebeplerinden biri binanın yapı malzemesi oluyor. Gereğinden ince tuğla veya gazbeton kullanılmış ise bu binaların dış cephesine takılan dış üniteler içeri uğultu sesi verebiliyor. Bu tarz durumlara karşı balkona yere takılması mümkün değilse kat arası betonuna denk gelecek şekilde montajın yapılması sonucu betona denk gelen dış ünitenin sesi içeri verilmemiş oluyor.

Buna ek olarak dış ünitenin ayaklarına takılması gereken kauçuk takozların da ihmal edilmemesi,mutlaka monte edilmesi gerekir. Yani dış ünite 4 adet kauçuk takozun üstünde duracak şekilde konsola sabitlenmiş olmalıdır.

Servisin görüşlerini de vakti gelince aktarırsanız onlar bizzat cihazlarınızı görebildiği için çok faydalı olacaktır.

Saygılarımla...

• dervispasa46 D kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.

Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Faydalı olabilmeyi dilerim.

Saygılarımla...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.