Merhabalar, İlçedeki evimiz için ısıtma amaçlı klima düşünüyoruz. Kullanılacak oda güney-batı cephelerine bakıyor. Batı da tek pvc pencere var. Evde yalıtım yok eski tip yığma tuğla bina. m2 olarak 25-30m2lik oda ısıtılacak. Diğer evde baymak 12lik klimayı soğutma için kullanıyorum. Markadan da üründen de şikayetim olmadı. Fiyat olarak da bir tık iyi duruyor. Başka önerileriniz olur mu yoksa baymak da işini yapar mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2658. sayfa)

-
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim. 40Metre Kare alanı biraz büyük söylemişler olabilirim. Benim aklımda 18000 BTU bir klima almak var. 20000TL kadar bütçe var. Saygıdeğer beyefendi bu bütçeye en uygun olacak İzmir içerisinde ısıtma amaçlı en verimli klimaları arıyorum. Siz bana en uygun olacak enerji tüketimi en verimli klima modellerini ısıtma amaçlı yazarsanız çok memnun kalırım. Biliyorum burada size bir çok arkadaş yazıyor. Tekrar yazmak istemiyordum ama E.C.A ve Kaira'dan emin olamadım. Boch için attığınız linkte de ne yazik ki semtime çok yakın bir bayii görünmüyor. Ama Bosch 3000i modeli şu an aklıma not ettim. Size zahmet verdiğim için kusura bakmayın lütfen. Siz bana en uygun olacak enerji tüketimi en verimli klima modellerini ısıtma amaçlı yazarsanız çok memnun kalırım, 20000TL kadar bütçe var diyelim 2-3 aşağı yukarı çıkabilirim. Ama evimiz kira olduğu için sizin konuda da daha önce belirttiğiniz üzere taşınma riski olduğundan mitsubushi diamond - premium serisini falan elemeyi düşünüyorum.
-
Bilgilendirme için teşekkür ederim bayiden almak üzereydim 12760 modelini bayinin ısrarlı tavsiyesi nedeniyle.
3000i siparişi geçtim 12.000 btu teslimatı bekliyorum. Mitsubishi heavy SRK35ZS-W düşündüm tavsiyeleriniz dolayısıyla ama fiyat farkı 3000i'ye yöneldim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Öncelikle sayın @klima5505 'e teşekkür ederim, hakikaten titizlikle yardımcı oluyorsunuz.
25bintl-30bintl bir bütçem var. Klima piyasası hazır durgunlaşmışken 50-60 m2'lik salonumuza bir klima almak istiyorum. Daha çok yazın kullanacağız Adana'da. Okuduklarımdan şöyle bir liste çıkardım:
Mitsubishi Hare 24000btu
Daikin Sensira 24000btu
Bosch 3000i 24000btu
Bu listede Bosch'un fiyatı daha uygun. Lakin acaba diğer iki markanın aradaki fiyat farkını geçerli kılacak ne gibi özellikleri vardır, bunu merak ediyorum.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılar sunuyorum.
-
Kolay gelsin, 9'luk klima alacağım, bütçem 10 bin lira ne önerirsiniz ?
Merhabalar,
Isıtma için 12000 btu (12000-15000 lira) arası hangi klimayı önerirsiniz ?
-
çok teşekkürler
-
mitsubishi tüm serilerinde r410a mı kullanıyor ? r32 olan modelleri sitesinde buluyorum ama hepsiburada gibi yerlerde bulamıyorum
-
Mrb hocam hangisinde kararkıldınız bende 12bin eca ve airfel arasında kaldım bir ara airfel lerde daikin. Kompresör kullanıyır diye aklımda kalmıştı
@klima5505 hocam mrb
8-9 bin tl arası 18mt2 terasımız için daha çok soğutma amaçlı 12000btu klima bakıyorum ecea ecotech ve airfel kere baktım bu iki cihaz hakkında hangisini tercih etmeliyim sizin bu fiyat bandında tavsiyeniz varmı fiyat performans ürünü
forumda araştırmalarımda kaira dtxr35e 12000 btu gördüm bu nasıl cihaz 3 ü arasında tarcih habgisi olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitalkanoglu -- 12 Eylül 2022; 12:43:54 >
Hocam Eca Ecotech aldık bugün kurulumu yapılacak inşallah ev taşıma durumları oldu kullanım sonrası görüşleri paylaşacağım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mitsubishi Electric spot satislari yasak. Hepsiburada gibi sitelerde bulamassiniz. Bayiden fiyat almaniz lazim. Cihazlarin kodlarindan proje veya musterileri kayit altina aliniyor. Bu yuzden bayiye sormaniz gerekiyor fiyat bilgisi icin. R32 kullaniyor bu arada hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 12 Eylül 2022; 9:54:35 >
Merhaba hocam bende bu klimayı almayı düşünüyorum ve görüşlerinizi bekliyorum..quote:
Orijinalden alıntı: Atadersen
Hocam Eca Ecotech aldık bugün kurulumu yapılacak inşallah ev taşıma durumları oldu kullanım sonrası görüşleri paylaşacağım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hangi ortaca da ikamet ediyorsunuz hocam ? Muğla/Ortaca mı ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen hocam muğla ortaca :)
-
Yine baymak aldım ancak bu sefer elegant prime 12'lik aldım.
-
hocam hepsiburadaki falan mitsubishi değil mi yani tam anlamadım. mitsubishi electrik ve hepsiburadaki mitsubishi farklı mı ?
-
Bende Dalaman Viessmann Bayisiyim hocam . Viessmann markasını düşünürseniz bayimize bekleriz :) Yaşar Mühendislik Dalaman olarak aratırsanız bulabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
4 iç üniteli multi-split klima bakıyorum. Mitsubishi ve Daikin'den teklif aldım. Bütçe konusunda biraz esnek olduğum için uzun süre başımı ağırtmayacak sorunsuz kullanabileceğim üst seviye bir ürün bakıyorum. Fakat kafama takılan konular var.
Klima takılacak odalar ve cepheleri şöyle:
Salon 65 m2 (Güney)
Odalar: 28 m2 (Kuzey), 16 m2 (Kuzey), 16 m2 (Batı)
Mitsubishi'den keşif yaptırdım. Salon için 24.000, odalar için de 9.000 BTU olur dediler. Sizce bunlar yeterli olur mu? 24.000 BTU üstünde klima göremedim hiç, salon için 24.000 yeterli olur mu sizce?
Mitsubishi Enviro serisini, Daikin Shira Plus serisi için teklif verdi. Bu modeller sizce nasıldır, veya alternatif önerileriniz varsa onlara da açığım.
Montaj konusu ise ayrı bir mevzu. Ev komple tadilata girecek, o nedenle kırma dökme işleri sorun olmayacak. Keşif için gelen adam 50 metre civarında bakır boru gideceğini söyledi. Daikin'den bakır boru için metresine 270+kdv gibi bir fiyat geldi. Mitsubishi de o civarlarda bir fiyat söyledi. Salon tarafı ile odaların arasında mesafe biraz fazla. Ana ünite odaların bulunduğu bölgedeki balkonda olacak. O nedenle boru maliyeti biraz artıyor. Sırf boru maliyeti 16 bin bana biraz yüksek geldi. Maliyetler bu şekilde mi yorum yapabilirseniz sevinirim.
Yorum ve önerilerinize açığım. Bu arada ev İstanbul - Ümraniye'de. Alternatif fiyat tekliflerine de açığım.
Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X