Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2539. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ariza12345 , ariza12345 , bbvdk Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 21 Misafir (4 Mobil) - 18 Masaüstü6 Mobil1 iOS
5 sn
63.866
Cevap
928
Favori
4.839.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25372538253925402541
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler.

Baymaktan vazgeçtim o zaman. eca konusunda da nötrdüm ama onu da düşünüyorum artık.

Diğer markalara göre fiyatı da ucuz. 6315 lira.

Eca Spylos 12.000 Btu Split Inverter

ama 3 yıl garanti var sadece.

lg dual cool nasıl sizce bir de. dual olması cezbedici gibi. 7000 lira şu an

BEnim ev dizaynı fotodaki gibi. Sadece salon 21.5 m2. oraya 12binlik yetecektir. Mutfakla arasındaki perdeyi açsam orayı da soğutup / ısıtacaktır. 25 m2 cvarı çünkü. Ama koridoru hesaba katınca 29 m2 yi buluyor. Koridoru kapatmamın yolu yok. Öyle olunca 18binlik öneriliyor 29 30 m2 için. Ama mesafe çok var salondan oraya. 18lik alsam bile oraları soğuıtabilir mi ki. Amacım salonu soğutmak ısıtmak aslında.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]akakce.com
    E.C.A. Spylos ESA1212A100 A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-e-c-a-spylos-esa1212a100-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,7658602.html
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyid Battal Gazi -- 12 Ocak 2022; 13:59:43 >

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Keşif ekibi geldi ve binadaki hazırda bulunan bakır boruları inceleyip minumum 18000 btu luk klima tavsiye ettiler.

B1ZMx18409 siparişini geçtim klima geldi. Montaj için cumaya randevu vericem.

Merhaba hocam ,

Form Group dan SRK25ZS-W serisini güzel bir fiyat ile satın aldım. Cumartesi gelip kurulum yapılacak. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• salih_2828 kullanıcısına yanıt

R32 Gazlı ürün varken, neden R410 eski gazlı ürüne yöneldiniz,....

Merhaba,

Öncelikle detaylı bilgi için gerçekten teşekkür ederim.

Anlamadığım nokta şu oldu,

Arçelik markasına her zaman mesafeli olmuşumdur fakat fiyatlara baktığımda en yüksek Arçelik, gerçi siz de Arçelik için en üst model/teknoloji demişsiniz fakat diğerlerini neden alternatif seçtiniz?

Mesela Bosch 3000i gözüme güzel geldi, siz de önermişsiniz fakat alt sıralarda.

Bu konuda da bilgi alabilirsem, söz rahat bırakacağım :)

Sevgiler,

• Merhaba, iyi forumlar.

Bütçem 7.000tl bu fiyatlara f/p olarak 12000 btu klima önerilerinizi yaparsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orcunbayrak kullanıcısına yanıt

Hocam ne kadara aldnız?

Orcun hocam hayırlı olsun bende mitsubishi SRK35ZS-W R32 kullanıyorum 23m2 de gerçekten hava akışı olsun enerji tüketimi olsun çok başarılı İstanbul da kar var soğuk 5 dk çalışınca 220 watt altına düşüyor enerji tüketimi ve gayet güzel üflüyor,

Wifi üzerinden Bilicra akıllı priz aldım tüketim evde yokken de kontrol ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 13 Ocak 2022; 0:20:33 >
  • Hocam merhaba

Gree klimalar için ne yorum yaparsanız. Antalya da yaz kış kullanacağım. Servis ağının dar ve yedek parça sıkıntısı olduğu şeklinde söylemler var, siz genel olarak ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seboist322 -- 13 Ocak 2022; 1:27:25 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Eca spylos nasıl sizce. diğer 12binliklere göre niyeyse ucuz ve forumda gördüğüm sıralamada demirdöküm, midea, mitsubishi gibi markalardan sonra geliyor. arçelik beko lg den iyi deniyor. r32 gaz ve 2021 modelmiş linkteki. 6315 lira şu an. diğer iyi denebilecek 12binlikler en az7 bin civarı.

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

Hocam 20mt ye 9000btu yeterli olur diye bu modeli aldım. Ancak yorumunuz için tşk ederim daha da rahatladım.iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Henüz kullanmak nasip olmadı cumartesi montaj için gelecekler o zaman söylerim genel yorumumu.

12 binlık bende 23,5mt de en kısık fan ayarında bile tam sessiz modda içeriyi doldurmadı kısa sürüyor , bu hesaba göre bana 9000 btu bile yeterdi , ev yeni korumalı güney cephesi camlar tam bakımlı hava kaçak yok :)

Size önerim watt ölçer alın öyle deneyin

mitsubishi srk35zs-s R410 olan versiyon seer değeri 7,8

mitsubishi srk35zs-w R32 olan seer değeri 8,4

R32 ile bazı şeyler değişmiş

• Yeni nesil rs32 versiyonu olanı aldım hocam bende. Eski model değil. Dediğiniz akıllı prizide alacağım muhakkak teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Watt değerlerini paylaşıyor olurum aldıktan sonra

Biliyorum R32 aldınız iyi yaptnız arada sadece gaz farkı yok ondan dedim bende baya araştırdım .

Kaça geldi Hocam toplamda

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

Özelden cevapladım hocam. Bir kaç soru sordum birde merak ettiğim. Cevaplarsanız sevinirim.

• Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Hiç kullanmadım kullananıda görmedim

• arkadaşlar hayatımda ilk defa klima işine bulaştım sabahtan beri araştırıyorum çokça farklı görüş var mağazalara da gittim. çok kısaca cevap verirseniz sevinirim. 40 m2 civarı salon için klima almayı düşünüyorum her yerde en az 18000 btu tavsyesi var. 12000 btu üstüne çıktı mı fiyatlar iyice uçuyor. 12000 btuluk alsam çok mu yorar klimayı o kadar alan, elektrik tüketimi mi uçar. yoksa o kadar da farketmez mi, sadece soğutmada kullancagım

merhaba,

15 bin tl'ye kadar tercihen 18 bin btu klima arıyorum. antalya için kullanılacak. kışın ısıtması idare etsin aralık-şubat arası dönemde, yazın ise soğutması çok iyi olsun. yaz günleri 12 saatten fazla çalıştığı oluyor klimanın. klima çalışırken diğer odalarada etki etsin diye 18 bin btu bakıyorum. marka olarak pek tercihim yok ama en azından bilinmiş marka olması daha iyi olacaktır. adı bilinmemiş markalardan almayı düşünmüyorum, önceki klimaları öyle aldım ama arızası ıvırı zıvırı çok uğraştırdı. 2 yıl düzenli çalışan klima garanti bitince bakır borudan kaçak yaptı. 3. yılda ana kart yandı.

internette biraz fiyatlara baktım ama 15 bin tl'ye 18 bin btu klimalar fazla yok gibi. fiyatlar uçmuş gitmiş. 18 bin btu yoksa 17 ya da 16 filanda olabilir, 12 olmasın çünkü yetmiyor. bu durumda ne önerebilirsiniz?

birde evdeki klimanın anakartı yanmış dedi çağırdığım servis. 12 bin btu, bu klimayı 1000 liraya alırım dedi ama çok düşük geldi? tamam sonuçta anakart yanmış ama cihaz 12 bin btu diye daha fazla eder diye bekliyordum. bu bozulan kartı emin olmak için kart tamir eden yerler varmış oralara göstericem, belki klimayı ucuza almak için kart yanmış dedi gelen servise pek güvenemedim. o değilde bu ana kartlardan bütün klimalara uyumlu olacak şekilde olanı ( dış ünite ana kartı) var mıdır? 0 ana kart sordum markanın servisine, 1200 tl dedi. eğer daha ucuza olup benim klimaya uyan varsa alıp onu kullanayım.

• Arkadaşlar selamlar,42 metre kare salon+mutfak için klima bakıyorum,daha çok soğutma için kullanılacak evim doğal gazlı o yüzden sıcaklık ön planda değil. Evim İzmir’de,salon kuzey Doğu cephe ama yazlar bölge sebebiyle çok sıcak oluyor. Bir de yatak odasına almak istiyorum,orası da 16 m2,yatak odası Güney’e bakıyorum,çok daha sıcak oluyor. Evde hazır klima montajı için multi sistemi de var,tavsiyeniz ne olur. Çok pahalı olmasın ama belirli bir kaliteye de sahip olsun bütçemi buna göre ayarlayacağım.

• 
Sayfa: önceki 25372538253925402541
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.