Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2540. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
49 Misafir (29 Mobil) - 20 Masaüstü29 Mobil
5 sn
65.107
Cevap
959
Favori
4.969.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25382539254025412542
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @klima5505 hocam merhaba klima araştırması yapıyordum da gözüme şu yeni Panasonic Etherea çarptı cihaz gerçekten te çok kaliteli gözüküyor sanki Daikın Mitsubishi Toshiba dan çok daha iyi gibi çok beğendim teknik verileri de gayet başarılı gözüküyor bu klima işinde gerçekten japon markalarından şaşmamak lazım evet pahalılar ama uzun vade de kazandırıyorlar

E.C.A. Spylos ESA1312A100 Klima

Ferroli Diamant S 12 Beyaz Klima

Demirdöküm Kion 12 Klima

bunlar 6-7 bin. sizce bunlardan birini mi alsam yoksa 1000 lira fazla verip

Beko Ekolojik 31525 Klima

15bin btu mu alsam. koridor sonundaki diğer odayı da açarsam 35 m2 civarı olacak ve orayı da soğutup ısıtmayı deneyebilirim salondan?

Genelde ısıtmada kullanılacak (mutfak) 9000'lik A++ klima önerisi alabilirmiyim? Elektrik sarfiyatı önemli ,malum artık çok zamlandı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhabalar 42 m2 salon için gree crown 18.000 btu modeline bakyordum ancak sizin önerdiğiniz marka daha ucuz,aradaki fiyat farkına değecek bir üstünlüğü var mı acaba gree markasının?

Yani ben çok anlamam,hiçbir markadan da çıkarım yok ben de gree ile midea arasında kalmıştım. Youtube'da Adem Helvacı kanalında midea prime serisini detaylı incelemiş hatta elektrik tüketim değerlerine kadar anlatmış o videolara güvenerek aldım zaten kanalın sahibinin birkaç videosunu izlerseniz dürüst adam olduğunu görürsünüz. Midea da Gree de dünyanın en büyük 3 markasından.

merhaba. tavsiyeniz üzerine beko aldım.

Beko Ekolojik 31825 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Beko 31825 A++ 18000 BTU Inverter Klima

bunu 9200 liraya aldım. amerikan mutfak olduğu için salonu perdeyle vs kapatsam bile ısı geçebileceği için, koridor + salonu yani 30 m2 civarını soğutsun / ısıtsın istedim. 15 veya 12 az gelebilir diye.

Arada da geceleri mesela belki büyük odayı açarım ki ısınsın/soğusun. büyükodada uyursam gece boyu açık da kalabilir hatta yazları serinletmek için. toplam 40m2 anca oluyor

salonda kuzey tarafın ortasına koyarsam koridora da gidebilir diye düşünüyorum. salonnu camları güney cephesi. tek cam var camlarda ve yalıtım kötü. sizce 18 bin alarak hata mı ettim. 12 yetmezdi gibi ama.

üfleyen ısıtıcım var ve 1000 lira fatura geldi. umarım klima daha iyi olacak

• Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Elektrik rezistanslı ısıtıcı 1000 tl fatura getirdiyse bunun 600 lirası ısıtmaysa klima 300-400 lira arasına ısıtıcaktır. Ancak tam fatura dönüşüm dönemine denk geldiniz o yüzden farkı anlayamayabilirsiniz. çünkü ocak faturaları aralıktan daha zamlı gelecek. Büyük olmasıda iyi olmuş cihaz az yükte çalışacağı için hem az yakar hemde az yıpranır. Aldığınız seri hocamızın tavsiye ettiği serimi bilmiyorum ama 2. El klima almaktan daha iyi yaptınız bunu söyleyebilirim.Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 20 Ocak 2022; 4:37:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Güzel görüşleriniz için ben teşekkür ederim hocam. Eğer faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Benim için bu paha biçilemez bir kazanımdır.

Saygılarımla...

Rica ederim hocam.

Saygılarımla...

Merhaba. Hayırlı olsun. Gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Saygılarımla...

Merhaba hocam. Hayırlı olsun. Gelişmeleri merakla bekliyoruz. Faydalı olabildi isem ne mutlu bana,rica ederim.

Saygılarımla...

Merhaba. Rica ederim.

Arçelik markası üzerine şu detayı vermem gerekir ;

Arçelik'i söz konusu mesajımda en üstün tutan detay "12660" modelidir.

Arçelik'in sadece 12000 Btu kapasitede sunduğu 12660 modeli,Arçelik'in en üst modelidir. Sadece 12000 Btu olarak üretilmiştir. Bu klima LG üretimi olup verim ve performansı oldukça yüksek bir klimadır. Bu nedenle bu cihazı en üst sıraya yazdım ancak,bahsetmiş olduğum gibi bu üstünlük Arçelik markası özelinde sadece "12660" serisine aittir. Yani yine Arçelik'in modellerinden olan 12325,12565,12560,12465 kodlu cihazlar 12660'a denk değildir.

Fiyatının yüksekliği de buradan gelmektedir. En üst seri olup en verimli ve marka özelinde en çok fonksiyona sahip cihazdır.

Fiziksel olarak da dış ünitesi 24000 Btu'luk diğer modellerin dış ünitesi ile aynı boyuttadır. Bunun sebebi kondanser yüzey alanının (dış ünitedeki petekler) daha büyük olması,dış ünite fanının hava debisinin (üflediği hava miktarının) daha fazla olmasıdır.

15000 Btu kapasitenin gerekli olacağı (28-30 m² ve çok iyi yalıtımlı ise 35m²'ye kadar olan) alanlarda bile rahatlıkla kullanılabilecek bir klimadır. Bu nedenle diğer modellerden ayrılır ve üstündür.

Sigma Plus serisini de soğutma verimi Arçelik'e yakın olması sebebi ile tavsiye ettim. Bosch'u bir alt sırada tavsiye etmemin sebebi ise servis yaygınlığının bölgenizde ne durumda olduğunu bilmiyor olmamdır. Bosch 3000i,5000i,8000i serileri Bosch Termoteknik çatısı altında topladığı servis ağı ile sunulmaktadır. Eğer bulunduğunuz bölgede Bosch'un Kombi,Klima vb. iklimlendirme sistemlerine hizmet veren bir servisi mevcut ise Sigma'yı atlayarak Bosch'u da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bosch klima özelinde ürün gamını güncellemede geç kaldı ancak sonu "i" ile biten seriler ile geç ama temiz bir iş çıkardı. Yani sıralamada alta kısımda yer vermiş olmam cihaz hakkında olumsuz düşünceler oluşması için değildir. Gayet güzel bir cihazdır,tek sorunu (şimdilik) Wi-Fi bağlantısı çok zordur. Yani sürekli hata verip eşleşmeme gibi bir sorunu vardır. Bunun da yapılacak aplikasyon güncellemeleri ile çözüleceğini düşünüyorum. O nedenle şimdilik var olan bir sorundur. Ama Sigma'nın da Wi-Fi bağlantısı Bosch'tan üstün değildir.

Rica ederim,amacımız faydalı olmaktır. Bu nedenle asla rahatsızlık vermiyorsunuz. :) Bu hem sizin için hem de tüm forumdaşlarımız için geçerlidir. Bu vesile ile genele de hitap etmiş olalım. :)

Saygılarımla...

• KebabMan kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Isıtma amaçlı kullanımınız olacak mı ?

Saygılarımla...

Merhaba hocam.

Gree klimalara ısıtma konusunda şahsen güvenimi kaybettim. Isıtma amaçlı kullanımınız olacaksa Midea üretimi (Midea Prime , Bosch 3000i,5000i,8000i) serilerine şans vermenizi tavsiye ederim.

Bosch da Midea üretimi ancak Bosch söz konusu serileri yeni çıkardı. Güncel cihazlardır. Eğer bütçeniz uygun ise düşünün derim.

Servis ağının yaygınlığı bölgeye göre değişiklik gösterebiliyor. Akdeniz bölgesinde klima kullanımı çok yoğundur. Hatta Antalya için "klima cenneti" tabirini kullansak pek yalan olmaz...

Bu nedenle Antalya gibi bir yerde neredeyse hiçbir markadan yana servis sıkıntınız olmayacaktır. Ama genel olarak düşünürsek Gree'nin servis sayısı ülke genelinde çokça bilinen beyaz eşya veya sadece klima markalarına oranla bir miktar azdır. Bu nedenle almadan önce bulunduğunuz bölgede kaç adet servisinin olduğuna bakarak almak uygun olur. En azından 2 servisi var ise tercih edilebilir. Bu da servisin birinden çözülemeyecek boyutta şikayetiniz olursa alternatif bulabilmek içindir. Yedek parça konusunda da markaların çoğunda özellikle yaz aylarında aksaklık yaşanabilmektedir. Özellikle Gree vb. yabancı markaların yedek parçaları ithal edildiği için ve servisler ellerinde çok fazla stok bulundurmadığı için özellikle elektronik kısımların yedeklerinin temini zaman alabiliyor. Bu nedenle Gree özelinde çok yoğun bir parça sıkıntısı olduğunu söyleyemeyiz ancak dediğim gibi özellikle servislerin yoğun çalıştığı yaz aylarında bu sıkıntıyla karşılaşma riskiniz söz konusudur.

Isıtma konusundaki güvensizliğim ısıtmayı yapamıyor olması üzerine değildir. Çünkü Akdeniz bölgesinde ısıtma klima için zor bir iş değildir.

Inverter cihazlar yapıları gereği iç ortamın ısı ihtiyacına göre çalışma tempolarını artırıp azaltarak ısıtma soğutma sağlarlar. Gree klimalar maalesef ısıtmada değişken hızlarda çalışmak yerine eski mantık on-off klimalar gibi dur-kalk yapmaktadır. Bu her klimada olmuyor ancak size sorunsuz bir ürünün geleceğini maalesef garanti edemem. O nedenle bu sorunun net olarak çözülüp ortadan kaldırıldığına emin olup tecrübe etmeden ben ısıtma ağırlıklı tavsiyelerimde yer vermiyorum. Kendim bu sorunla bizzat karşılaşmadım,normal çalıştığını tespit ettim ama her kullanıcının bu sorunu yaşamadığını da görünce bana denk gelen cihazın da normal çalışan cihazlardan biri olduğunu anlamış oldum. Tekrar aynı sorunu yaşattığı ifade edilen bir cihaza denk gelirsem etraflıca bu sorunu inceleyeceğim.

Saygılarımla...

• efestombul E kullanıcısına yanıt

Merhaba.

40m² alan direkt olarak 18000 Btu kapasite gerektirir. 12000 Btu klima yetersiz kalacaktır. Bunun sonucunda uzun vadede yoğun çalışan klimanın ömrü kısalacaktır. (Sürekli yüksek devirde çalışan kompresörün daha erken aşınması vb. sebeplerden dolayı)

Elektrik tüketimi artacaktır ve ortam sıcaklığının kumandadan ayarladığınız sıcaklığa erişmesi normalden fazla zaman alacaktır.

Ama klimayı alırım ve sabahtan akşama kadar (takriben 10 saat veya daha fazla) aralıksız çalıştırırım derseniz 12000 Btu klima bunu tolere ederek ortam sıcaklığını sürekli kontrol altında tutacağı için yukarıda bahsettiğim dezavantajlar önemli ölçüde azalacaktır.

Saygılarımla...

Merhaba.

Universal Inverter klima kartları vardır ancak fiyatları servisin teklif ettiği orijinal kart fiyatından farklı değildir. Bu nedenle universal kartın,kartı çok daha pahalıya gelen klimalar haricinde bir kârı yoktur.

Kartı arızalı olsa da 12000 Btu klimanın kompresörünü söküp "2.el kompresör" diye satmaya kalksa 1000TL'den fazla eder(hurdaya vereceği veya yedek parça olarak satacağı bakır parçalardan bahsetmiyorum bile). Bu nedenle verdiği teklif sizin zararınıza,kendisinin yararına bir teklif olmuş.

Kart konusunda da bahsettiğiniz gibi sağlam karta arızalı deme durumu ihtimal dahilindedir. Tabi şahsen de tespiti yapan servisi tanımıyorum. O nedenle ihtimal olduğunu söylüyorum,kesin konuşamam.

Internet fiyatlarını baz alarak tavsiye edecek olursam Mitsubishi Heavy Industries ZS-S serisini tavsiye edebilirim.

Bu cihaz R410A gazlıdır. Bir sonraki jenerasyonu R32 gazlıdır ve formgroup.com resmi distribütörüdür.

Yani bahsetmiş olduğum Mitsubishi Heavy ZS-S kodlu cihaz R410A gazlıdır ve İklimsa tarafından satılıp servis hizmeti verilir.

Bu cihazın bir de ZS-W kodlu olan yeni versiyonu vardır. O da R32 gazlıdır,verimi bir miktar daha yüksektir ve Form Group tarafından satılıp servis hizmeti verilir. Bu versiyonun fiyatı 18000TL'lere dayanmaktadır.

Fiyatı nispeten uygun olduğu için ZS-S modelini bir önceki nesil cihaz olmasına rağmen tavsiye edebilirim. Gayet kaliteli ve performanslı bir cihazdır.

Alternatif olarak Bosch 3000i serisini tavsiye ederim. Şu an piyasadaki en güncel cihazdır. (Çıkış tarihine göre kıyaslarsak Bosch tarafından sunulan en son serilerdendir). R32 gazlı güncel cihazdır.

Bir diğer alternatif daha ekleyecek olursak LG Dual Cool serisini tavsiye edebilirim. Bu cihazı da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Arçelik ve Beko da LG üretimidir ancak LG iç ve dış ünite arasındaki boruyu bakır kullanır. Arçelik/Beko alüminyum kullanır.

Saygılarımla...

• Sir.Eko kullanıcısına yanıt

Selamlar.

Eğer iki klimanız da eş zamanlı çalışmayacaksa (aynı anda çalışmayacaksa) multi split ile iki ayrı dış üniteli klimayı kıyasladığınızda multi split klimanın tüketimi daha fazla olur. Özellikle yatak odasındaki iç ünite çalışacağı zaman sarfiyat daha yüksek olacaktır. Çünkü yatak odasındaki küçük iç ünite için iki iç üniteye ısı transferi sağlayan büyük bir dış ünite devreye girmiş olacak. Her ne kadar dış ünite çalışma frekansını düşürüp sarfiyatı azaltsa da iç ünitenin ihtiyaç duyduğu ısı transfer miktarı dış ünitenin minimum çalışma kapasitesinden düşük ise dış ünite dur-kalk yaparak çalışmaya başlayacaktır.

Bu nedenle iç üniteler aynı anda çalışmayacaksa (yani iç ünitelerin hepsi dış üniteden talepte bulunmayacaksa) ve dış ünitelerin konacağı alanda yer varsa iki ayrı klima alıp iki dış üniteyi uygun şekilde monte ettirmenizi tavsiye ederim.

Piyasada bilinen ve çok pahalıya kaçmadan ortalama markalardan tavsiye verecek olursam ;

LG - Arçelik veya Beko (özellikle servis ağı açısından avantajlıdır. Multi split ve VRF servisi farklıdır ama Multi ve VRF servisi de nispeten yaygındır).

Bosch

Midea

Demirdöküm

Airfel

markalarının bayileri ile görüşmenizi tavsiye ederim. Multi split olduğu için üniteler arasında çekilecek boru ve kablolar + işçilik ürün fiyatından ayrı ücretlendirilecektir (kampanya ve firma özelinde sunulan ayrıcalıklar ve sizin için boru ücreti istisnadır).

Bu nedenle fiyat bilgisi olarak ne söylesek yanlış olur. Listedeki sıralamaya göre bayiler ile görüşüp fiyat teklifi almanızı tavsiye ederim. Söz konusu fiyat teklifi alma durumu plan projeye dahil olan Multi sistemler için geçerlidir.

Saygılarımla...

• liang kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Daikin , Shira Plus'ın tasarımını değiştirdi. Limited Edition diye belirttiği sınırlı üretim olan cihaz aslında özel üretilmiş bir cihaz değil,stoklar eriyince devamı gelmeyecek olan cihazdır. Bu tasarımın stokları tükenince bu cihazın bir sonraki versiyonu olan FTXM-N ve tasarımı yeni olan FTXM-R alacak.

Eco'nun verim değeri Plus'a göre nispeten daha düşüktür. Tam tersi yönden yorumlarsak Plus serinin verimi daha yüksektir. Buna ek olarak en önemli fark,Plus serisinde ortamdaki canlı hareketini algılayarak üfleme yönünü ayarlamasını sağlayan ve ortamda canlı yok ise kısık şekilde çalışmasını sağlayan dedektör "akıllı göz" bulunmasıdır. Shira Eco serisinde bu "akıllı göz" yoktur. Ayrıca Shira Plus serisinde "Flash Streamer" hava temizleme özelliği bulunmaktadır. Bu özellik de sadece Shira Plus ve Ururu Sarara modellerinde bulunmakta olup,Shira Eco serisinde yoktur.

Yani esasen Shira Eco,Shira Plus'ın kırpılmış ve daha sade özelliklere sahip olan versiyonudur.

Paylaşmış olduğunuz 3 adet Shira Plus serisi içerisinde Limited Edition diye belirtilen sınırlı üretim olan cihazın durumu yukarıda bahsettiğim gibidir.

FTXM-M kodlu cihazda Wi-Fi ile telefon vb. cihazlardan kontrol opsiyoneldir. Yani cihazı aldıktan sonra ek ücret ödeyerek Wi-Fi modülü satın alarak cihazınıza monte ettirerek Wi-Fi özelliği kazandırabilirsiniz.

Daikin , Shira Plus serisinde bu özelliği standart hale getirdi ve FTXM-N kodlu seriyi sundu. Tabi yeni seri olmasıyla beraber fiyat da hatrı sayılır şekilde yükseldi.

En son versiyon olan FTXM-R ise Shira Plus serisinin en son versiyonudur ve yine Wi-Fi ile uzaktan kontrol (Daikin'de Online Control olarak geçer) standarttır.

FTXM-R serisinde hızlı ısıtma özelliği mevcuttur. Bu özellik devreye alındığında teorik olarak normal moddan %14 daha hızlı şekilde ortam istenen sıcaklığa getirilir.

Yani özetlemem gerekirse FTXM-M kodlu cihaz stokları tükendiğinde bir daha üretilmeyecek. Onun yerine Wi-Fi (Online Control) modülü ile beraber fabrika bandından çıkan FTXM-N modeli devam ettirilecek ve bu serinin fiyat farkının altında yatan sebep Wi-Fi (Online Control) modülünün eklenmiş olması ve markanın modülden ötürü meydana gelen fiyat farkıyla beraber yeni bir model kodu sunmuş olmasının getirdiği fiyat artışıdır.

Buna ek olarak henüz stoklarda olmadığı için FTXM-N'in fiyatı Daikin sitesinde değiştirilmemiştir. Stoklara tekrar geldiğinde FTXM-R'dan daha ucuza da gelebilir.

Özetlersek ;

FTXM-M Opsiyonel Wi-Fi özellikli ve üretimi sonlandırılmış model. FTMX-N Standart Wi-Fi özellikli ve FTXM-M'in yerine gelmiş model. FTXM-R ise Shira Plus serisinin (FTXM-N'in) tasarımının yenilenmiş versiyonu.

Ucuz olan Plus serisi asla başlangıç sınıfı (giriş sınıfı) değildir. Ucuz oluşunun sebebi bahsettiğim şekildedir.

FTXM-M kodu üretimden kalkacak olsa da yedek parça ihtiyacı FTXM-N kodlu ürünle uyumlu olduğu için her türlü temin edilebilir. Bu nedenle rahatlıkla FTXM-M kodlu seriyi tercih edebilirsiniz.

Alt sınıf diye tabir ettiğim cihazlar Sensira'dan da öte aslında N ve Tegora serisidir. Bu iki seri Daikin kalitesini yansıtmamaktadır.

TR ibaresinin neden konduğunu malesef bilmiyorum. Yerli üretim olduğu için olduğunu zannetmiyorum çünkü birden fazla ürün Sakarya Hendek fabrikasında üretiliyor. Bu nedenle birden fazla ürünün kodunda TR ibaresi yer alması gerekirdi.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 25382539254025412542
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.