Merhaba. 12000 Btu yeterlidir. Evin tümünü soğutmak istediğinizde kapasiteyi artırmak yerine çalışma süresini uzun tutmanız gerekir. Kapasite büyük olsa da iklimlendirilen hava,klimanın bulunduğu alanda yoğunlaşacaktır. Bu nedenle kapasite aynı kalıp,çalışma süresi uzatılmalı. Hatta tasarruf seviyesini artırmak için mümkün mertebe kapatılmamalı. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2432. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: mirTurk
Teşekkürler hocam. E.C.A. Spylos sipariş geçtim. Inşallah ürün iyi gelir ve kurulum için de servisle sorun yaşamadan (özellikle vakum) bu süreci tamamlamış oluruz.Rica ederim hocam. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.
Şimdiden memnun kalmanızı temenni ediyorum.
Vakum konusunda net tavır takınmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Hocam Mitsubishi electric te karar kıldım marka olarak, model olarakta şu kapanma durumu bitince bayiye gidip detaylı bilgi alıcam. Sanırım onların 16000lık 20000lik Keri oluyormuş kapasite olarak, bayiyle görüştükten sonra tercih yapcam artık. Taktırdıktan sonra durumu buraya yazarım en azından tavsiye arayan arkadaşlara da katkımız olur bir nebze. Saygılar benden, teşekkürler yorumlarınız için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.
Salon 25 m2, yatak odası 14 m2, evde 65-70 m2 civarında. Şu ekonomik koşullarda verilecek farklar çok önemli oluyor.
Asıl isteğim zaten gece uyuyabilmek ve akşam üzeri gelen güneşin nedeniyle akşam durulmuyor. Özellikle salon sabahtan akşama kadar güneş alıyor.
Tek bir tane 18 btu salona taksam koridoru görecek şekilde acaba eve yeter mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High_ToweR -- 5 Mayıs 2021; 0:13:36 >
Merhaba Hocam Tuya remote ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz ?
-
Çok teşekkür ederim.. Saygılarımla.
-
Teşekkür ederim öncelikle. İlk olarak cihazın ömrünün kısalabileceğini, Garantiyi bozabileceğini kompresyon(emin değilm sanırım böyle dedi) dan bunu görebildiklerini söyledi.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505Rica ederim hocam.
Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Açıkçası 0,70mm et kalınlığına sahip boru iş görür mü,görür.
Ama bu et kalınlığı,R22 gibi basıncı nispeten düşük olan soğutucu akışkanlarda daha sağlıklıdır. 1mm et kalınlığına sahip boru ; "VRV Boru" olarak geçer. Yani çok iç üniteli (şirket binaları,hastane gibi büyük yapılarda kullanılan) klimaların tesisatlarında tercih edilen bir borudur. Bu tesisatlar sürekli hizmet halinde olup uzun yıllar kullanıldığı için mukavim olmalıdır.
R410A,R32 gibi yüksek işletme basıncına sahip soğutucu akışkanlar için 0,90-1mm et kalınlığına sahip boru tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Eviniz size ait ise,LG'nin ömrü bitince ileride aynı tesisata başka klima bağlarım vb. düşünceleriniz varsa mutlaka 1mm boruyu tercih etmenizi tavsiye ederim.
Çünkü sıva altı tesisatı deyim yerindeyse "ha deyince" değiştiremezsiniz. Binbir türlü iş çıkacaktır. Bu nedenle sıva altı tesisatta ucuza kaçmamakta fayda vardır.
Büküm yerlerinde kırılma ihtimaline gelince,ince borunun bükülmesi daha kolaydır. 1/4 - 3/8 boru kırılmadan bükülebilir. 0,70mm boru bu hususta sorun çıkarmaz.
Bükerken çatlama,kırılma eskiden kullanılan kalitesiz bakır boru kitlerinde söz konusu idi. Onların da et kalınlığı 0,50mm veya daha azdı. Adeta zar gibiydi. R410A - R32 klimaların çalışma basıncına dayanamayıp zamanla boru yarılıp delindiği için bunları ortadan kaldırdılar. Çoğu marka kalın ama alüminyum sete geçti. Diğer markalar da et kalınlığı yüksek bakır boru tercih etmeye yöneldi.
Normal,sıva üstü bir tesisat olup klima sökülünce boru da gidecek olsa 0,70mm boruyu gözünüz kapalı tercih edin derdim. 0,70mm et kalınlığına sahip boru,size sıva altı tesisatta da herhangi bir sorun yaşatmaz.Ancak bu boruyu döşetir,LG klimayı kullanırım. LG'nin ömrü dolunca başka klima alır ve aynı tesisata bağlatarak kullanırım derseniz,yani boru evladiyelik olacaksa 1mm olan boruyu tercih etmeniz daha uygun olur. Uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.
Narin davranılırsa 0,70mm boru da büküm yerlerinde çatlamaz. Kabaca bir iş yapılırsa 1mm de dayanamaz. Bu nedenle büküm yerlerinde boruya hassas bir şekilde eğim verilirse çatlama vb. sorunlar yaşamazsınız.
Benim iki boru seçeneği için de tavsiyem,
Servis ile görüşüp,boruyu sizin temin etmeniz halinde montajı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerini öğrenmenizdir. Hazır sıva altı tesisatlarda böyle bir sorun yoktur ancak ; bu sefer borunun döşemesi de servise ait olacağı için kabul etmeyebilirler. O nedenle sormanızı tavsiye ederim.
Eğer servis boruyu siz alırsanız döşemesini,montajı yaparız diyorsa bu durumda,
Bulunduğunuz ildeki "soğutma malzemeleri ve yedek parça bayii'lerini araştırıp kendilerine ulaşarak (telefon yolu ile de ulaşabilirsiniz),
1/4 - 3/8 1mm et kalınlığında izoleli boru
ve
1/4 - 3/8 0,70mm et kalınlığında izoleli boru için metre başına fiyat almanızı tavsiye ederim.
Servisin verdiği fiyattan daha uygun olacağı kesindir.
Bunun sonucunda kaç metre boru gerekiyorsa daha uygun fiyata dışarıdan alıp o şekilde boruyu servise döşetmenizi tavsiye ederim.
Örneğin metresi 150TL'ye gelen boru metresi 80-90 TL'ye gelebilir. Servisin temin edeceği borunun fiyat farkındaki sır da boruyu servisin temin ediyor olmasıdır. Piyasadaki boruların markaları hemen hemen her bayide aynıdır (Sarkuysan,Halcor vs.)
Bu nedenle soğutma malzemeleri satan bir bayiden daha uyguna aynı boruyu alabilirsiniz. Böyle bir durumda almışken 1mm olan boruyu almanız daha sağlıklı olur.
Sizin için tek zahmeti,fiyat aldığınız bayiye gidip boruyu almak olacaktır. Boru ucuna havşa açılması vb. işlemleri servis gerçekleştirecektir.
Ben bu alternatifi değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
Alıntıları GösterHocam yukarıdaki resimde görüldüğü 1mm bakır boru olarak duvar altı tesisatı yaptırdım, dışarıdan boru alıp sonrasında servisle uğraşmak istemedim, bu sebeple fiyat farkını ödeyerek teknik servise yaptırdım, boruyu kendileri getirip taktılar. Ben sıva ve boya işlemlerini yaptırdıktan sonra da klimanın montajını yapacaklarını söylediler.
Tesisat yapılırken duvar içerisinde bu boruların terleme yapıp yapmayacağını özellikle servis elemanlarına sordum ve kesinlikle yapmaz dediler, sonrasında yukarıdaki görüntüde boruların dışına sarılan beyaz renkli kaplamanın bir yerinde açıklık gördüm ve servisi aradım, bu beyaz kaplamanın boruların dışındaki siyah süngerimsi izolasyonu sıkıştırması sebebiyle izolasyon çapını daraltmış olduğunu, beyaz kaplamanın bu sebeple sökülmesi gerektiğini, tesisatı yapan elemanların yanlış iş yapmış olduğunu belirttiler ve tekrar ekip yönlendireceğiz dediler.
Bu bahsettikleri izolasyon süngeri de bu şekilde hocam. Şimdi konuyla ilgili açıkçası servisin yaptığı ve daha sonra yapacağı işçiliğe pek güvenim kalmadı, ilerde bu tesisat sıva altında terleme yaparsa geri dönüşü mümkün de olmayacak benim için. Bu sebeple sıva altında bu tesisatın terleme yapmaması için ne yapılması gerekiyor hocam?
Ayrıca bu izolasyon süngeri yeterli midir sizce? Bir de soldaki bakır boru sağdakinden daha ince bir yapıda, bu durum normal midir ? ikisinin de aynı kalınlıkta olması gerekmez mi?
Sizin görüşleriniz çok değerli benim için şuan hocam, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lostpath
Hocam Mitsubishi electric te karar kıldım marka olarak, model olarakta şu kapanma durumu bitince bayiye gidip detaylı bilgi alıcam. Sanırım onların 16000lık 20000lik Keri oluyormuş kapasite olarak, bayiyle görüştükten sonra tercih yapcam artık. Taktırdıktan sonra durumu buraya yazarım en azından tavsiye arayan arkadaşlara da katkımız olur bir nebze. Saygılar benden, teşekkürler yorumlarınız için.Merhaba hocam.
Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.
Japon cihazlarda ara kapasiteler mevcuttur. İstisnai olarak Arçelik'te Ekolojik serisi,Vestel'de Flora Doğa serisi 7000 ve 15000 Btu ara kapasitelere sahiptir.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: High_ToweR
Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.
Salon 25 m2, yatak odası 14 m2, evde 65-70 m2 civarında. Şu ekonomik koşullarda verilecek farklar çok önemli oluyor.
Asıl isteğim zaten gece uyuyabilmek ve akşam üzeri gelen güneşin nedeniyle akşam durulmuyor. Özellikle salon sabahtan akşama kadar güneş alıyor.
Tek bir tane 18 btu salona taksam koridoru görecek şekilde acaba eve yeter mi?Rica ederim.
Maalesef klima fiyatları da yükseldikçe yükseldi. Klima zamanla lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geldi ama,fiyatı da lüks sayılan ürünlerin bandında.
Salona 15000-18000 Btu bir cihaz takıp mümkün mertebe kapatmadan çalıştırırsanız diğer alanlara etkisini görebilirsiniz.
Tek klima ile birden fazla alanın iklimlendirilmesinde en önemli ayrıntı,çalışma süresidir. Mümkün mertebe kapatılmadan,yani soğutma mümkün mertebe kesilmeden sağlanırsa verim alabilirsiniz.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: farstoneÇok teşekkür ederim.. Saygılarımla.
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: onuraydinTeşekkür ederim öncelikle. İlk olarak cihazın ömrünün kısalabileceğini, Garantiyi bozabileceğini kompresyon(emin değilm sanırım böyle dedi) dan bunu görebildiklerini söyledi.
Rica ederim.
Kompresörün sürekli olarak yüksek frekansta çalışması,araba motorlarının devirsiz kullanılması gibi ömrüne etki edecektir. Bu da kompresörün sıkıştırma oranını azaltır. Bunun sonucunda servisin bahsetmiş olduğu "presyon kaybı" gerçekleşir.
Ancak en azından odanız bir miktar soğuduktan sonra kapıyı açarsanız sorun yaşamazsınız. Diğer alanları iklimlendirmeyi hedeflediğinizde,sadece klimanın olduğu alanı iklimlendirmeye göre daha fazla sarfiyatınız olur ki bu da doğaldır.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emre The Sorcerer
Merhaba.
Yeni taşındığım evin planı aşağıdaki gibi. Ne yazık ki klima montajı yapabileceğim salon ile balkon arasında mutfak var. Ve dış üniteyi binanın dışına kıyamıyorum, sadece balkona koyabiliyorum. Ev Ankara'da. Yazın çok soğutmak gibi bir derdim yok, sadece 16-22 arası gibi batan güneşin aşırı sıcağını kırmak istiyorum. Salonda kapı yok (o yüzden planda metrekaresi çok görünüyor ama o değere antre full dahil :) Salon artı iki oda hep açık. Kedim var o yüzden cam çok az aralık açabiliyorum ve şu an bile akşamları yanıyorum :) Bu arada bina 4-5 yıllık ve yalıtımı baya iyi. Ama salonda camlar yere kadar ve batıya baktığı için aşırı sıcak oluyor akşamları.
18000 yeterli olur mu bu durumda sizce?
Bir de saçma olacak ama alttaki yatak odasına yakın koridora iç ünite koyup dış üniteyi köşe odadan balkona çıkartmak çok saçma bir fikir mi olur (yeşilimsi çizim)?
Mutfaktan geçen montaj mantıklı bir montaj olur mu, diğer odaları biraz da olsa serinlemek çok mu zor olur?
Teşekkürler şimdiden.
Merhaba.
Hayırlı olsun,güle güle oturunuz.
Öncelikle yeşil olan kısımda klima bypass yapacaktır. Yani üflediği soğuk havayı emerek kendini yanıltacaktır. Bu da klimanın ayarladığınız sıcaklık değerinden önce kendini kısmasına,dur-kalk yapmasına sebep olabilir.
En makul konum kırmızı olanıdır. Antre de hesaba dahil olduğu için,sadece salon m²'sini düşünürsek 18000 Btu yeterli olacaktır.
Mümkün mertebe sürekli veya uzun süreli çalıştırarak diğer alanlarda etkisini görebilirsiniz. Ancak kısa süreli çalışmalarda soğutulan hava,diğer alanlarda etkisini hissedene kadar ortamın ısısını emer ve ısınarak ortamın sıcağını kıramaz. Çünkü havadan transfer edilen ısı miktarı yeterli gelmez.
Bu nedenle açtığınızda en azından 5-6 saat çalıştırabilme imkanınız olmalıdır. 16-22 arası gelen güneşin sıcağını kıracağınız sürenin tamamı boyunca çalıştırabilirseniz bu iyi bir tercih olur.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: İhsanERGEZENHocam yukarıdaki resimde görüldüğü 1mm bakır boru olarak duvar altı tesisatı yaptırdım, dışarıdan boru alıp sonrasında servisle uğraşmak istemedim, bu sebeple fiyat farkını ödeyerek teknik servise yaptırdım, boruyu kendileri getirip taktılar. Ben sıva ve boya işlemlerini yaptırdıktan sonra da klimanın montajını yapacaklarını söylediler.
Tesisat yapılırken duvar içerisinde bu boruların terleme yapıp yapmayacağını özellikle servis elemanlarına sordum ve kesinlikle yapmaz dediler, sonrasında yukarıdaki görüntüde boruların dışına sarılan beyaz renkli kaplamanın bir yerinde açıklık gördüm ve servisi aradım, bu beyaz kaplamanın boruların dışındaki siyah süngerimsi izolasyonu sıkıştırması sebebiyle izolasyon çapını daraltmış olduğunu, beyaz kaplamanın bu sebeple sökülmesi gerektiğini, tesisatı yapan elemanların yanlış iş yapmış olduğunu belirttiler ve tekrar ekip yönlendireceğiz dediler.
Bu bahsettikleri izolasyon süngeri de bu şekilde hocam. Şimdi konuyla ilgili açıkçası servisin yaptığı ve daha sonra yapacağı işçiliğe pek güvenim kalmadı, ilerde bu tesisat sıva altında terleme yaparsa geri dönüşü mümkün de olmayacak benim için. Bu sebeple sıva altında bu tesisatın terleme yapmaması için ne yapılması gerekiyor hocam?
Ayrıca bu izolasyon süngeri yeterli midir sizce? Bir de soldaki bakır boru sağdakinden daha ince bir yapıda, bu durum normal midir ? ikisinin de aynı kalınlıkta olması gerekmez mi?
Sizin görüşleriniz çok değerli benim için şuan hocam, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Alıntıları GösterMerhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Diğer alternatif belki ucuz olacaktı ama çok dolambaçlı olacaktı. Böylesi daha iyi olmuş.
Çekilen boru,kauçuk izolasyona sahip. Dışı beyaz olan bir de poliüretan izolasyonlu borular var. İkisinin de izolasyonu gayet iyidir.
Borularda terlemeyi önleyen,en dış katmana sarılan dekoratif bant değildir. Çıplak bakırın üzerindeki (fotodakine göre) siyah olan kaplamadır.
Dışa sarılan dekoratif bant,boru ile beraber dışarı götürülen drenaj borusu,elektrik kablosu gibi malzemeleri bir arada tutmaya yarıyor. O bantın hiçbir şekilde terlemeyi önleyici etkisi yoktur. Esas terlemeyi önleyen,hava ile teması kesen siyah izolasyondur.
Yani fotoğraftaki gibi dışa sarılan bantta açıklık olması hiç önemli değil. Yeter ki siyah olan izolasyonda yırtık olmasın. Terlemeyi siyah izolasyon önler,üste sarılan bant sadece boru ve kabloları bir arada tutmaya yarar,başka hiçbir vasfı yoktur.
Dışa sarılan dekoratif bant,buradan gördüğüm kadarı ile çok çok sıkı sarılmamış.
O açıklık ise boruya dönüş verildiği için meydana gelmiş. Demek ki boru düz iken dekoratif bantı sardılar,sonra büküp dışarı verdiler. Bu durumda açıklık olması gayet doğal ki,o bantın bahsettiğim gibi boru ve kabloları toparlamak dışında bir vasfı yok. Adı da "dekoratif klima bandı"dır. Yani sıva üstünde kalan borunun dekoratif bir görünüme sahip olması için kullanılır.
Sıva altında gerek var mı ? Yok ama olmuşken de boruyu söküp bantı sökmenin hiçbir mânâsı yoktu. Borunun sıva altında zarar görecek,güneş görecek hali yok. O nedenle bantı gereksiz yere sarmışlar. Ama zararlı mı ? Hayır.
Elinizle o bantın açık olduğu yerden mümkünse kontrol edin,bantı çok mu sıkı sarmışlar. Ben sıkı olduğunu zannetmiyorum,bandın şekline bakarak.
Şayet bant sıkı sarılmamış ise izolasyonu sıkıştırmaz. Bant sıkı sarılı değil ise ben herhangi bir anormallik,işçilik sorunu göremiyorum.
Boru çaplarının birbirinden farklı olması normaldir.
İnce boru sıvı (likid) hattı olup , kalın boru buhar hattıdır. Boru çaplarının farklı olması normaldir,aynı çapta olmazlar.
Borunun terlemesini önlemek adına bu izolasyon gayet yeterlidir. Sadece sıva yapılırken aralar da doldurulursa daha sağlıklı olur ancak,bunu yaparken boru izolasyonu yırtılmamalıdır. İçiniz rahat olsun,herhangi bir şekilde terleme yapacak bir durum görünmüyor.
Boruların uçları kapatılmış,bu güzel. Montaj esnasında borunun iç ünite ile bağlandığı kısmı da izolasyon süngeri ile kapatılacaktır. Böylelikle terleme olayı tamamen imkansız hale gelecektir. Tek yapmanız gereken,söz konusu ucu bantlı boruların iç üniteye bağlantısı bitince üzerini izolasyon süngeri ile (iç ünitenin kendi borusunun süngeri de olabilir) kapatmaları gerekir,ona dikkat etmelisiniz. Yani ucu bantlı olan borulara havşa açılıp iç ünitenin boru çıkışlarına bağlandıktan sonra açıkta kalan bakır kısımlar da izole edilmelidir.
Saygılarımla...
-
3.900 tl'ye lg aldim hocam. Zaten 15 dk calistirdim buz gibi oldu yatak odası :) yeter de artar bana bu klima. Samsung Ar35 ile kiyaslarsak hangisini tavsiye edersiniz(Bir arkadasim da daha iyi diyerek Ar35 aldı. 12btu o da )
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E042112F8
3.900 tl'ye lg aldim hocam. Zaten 15 dk calistirdim buz gibi oldu yatak odası :) yeter de artar bana bu klima. Samsung Ar35 ile kiyaslarsak hangisini tavsiye edersiniz(Bir arkadasim da daha iyi diyerek Ar35 aldı. 12btu o da )Merhaba hocam. Hayırlı uğurlu olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum :)
Açıkçası f/p sınıfında ikisini de tavsiye etmekteyim. Segment olarak aynı durumdalar. Isıtma performansı olarak Midea üretim olan AR35 bir tık daha önde (bu fark,düşük dış ortam sıcaklıklarında pratikte hissedilmektedir). Ancak onun haricinde ikisi arasında fiyatı uygun olan tercih edilebilir. Arada uçurum fark yoktur.
Yani aslında sizin de arkadaşınızın da fiyata oranla iyi tercihlerde bulunduğunu söylememiz mümkündür.
Saygılarımla...
-
LG marka klimalar uzun ömürlü mü acaba? 5 yıl sorunsuz kullansam benim için yeterli.
arçelik 12325 ile dual Plus arasında kaldım karar veremiyorum :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: VitesKolundakiTesbihLG marka klimalar uzun ömürlü mü acaba? 5 yıl sorunsuz kullansam benim için yeterli.
arçelik 12325 ile dual Plus arasında kaldım karar veremiyorum :(
Merhaba.
Arçelik ile LG birebir aynıdır.
Arçelik 325 kodlu seriler = LG Dual Eco
LG Dual Plus = Arçelik 565 kodlu seriler (+ olarak 565 ve 560'larda Ionizer özelliği var,Dual Plus'a ek olarak)
"Elektronik şans işidir" sözünün meydana getirdiği istisnayı hesaba katmazsak uzun ömürlü cihazlardır. Düzgün bir montajla+vakum da yapılırsa sorun çıkarmadan 5 yıl,hatta daha fazla kullanma imkânınız olur. Ama kul yapısıdır,her marka için geçerli olmakla birlikte ummadık bir arıza çıkma ihtimali vardır. Bunu göz ardı ederek uzun yıllar kullanabileceğinizi söyleyebilirim.
Dual Plus ile 325 (Ekolojik serisi) kıyaslanırsa Dual Plus üstün gelir. Ayrıca LG iç-dış ünite arası boruyu bakır kullanır. Arçelik tam alüminyum kullanır. LG bir kademe daha avantajlıdır bu konuda.
Saygılarımla...
-
peki baymak elegant plus önerir misiniz? garantisi 5 yıl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X