Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: B-2 Spirit Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 18 Misafir (3 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.954
Cevap
961
Favori
4.902.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21522153215421552156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, aslinda tavsiye icin yazacaktim fakat konunun bir cok sayfasini inceledim, konu sahibi bikmadan usanmadan sayfalarca herkese yardimci olmus. Kolay kolay gorulmeyecek bir durum tebrik ederim helal olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası yalıtım konusunu çok bilmiyorum.
    Aylık 500 TL doğalgaz geliyor kışın ortalama :)) kiracıyım.

Balkonumda dış cephe var vurunca tık tık sesi duyuyorum altta köpük olduğunu ama binanın tüm cephesinde var mıdır bilmiyoruım, vardır diye düşünüyorum.
    12000 Btu ' nun yetmeme ihtimali var mıdır acaba?

2722 TL 'ye Vestel Flora Doğa 12000 aldım.
    Aklıma takılan bir kaç soru :

Bu klimada bakır boru değil, aluminyum boru kullanıyorlarmış. Bu sorun mudur?
    Ayrıca klimada internette iç ünite su akıtma ve dış ünite ses problemleri var denmiş.
    Bu konularda bilgileriniz var mı ?

Çekinmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokemon39 -- 15 Mayıs 2020; 3:56:15 >
    Son olarak 3100 TL'ye DD A5 uygun mudur hocam, çok uzatamadan alayım diyorum
  • Merhaba arkadaşlar, 20 m2 lik salonum var yeni bina yalıtımlı sadece soğutmada kullanacağım kaliteli bir ürüne ihtiyacım var. Ne önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar hocam.

Rica ederim

40m^2 salonunuz için 24000 Btu tercih etmeniz uygun olacaktır. Uzun süreli çalıştıracaksanız (8-10 saat kapatmadan) 18000 Btu da yeterli gelir.

Bütçenizi biraz daha artırmanız mümkün mü? Çünkü malesef mekânınıza uyabilecek cihazların fiyatları daha yukarılarda.

18000 Btu için Demirdöküm A5 Performans serisini örnek gösterebilirim. O sıcaklık şartlarında sorun olmadan çalışabilir.

Daha uygun fiyat için Gree Lomo serisini tavsiye edebilirim,bölgenizde servisi yaygın ise.

24000 Btu için fiyatı nispeten uygun olan (montaj dahil fiyatlara bakınız) E.C.A Syplos serisini örnek gösterebilirim. Bu serinin 24000 Btu olanı tercih edilmelidir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam hesap yanlış olmuş

Salon 20m2, nereden 40m2 yaptıysak

Tavan ise 2.5 metre. 12000 BTU yeter diye düşünüyorum. Hangi modelleri önerirsiniz? Şu an sanırım Bosch'da kampanya var. Samsung modelleri pazarlamayı iyi yapıyor sanırım yok wifi yok free wind teknolojisi vs. Fakat hızlı yıpranırmış dediğiniz gibi. Şu devirde var mı gözünüz kapalı alın keyfinize bakın dediğiniz

• Merhaba, hocam bilgiler için öncelikle teşekkürler. York monterosa 12000 btu almayı düşünüyorum. Sigma comfort ile karşılaştırsak hangisi önde sizce?Aradığım özellik sessizlik ve sorunsuzluk. Tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba hocam.

Hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Elektrik kısmına servisler karışmıyor. O nedenle mecburen ayrıyetten elektrik sağlamanız gerekiyor.

Sigortayı kendiniz alabilirsiniz. 10 Amper B tipi bir sigorta 9000 Btu klima için yeterli olacaktır(Inverter olduğu için B tipi uygundur).

B tipi 10 Amper,tercihen Legrand,Siemens,Schneider Electric gibi markalardan olursa kaliteli olup sağlıklı olacaktır.

Sigorta ve sigorta kutusunu kendiniz alabilirsiniz. Servis sorun etmiyorsa buattan direkt hat çekebilirsiniz,görüntü kirliliği oluşmaz. Buatı besleyen bir sigorta zaten mevcuttur.

Bunun dışında 4 metre mesafe için 3x1,5mm^2 TTR kablo kullanabilirsiniz. TTR kablonun montajı daha kolay olacaktır.

Servis tarafında vakum işleminin mutlaka yapılmasını sağlayınız. Türlü bahanelerle gereksiz olduğuna dair sizi inandırmaya çalışabilirler,inanmayınız. Vakum,süreyle ölçülemez ancak genel kanı olarak 15 dakikalık bir vakum yeterlidir.

Takozlar dış ünite ayaklarına mutlaka takılmalıdır. Demirdöküm'de servisin prosedürüne göre servisten servise göre değişen bir uygulama mevcut. Normal olarak alüminyum boru kullanıyorlarsa,bakır için ek ücret isteyebilirler. Eğer ek ücret sizin için uygunsa bakır kullanılmasını tercih ediniz.

Elektrik işinde ise aceleye gelmeden,yapılacak işi anlatarak fiyat almanızı tavsiye ederim. Bahsettiğiniz gibi fahiş fiyat uygulama ihtimalleri ne yazık ki söz konusu olabiliyor.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Teşekküler hocam temenni ve tavsiyeleriniz için. Siz cevabı vermeden önce sigortayı almıştım. Etrafımda çok fazla elektrik ürünü satan dükkan olmadığı için -siemens bakmama rağmen- makel almak zorunda kaldım. Servisi arayıp sordum, onlar 16 A al dediler, ben de 16 A aldım. Yalnız siz B tipi demişsiniz ama ben C tipi aldım. Sizce sorun olur mu? Değiştirmeli miyim?

• Merhaba klima5505 hocam,
    Öncellikle bu konu hakkında engin bilgileriniz var ve insanları bu bilgilerden mahrum bırakmıyor, paylaşıyorsunuz, çok teşekkür ederiz.
    Şehir aydın, yeni yalıtımlı binalara kıyasla kötü-ortalama arası yalıtıma sahip 13 yıllık bina, ara kat, oda güneydoğuya bakıyor(evin en çok güneş alan odası). uyku dahil günümün çoğunu geçireceğim 9-10 m2 köşe oda. Amaç sadece soğutma. Isıtma için hiç kullanmayacağım.

9000btu, 12000 btu arasında bile kararsız kaldım. 3-4 yıla taşınma ihtimalim olduğu için 12000btuya sıcak bakıyorum ama elektrik tüketimi konusunda bariz fark olur mu? olur diyorsanız 9000 btu düşünebilirim. 12000 olsa bu sefer daha az çalışacak herhalde çok fark olmaz şeklinde tamamen bilgisizce düz mantık düşünmekteyim doğru mu?

Bütçem 4000 tl. elektrik faturasında zamanla parasını çıkartır derseniz esneyebilirim. (SEER 6 civarı yani a++ olmasyla SEER 8-9 civarı a+++ olması arasında ne kadar elektrik kazancı olur fikrim yok açıkçası)
    Sizce ne almalıyım?

saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scocth -- 15 Mayıs 2020; 20:8:32 >

• Selamlar. Klima almaya karar verdim. bütçeme ve verimlilik değerlerine göre birkaç klima öne çıktı. 12000 btu bakıyorum. şimdilik 16 metrekare ilerde 22 metrekare bir odada kullanacağım.
    -Vestel Nova (piyasadan 500 TL uyguna alabiliyorum.)
    -Vestel Vega Plus (piyasadan 300 TL uyguna alabiliyorum)
    -Altus ALK 1220
    -Sigma Comfort
    -Demirdöküm A5
    -Baymak Dolca Vita
    -Baymak Elegant
    -ECA Syploss
    -Vestel Flora

Marka takıntım yok, şu manuel aman otomatik olsun diyede düşünmem, verimlilik ve bütçe önde geliyor benim için. mesela altus,eca ile baymak,demirdöküm arasındaki 600 tl fark vermeye değer mi onu öğrenmek niyetindeyim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadEleven -- 15 Mayıs 2020; 17:24:46 >
  • scocth S kullanıcısına yanıt
    Bende denizlide yaşıyorum. Odam kuzey ile batıya bakıyor. Kışın soğuğun hakkını yazın da sıcağın hakkını veriyor. 4250 tl ye 9000 btu toshiba seıya aldık ve genç odasına 8-10 m2 arası oda.

Senin tek dezavantajın aydında yaşıyor olman. Bizim buraya göre 3 derece daha yüksek oluyor sıcaklığı.

Taşınma durumunda daha büyük odaya koyman gerekir bu sefer 12000 btu gerekir. Haliyle toshiba tavsiye edemem sana fiyatı 5000 tl ye dayanıyor.

Kullandığım klimayı anlatmak isterdim ama daha kurulama gelmediler. 😅

Taşınma durumun olmasaydı kesinlikle 9000 btu al derdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam,

Adana'da yaşıyorum 35m² güney doğu cepheli salon için 5000-6000₺ bütçeli kışında ısıtma amaçlı kullanabileceğim klima arıyorum.Tavsiyeleriniz bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
  • 18 bin btu luk klima önerisi olan varmı güneydoğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcan89

Teşekküler hocam temenni ve tavsiyeleriniz için. Siz cevabı vermeden önce sigortayı almıştım. Etrafımda çok fazla elektrik ürünü satan dükkan olmadığı için -siemens bakmama rağmen- makel almak zorunda kaldım. Servisi arayıp sordum, onlar 16 A al dediler, ben de 16 A aldım. Yalnız siz B tipi demişsiniz ama ben C tipi aldım. Sizce sorun olur mu? Değiştirmeli miyim?

Alıntıları Göster
    Klima geldi, sorunsuz şekilde kuruldu. Yanlarında vakum getirmemişler; vakuma gerek olmadığına ikna etmeye çalıştılar ancak vakum getirince takarsınız klimayı, deyince gittiler, vakum getirdiler. Takozu da yine benim söylememle taktılar. Siz buraya yazmasanız belki de bunları bu kadar araştırıp bilmeyecek, servisin yaptığına razı olacaktım. Tekrar teşekkür ederim. İlk fatura döneminde de klimayla alakalı görüşlerimi yazacağım. Sağlıcakla kalın.

• Hocam iki sorum var klimayı aldım ama takılacak yer konusunda ufak bir sorun çıktı.
    1- Klima motorunun binanın içindeki yangın merdivenine takılmasının bir sakıncası olur mu? Balkon veya dış cephe gibi açık alan değil.
    2- Klima yeri için gömülü tesisatın olduğu yere klima takılamıyor yaklaşık 40-50 cm kenarına o gömülü tesisatı kullanarak klimayı takma şansımız var mı?
  • Merhaba hocam,

Daha öncesinde kendim için senden yardım talep edip bir klima almıştım ve gerçekten çok memnunum. Şimdi de bir arkadaşım için yardımcı olmanı rica edeceğim.

Arkadaşım Hatay İskenderun ilçesinde ikamet etmekte. Evi net olarak 125 m2'dir ve çift cephelidir. Cepheler; salon tarafı güney doğu, yatak odası tarafı kuzey batıdır.

Salon 30 m2, yatak odası ise 20 m2'dir.

Sizden ricam sadece soğutma amaçlı kullanacağımız bir klima önermeniz. (yüksek fiyat ve ekonomik alternatifler olmak üzere.)

Tek klima ile çözebilme durumumuz olur mu? Olmazsa hangi kapasite klima almamız lazım?

Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.
  • klima5505 hocam merhabalar,

Öncelikle soru soran herkese yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum,

Yatak odama klima almak niyetindeyim, internetten biraz araştırma yaptım 7000 btu yeterli gibi duruyor, ancak değerli görüşlerinizi rica ederim.

Odamın boyutu 380x330cm civarı ve yüksekliği 235 cm. En üst katta çatı katında, ciddi anlamda yazın sıcak kışın da soğuk oluyor.

Soğukluk konusunda bir problem yok alıştık, ama sıcaklık gerçekten yıpratıcı olmaya başladı.

Vestel Flora Doğa Inverter 7 A++ R32 almayı düşünüyorum, sizce yeterli olur mu?

Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla
  • Selamlar klima5505 ve tüm arkadaşlar,

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Soğutmada kullanmak için klima almayı düşünüyoruz. (Yazın da bazen elektrikli ısıtıcı açıyoruz, onun yerine kullanılabilir)

Salonumuz çizimde görüldüğü şekilde. Ankarada apartmanda ara kattayız, yalıtım yok (seneye yapılabilir). Evde kedimiz olduğu için de salonun kapısını tam olarak kapatmamız mümkün değil, ama koridorun bu kısmı pek sıcak olmuyor zaten. Pencere PVC Çift cam.

Asıl sorunumuz öğleden itibaren salona çok fazla güneş vurması. Sauna gibi oluyor içerisi. Perdeler zayıf kalıyor, ki camlara film çekmeyi planlıyorum (baya farkettirebilir diye düşünüyorum) Onun dışında yalıtım olması da çok etkilidir tabi

5000 tl civarı bütçem (ama aslında taksit çok çok önemli :)). Önceki açıklamalarınıza göre 18000 btu yeter gibi düşünüyordum?

Sorunsuz, sessiz, verimli olması önemli tabi. Sonradan aylarca elektriğe yansıyacağına daha kaliteli ürün almak mantıklı. Ankara'dayız, kurulumu düzgün yaptıklarını duyduğunuz bir marka varsa süper olur.

Demirdöküm a5'i önermişsiniz genelde, başka önereceğiniz modeller var mı bu aralık için birkaç modeli tavsiyeye göre sıralarsanız çok sevinirim.

(Son olarak, n11 gibi sitelerden yapılan satışlarda da firma ücretsiz kurulum yapıyor mu (elektrik vb))

Teşekkürler, İyi günler

Cevabınız için tekrar teşekkür ederim.
    Gönlüm toshiba ve me ikilisini kullanmaktan yanaydı ama söylediklerinizi düşününce vazgeçmek gerekli.

İkinci el alınalı 7 ay olmuş arçelik ekolojik 18320 cihaz var 3300tlye mal olacak bana (salon için düşünüyorum)

8/2018 tarihinde alınmış 3 yıl garantisi olan Daikin ATXN25NB7 bir cihaz var 3350e mal olacak bunun sıfırı 4200'TL bir üs modeli 4400( Sensira 9btu )

Yada aklıma şöyle bir yol geldi. ECA Spylos 9000btu modelini alsam 2500 kafam ağrır mı? Kağıt üstünde 20 db görünüyor ses seviyesi.

Ayrıca ECA nın spylos modelinin 18bin btuluğunu 3900 TL'ye salona da alsam nasıl olur ?

Kafam iyice allak bullak oldu. Çok pahalı klimalar gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatun45 -- 15 Mayıs 2020; 20:38:32 >

• Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

İyi günler. İstanbul Sultangazide yaşıyorum. Sadece yaz aylarında kullanmak için klima tavsiyesi arıyorum. Bütçem herşey dahil 4000 TL

Çatı katında oturuyorum ve sabahları çok sıcak oluyor. Sabahın ilk ışıklarıyla odama güneş vuruyor direk öğlene kadar. Teknik çizimi elimden geldiğince düzgün yapmaya çalıştım. Hangi klimayı tavsiye edersiniz?

Klima nereden alabilirim montaj felan her şeyi yapabilecekleri şekilde.

• Merhabalar, çatı katında yaşıyorum, iki oda var biri yatak odası 10 m2 civarı bir oda daha var 16 m2 civarı, yazın sabahtan başlamak üzere çok sıcak oluyor, kışında kısmen ısıtmada kullanmam gerekir, yalıtım biraz zayıf anlayacağınız, bütçe çok yüksek değil ne yazıkki orta seviye bir model alabilirim 3000 lira civarı, neler tavsiye edersiniz

• 
Sayfa: önceki 21522153215421552156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.