Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1971. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.879
Cevap
962
Favori
4.897.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 19691970197119721973
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TiRaNTx

Teşekkür ederim
    Rica ederim
  • Selamlar, yeni taşındığımız evde 2 adet klima ihtiyacımız var.
    Birincisi; yaklaşık 55-60 metrekare Birleşik düzende, salon ve mutfak için olacak olan klima.
    İkincisi de 20 metrekarelik yatak odası için ihtiyaç olan klima.
    Akdeniz bölgesinde yazın nemli ve yüksek sıcaklarda, kışın da ısınmada kullanacağız.
    Maddi olarak 7500-8000 TL bütçe ayırdım.
    Airfell üzerinde çok durdum ama ne tavsiye edersiniz ? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi duymak isterim. Teşekküler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar. FujiPlus'ın üreticisi belli değil. En son Chigo üretiyordu. Demek istediğim yarın öbür gün servis durumu vb. ne olur belli değil. Airfel-FujiPlus derseniz Airfel'i tavsiye ederim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Merhaba klima5505 hocam. Benim salonumda 18000 lik yaklaşık 20 yıllık mitsubishi src503henf klima var. geçen sene gazı bitti gaz bastırdık. bugün açayım dedim yine soğuk üflemiyor sanırım dış ünitede kaçak var. tekrar gaz bastırmak yerine yeni nesil bir cihaza geçmek istiyorum. 3500-4000tl arasında 18000 lik tavsiyeniz ne olur? yer istanbul. elektrolux un EPS18V38HWI modelini beğendim fiyatı da 3600tl. onun yerine bunu alın diyebileceğiniz bir marka model var mı? benim için ısıtma önemli değil, sesi düşük enerji verimliliği iyi dayanıklı bir cihaz olsun yeterli.

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Geçtiğimiz sene Lg Dual Eco inverter serisinden 18000 btu luk bir klima aldım ve sorunsuz kullandım . Bu ay başında da farklı bir adrese taşındım . Salonda ankastre bağlantı mevcut ve 3/8 lik boru kullanılmış. Klima montajı talep ettiğim firma da klimanın kısa sürede bozulacağımı söyleyerek ankastre sisteme kurulamayacağını belirtti. Durumun sorumluluğunu alacağımı söylediğim halde kesinlikle takmayacaklarını belirttiler . Ben de durum üzerine apartmanda klima kullanan komşular ile görüştüm ve aynı tesisata 24000 lik Toshiba klima montajı yapıldığını gördüm ve ekstra bir modifikasyon yapılmamış. Sorunsuz kullandıklarını belirttiler. Benim konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
    -Ankastre kurulumunu bozmayacak şekilde bu klimanın sağlıklı ( ya da mümkün olan en sağlıklı) bir şekilde çalışması mümkün müdür?
    Klimanın dış ünite ile mesafesi 4-5 metre gibi. 1/2 lik boru kaynatılarak randıman alamaz mıyım?
    Klimayı yaz ayları akşam vakitlerinde kullanacağım.
    18000 lik klimayı satmaya çalışmak sonrasında tekrar 12000 lik klima almakla uğraşmak istemiyorum.
    Konu ile ilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
    Teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar 24.000 BTU klima almayı düşünüyorum isyerime. gün batımı güneşini tam alıyor saat 13 den itibaren . 38 metrekare alan için kullanacağım. Hangi marka model önerirsiniz (Vestel, Seg ,Altus,Regal, Hotpoint hariç. )

• quote:

Doğrudur hocam,vantilatör yalnızca ortamdaki havayı sirküle eder. Hava yine sıcak hava.

Soğutma amaçlı ise,bölgenizde servisi de yaygın ise Baymak'ı tavsiye edebilirim. Fiyatı da gayet uygun durumdadır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Baymak konusunda şikayetvar'da ciddi veryansın var. Gözüm korkmadı değil.

18K BTU için başka bir öneriniz olur mu?
  • Selamlar, Öncelikle emeğinize sağlık. Birçok mesajınızı okudum ve fikir sahibi oldum. Tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Ankara’da batı cephe, 25 metrekare salonumuza sadece soğutma amaçlı klima almak istiyorum. Çatı katı ancak çatı ve dış cephe izolasyonu var. Sürekli bir kullanım olmayacak, gün içerisinde birkaç saat serinlemek için kullanacağız. Bir fiyat aralığı belirlemedim.

12.000 btu luk Demirdöküm A5 Performans veya Arçelik Prosmart yeterli gelir mi? Ya da siz 1-2 tane önerebilir misiniz. Yaşadığım yerdeki servis durumuna göre değerlendireyim. Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba,

Bir önceki mesajdaki arkadaşın belirttiği gibi emeğinize sağlık, ben de okuyabildiğim kadarı ile bilgi sahibi olabildimbir miktar. Benim geldiğim noktadaki bilgilerim, durumum ve sorularımı paylaşmak isterim ben de,

İstanbulda yaklasık (amerikan mutfak+koridor olan) 35m2 civarı guneybatı cephede kalan alana klima almak istiyorum. Beklentim buz gibi yapması degil 5-10 derece kadar kırsa havayı yazın en sıcak zamanlarında yeterli benim icin. Isıtma özelliğini kullanacağımı düşünmüyorum. 12000 BTU veya 18000 BTU almamın avantajları ve dezavantajları neler olur acaba?

Model olarak da,

1. Samsung AR9500 AR12MSPXBWK/SK A++ 12000-----Ses:(dB)40 Wi-fi: Var Fiyat: 3.590 TL Gaz: R410a
    2. Arçelik Prosmart 12345 A++ 12000---------------------Ses:(dB)19 Wi-fi: Var Fiyat: 3.500 TL Gaz: R32
    3. Demirdöküm A5 Performans A+++ 12000--------------Ses:(dB)43 Wi-fi: Yok Fiyat: 3.550 TL Gaz: R32
    4. Airfel LTXN35U A++ 12000 ------------------------------Ses:(dB)41 Wi-fi: Yok Fiyat: 2.840 TL Gaz: R410a

modelleri arasında seçim yapmak istiyorum. Bütçe olarak düşündüğüm aralık içerisindeler hepsi.

1- Samsung'a hep kötü derler beyaz eşyada oysaki, çamaşır makinem samsung ve 5-6 yıldır çok iyi şekilde çalışıyor ve son derece memnunum. Windfree özelliği, tasarımı ve wireless olması ilgi çekici geldi. Eve gelmeden çalıştırabilmek güzel bir özellik gibi.

2- Wifi olması, tasarımı ve ses düzeyleri güzel R32 çevre dostu gaz bulunuyor. (Prosmart serilerinde Mirror olan, olmayan ve beko arasında tasarım farkı var sanırım sadece. Değerleri birebir aynı gözüküyor. Arçelik Mirror ProSmart 12555 Wi-Fi 12000------------Fiyat: 4.300 Beko Mirror ProSmart 51255 A++ 12000 Fiyat: 3.400 TL)

3- Demirdöküm forumda gördüm artısı çevre dostu olması A+++ enerji verimliliği olması. R32 çevre dostu gaz bulunuyor.

4- Airfel yine forumda gördüm, prosmart ve samsunga göre ısıtma verimliliği bir kademe fazla ancak ısıtma dediğim gibi pek düşünmüyorum zaten.

Demirdökümün A+++ olması ile diğerlerinin A++ olması arasında çok bir fark olur mu elektrik faturası olarak acaba? Bir de bu klimalar hakkında bilgisi olanlar veya önerdikleriniz önermedikleriniz var ise nedenleri ile birlikte yazabilirseniz çok sevinirim.
    İyi forumlar diliyorum herkese..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tughantt -- 4 Haziran 2019; 2:39:50 >

• Merhaba arkadaşlar,
    Genellikle soğutma amaçlı kullanılacak bir klima ihtiyacım var. Aslında soğutulacak alan 25 metrekare ama kapıyı biraz açık tutup diğer odalara da biraz serinlik gitsin istiyoruz. O yüzden 18bin btu'luk bir cihaz arıyorum. Bütçe 4bin TL. Yer İzmir,ara kat. Öğleden sonra full güneş görüyor oda. Ortada çok fazla marka ve model var. Yine sizden bu bütçe aralığında fiyat-performans ürünü olan cihaz tavsiyesi rica ediyorum. Bir kaç marka ve model önerirseniz ben de ona göre araştırır,kararımı veririm.

Özellikle Daylux ve Airfel ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?Tavsiye eder misiniz?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLUESTREAM

Merhaba arkadaşlar,
    Genellikle soğutma amaçlı kullanılacak bir klima ihtiyacım var. Aslında soğutulacak alan 25 metrekare ama kapıyı biraz açık tutup diğer odalara da biraz serinlik gitsin istiyoruz. O yüzden 18bin btu'luk bir cihaz arıyorum. Bütçe 4bin TL. Yer İzmir,ara kat. Öğleden sonra full güneş görüyor oda. Ortada çok fazla marka ve model var. Yine sizden bu bütçe aralığında fiyat-performans ürünü olan cihaz tavsiyesi rica ediyorum. Bir kaç marka ve model önerirseniz ben de ona göre araştırır,kararımı veririm.

Özellikle Daylux ve Airfel ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?Tavsiye eder misiniz?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    Bende sizin durumdayım,ev durumu vs. isteklerde aynı. Demir Döküm A5 18.000 btu düşünüyorum. Baymak'ta aklımda var fakat şikayet sayısı fazla gibi. Sınırım da 3900 civarı maksimum. Daylux'u da sizden duydum hocam. Bakalım ne alacağız.

• quote:

Merhabalar. 18000 btu tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Modeller arasında ise

1. Sıraya Demirdöküm A5 serisini ekleyebilirim. R32 gazlı olması bir avantajdır.

2- Sigma INVDMR serisini ekleyebiliriz. Demirdöküm A5 ile eşdeğerdir ancak R410A gazlıdır.

3- Airfel de R410A gazlıdır. Segment olarak yine eşdeğer sayılabilir konumdadır. Servis konusunda Daikin servisliğinde olması gibi bir artısı var.

Ancak cihazların sıralaması da 1'den 3' e doğtu yapılabilir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    DD A5 dış ünitesi birkac cm fark ile takilacagi alana büyük geldiği için Hepsiburadaki fiyatını da görünce asagidaki klimayı almaya karar verdim umarım pişman olmam.

Tronic TRK18INVDMB A++ 18000 BTU

• neo.99 kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam. Hayırlı bayramlar.

60m2 alana 24000 btu yetersiz gelebilir. Çatı kat ise mümkün değil,yetmez. Ancak aç kapa yerine uzun süreli (3-4 saat veya daha fazla) çalışacaksa yeterli gelebilir. Ayrıyetten bu daha tasarruflu ve verimli bir kullanım olacaktır.

20m2 alan için ise 12000 btu cihaz tavsiye ederim. İzolasyon çok iyi ise 9000 btu olabilir ancak diğer türlü 12000 btu daha uygun olur.

Airfel markasını tavsiye edebilirim. Servisi de güvenilirdir,cihaz da memnun kalacağınız bir cihazdır.

Saygılarımla...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ex@lted kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Hayırlı bayramlar. Kaçak giderilmeden gaz basmak çözüm değildir. Kaçak bulunup kapatıldıktan sonra gaz verilmelidir. Normal çalışan klima sisteminde soğutucu akışkan miktarında azalma olmamaktadır.

Electrolux cihazı tavsiye edebilirim ancak bölgenizde servis durumu nasıl? Bunu tespit etmenizi tavsiye ederim. Servis olanağı mevcut ve yaygın ise tercih edilebilir. Sigma ve Demirdöküm gibi Gree üretimi bir cihazdır.

Saygılarımla...

• blackhawk45 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Saygılarımla...

• Merhabalar. Soğutmadaki verimlilik değerleri farklı koşullar altında yapılabiliyor. Avrupa test koşullarında cihazlar düşük dış ortam sıcaklıklarında soğutmada test ediliyor. Yabancı sitelerde satılan klimaların 20 SEER değerine çıktığını görebiliriz. Peki nasıl ayırt edeceğiz? Isıtmada kullanmayacak olsanız da verimlilik kıyaslaması için SCOP değerine bakmanızı tavsiye ederim. SCOP değerleri için yapılan testler genellikle aynı koşullarda yapılmaktadır,SEER gibi farklı koşullar içermemektedir. Bu bağlamda Vestel'in üstünlüğünün olmadığı ortaya çıkmaktadır.
    Wi-fi özelliği ise uzaktan açıp kapatma ve sıcaklık kontrolü sağlayan bir özelliktir.

Beko 30945 modelini tavsiye edebilirim. Arçelik prosmart serisi ile aynı cihazdır. Fiyatı da uygun görünmektedir.

Saygılarımla...

• ersalk E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

24000 btu luk Toshiba klimanın boru çapı 1/4 1/2 dir,daha eski bir cihaz değilse.

Boru çapının daraltılması sağlıklı değildir. Yanlış anlamadıysam mevcut tesisat 1/4 3/8. Sizin klimanız da 1/4 1/2 . Dönüş borusunun çapı daralmış olacak ki bu sağlıklı bir durum değildir.

Saygılarımla...

• Merhabalar. Bütçeniz yeterli ise Demirdöküm A5 Performans serisini tavsiye edebilirim.

A5 serisi de alınabilir ancak imkanınız varsa A5 Performans serisi öncelikli olmalıdır.

Alternatif olarak Sigma Plus INVDMG serisini de tavsiye edebilirim.

Alternatif olarak servis güvencesi olarak avantajlı olan Airfel marka klimaları da tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bu haliyle montaj yapılması durumunda klimayı yakarsın gibi geri dönüşler aldım. Eğer makinede olası zorlanmadan ziyade 12000 btu performansı alacaksam eğer benim için montaj yaptırmak daha uygun olacak. Birkaç ay sonra klimanın tamamen bozulması olası mıdır montaj yapılır ise?

• astegon kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Alternatif olarak en uygun fiyatlı olarak Altus markasını tavsiye edebilirim. Arçelik üretimidir. Arçelik ekolojik serisi de tercih edilebilir.

Alternatif olarak Airfel markasını tavsiye edebilirim,daha iyi bir cihazdır.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 19691970197119721973
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.