Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1970. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.876
Cevap
962
Favori
4.897.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19681969197019711972
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TiRaNTx

Merhabalar bilgili arkadaşlardan klima tavsiyesi rica ediyorum.
    İl Adana olduğundan çok sıcak yazlar geçiriyoruz. Annem ve babam için odalarına klima bakıyorum. oda yaklaşık 20 ile 25 m2 arasında. Odada çok fazla eşya var boş olarak ölçtüm metre ile 20 küsür m2 çıktı ufak bir de ardiye kısmı var kapısız olduğundan 2 m2 falan gelir diyerekten 25m2 dedim belki daha azdır.

enerji tasarrufu yüksek soğutması iyi olan bir klima bakıyorum sanırım 12000 btu olacak. Bir çok marka ve çeşit var fakat bilgim olmadığından danışayım dedim.
    Ortlama bütçe 2500 TL altına olması çok iyi olur üstünede bir miktar çıkabiliriz.
    Merhabalar.

12000 btu uygun olacaktır.

Bütçenize uygun olacak şekilde Daikin Servis güvencesinde Airfel veya Vessen marka klimaları tavsiye edebilirim. İkisi de aynı üretici tarafından üretilmektedir,hangisi uygun fiyatlı ise tercih edilebilir.

Memnun kalacağınız,lazım olursa ısıtmada da sıkıntı olmadan kullanabileceğiniz cihazlardır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: :.Batsu.:

ufak bir oda için klima tavsiyesi verebilirmisiniz ? servisi iyi olsun ufak bir oda için fazla klima ücreti ödemek istemiyorum.
    Merhabalar. 10m2 veya altında ise Arçelik 07325 7500btu'luk ekolojik seri cihazı tavsiye edebilirim. Türkiye pazarındaki tek 7000 btu bandındaki monosplit inverter klimadır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scipiotheafricanus

Montaj tamamlanınca tüm deneyimi buradan paylaşırım.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam,memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Yaklaşık değerleri

31 m^2
    80 m^3

olan ve Güneye bakan, camları çok büyük olmasa da güneş alan bir salon için

13 000 BTU mu 18 000 BTU'mu önerirsiniz?

Aralarında 1000-1500 TL fark var farklı markalarda...
    Merhabalar. 18000btu uygun olacaktır. 12000-13000 btu az gelir. Aklınızdaki markalar nelerdir ? İsterseniz öncelikle onları yorumlayalım,hemfikir oluruz.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk45

Merhabalar, bilgisi olan arkadaşlardan klima tavsiyesinde bulunacaktım.
    Bebeğim yakın zamanda doğdu, o yüzden bulunacağı odalara koymak istemiyorum. Alttaki resimde verildiği gibi salona taktırmak istiyorum.Kapısı sürekli açık olacak ve yatak odası ile oturma odasından birinin kapısı açık olacak.Manisa Merkezde oturuyorum, bu aralar ev içi termometreler 26,8 ile 28 derece arasında gösteriyor,sadece soğutma amaçlı kullanmak istiyorum.(25 ila 26 arasında olsa kafi olacak)Evim ara kat, iyi yalıtımlı pencereler çift camlı. Önerileriniz benim için değerli. Teşekkür ederim...
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Merhabalar. Allah bağışlasın hocam,bahtı açık olsun.

22m2 alana yalıtımın da iyi olması sebebiyle,diğer kapısı açık olan alanlarla birlikte 12000 btu yeterli gelir. Kapasite farketmeksizin diğer alanlara etki edebilmesi için biraz uzun süreli çalışması gerekebilir.

Bütçeniz nedir acaba ?

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Salon:22 + oda:15 + koridor:9 =46 metrekare olunca ben 24000 btu gerekecek zannetmiştim. Aslında tüketimi ekonomik, sağlıklı, performansı iyi olan hangi ürün varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Evde sıcaktan dolayı çok rahatsız olduğumuz için hangi ürün derseniz ona yönelebiliriz. Siz önerilerinizi yazabilir misiniz?. Gündüz oturma odasını gece de yatak odasını kullanacağız. Teşekkür ederim cevaplarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackhawk45 -- 2 Haziran 2019; 17:16:1 >
  • Mümkün olduğu kadar sessiz 12000 btulu klima için SİGMA PLUS INVDMG ve Tronic TRK12INVDMB arasında kaldım.

AİRFEL LTXN35U, DEMİRDÖKÜM A5, DEMİRDÖKÜM A5 Performans modellerini dış sesin 56,57 ve 63 db olmasından dolayı listemden çıkarttım.

Tronic markasını daha önce dymamış olmama rağmen değerleri iyi gibi geldi. Hangisi daha sağlıklı bir seçim olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relais -- 2 Haziran 2019; 19:7:44 >
  • quote:

Salon:22 + oda:15 + koridor:9 =46 metrekare olunca ben 24000 btu gerekecek zannetmiştim. Aslında tüketimi ekonomik, sağlıklı, performansı iyi olan hangi ürün varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Evde sıcaktan dolayı çok rahatsız olduğumuz için hangi ürün derseniz ona yönelebiliriz. Siz önerilerinizi yazabilir misiniz?. Gündüz oturma odasını gece de yatak odasını kullanacağız. Teşekkür ederim cevaplarınız için
    Merhabalar. Toplam alan 46m2 olsa da klimanın bulunacağı alan 22m2 olacağı için ona göre seçim yapmak gerekir. Çünkü tek bir noktadan iklimlendirme yapmanız halinde diğer odaların sıcağı kırılır ancak klimanın bulunduğu alan gibi soğutulamaz. Yani bu da şunu gösterir,klimanın ortama verdiği serinliğin çoğunluğu,klimanın takılı olduğu alanda kalacak. Bu nedenle büyük kapasite seçmeniz halinde ortama çok büyük geleceği için kendini erkenden kısacak,hatta gerekli gördüğü yerde dur-kalk yapmaya başlayacaktır. Bu da istenmeyen bir durumdur. Ayrıyetten aç-kapa şeklinde çalışma olacaksa diğer alanları iklimlendirmek mümkün olmaz. Bu tarz bir uygulamada imkan varsa klima 7/24 çalışmalıdır. Bu size sonuç olarak yüksek fatura gibi görünebilir ancak aksine klima,ortamın sıcaklığını sürekli olarak kontrol edebildiği için daha az tüketim yapacaktır. Kışın kombinin tamamen kapatılmaması gibi...

7/24 olmasa bile asgari 10 saatlik bir çalışma öneririm. Evde bulunmasanız bile çalışmasında sakınca yoktur. Uygun sıcaklık ayarıyla sürekli çalışma en uygunudur.

Bu nedenle 12000 btu öneriyorum. Bazı markalarda (M.Electric,Daikin,Fujitsu vb.) 14-15000 btu model de mevcut. Şüpheleriniz varsa mevcut olan markalarda bu kapasiteleri de sizlere tavsiye edebilirim. Ancak 18000 veya 24000 tercih etmek yanlış olur.

Bütçeniz açısından sıkıntı yok ise

--Mitsubishi Electric Enviro AP42 modelini önerebilirim. Bu 14.000 btu olan modeldir.

12000 btu olarak ise aynı model AP35 kodlu olanını öneririm.

--Alternatifi olarak Daikin'de Shira Plus serisini önerebilirim. 14.000 btu olanı 42 , 12000 btu olanı 35 kodludur.Bu serinin avantajı,iç ünite üzerinde sensör bulundurmasıdır. Odaya giren kişileri algılayıp onların üzerine üflemeyerek rahatsızlık vermemektedir. 7/24 kullanımınız mümkünse bu cihaz daha çok hitap etmektedir.

--Mitsubishi Electric AP serisi ile eşdeğer olanı ise Shira Eco serisidir. Bu da tercih edilebilir.

--Bölgenizde servisi yaygın ise Fujitsu/General LMCA serisini de tavsiye edebilirim. Bu cihazın da 14.000 btu seçeneği mevcuttur.

--Mitsubishi Heavy düşünürseniz diğer emsallerinin fiyatına yakın olan,bir tık üstün bir cihaz olan ZSX-S Diamond serisini önerebilirim. Bu markada 12000 btu mevcuttur. 35 kodludur. Eşdeğer olarak ise ZS-S Premium serisini tavsiye edebilirim. ZSX-S'te de sensör özelliği mevcuttur,soğutma veya ısıtma kapasitesini buna göre ayarlayabilmektedir. Bu da sürekli kullanımda işe yarayan bir özelliktir. Evde kimse yoksa kendini kısacaktır.

--Yine bölgenizde bayisi ve servisi mevcut ve yaygın ise Panasonic 2018 ithalatı Etherea serisini önerebilirim. Bu da çok çok verimli bir cihazdır. 15.000btu luk model mevcuttur,42 kodludur.

Bunlar nispeten yüksek fiyatlara sahip modellerdir. Aralarında hangisini seçmeliyim derseniz bu kısımda tercih size aittir. Hangisinin bölgenizde servisi daha yaygın ise,hangisinin özellikleri hoşunuza gidiyor ise(örneğini verdiğim gibi Shira Plus'ta ve M.Heavy ZSX-S'te sensör artısı var.)onu tercih etmenizi tavsiye ederim. Verimlilik,performans,ses açısından birbirlerine yakın konumda bulunmaktadırlar.

Daha uygun bütçeye hitap edecek şekilde seçim yapacak olursak

Mitsubishi Electric HR serisini tavsiye edebilirim. AP tercih etme imkanınız varsa daha iyi olur. Bu seride de 14000 ve 12000 seçeneği mevcuttur.

Sigma Plus serisini tavsiye edebilirim(INVDMG kodlu olanı). 12000 btu seçeneği mevcuttur.

Demirdöküm A5 Performans serisini tavsiye edebilirim. Sigma Plus ile eşdeğerdir,hangisi daha uygun ve servisi yaygınsa tercih edilebilir.

Arçelik 12610 Beko 61210 (Aynı cihazlar) bu seriyi de rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Bu sınıftaki seçim ise yine servis yaygınlığına göre yapabilirseniz iyi olur. Arıza çıkaracak diyemeyiz ancak herhangi bir durumda rahat hizmet alabilmek ve muhattap bulabilmek ileriye dönük önemlidir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: relais

Mümkün olduğu kadar sessiz 12000 btulu klima için SİGMA PLUS INVDMG ve Tronic TRK12INVDMB arasında kaldım.

AİRFEL LTXN35U, DEMİRDÖKÜM A5, DEMİRDÖKÜM A5 Performans modellerini dış sesin 56,57 ve 63 db olmasından dolayı listemden çıkarttım.

Tronic markasını daha önce dymamış olmama rağmen değerleri iyi gibi geldi. Hangisi daha sağlıklı bir seçim olabilir?
    Merhabalar. Sigma Plus için bütçeniz yeterli ise Sigma Plus'ı tavsiye ederim. Tronic'ten üst segmentte bulunan bir cihazdır. Tronic ise Sigma Comfort(INVDMS) ile eşdeğerdir,aynı üreticinin ürünüdür.

Kıyaslamayı Sigma Plus INVDMG ve Sigma Comfort INVDMR ile yapmış sayılırız. İmkanınız varsa Sigma Plus tavsiye ederim,daha verimli ve performanslı bir cihazdır.

Saygılarımla...

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar. 18000btu uygun olacaktır. 12000-13000 btu az gelir. Aklınızdaki markalar nelerdir ? İsterseniz öncelikle onları yorumlayalım,hemfikir oluruz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam aklımda bir marka model yok.

Tabii gönlümüzden Mitsu, Daikin geçiyor ama fiyatlar almış başını gitmiş.

Baymak Elegant Plus 18
    Samsung AR5500

Bunlara baktım. Hem ısıtması hem de soğutması olması
    Sessiz iç ve dış ünitelere sahip olması
    Performanslı ve keyifli olması tercih sebebi.

Tabi ilgili alakalı bir servis ve montaj ekibi de bekliyorum Ankara için.

Vestel dışında (maalesef bu markaya acayip bir antipatim var, benim gözümde rekabetten kaçan vatan haini bir şirket) öneriniz olur mu?

Yerli marka olarak Baymak, Demirdöküm no problem. Ama vestel va taifesini önermeyin lütfen. Sebebi yukarıda.

• quote:

Hocam aklımda bir marka model yok.

Tabii gönlümüzden Mitsu, Daikin geçiyor ama fiyatlar almış başını gitmiş.

Baymak Elegant Plus 18
    Samsung AR5500

Bunlara baktım. Hem ısıtması hem de soğutması olması
    Sessiz iç ve dış ünitelere sahip olması
    Performanslı ve keyifli olması tercih sebebi.

Tabi ilgili alakalı bir servis ve montaj ekibi de bekliyorum Ankara için.

Vestel dışında (maalesef bu markaya acayip bir antipatim var, benim gözümde rekabetten kaçan vatan haini bir şirket) öneriniz olur mu?

Yerli marka olarak Baymak, Demirdöküm no problem. Ama vestel va taifesini önermeyin lütfen. Sebebi yukarıda.

Alıntıları Göster
    Merhabalar.

Samsung klima konusunda başarılı değil. Alüminyum kondanserli dayanıksız bir cihaz. Özellikleri hoş ancak sıkıntılı bir cihaz.

Örnekleriniz arasında olduğu gibi Demirdöküm'ü tavsiye edebilirim. Vestel'in bahsettiğiniz gibi bir durumu oldu malesef.

Demirdöküm'de öncelikli olarak A5 "Performans" serisini tavsiye edebilirim. Verimli ve performanslı,memnun kalacağınız bir cihazdır.

A5 serisini de tavsiye edebilirim,sadece A5 yazılı modeli de var ancak A5 Performans serisine bütçeniz yetiyor ise Performans serisi tavsiyemdir.

Alternatif olarak isterseniz Airfel klimaları tavsiye ederim. Servis konusunda bir avantajdır,Daikin servisliğini yapmaktadır.

Airfel klimalar Demirdöküm A5 ayarındadır.

Baymak ise bu cihazlardan sonra gelir. Isıtma ağırlıklı ise üstteki alternatifleri tavsiye ederim.

Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: relais

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Saygılar
    Rica ederim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar.

Samsung klima konusunda başarılı değil. Alüminyum kondanserli dayanıksız bir cihaz. Özellikleri hoş ancak sıkıntılı bir cihaz.

Örnekleriniz arasında olduğu gibi Demirdöküm'ü tavsiye edebilirim. Vestel'in bahsettiğiniz gibi bir durumu oldu malesef.

Demirdöküm'de öncelikli olarak A5 "Performans" serisini tavsiye edebilirim. Verimli ve performanslı,memnun kalacağınız bir cihazdır.

A5 serisini de tavsiye edebilirim,sadece A5 yazılı modeli de var ancak A5 Performans serisine bütçeniz yetiyor ise Performans serisi tavsiyemdir.

Alternatif olarak isterseniz Airfel klimaları tavsiye ederim. Servis konusunda bir avantajdır,Daikin servisliğini yapmaktadır.

Airfel klimalar Demirdöküm A5 ayarındadır.

Baymak ise bu cihazlardan sonra gelir. Isıtma ağırlıklı ise üstteki alternatifleri tavsiye ederim.

Saygılarımla..

Alıntıları Göster
    Yok hocam ısıtma ağırlıklı değil amaç. Ankara'da güney cephede olan salona takılacak. Sıcak sebebiyle. Vantilatör'den illallah edildi artık.

Baymak kardeşim kullanıyor istanbulda soğutması gayet iyiydi. Fiyat olarak cezbetmekte.

• quote:

Yok hocam ısıtma ağırlıklı değil amaç. Ankara'da güney cephede olan salona takılacak. Sıcak sebebiyle. Vantilatör'den illallah edildi artık.

Baymak kardeşim kullanıyor istanbulda soğutması gayet iyiydi. Fiyat olarak cezbetmekte.

Alıntıları Göster
    Doğrudur hocam,vantilatör yalnızca ortamdaki havayı sirküle eder. Hava yine sıcak hava.

Soğutma amaçlı ise,bölgenizde servisi de yaygın ise Baymak'ı tavsiye edebilirim. Fiyatı da gayet uygun durumdadır.

Saygılarımla...

Çok teşekkür ederim, yardımlarınız için. Çok soru sormuş,bunaltmış olabilirim,kusura bakmayın, fikriniz varsa gönderdiğim resimde salonun herhangi bir yerine taktırsam verim konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
    hocam fuji fp-12cl 2700 TL var media market te kurulum dahil olarak satıyorlar baktım baya bir özellik falan yazmışlar çok anlamam o yüzden Airfel LTXN35U ile ikisinin arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim. Airfel internetten alacağım fuji gidip marketten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiRaNTx

hocam fuji fp-12cl 2700 TL var media market te kurulum dahil olarak satıyorlar baktım baya bir özellik falan yazmışlar çok anlamam o yüzden Airfel LTXN35U ile ikisinin arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim. Airfel internetten alacağım fuji gidip marketten.
    Merhabalar. FujiPlus'ın üreticisi belli değil. En son Chigo üretiyordu. Demek istediğim yarın öbür gün servis durumu vb. ne olur belli değil. Airfel-FujiPlus derseniz Airfel'i tavsiye ederim.

Saygılarımla...
    Teşekkür ederim
  • quote:

Çok teşekkür ederim, yardımlarınız için. Çok soru sormuş,bunaltmış olabilirim,kusura bakmayın, fikriniz varsa gönderdiğim resimde salonun herhangi bir yerine taktırsam verim konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
    Rica ederim,rahatsızlık yok her zaman buyrunuz.

Benim tavsiyem salonun kapısının karşısında olmasıdır. Bu şekilde olursa salon da iklimlendirilir,buna ek olarak diğer alanlara hava daha rahat,engelsiz gönderilmiş olur. Bunu avantaj olarak kullanabilirsiniz.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 19681969197019711972
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.