Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.876
Cevap
962
Favori
4.896.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
55. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 11281129113011311132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drummer_bjk

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

airfel daylux 9000btu 780tl vatan
    airfel green 9000btu 899tl gold

ikisi arasında kaldım hangisi almak daha mantıklı olur acaba fiyatları nasıl hangisi daha uygundur

gözüm ben bu klimalaın hangis hangisinden üstündür inanın bilmiyorum. sadece kullnıcılar ve kocausta hocamızın. yorımalrına dayanarak iyi olduğunu söyleniyor diyorum. b,r kaç güne kadarda günah almaktan bile çekiniyordum. sizden iyi olmasın çok iyi ve bir dikkatli kullanan bir arkadaşa sordum inverterini arkadaş gayet gayet iyi dedi. hatta yine sizlerden iyi olmasın maxfocus abimiz var. aynı zamanlarda nekadar büyük alanda başarılı olduğunu yazmış alıntıladım forumdan. ama inanın her modeliniz de bilmiyorum.

mesela arfel green demiş olduğumz makine sanırım tamamane airfel adı altında satılıyor. dayluxt aise airfel ismi ve logosu kullnılmıyor biliyorum yanlışım varsa düzeltin. öncedenverdiğiniz linkte satıcı frma ana firma isminden faydalanarak airfel daylux demiş.

mesela birol usta ve kocausta arifelin en iyisi tukuaz derler. bunuda aklınzıda tutun. şunalrda avr mesela auer var zass var velana var. gree var. zass velena ve gree yi marketlere veriyorlar. gree üretic frima ve dünyada marka. ama airfel nedense markayı market malı olarka değerlendiryor bilinmez. sanırım türkiyede ayrı bir ditsribütörü nil klima olduğu içinde olabilir.

kimi klimacı aynı diyor kimiis birkaç eksiği var diyor. düşünürsek hepsi doğru olabilir. marketlere verdiği klimalarda ister istemez bir eksiklik olabilir. ilk etapta sadece market mallarında alüminyum boru kullanmaya başladılar sonra airfelelerdede kullanmaya başladırlar. şuansa hepsinden vazgeçildi bakır boru kullnılıyor diyorlar.

bazılarıda aşırı abartıyorlar sonuçta segmenti belli klima bunlar tutup bir mistsubishi daikin olamaz pektabi ısrarla arkadaşlar sorsalarda rakamlardan ortaya çıkıyor. kimse babasının hayrına ucuz mal satmaz.

birol ustanın önemli bir tespiti var bu tür makinelerde belirtilen kompresör dahi kullanılmayabilir. şimdi itiraz ederse yazısını çıkartırım. şaka bir yan ao yazıyı bir yere kydettim şuan bulamadım çünkü lazım o yazı bana. ayrıca biro usta tip olarak hemen hemen aynı gözüken zibro 65 serisi için oldukça pahalı satılıyor eleştirilerine. ister istemez hepsinden iyi diyor buda kend dediğine örnek olur.

bir örnek daha vereyim 18lik zass aldırdım zamanında bir arkadaşa. ankarada kışıniş gördü bu klima. peşi sıra ise ısıtmada antalyadan dahi olumsuzluklar geldi ben o arala dedim en sağlamı ne olur ne olmaz önerirken şerh koymamda fayda var bunu forumada yazmıştı. ve sonrasında çokta önermedim.

şimdi size desem airfel gereen iyidi,r daylux iyi değildir inanın yanlış yapmış olurum. en sağlamı gene birol ve kocausta arkadaşalr yanır versin. mesela dünde bir arkadaş yazmış drummer bjk nickli bir arkadşımız izmirde gayet başarılı olduğunu yazmış şuan bakamıycam modeline kısa sürede çıkmam lazım forumdan. dieğr yazacağım konularada sonra yazıcam büyük alanlarda küçük btu klim akullnımı konusuna bakınız

turkuaz gold du modeli hocam. soğutmasından çok memnunum ısıtması da bizi dare etti izmirde.tabi fiyata göre değerlendirmek lazım.tüketimi de meğerse iyimiş siz diyene kadar anlamadıydım.büyük alanlarla ilgili konuyu da araştırmakta fayda var. değerli bilgiler mevcut

• O arkadaşınki düz tip modeldi herhalde köylü.
    Benimki olsun diğer ***64 serisi olsun, 1. sınıf klimalar kadar olmasa da bayaa sessiz. Tabii dış üniteden bahsediyorum.
    Öyle komşuları rahatsız edecek seviyelerden çok uzak.
    Ben zaten bu klimayı almadan önce o aralar bu forumda da çok popülerdi, millet yere göğe sığdıramıyordu bunları.
    Birkaç ay takip ettiydim, hiçkimse de dış ünite sesinden şikayetçi değildi. İç ünitedeki seslerden şikayet vardı, ki bu zaten komşuyu rahatsız etmez.

Senin klimadaki ses değişimi olayında başka bir şeye aldanıyor olabilir misin:
    Kompresör çalışırken takozlarda veya içerdeki ufak gevşeklikler nedeniyle bağırmaya benzer ses çoğalması oluyordur belki de.
    Hani çalışan aletlerde-motorlarda bazı devirlerde ses azdır da başka devirlerde ses çoğalır, rezonans (karşı titreşim) sonucu.
    Seninki belki de ondandır.
    Zaten görüldüğü kadarıyla da millet "bağırma" lafını bununla çok karıştırıyor. Kasa montajındaki ya da içerdeki gevşeklikler belli devirlerde rezonans sebebiyle uğultuya benzer ses meydana getirebilir.

• Evet arkadaslar dun tavsiyeler uzerine toshiba ras 18 inverter aldim. Bayi ayni gun 2 saat sonra takmaya geldi ve yskladik 3 saatlik bir montaj sonrasi hersey bitti. Uzun surdu cunku yaklasik 13 metre boru dosendi dis unite ile aradinda baya mesafe oldu ama temiz oldu. 1 saat vinc bile cagirdik ve kablolari ksnal icine aldik. Servis cok temiz calisti etrafi bile elektrik supurgesiyle cekip gitti.
    Klimaya gelirsek gayet sessiz. Simdilik hersey iyi. Tavsiye icin kocaustaya tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedican

Evet arkadaslar dun tavsiyeler uzerine toshiba ras 18 inverter aldim. Bayi ayni gun 2 saat sonra takmaya geldi ve yskladik 3 saatlik bir montaj sonrasi hersey bitti. Uzun surdu cunku yaklasik 13 metre boru dosendi dis unite ile aradinda baya mesafe oldu ama temiz oldu. 1 saat vinc bile cagirdik ve kablolari ksnal icine aldik. Servis cok temiz calisti etrafi bile elektrik supurgesiyle cekip gitti.
    Klimaya gelirsek gayet sessiz. Simdilik hersey iyi. Tavsiye icin kocaustaya tesekkurler

toshiba ras ama ne

skv
    skvr
    skvp
    pkvp

ne aldınız

skv gibi duruyor ama

o kadar şikayet varken almak büyük cesaret
  • quote:

ikisi arasında kaldım hangisi almak daha mantıklı olur acaba fiyatları nasıl hangisi daha uygundur

Daylux'ta iyidir fakat bence green
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

O arkadaşınki düz tip modeldi herhalde köylü.
    Benimki olsun diğer ***64 serisi olsun, 1. sınıf klimalar kadar olmasa da bayaa sessiz. Tabii dış üniteden bahsediyorum.
    Öyle komşuları rahatsız edecek seviyelerden çok uzak.
    Ben zaten bu klimayı almadan önce o aralar bu forumda da çok popülerdi, millet yere göğe sığdıramıyordu bunları.
    Birkaç ay takip ettiydim, hiçkimse de dış ünite sesinden şikayetçi değildi. İç ünitedeki seslerden şikayet vardı, ki bu zaten komşuyu rahatsız etmez.

Senin klimadaki ses değişimi olayında başka bir şeye aldanıyor olabilir misin:
    Kompresör çalışırken takozlarda veya içerdeki ufak gevşeklikler nedeniyle bağırmaya benzer ses çoğalması oluyordur belki de.
    Hani çalışan aletlerde-motorlarda bazı devirlerde ses azdır da başka devirlerde ses çoğalır, rezonans (karşı titreşim) sonucu.
    Seninki belki de ondandır.
    Zaten görüldüğü kadarıyla da millet "bağırma" lafını bununla çok karıştırıyor. Kasa montajındaki ya da içerdeki gevşeklikler belli devirlerde rezonans sebebiyle uğultuya benzer ses meydana getirebilir.

yok hocam inverterdi o klimada aynalı bir model. ayrıca forumdada baya var aynı ses sorunu. şuankilerde giderildimi bilmiyorum.

9064 serisi içinde ilk çıkan makinelerde dediğiniz gibi çok övüldü forumda ama sonunda Y harfi yoktu onların. koko69 arkadaşımız almıştı ilk alanalrdan ve o makineler gerçekten iyi çıkmıştı. peşi sıra koko69 arkdaşda sizin gibi sonıunda Y harfiolan makineden bir adet daha aldı oda memnun kalmadı.

bende o aralar bu makinelerden bakmıştım durumu iyi biliyorum hatta bir ara mahalleye gelen bir servise sormuştum bulamazsınız sadece 9064 olandan yenilerdende almayın çok şikayet var demişti servis elemanları.

benim klim aile ilgili aldandığım durum yok hocam rezonans durumu olabileceğine dair arkadaşalrdan aldığım bilgilerle makinenin üstüne bası uygulamak dair bir çok deneme yaptım. tamamen makinenin sesi. size video gönderdim özelden tekrar.

birol olsun volkan olsun tamaman eletronik exp ve dış fandaki devirle alakalı olduğu gibi sözler söylemişlerdi. ama makine görevini yapıyor iç ünitede en yüksek fanda dahi çok makul ses durumu.

hocam birde şu binalrın rezonans durumu çok ilgin. ben diğer klimalrdada şahidim buna duvara asılı olan makinenin hemen ardında ses yokken 4-5metre ilesinde karşı duvarda ses olabiliyor. sanırım betonun tuğuğlanın kalitesi yerine göre değişmesimi desem. aynı suyun kendisine yol bulması gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Tostmania

quote:

Evet arkadaslar dun tavsiyeler uzerine toshiba ras 18 inverter aldim. Bayi ayni gun 2 saat sonra takmaya geldi ve yskladik 3 saatlik bir montaj sonrasi hersey bitti. Uzun surdu cunku yaklasik 13 metre boru dosendi dis unite ile aradinda baya mesafe oldu ama temiz oldu. 1 saat vinc bile cagirdik ve kablolari ksnal icine aldik. Servis cok temiz calisti etrafi bile elektrik supurgesiyle cekip gitti.

toshiba ras ama ne

skv
    skvr
    skvp
    pkvp

ne aldınız

skv gibi duruyor ama

Skv valla okudum ama hicte dedikleri gibi cikmadi hatta bekledigimden de iyi. Hele birde gelen servisi gorunce iyiki aldim dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

toshiba ras ama ne

skv
    skvr
    skvp
    pkvp

ne aldınız

skv gibi duruyor ama

Skv valla okudum ama hicte dedikleri gibi cikmadi hatta bekledigimden de iyi. Hele birde gelen servisi gorunce iyiki aldim dedim.

hayırlı olsun güle güle kullanın.

yarrarlı bir yazı sizde bir video yayınlayın arkadaşım. hatta ilk çalıştırma anında ve 30 dk sonrasında dış ünite ve iç ünite şeklinde.

son zamanalrda çıkan ses sorunlarının ben daha çok yeni çalıştığı zamanki tam yük dürumuna bağlamıştım. şeyet iç ünitede sorun yoksa problemde yok demiştim. arkadaş budurumları gözetip sizi ikaz etmiş ondada sorun yok önemli olan yeni tespitler

• quote:

quote:

@kocausta*
    klimalar hakkında hiç bilgim olmadığı için kafamdaki soruların netlik kazanması adına birkaç şey daha sormak istiyorum. Acaba niye daylux serisini tavsiye ettiniz aralarında 120tl vercek kalite farkı olmadığı içinmi yoksa yaklaşık aynı kaliteed oldukları için ucuz olanımı seçmenin daha iyi olduğu içinmi. daylux ve green serisinin farkı tam olarak nedir.teşekkürler.

@9köy
    cevabınız için teşekkürler.

• Merhaba.Klima tavsiyesine ihtiyacım var.Daha doğrusu kaç BTU'luk klima almam lazım , nereye koymam lazım bu konularad çok kararsız kaldım tecrübem olmadığı için.Evin yapısı aşağıdaki resimdeki gibi , paintte bu kadar çizebildim En alttaki ODA 2 ve Salon kullanılıyor gün içinde en çok.Evde 5 kişi oldugumuz için tek bir oda değil de evin genelini az da olsa soğutma şansı var mıdır onu merak ediyorum.Yani tüm evi mükemmel serinletmesi şart değil , odalardan birini yeterli seviyede serinletsin , ama mümkünse evin diğer odalarına da çok az da olsa tesir etsin.İstanbul'dayım yazın çok bunaltıcı ve sıcak oluyor ev , şu anda da öyle.Nem fazla oldugu için çok bunaltıcı.Şimdi evin yapısı şöyle.Kırmızıyla işaretlediğim yerler odaların hole çıkan kapıları.Mavi ile işaretlediğim yer klimayı koymayı düşündüğüm kısım.

1. Bu durumda klimayı koyacagımız yer olarak en mantıklı tercih nedir ? En büyük oda oldugu için salona mı koyalım klimayı , yoksa holde herhangi bi yere koysak evin geneline etki eder mi ?

2. Bu klimayı hep övmüşler hepsiburada yorumlarında , sizce bu mantıklı bir tercih mi olur.12.000 BTU yeterli olur heralde.Samsung :

3. Örneğin üstteki klimayı alsak yeterli soğutmayı yapacağı seviyede çalıştırsak saatte ne kadar yakar ? Günde 10 saatten aylık kullanımda kaç tl elekrik faturasını yansır onu hesaplamak için soruyorum.Bu önemli bi konu çünkü.Yaklaşık tahmini bişey yazsanız kâfi , saatlik elektrik tüketimi olarak kaç tl yakacağı konusunda.

Bana en mantıklı gelen bu tarz bi klimayı alıp salona işaretlediğim mavi kısma koymak gibi geliyor , ama salona klimayı hole bakacak şekilde koyarsak (yani resimdeki şekilde) , diğer odalara da az da olsa etkisi olur mu kapı açıkken ? Evin geneline bi faydası olur mu yani o bölgeden?

Elektrik tasarrufu ve koyacağım odayı göz önünde bulundurarak klima tavsiye ederseniz veya koydugum samsung modeli yorumlarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fermess

Merhaba.Klima tavsiyesine ihtiyacım var.Daha doğrusu kaç BTU'luk klima almam lazım , nereye koymam lazım bu konularad çok kararsız kaldım tecrübem olmadığı için.Evin yapısı aşağıdaki resimdeki gibi , paintte bu kadar çizebildim En alttaki ODA 2 ve Salon kullanılıyor gün içinde en çok.Evde 5 kişi oldugumuz için tek bir oda değil de evin genelini az da olsa soğutma şansı var mıdır onu merak ediyorum.Yani tüm evi mükemmel serinletmesi şart değil , odalardan birini yeterli seviyede serinletsin , ama mümkünse evin diğer odalarına da çok az da olsa tesir etsin.İstanbul'dayım yazın çok bunaltıcı ve sıcak oluyor ev , şu anda da öyle.Nem fazla oldugu için çok bunaltıcı.Şimdi evin yapısı şöyle.Kırmızıyla işaretlediğim yerler odaların hole çıkan kapıları.Mavi ile işaretlediğim yer klimayı koymayı düşündüğüm kısım.

1. Bu durumda klimayı koyacagımız yer olarak en mantıklı tercih nedir ? En büyük oda oldugu için salona mı koyalım klimayı , yoksa holde herhangi bi yere koysak evin geneline etki eder mi ?

2. Bu klimayı hep övmüşler hepsiburada yorumlarında , sizce bu mantıklı bir tercih mi olur.12.000 BTU yeterli olur heralde.Samsung :

3. Örneğin üstteki klimayı alsak yeterli soğutmayı yapacağı seviyede çalıştırsak saatte ne kadar yakar ? Günde 10 saatten aylık kullanımda kaç tl elekrik faturasını yansır onu hesaplamak için soruyorum.Bu önemli bi konu çünkü.Yaklaşık tahmini bişey yazsanız kâfi , saatlik elektrik tüketimi olarak kaç tl yakacağı konusunda.

Bana en mantıklı gelen bu tarz bi klimayı alıp salona işaretlediğim mavi kısma koymak gibi geliyor , ama salona klimayı hole bakacak şekilde koyarsak (yani resimdeki şekilde) , diğer odalara da az da olsa etkisi olur mu kapı açıkken ? Evin geneline bi faydası olur mu yani o bölgeden?

Elektrik tasarrufu ve koyacağım odayı göz önünde bulundurarak klima tavsiye ederseniz veya koydugum samsung modeli yorumlarsanız sevinirim.

1 - Bence de düşündüğünüz yer uygun.
    Amacınız sadece soğutma olduğuna göre salon kapısı açık olduğu sürece serin hava hole yayılır, oradan da kapısı açık olan odalara etkili olur bir ölçüde.

2 - Samsung klimalar görüldüğü kadarıyla sessiz, verimliliği iyi, fiyatları makul.
    Ancak servis/parça sorunları var.
    Bazı servisler çok kötü. Arıza durumunda da aylarca parça beklenmesi olayları var.

3 - Bunun cevabı tamamen evin konumu-izolasyonu, içeriyi dışarıdan ne kadar farklı dereceye getirmek istediğinize bağlı.
    Klima çalıştığı sürece (hiç dinlenme yapmazsa) saatte 1 kW/saat gibi, yani 35 kuruş ceryan yakar.
    Tam durumu bilmemekle beraber, o mekanda ortalama saatte 20-25 kuruş yakar denebilir.

Bence iç üniteyi tam hole bakar şekilde koyun. Sadece salonun, veya hol vasıtasıyla diğer odaların soğutulması için de salon kapısını açıp kapayarak ayarlayabilirsiniz.

12 bin BTU güç normal.
    Marka olarak riske girmemek için Airfel ve Alarko önerebilirim:

akakce.com
    Airfel Turkuaz Gold AS12-0925/R2 12000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as12-0925r2-turkuaz-gold-fiyati,425153.html

akakce.com
    Alarko Carrier Flair FLR-12AA Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-flair-flr-12-aa-fiyati,756282.html

• quote:

quote:

quote:

@kocausta*
    klimalar hakkında hiç bilgim olmadığı için kafamdaki soruların netlik kazanması adına birkaç şey daha sormak istiyorum. Acaba niye daylux serisini tavsiye ettiniz aralarında 120tl vercek kalite farkı olmadığı içinmi yoksa yaklaşık aynı kaliteed oldukları için ucuz olanımı seçmenin daha iyi olduğu içinmi. daylux ve green serisinin farkı tam olarak nedir.teşekkürler.

@9köy
    cevabınız için teşekkürler.

@kocausta*
    klimalar hakkında hiç bilgim olmadığı için kafamdaki soruların netlik kazanması adına birkaç şey daha sormak istiyorum. Acaba niye daylux serisini tavsiye ettiniz aralarında 120tl vercek kalite farkı olmadığı içinmi yoksa yaklaşık aynı kaliteed oldukları için ucuz olanımı seçmenin daha iyi olduğu içinmi.

Neredeyse aynı mallar.

• çok teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar,

Giresun sahilde 6. katta oturuyoruz üstümüz çatı yazın çok nemli oluyor burası

Tahminim en az (en kısa zamanda doğru m2 değerlerini güncelliyeceğim) 25-30 m2 oturma odamıza klima almak istiyoruz (Bu sene yürüyemiyen dedemiz var yatakda birazda onun için istiyoruz)

Klima konusu baya derinmiş bir girersem zor çıkarım gibi gözüküyor

O yüzden ben siz değerli arkadaşlarımdan kısaca tavsiye istiyorum orta fiyat ve orta-alt fiyat olarak

Daha detaylı bilgi isterseniz hemen yazayim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

toshiba ras ama ne

skv
    skvr
    skvp
    pkvp

ne aldınız

skv gibi duruyor ama

yarrarlı bir yazı sizde bir video yayınlayın arkadaşım. hatta ilk çalıştırma anında ve 30 dk sonrasında dış ünite ve iç ünite şeklinde.

son zamanalrda çıkan ses sorunlarının ben daha çok yeni çalıştığı zamanki tam yük dürumuna bağlamıştım. şeyet iç ünitede sorun yoksa problemde yok demiştim. arkadaş budurumları gözetip sizi ikaz etmiş ondada sorun yok önemli olan yeni tespitler

Köylü, galiba o garip ses durumları N3 ile başlayan aletlerde oluyor.
    Benim görebildiğim hiçbir Toshiba'da bu tür şeyler yoktu. Tabii bunlar SKV, SKVR ve SKVP, başlarında o N3 dalgası yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

toshiba ras ama ne

skv
    skvr
    skvp
    pkvp

ne aldınız

skv gibi duruyor ama

Köylü, galiba o garip ses durumları N3 ile başlayan aletlerde oluyor.
    Benim görebildiğim hiçbir Toshiba'da bu tür şeyler yoktu. Tabii bunlar SKV, SKVR ve SKVP, başlarında o N3 dalgası yok.

hocam son zamanda skvr serilerinde baya şikayet vardı. N3 serilerinde ise 16lıklarda duydum sizide ikaz edicektim ama. zaten yakında hemen hemen tüm seriler N3 kodu alacak büyük ihtimal. o açıdan durumu netleştirmek için bekledim. yanlız 16 serilerinde durum netmiş siznde bilginiz olsun. benim bekleme sebebim diğer serilerde N3 kodu aldığında durum ne olacaktı. zaten buralarda yazılanlara göre alarkoda konunun üstüne gidiyormuş

benim arkdaaşa yazmamın sebebi ses problemlemleri son zamanda skv ve hatta carrierde bile yaşanması üzerine (arkadaşalrın şekyetlerinden dolayı) ben yeni çalıştırmada normalde her klimada ses olur o durumların iyi ayırd edilmesi açısından daha öncede yazı yazı yazdım. kimse beni yanlış anlamasın firma çatır çatır değişim yaparken biraz üstüne fazla gidlme durumlarıda oldu. seste kişiye göre değişen bir durum. bu açıdan arkadaşa sordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: camp1

Merhaba arkadaşlar,

Tahminim en az (en kısa zamanda doğru m2 değerlerini güncelliyeceğim) 25-30 m2 oturma odamıza klima almak istiyoruz (Bu sene yürüyemiyen dedemiz var yatakda birazda onun için istiyoruz)

O yüzden ben siz değerli arkadaşlarımdan kısaca tavsiye istiyorum orta fiyat ve orta-alt fiyat olarak

öncelikle Allah dedenize şifa versin cümlesiyle. siz metrajı belirtin gene yardımcı oluruz. ben şuan için 12lik yeter derim size.25-30m2 için

orta ve alt rakamları kocausta yazar size o takip ediyor rakamları

• merhaba,

oda 21 m2, güney cephe, pimapen, içten yalıtım var, çatı katı.. istanbul
    sadece yazın soğutmada kullanılacak
    bütçe max. 2000 tl
    hangi marka modeli tavsiye edersiniz?

Alarko Carrier 53NQV035M X-Power Gold uygun gibi görünüyor:
    akakce.com
    Alarko Carrier X-Power Gold 53 NQV 035M 13300 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv035m-x-power-gold-fiyati,449070.html

• quote:

Orijinalden alıntı: inceyol

merhaba,

oda 21 m2, güney cephe, pimapen, içten yalıtım var, çatı katı.. istanbul
    sadece yazın soğutmada kullanılacak
    bütçe max. 2000 tl
    hangi marka modeli tavsiye edersiniz?

Alarko Carrier 53NQV035M X-Power Gold uygun gibi görünüyor:
    akakce.com
    Alarko Carrier X-Power Gold 53 NQV 035M 13300 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv035m-x-power-gold-fiyati,449070.html

1'de 1

• quote:

Orijinalden alıntı: camp1

Merhaba arkadaşlar,

Eğer içerisini dışardan 7-8C daha serin yapmayı düşünürseniz (ki sağlıklısı da budur) 12 binlik düzgünce bir klima yeterli olur.

Piyasadaki orta kalite F/P aletler:

akakce.com
    Airfel Turkuaz Gold AS12-0925/R2 12000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as12-0925r2-turkuaz-gold-fiyati,425153.html

akakce.com
    Alarko Carrier Flair FLR-12AA Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-flair-flr-12-aa-fiyati,756282.html

akakce.com
    Uğur UAC 12 Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-ugur-uac-12-i-fiyati,756277.html

akakce.com
    Auer AG12-0929/R2 R410A Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag12-0929r2-r410a-fiyati,748357.html

• 
Sayfa: önceki 11281129113011311132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.