Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (5 Mobil) - 14 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.865
Cevap
961
Favori
4.896.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
96. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu daha iyi olur:

akakce.com
    Auer AG12-0929/R2 R410A Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag12-0929r2-r410a-fiyati,748357.html

• quote:

Orijinalden alıntı: cingsk

Kış girmeden evvel Klima almayı düşünürken, bazı işlerimin ters gitmesi neticesinde alamadım. O yüzden uzun süredir bu konuyu takip etmekteyim. Artık kaçarı kalmadı almak durumundayım.

Bir firma tarafından İşyerimizde açılan standta kampanyadan bahsedilerek;

Fujitsu ASYG09LLT modeli için 1600 TL, ASYG12LLT modeli için 1800 TL deniliyor.

Bu modelleri görmeden önce en geç haftaya almayı düşündüğüm ( klima takılacak oda ölçüsü 4*4,5 , ara kat, ve gayet iyi ısı yalıtımı mevcut. maksimum bütçem 2200 TL )

1- 2200 TL ye kadar bulabilirsem Toshiba Daiseikai - RAS - 10SKVR ' yi, bulamazsam,
    2- AIRFEL AS09 - 0933 INV veya 12 ' lik modeli olacaktı.

Fujitsu markasından dolayı ve fiyat aralığı uygunluğu sebebiyle siz ustaların görüşüyle noktalayacağım bu işi

Bu bahsedilen modeller ile ilgli web' te arama yaptım ama sonuç alamadım. Fujitsu' nun TR sayfasında Klima bölümü bile yok.Hal böyle olunca Destek konusu sıfırlandı gözümde.

Fujitsu'nun resmi satıcısı bu, ancak son yıllarda split klima işine pek önem vermiyorlar gibi:

Ayrıca bunlara da bakın:

akakce.com
    Mitsubishi SRK25ZJP-S Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-mitsubishi-srk25zjp-s-fiyati,458418.html

akakce.com
    LG Deluxe Plus AS-W096BVU0 8500 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-lg-deluxe-plus-inverter-as-w096bvu0-fiyati,1050795.html

• klima icin dun kesfe geldi firma. 18 bin inverter klimanin yeterli olacagini soylediler. lakin airfel klimanin en erken 15 gun icinde gelecegini soyluyorlar. alternatif olarak hisense 18bin inverter modeli onerdiler.

http://www.bimeks.com.tr/urun/126547/hisense-as-18ur4suvvl-inverter.aspx

bu model nasildir acaba? cok net birsey bulamadim hakkinda, bilgisi olan var mi?
  • Arkadaşın önerisi ile.2 bölmeli Ofisime

bu ürünleri almayı düşünüyorum.
    m2 leri yanlış vermişim.Bir bölmennin m2 18m2 diğer bölmennin 15.5m2...2 Bölmeyede 9000 btu yeterlimidir.Yoksa arkadaşın önerisi gibi 18 m2 12.000 btu 15.5 m2 yede 9000 btu yeterli olacakmıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zafersonmez

Baymak klimayı tavsiye etmiyorum. İşte yaptıkları montaj bu. Elektrik kablosu balkondan alınabilecekken maalesef odanın içinde boydan boya. Birde duvarı kendileri delemiyor, 100 TL'ye karotçulara siz deldiriyorsunuz. Klimanın arkasında kalacak delik ise 2 parmak alttan görünüyor. Servis ve müşteri hizmetleri çok katı. Benden hatalarını düzeltmeleri için para talep ediyorlar.

Baymak geri adım atarak hatasını düzeltti. Hatanın düzeltilmesinden yaklaşık 2 hafta sonra özür mahiyetinde tekrar Baymak'tan arandım. Baymak'ın Hollanda menşeili bir firmaya satıldığı ve bundan sonra hizmetlerin daha kaliteli olacağı ifade edildi. Ayrıca yaşadığım problem ile ve sürecin bu kadar uzaması ile ilgili tek tek bilgi alındı. Ve bundan sonra yaşayacağım en ufak bir problemde bizi arayabilirsiniz, mümkün olan en kısa sürede problemi gidereceğiz şeklinde söz verildi. Burada bu bilgiyi paylaşmak istedim. Takdir yine sizlerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sprhawk

Arkadaşın önerisi ile.2 bölmeli Ofisime

http://www.kombiveklima.com/Airfel-AS09-0925R2-Turkuaz-Gold-Serisi-Duvar-Tipi-Split-Klima%2CPR-276.html?ref=akakce&v=1.66.3

http://www.kombiveklima.com/Airfel-AS12-0925R2-Turkuaz-Gold-Serisi-Duvar-Tipi-Split-Klima%2CPR-277.html?ref=akakce&v=1.34.2

bu ürünleri almayı düşünüyorum.
    m2 leri yanlış vermişim.Bir bölmennin m2 18m2 diğer bölmennin 15.5m2...2 Bölmeyede 9000 btu yeterlimidir.Yoksa arkadaşın önerisi gibi 18 m2 12.000 btu 15.5 m2 yede 9000 btu yeterli olacakmıdır.

Bu 2 klimada karar kıldım.Fİyat olarak en uygun olan bu site.Bu siteye güvenebilirmiyim?Daha önceleri bu siteden alışveriş yapan mevcutsa fikirlerini paylaşabilirmi siteyle ilgili.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

Airfel Daylux 9000 BTU klimayı nasıl bilirsiniz alınabilrimi kalite olarak olarak daikın mitsubushi alarko gibi markalardan sonramı gelir tavsiye edermisiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_75149285/tm.htm

Airfel güzel bir markadır... Mitsubishi Daikin'dan sonra gelir ama güzel bir markadır...

Daylux vatanda bence bedava,bu arada daylux Daikin enjoy klasikten daha kalitedir.

Ustalarım, yardımcı olur musunuz? Vatandaki Airfel Daylux fiyatlarına Airfel Green de alınabiliyor. Bu ikisi arasından tercih yapmak gerekse hangisi ağır basar?

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

Airfel Daylux 9000 BTU klimayı nasıl bilirsiniz alınabilrimi kalite olarak olarak daikın mitsubushi alarko gibi markalardan sonramı gelir tavsiye edermisiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_75149285/tm.htm

Airfel güzel bir markadır... Mitsubishi Daikin'dan sonra gelir ama güzel bir markadır...

Daylux vatanda bence bedava,bu arada daylux Daikin enjoy klasikten daha kalitedir.

Ustalarım, yardımcı olur musunuz? Vatandaki Airfel daylux fiyatlarına, piayasada Airfel Green modelleri de alınabiliyor. Bu ikisi arasından bir tercih yapmak gerekse hangisi tercih edilmeli? Bir fark var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

Olabilir.

Bu daha iyi olur:

Hocam, son sorum şu olacak: önceki yorumlarınızı okudum, auer'in airfel'in bir alt markası demişsiniz. Özellikler birebir aynı duruyor, niçin aueri önerdiğinizi merak ettim.

tekrardan çok teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsG

quote:

Olabilir.

Bu daha iyi olur:

Hocam, son sorum şu olacak: önceki yorumlarınızı okudum, auer'in airfel'in bir alt markası demişsiniz. Özellikler birebir aynı duruyor, niçin aueri önerdiğinizi merak ettim.

tekrardan çok teşekkürler...

Alt marka demeyelim de "değişik" marka diyelim.

Auer Green'e göre bir tık daha ileri.
    Tabii tercih sizin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Merhaba;

İnverter özellikli 25 metrekare salonum için klima arıyorum.Özellikle yaz için soğutma amaçlı kullanmayı planlıyorum.Sanırım 12.000 lik birşey olamalı.Marka ve model tavsiyesi rica ederim.Aklımda herhangi bir marka yok ancak uzun yıllar problem çıkarmayacak sessiz ve kaliteli bir ürün ihtiyacım var.2.500'e kadar çıkabilirim maximum.Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

arkadaşım bu rakamlara airfel vs grubunda olan klimalara akmalısınız birde carrier xpower gold serisi klimalar var. sanırım bu aralar mhi klimalrın rakamalrıda uygun. ama rakamalrı net bilmiyorum.

çok uzun yıllar problemsiz çalışan klimaların rakamları sanırım 3500 den aşağı değildir. ism hatırlamıyorum geçenlerde bir arkadaş daikin v serisini 2000 tlye almış bir kaç sayfa geriye aratın sanırım bulursunuz mesajı rakam çok güzel çünkü belki sizede yardımcı olur arkadaş. o klimada güzeldir

Merhaba;

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler

Bir de Toshiba'nın Toshiba RAS 13 SKV ile Toshiba RAS 13 SKVR arasındaki fark nedir?Klima konusuna çok vakıf olmadığım için soruyorum.

Teşekkürler

rica ederim.
    kardeş skv ile skvr arasındaki fark skv basit inverterken skvr standart inverterdir. yanlız ses problemi olduğu söyleniyor kocausta onların yerine daha çok carrier tavsiye ediyor. kendisi carrierlerin çok daha sessiz olduğunu söylüyor.

Ne diyon köylü,
    SKV "basit" derken "geri kalmış" mı diyorsun yoksa ek özellikleri az mı.

Oldu olacak o sınıflandırma sayfanıza bir de "basit inverterler" ekleyin tam olsun

• quote:

quote:

Baymak klimayı tavsiye etmiyorum. İşte yaptıkları montaj bu. Elektrik kablosu balkondan alınabilecekken maalesef odanın içinde boydan boya. Birde duvarı kendileri delemiyor, 100 TL'ye karotçulara siz deldiriyorsunuz. Klimanın arkasında kalacak delik ise 2 parmak alttan görünüyor. Servis ve müşteri hizmetleri çok katı. Benden hatalarını düzeltmeleri için para talep ediyorlar.

Baymak geri adım atarak hatasını düzeltti. Hatanın düzeltilmesinden yaklaşık 2 hafta sonra özür mahiyetinde tekrar Baymak'tan arandım. Baymak'ın Hollanda menşeili bir firmaya satıldığı ve bundan sonra hizmetlerin daha kaliteli olacağı ifade edildi. Ayrıca yaşadığım problem ile ve sürecin bu kadar uzaması ile ilgili tek tek bilgi alındı. Ve bundan sonra yaşayacağım en ufak bir problemde bizi arayabilirsiniz, mümkün olan en kısa sürede problemi gidereceğiz şeklinde söz verildi. Burada bu bilgiyi paylaşmak istedim. Takdir yine sizlerin.

paranızı geri ödedilermi oaman karotçuya 100 tl demişsiniz ya. birde yeni fotoları paylaşırsanız.

• sağolasın cevabın için. şimdi sıra hangi markayı alıcağıma geldi:D boschun iki modeli arasında kaldım.sizce hangi modeli almalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

20 m2 salon, icten yalitim var, güneş batana kadar salona vuruyor, ara kattayiz. Böyle bir yer icin 12.000 btu yeter mi? Asagida ki ürünü tavsiye eder misiniz?

http://www.hepsiburada.com/liste/baymak-elite-12000-btuh-duvar-tipi-split-klima-a-enerji-sinifi/productDetails.aspx?productId=evbayelit12000&categoryId=17453&navq=fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_161876%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_161876_17453%257d%26fh_view%3ddetail%26fh_reftheme%3d1b6b30bc-6795-4192-a891-d1b7e40760bc%252cdetail%252c%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_161876%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_161876_17453%257d%26fh_refview%3dlister%26fh_sort_by%3d-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3devbayelit12000%26fh_secondid2%3devbayelit12000_DMY%26categoryid%3d17453

yeter 12lik 9luk bile yeter. içten yalıtımınızda var zaten. ama bu klimayı almayın derim. fakat rakam açısından tercih ettiğiniz belli. şirket düzeldi vs demiş bir arkadaş ama öncelikle klimacı arkadaşlar makineyi beğenmiyorlar çok ucuz rakamlara inveterler var airfel vs 300tl felan ekledinizmi alınabilir. kocausta size yardımcı olur. sadece 12lik al der okadar:)) birde inverter şart değil vs der. ama ben inverteri öneririm hem konfor hem tasarruf.

camlarınızdanda tüm gün güneş vurmaz heralde büyük ihtimal güneybatı cephelisiniz. günde 4-5 saat fazladan güneş görürsünüz ciddi şekilde o esnada camalrdan aldığınız güneşle eviniz ısınır o aralar biraz fazla tüketim olur am akayda değer bir durum değildir. ineverter alırsanız gün içinde ettiğiniz tasarufla bu durumuda aşarsınız.

• DAha önce burayı kullanarak 18.000Btu Airfel bişey gold almıştım. Tek sorunumuz çabuk serinletiyor ve çok serinletiyordu :D üşüdük yavv :D

Şimdi de 3x9.000Btu bir adette 1x12.000btu alacaz.Şehir olarak İzmir'de kullanacaz. Kesin lazım yani. En az 8 sene kullanılacak olup az arıza,kendimin filtreleri temizleyebilmem gibi pratik bir kaç şeye de sahip olmasını istiyorum ve bu kadar çok klima alınca, kışın ısınma da da kullanmayı düşnüyoruz az biraz. 8 yılda elektrik faturamıza en az etki edecek birşeyler arıyoruz kısacası.

Gördüğüm markalar : Airfel,Samsung,GE. Sizlerin tavsiye edebileceğiniz fiyat/performans odaklı iyi klima üniteleri var mı ?

Dediğim gibi elimde zaten 18.000btuluk bir canavar var
  • Sanırsam tam aradığım General AWHZ14LBC
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamaraa34

sağolasın cevabın için. şimdi sıra hangi markayı alıcağıma geldi:D boschun iki modeli arasında kaldım.sizce hangi modeli almalıyım.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/ev-konforu/klimalar/B1ZMAI12750.html?source=browse
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/ev-konforu/klimalar/B1ZMAI12602.html?source=browse

Teknik olarak pek fark yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: XSoldier000

DAha önce burayı kullanarak 18.000Btu Airfel bişey gold almıştım. Tek sorunumuz çabuk serinletiyor ve çok serinletiyordu :D üşüdük yavv :D

Şimdi de 3x9.000Btu bir adette 1x12.000btu alacaz.Şehir olarak İzmir'de kullanacaz. Kesin lazım yani. En az 8 sene kullanılacak olup az arıza,kendimin filtreleri temizleyebilmem gibi pratik bir kaç şeye de sahip olmasını istiyorum ve bu kadar çok klima alınca, kışın ısınma da da kullanmayı düşnüyoruz az biraz. 8 yılda elektrik faturamıza en az etki edecek birşeyler arıyoruz kısacası.

Gördüğüm markalar : Airfel,Samsung,GE. Sizlerin tavsiye edebileceğiniz fiyat/performans odaklı iyi klima üniteleri var mı ?

Dediğim gibi elimde zaten 18.000btuluk bir canavar var

Gene o canavarın kardeşlerinden alın

• Merhaba

24 mektrekare oda da Arçelik klima kullanıyorum 4-5 sene evvel almıştım.Her sene servis gaz yenilemesi ile uğraştım geçen senede balkonda duran ana ünite değişti ama yine de sıcaklarda soğutmuyor.Dün denedim yine fan gibi üfürmeye başladı (klasik yaz öncesi bakımı!).İlk 2 sene çok iyi randıman vermişti oysa.Bende servis yaygınlığı nedeni ile Arçeliği tercih etmiştim ama artık pes ediyorum sıkıldım ve uğraşamıyacağım.

Bana 1500-1600 tl civarı bir klima tavsiye ederseniz memnun olurum.Servisi iyi olan gerektiğinde parça sorunu ile pek uğraştırmyacak en önemlisi iyi performans vericek bir cihaz.(İstanbulda ikamet ediyorum ).Mitsubishi ya'da Samsung nasıldır?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.