Şimdi Ara

Klima su tahliye çıkışı az

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
29.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klima su tahliye borusundan normalden az su geliyor nedeni nedir, bu konuda aydınlatabilecek var mı?

• Oda sıcaklığına odadaki neme göre klima içerisinde yoğunlaşma oluşur buna göre akan su miktarı değişir.Yani şebeke suyu gibi tazikli su gelmesini beklemeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: SK1P60! RequeM

Oda sıcaklığına odadaki neme göre klima içerisinde yoğunlaşma oluşur buna göre akan su miktarı değişir.Yani şebeke suyu gibi tazikli su gelmesini beklemeyin
  • benim klimanın iç ünitesinden su çıkışı oluyor ancak dış üniteden yaz-kış farketmiyor damla su akmıyor, normal mi ?
  • Dış ünite buzlanıp defrosta girip buzu çözerken dışarıdan su akar birde yağmurlu havalarda dış üniteye yağmur suyu girerse akar diye biliyorum daha başka nedenlerde varsa mbirol açıklama yapar
  • Dış üniteden kışın su gelmesi lazım aslında,fakat bu dış ortam nemine bağlı olarak değişebilir.Mesala kıyı bölgelerle iç böldgeler arasında çok fark olur.Yada Kasım-Aralık ayında daha çok su akarken Ocak -Şubat ta hiç akmayada bilir.Bu tamamen havanın nem durumu ile ilgili.Çok basit gözlem,dolaptan soguk bir şişe suyu yazın çıkarırsanın üzeri hemen nemlenir,fakat aynı şeyi kışın yada soguk bir ortamda yapın hiçbir şey göremezsiniz. Açıkcası şu klimalar su üretmez,soğutma olan yüzeyde ortam havasındaki nem yoğuşur.Tabi varsa.
  • o zaman normal bi durum sıkıntı yapmaya gerek yok. ancak bazı klimaları görüyorum şakır şakır su akıyor dış ünitesinden enteresan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost acı söyler

benim klimanın iç ünitesinden su çıkışı oluyor ancak dış üniteden yaz-kış farketmiyor damla su akmıyor, normal mi ?

Evet iç üniteden az da olsa su çıkışı oluyor fakat dış ünite borusundan su akışı yok.
  • Eski bi konuyu canlandırdım ama bi sorum olacak benim sharp marka 1200 kilima yeni kuruldu inverter değil iki gündür kullanıyorum tahiyeden hiç su gelmiyor herhangi biyerden damlatmada yok neden kaynaklanıyor olabilir bi sorun mu var acaba klimada
  • Bugün bu yüzden çok sorun yaşadım. Su ısıtıcısını klima önünde sürekli açarak nemlendirin ortamı o zaman deneyin tahliye borusundan akıp akmadığını. Tahliye borum paramparçaydı bugün açtığımda dikkatli olmakta fayda var
  • Hort:)
    Yazılanlardan biraz fikir sahibi oldum ama yinede tedirgin oldum. Yazın şakır şakır musluk gibi su akıtan tahliye borusundan, şu sıralar gram su akmıyor ısıtmak için kullandığımda. Ege bölgesindeyim bundan kaynaklı bi durum mudur? Yoksa servise bakım bahanesiyle durumu anlatayım mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Klima çalışmamasına rağmen nem oranının %30 dolaylarında olduğu şu mevsim koşullarında normaldir.

DÜZELTME: Benim dikkatsizliğim sonucu üye ye hatalı bilgi aktarmışım, cümlenin sonundaki ''Isıtmada kullandığımda'' kısmına dikkat etmediğim için yukarıdaki bilgiyi hatalı verdiğimden dolayı üyeden özür dilerim, Yazdığım her mesajı dikkatle inceleyen, en sadık takipçim, forumla ilişiği kesilmiş olan eski üyelerden Ghostkiller1 e ise, bunu haber vermek için yeniden üyelik alıp bana özel mesaj atarak hatamı bildirdiğinden dolayı teşekkür ediyorum.

Netice ile; soğutma modunda verdiğim bilgi doğrudur ancak üyenin bahsettiği gibi ısıtma modunda iç üniteden su tahliyesi olmaması normaldir. tabi eğer iç ünite ile dış ünite tahliyeleri dışarıda çatal ile birleştirildiyse her hâlükârda aynı borudan hem yaz hem de kış su gelir o ayrı konu, Yine ilk verdiğim bilgilerde olduğu gibi mevsim koşullarına göre su oranı da değişecektir ;)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Anneme baymak 9000 'lik klima aldım... kurulum sonrası fişe takıp çalıştırıldı birkaç saat belki birkaç tas su aktı dış üniteden... elektrikçiye sigorta falan takıldı 2 gün annem çalıştırmadı sonra devamlı çalışıyor ama hiç su akmıyor dış üniteden . ilk gün kurana tekrar aradım ( ki baymak servisi değilmiş yoğunluktan dolayı firma dışardan birine kurdurmuş ) dış ünitede tahliye borusu takmayı unutmuşsunuz dedim duvara ve insanlara zarar vermiyorsa gerek yok dedi... şimdide akmıyor baymak servisine arasam mı?

EK: Hava eksi değerde olunca yatak odasına sıcaklık gitmesi için evin bütün kapılarını açtım son ayarda çalıştı klima 4-5 saattir sabahleyin bakınca klimanın altı göl olmuş resmen. Tek oda için Düşük ayarda çalıştıgı için tahminime göre bu nedenle su akıtmadı 1 haftadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Ocak 2017; 9:21:28 >
  • Havanin nem dengesine gire su tahliyesi mutlaka seviye degisikligi gosterir amormal bir durum yok :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.