Bildirim
Klima motoru dönmüyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ithilien Rangers
Arkadaşlar az önce kapattım. Açayım dedim açıldı ama soğutmuyordu hemen balkondaki motoruna baktım motor çalışmıyor ve aralıklı dıvvvttttt ediyor. Sizce sorun nedir servise para bayılmak istemiyorum kendim halledebilirmiyim teşekkürler
Kapattıktan hemen sonra bakarsanız çalışmayabilir, bir kaç saat sonra tekrar açmaya çalıştığınızda kompresörden dınnnnn şeklinde ses geliyor ancak dönmüyorsa büyük ihtimalle kalkış kondansatörü değişimi gerekir.(Monofaze ise)
Saygılar....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 20 Haziran 2013; 2:54:03 > -
Olay dediğiniz gibi imiş. Kendim halledecektim ancak balkona çıkıp yapmak istemedim.İşi bilene bıraktım ve silindir şeklinde kondansatör değişti.Bunu söylediğiniz iyi oldu çünkü tamirciler işi bilmeyen adamı kazıklıyorlar,, sizin verdiğiniz bilgileri söyledim ve 50tl ödedim işçilik+gaz dahil. Tekrar teşekkür ederim "dünya varmış"
@alpernbugra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glikoz surubu -- 20 Haziran 2013; 23:32:30 > -
quote:
Olay dediğiniz gibi imiş. Kendim halledecektim ancak balkona çıkıp yapmak istemedim.İşi bilene bıraktım ve silindir şeklinde kondansatör değişti.Bunu söylediğiniz iyi oldu çünkü tamirciler işi bilmeyen adamı kazıklıyorlar,, sizin verdiğiniz bilgileri söyledim ve 50tl ödedim işçilik+gaz dahil. Tekrar teşekkür ederim "dünya varmış"
@alpernbugra
Makul fiyattan yapmış. Kendiniz değiştirmediğiniz iyi olmuş, çünkü kabloları karıştırıp ters bağlasaydınız motor aksi yönde dönerdi. Saygılar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sayin muhendis arkadasim ilk msjinda kalkis kondansatoru arizalidir MONOFAZE ise demissin dogru guzel demissin. Fakat monofaze cihazin motoru nasil ters doner?
quote:
Orijinalden alıntı: emre_saganak34
Sayin muhendis arkadasim ilk msjinda kalkis kondansatoru arizalidir MONOFAZE ise demissin dogru guzel demissin. Fakat monofaze cihazin motoru nasil ters doner?
Kondansatörü farklı bir şekilde bağlayarak dönme yönünü değiştirmeniz mümkündür. Klemens kutusunda tek yönlü motorlarda 3 kablo (toprak hariç), çift yönlü motorlarda 4 kablo(toprak hariç) görülür. Tek yönlü dediğim motorda da aslında 4 kablo vardır ancak onun bağlantısı tek yöne döneceği düşünüldüğünden sargının içinde yapılmıştır klemens kutusuna kadar gelmez. Klemens kutusuna 3 kablo gelenleri aksi yönde döndürmek için 4. ucu çıkarmak lazım.
Kısacası kondansatörü yardımcı sargının giriş ucuna bağlarsanız bir yöne, çıkış ucuna bağlarsanız aksi yöne dönecektir. (Yukarıda ayrıntısını yazmıştım)
Soruyu soran arkadaşın motorunun klemens kutusunu görmediğim için ayrıca konuyu başka kişilerde okuyabileceğinden sökmeden önce okusunlar diye yazdım.
Saygılar...
-
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
quote:
Kondansatörü farklı bir şekilde bağlayarak dönme yönünü değiştirmeniz mümkündür. Klemens kutusunda tek yönlü motorlarda 3 kablo (toprak hariç), çift yönlü motorlarda 4 kablo(toprak hariç) görülür. Tek yönlü dediğim motorda da aslında 4 kablo vardır ancak onun bağlantısı tek yöne döneceği düşünüldüğünden sargının içinde yapılmıştır klemens kutusuna kadar gelmez. Klemens kutusuna 3 kablo gelenleri aksi yönde döndürmek için 4. ucu çıkarmak lazım.
Kısacası kondansatörü yardımcı sargının giriş ucuna bağlarsanız bir yöne, çıkış ucuna bağlarsanız aksi yöne dönecektir. (Yukarıda ayrıntısını yazmıştım)
Soruyu soran arkadaşın motorunun klemens kutusunu görmediğim için ayrıca konuyu başka kişilerde okuyabileceğinden sökmeden önce okusunlar diye yazdım.
Saygılar...
Cevabin icin tesekkurler fakat sunu bil split klimalar 24000btu ya kadar o kablosu sarginin icerisinde olan kompresorlerden bulunmaktadir.
Saygilar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
quote:
Saygılar...
Cevabin icin tesekkurler fakat sunu bil split klimalar 24000btu ya kadar o kablosu sarginin icerisinde olan kompresorlerden bulunmaktadir.
Saygilar.
Teşekkürler, zaten öyledir. Ancak okuyan öğrensin diye tüm ayrıntısı ile yazmaya özen gösteririm.
-
quote:
-
quote:
Orijinalden alıntı: mbirol
quote:
Gülünecek ne var anlayamadım?
Yukarıda herşeyi ayrıntısı ile anlattım. Fişi ters takmaktan bahsetmiyorum merak etmeyin. Amacınız sadece pellet sobası konusundaki yazılarım yüzünden bana muhalefet etmek biliyorum. Neyse size iyi günler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 22 Haziran 2013; 13:15:50 >
-
kağıt üzerinden çok bilmek ile gerçekler aynı değildir.Bana birisi göstersin ki piyasada dört uç çıkan (2 ana ,2 yardımcı sargı) kompresör.Yazdığınız bir daha okuyun anlarsınız bekli.İş muhalefet falan değil,yanlışınızı kabul etmemeniz.Böyle devam ederseniz de daha çok yanlış yaparsınız. Bilmemek ayıp değildir ,öğrenmemek ayıptır.Yolun daha başındasınız,gerçek piyasa bİraz dİnleyİn;size faydasi olacaktir. -
quote:
kağıt üzerinden çok bilmek ile gerçekler aynı değildir.Bana birisi göstersin ki piyasada dört uç çıkan (2 ana ,2 yardımcı sargı) kompresör.Yazdığınız bir daha okuyun anlarsınız bekli.İş muhalefet falan değil,yanlışınızı kabul etmemeniz.Böyle devam ederseniz de daha çok yanlış yaparsınız. Bilmemek ayıp değildir ,öğrenmemek ayıptır.Yolun daha başındasınız,gerçek piyasa bİraz dİnleyİn;size faydasi olacaktir.
Kağıt üzerinden yazmıyorum konuyu dikkatli okumamışsınız. Zaten kağıt üzerinden yazan birisi bu şekilde yazamaz tecrübeniz olduğunu biliyorum sizde kağıt üzerinden yazmadığımı kolaylıkla anlamışsınızdır zaten. Normal üyeler görebiliyor mu bilmiyorum ama eski mesajlarımın tamamını inceleyebilirsiniz bu size fikir verecektir. Emin olun internet üzerinde değilde gerçek yaşamda beni tanısanız çok daha farklı düşünürdünüz. 7 yıldır forum üyesiyim, başka teknik forumlarda da yazışıyorum. İlk defa böyle bir tepki alıyorum ama siz her ne kadar kabul etmesenizde bunu kasıtlı yapıyorsunuz.
Geçmişte forum yönetimine size özel rütbe verilmesi için yazıda yazmıştım.
Normal kompresörde (soğutucu kompresörü) bir kaç tane bağlamışlığım vardır benim gördüklerimde 3 uçlu idi ama ben klima tamircisi değilim bu yüzden kaç bin btu olanda 3 uç kaç tanesinde 4 uç var bilmem. Bende çıkmayacağını tahmin ediyorum ama olur ya 4 uç çıkan varsa onda da bağlantı böyledir diye yazıyorum.
Zaten konu içerisinde de herşeyi ayrıntısı ile yazdım. Okuyan öğrensin diye.
Ama asenkron motoru bilirim piyasada(atölyede) çalışmışlığım vardır hobi olarak da bu işle 10-12 yıldır ilgileniyorum. Bizim kullandığımız bazı motorlardan 4 uç çıkardı aksi yönde kumanda edebilmek için, o yüzden ayrıntısı ile yazıyorum.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır sözünüze imzamı atarım ama yanlış bildiğimi düşündüğüm şeyi foruma yazmam. Bana muhalefet ettiğiniz doğru çünkü ben o konuya (pellet konusuna) yazmadan önce bana böyle davranmazdınız. Fikir birliğimiz çok olmuştur. Yalan mı değil.
Şimdi konuyu tekrar okuyun var mı hata yazdıklarımda? Yanlış var mı yok.
Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 22 Haziran 2013; 16:29:52 >
-
arkadaşım pellet soba konusunda ne yazdığınızı bile hatırlamıyorum.gereksiz hatırlatma yapıyorsunuz. dünyadaki tüm monofaze kompresörlerde 3 uç vardır ve müdahele de edilemez.C;S;R ORTAK;ANA;KONDANSATÖR başka türlüsü yok.Buradaki konu bobinaj değil;fan hiç değil; sAvunuLacak bir tarafıda yok zaten:tek yapmanız gereken hata yapmışım demek:o yazınıza bakarak bu tarz bilgiye ihtiyacı olan 4 .CÜ UCU ARAYACAK UYARMASAK...
BENDE SİZİN BOŞ BİRİ OLMADIĞINIZI BİLİYORUM. -
quote:
arkadaşım pellet soba konusunda ne yazdığınızı bile hatırlamıyorum.gereksiz hatırlatma yapıyorsunuz. dünyadaki tüm monofaze kompresörlerde 3 uç vardır ve müdahele de edilemez.C;S;R ORTAK;ANA;KONDANSATÖR başka türlüsü yok.Buradaki konu bobinaj değil;fan hiç değil; sAvunuLacak bir tarafıda yok zaten:tek yapmanız gereken hata yapmışım demek:o yazınıza bakarak bu tarz bilgiye ihtiyacı olan 4 .CÜ UCU ARAYACAK UYARMASAK...
BENDE SİZİN BOŞ BİRİ OLMADIĞINIZI BİLİYORUM.
Nasıl hatırlamıyorsunuz etmediğiniz hakaret kalmamıştı. O kadar lafı yememin sebebide sobanızı pahalı bulmamdı, çünkü satışı az olduğu için 1 sobanın maliyeti oldukça yüksek oluyordu ve yüksek fiyata satılıyordu doğal olarak. İç yapısını çok karmaşık bulmadığımdan bana pahalı gelmişti. Bunuda güzel güzel ayrıntısı ile anlatmıştım.
Hata yapmışım demiyeceğim çünkü yazdıklarım hatalı değil. Zaten biraz eli yatkın birisi şu yazdıklarımı baştan sona okusa o kondansatörü çok rahat değişecektir.
Siz başta dalga geçer gibi yazmak yerine mesajımı alıntılayıp monofaze soğutucu kompresörlerin klemens kutusunda sadece 3 uç bulunur yanlış bağlayamaz yazsaydınız, bende size teşekkür ederdim veya ikinci mesajınızdaki açıklama yeterli değil daha ayrıntılı olabilirdi yazsaydınız gene teşekkür edecektim.
Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 22 Haziran 2013; 17:18:03 >
-
Ya arkadasim kondansator degisimini bu forumda 10 kere anlattik zaten,asil sikinti arastirmadan konu acip onada cevap yazanlarda ,forum cooluk oldu
Neyse. İyi akşamlar size. -
quote:
Ya arkadasim kondansator degisimini bu forumda 10 kere anlattik zaten,asil sikinti arastirmadan konu acip onada cevap yazanlarda ,forum cooluk oldu
11.kez anlatılmış oldu ne mutlu o zaman.. -
deme öyle deme öyle -
quote:
quote:
11.kez anlatılmış oldu ne mutlu o zaman..
Evet sizin gibi okuma özürlüler ve böyle denetimsiz yönetim olunca forum çöplük oluyor. -
quote:
quote:
quote:
11.kez anlatılmış oldu ne mutlu o zaman..
Evet sizin gibi okuma özürlüler ve böyle denetimsiz yönetim olunca forum çöplük oluyor.
okuma özürlü olduğum efsanesi: doğrudur
Benzer içerikler
- kombi kazanı delindi fiyatları
- klima karşılaştırma
- klimadan ses gelmesi tehlikelimi
- hava soğutucu tavsiye
- termosifon kazan delinmesi nasıl anlaşılır
- en iyi klima markaları
- hava temizleme makinesi
- seyyar klima yorumları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X