Şimdi Ara

Klima için Tek Dış ünite, içeriye 2 iç ünite???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
60.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, malum havalar sıcak, artık klima almaya mecbur kaldım.

Açıkçası kafamda samsung klimalar vardı, hem fiyatları hesaplı hem de sessiz ve bilinen güvenilir bir marka; fakat bakırköy samsung servisini aradım onlardan doyurucu bir cevap alamadım; keşif mümkün mü dedim; önce klimayı almam gerektiğini söylediler ; aldıktan sonra neyin keşfi yapılıyor.

Benim şöyle bir sorunum var,

Salon ve Mutfak duvarları bitişik; acaba dışarıya 18000 btu gücünde bir dış ünite takıp, mutfağa ve salona birer ayrı iç ünite takarak klima işini çözebilirmiyim. Mutfakta klima çok seyrek çalışacak; sırf onun için evin duvarına 2 koca dış ünite takıp gereksiz görüntü kirliliği yapmak istemiyorum. Klimalar sadece yazın 1-2 ay soğutma için kullanılacak, ısıtma kullanılmayacak. Bu konuda bilginiz varsa yada soracağımız bir uzman biliyorsanız lütfen yardımcı olunuz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kısaca olay aşağıda göründüğü gibidir :

mutfak (11m2) -------:
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:---- Dış Ünite (xxx btu)
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:
    salon (20m2)---------:

Konu ile ilgili daha önce şöyle bir başlık açılmış :http://forum.donanimhaber.com/m_40669537/tm.htm

Bu marka var örnek olarak : vaillant , http://www.vaillant.com.tr/urunler/klimalar-1/klima-modelleri/produkt_vaillant/Plus_Split_Klimalar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 9 Ağustos 2010; 18:54:28 >

• Araştırdıkça bunun maliyetli bir çözüm olabileceği ortaya çıkıyor ; sonuçta yılda maksimum 2 ay çalışacaklar;

Bu mitsubishi :

Adı Stok Fiyat Miktar / Eylemler Ara Toplam

Mitsubishi SKM 22 ZG-S Klima SKM22ZG 475.00 TL

Mitsubishi SCM 40 ZG-S Klima SCM40ZG-S 2 100.00 TL

Mitsubishi SKM 28 ZG-S Klima SKM28ZG 525.00 TL

Ara Toplam: 3 100.00 TL
    ------------------------------------------------------------------

Bu Vaillant :

Soğutma gücü 2,86 kW x 2 (9838 btu/h x 2), ısıtma gücü 2,97 kW x 2 (10217 btu/h x 2)

10005122 2 adet V11-025 MHWI İç ünite

10005120 1 adet V11-025 M2HO D ış ünite

1 adet montaj seti (5 metre) dahi l.

V11-050 M2 Multi split klima 918 € = 1900 TL
    --------------------------------------------------

Diğer bir çözüm 2 adet Samsung Klima;

1 x Samsung AQ12UGBAND R-410 11.944 Btu/h Duvar Tipi Split Klima (A Enerji Sınıfı) 749,98 TL
    1 x Samsung AQ09NSBN R-410 9.000 Btu Klima (A Enerji Sınıfı) 649,00 TL

Toplam 1400 TL

------------------------

Ne dersiniz ne yapmalı ?

• Sizin bahsettiğiniz klimalar multi-split klimalar olarak geçiyor. Eğer bu şekilde aratırsanız eminim pek çok alternatif bulacaksınız. Değişik kapasite kombinasyonlarında, ikiliden dörtlü iç üniteye kadar farklı modeller var. Fiyat olarak pek bir avantajları yok ama iki farklı dış üniteden ve kötü görünen tesisat fazlalığından kurtarıyorlar. Bu klimaların dış ünitelerindeki fark birden fazla kompresörleri, her ünite için ekstra boru çıkışları olmaları.

Bir de General klimada gördüğüm tek çıkışlı (mono-split) klimaya iki iç ünite takılabilmesini sağlayan adaptörler var (çiftli soğutma kiti). O da duvar telefonu büyüklüğünde bir kutu. Bunun fiyat avantajı sağladığı söyleniyor, yalnız her iki iç ünite de aynı anda açılırsa her iç ünitenin kapasitesi %60 düşmüş oluyor. 3'lü dörtlü multi splitlerde de olan şey aslında bu. Sonuçta dış ünitede ikiden fazla kompresör olmuyor. Eğer bir tanesi pek kullanılmayacak diyorsanız böyle bir adaptörü düşünebilirsiniz.

• Hmm teşekkürler, bu adaptörü araştırayım.
  • General klimanın adaptör mevzusunu ilk defa duydum. Bu adaptör gerçekten var mı? Hiçbir İklimsa'da bahsi gectiğini görmedim....
  • Internette ben de bulamadım ama Alarko bayisinden aldığım bir broşür var orada yazıyor. İsmi "Çiftli Soğutma Kiti". Çoğaltıcı gibi, bir çift giriş iki çift çıkışı var.

Stoklarında yoksa şaşırmam... Neticede pencere tipi klima bile getirmiyorlar.
  • Beyler ben bu konuyu, malum Toshiba'nın yeni "yan oda" "bir taşla iki kuş" kampanyası için hortlatmak istiyorum.

Biri 10luk diğeri 16btu luk iki klima veriyor tek dış ünite veriyor bunun verimliliği, uzun ömürlülüğü nasıl olur. Bir de bu ellerinde 1500 tane varmış bu takımdan. Bu bir elden çıkarma mıdır ? Alınır mı alınmaz mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.