Şimdi Ara

KLİMA MI DOGALGAZ MI? (BÜTCE TASARRUFU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkese iyi günler, hayırlı işler,

24 yasında bir kardesiniz olarak is geregi istanbula tasındım.

Suan oturdugum yer İST/kozyatagında 2+1 yüksek giriste bulunan bir daire.

Ev yeni mantolama vs her sey var dogalgaz yerden ısıtmalı.

Benim siz abilerime sorum şu, hafta içi zaten eve 19.00 gibi geliyorum. Salondaki klimayı 3 4 saat çalıstırıp kapatsam mı daha mantıklı olur yoksa dogalgazı en düşüge getirip tüm gün çalıstırmak mı daha mantıklı olur? (bütçe acısından)

Dogalgaz ile tüm odalar ısınacak bu bir avantaj ama zaten aksam eve geliyorum yemek dus tv derken yatıyorum.

Bütçe bazında bir karşılastırma yaparsak sizin görüşleriniz nelerdir?
    Yeni eve cıktıgım için bütçe planlaması yapmak istiyorum saçma bir faturayla karşılasmakta istemiyorum.

Saygılarımla...

• günde 3/4 saat kullanım senaryosunda

salt tasarruf için klima

konfor için kombi..
  • doğalgaz her zaman karlıdır en düşük te gün boyu çalıştır evin tüm odaları sıcacık olur

klima tek oda ısıtır aç kapa yapmak ne klimada nede doğalgazda iyi değildir
  • Merhabalar. Ağırlıklı olarak tek oda kullanılacak olsa,klima daha verimli olur. Klima da mümkün mertebe uzun süreli çalışmada daha tasarruflu olacaktır. Bu kural daha çok inverter klimalara hitap etmektedir. Bu şartlar altında doğalgazı en düşükte sürekli çalıştırmak daha mantıklıdır. Ancak tecrübe etmek isterseniz 1 ay klima ile,1 ay doğalgaz ile deneme yaparak tespit edebilirsiniz.

Saygılarımla...
  • klimanın ısıtması kaloriferin ısıtmasından farklı mı? klima ile ısınınca kalorifer ile ısınmaya göre bir değişiklik hissediyor musunuz. çünkü klima hava sirkülasyonu yapıyor. tabi klimanın ısıtması ile elektrikli fanlı ısıtıcının ısıtması da farklıdır diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik Sobası mı ? Klima mı ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.