Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
43
Favori
94.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    http://www.youtube.com/watch?v=UvCJgDKQP2g&feature=related

    Birol abi selamlar.. Öncelikle şunu belirtiyim klimam soğutmadığı için Antalya sıcağında uyuyamadım Kalkıp internette arıyım diyince bu konuya denkgeldim Klimam bu verdiğiniz videodakiyle neredeyse aynı, oradaki şekilde söküp toplamakta zorlanır mıyım? Evde 5 klima var hepsinin de sadece alındığından beri filtrelerini temizledim o kadar. Yani bakıma ihtiyaçları var. Yardımınızı bekliyorum, teşekkürler..




  • Merhaba arkadaşlar,
    Klima temizliği ve klima kokusunda kurtulma konusunda sizlere bir kaç ürün önerisinde bulunacağım.

    Hijyenik klima temizleyici, klimanızı temizlerken içindeki bakterileri de öldürerek klimanızın daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Özellikle alerjisi olan insanlar için tavsiye edilir. Electrolux markasının ürettiği orijinal üründür.
    http://www.supurgemarket.com/hijyenik-klima-filtresi-temizleyici-p-4906.html

    Zamanla klima filtreleriniz de zarar görür ve işlevini yitirmeye başlar. Aşağıdaki linklerden klimanız için universal normal ve elektrostatik filtrelerine ulaşabilirsiniz. Universal ürünler olduğu için her marka ve model klima için kulanılabilirler.
    http://www.supurgemarket.com/universal-yumusak-klima-filtresi-p-4966.html
    http://www.supurgemarket.com/universal-sert-klima-filtresi-p-4965.html
    http://www.supurgemarket.com/elektrostatik-klima-filtresi-p-4913.html

    Klimadaki kokudan şikayet edenler için klima parfümünü tavsiye ederiz. Hem görüntüsü şık hem de kokusu güzeldir. Evinizde ayrıca oda kokusu kullanmanıza gerek kalmaz.
    http://www.supurgemarket.com/lykia-klima-parfumu-p-5102.html

    Belki mevcut klima kumandanız da zarar görmüş olabilir. İhtiyaç durumunda universal klima kumandası ile her marka ve model klimayı kontrol edebilirsiniz.
    http://www.supurgemarket.com/universal-klima-kumandasi-p-4964.html




  • Konuya katkıda bulunan herkese teşekkür ederek başlamak isterim.

    Geçen yaz başında aldığım ve sadece yazın ama tüm gün boyunca ev odasını soğutmak üzere kullandığım bir Samsung Boracay klimam vardı ve bu sene kullanmaya başladığımda 1 saate kalmadan koku yaptığını görünce temizlik konusunu araştırdım ve buradan tatmin edici bilgilere ulaştım. Videolar ise öğrendiklerimin üzerine baya bir tamamlayıcı oldu. Madde madde aklıma gelenleri, hem paylaşma hem de bilgi olması için, sıralayayım:


    - Temizlemeyi kendi başıma yapmaya iten hem ekonomik olacak olması, hem yapabiliyor olmayı istemek hem de her türlü servis hizmetinden az veya çok memnuniyetsizlik yaşamamdır.

    - Önerilen Cif ürününü bulamayınca çamaşır suyu içeren bir Cif yağ sökücü aldım. Diğerleri de çamaşır suyu içeriyor muydu bilemiyorum ama mümkünse çamaşır suyu içeren almayın, uygulama esnasında da çok yordu, ellerime bulaştı ve bütün gün kokusundan ne yaptıysam kurtulamadım. Ayrıca makineden gelen bu kokunun da bitmesi sanırım zaman alacak. Umarım peteklere zarar veren bir madde değildir.

    - Fıs fıs kullandım ve böyle temizlik maddeleriyle ilgili bir tecrübem olmadığından bir süre sonra elime bulaşan çamaşır sulu sıvı yüzünden yukarıda bahsettiğim sorunu yaşadım. O nedenle temizliğin bu kısmında özellikle de fısfıs kullanacaksanız eldiven takılmasının yerinde olacağını düşünüyorum. Ayrıca soluma için bir maske (ben tshirt kullandım), hatta uçuşup gözümle buluşmasın diye gözlükte taktım; abartı görünebilir ama açıkcası iyi oldu.

    - Bir merdiveniniz varsa iyi olur. Klimanın gövde kapağının neden gelmediğini anlamam ve çentiklere (doğrusunu bilemediğim için böyle yazdım) doğru baskıyı yapabilecek açıya ulaşabilmem merdiven sayesinde oldu.

    - Klimanın iç ünitesini sökmek biraz el yatkınlığı biraz da benzer uygulamalardan edinilmiş tecrübe istiyor diyebiliriz. Örneğin benim klimanın üstünde bulunan çentikler yerinden çıkarmak için baya bir güç kullanmamı gerektirdi. Bu tür durumlarda güç kullanmak kötü sonuçlar doğurabilir diyerek bir çok kişi vazgeçebilir ama ben bezer konulardaki deneyimlerimden dikkatli bir şekilde zorlamaya devam ettim. (Bir ara yılıp vazgeçsem de devam etmeliyim dedim.)

    - Peteklerim temiz görünüyordu, bu nedenle acaba kokunun nedeni dış ünite olabilir mi diye düşünmüştüm, lakin iç ünitenin temizliği sonrasında kötü kokudan kurtulmuş oldum. Çıkan su %20 oranında kirli göründü; demek ki koku yapabilmesi için göze görünmeyecek oranda tozlanma bile kafi olabiliyormuş.

    Filtreyi temizlemekten bihaberken kendi klimamı temizleyebilecek duruma geldim. Yine bu konu sayesinde ve burada karşılaştığım kirlenmiş klima görüntüleri sayesinde klimanın neden hastalıklara davetiye çıkarabileceğini anlamış oldum. İyi ki varsınız, iyi ki yazıyorsunuz.




  • selamlar
    ben 2.el bi klima almak istiyorum 600-700 tl lik birşey
    ama klima tabi muhtemelen kullanıldığı için kirli olacak. Evdede 1,5 yaşında çocuğum var. Onun hasta olmasını falanda istemiyorum. Ciğerleri bizimki gibi sağlam deil sonuçta. Klima mantarı vs derken kafam bulandı. 0 cihaz almaya şu anda paramda yok.
    Acaba 2. el bi klima alsam ve klimacıya 50-100 neyse versem sıfır cihaz ayarına yakın bir temizlik sağlanılabilirmi. Klimacılar bu temizliği yaparlarmı bu şekilde. Detaylı bir temizlik yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ktorun06

    selamlar
    ben 2.el bi klima almak istiyorum 600-700 tl lik birşey
    ama klima tabi muhtemelen kullanıldığı için kirli olacak. Evdede 1,5 yaşında çocuğum var. Onun hasta olmasını falanda istemiyorum. Ciğerleri bizimki gibi sağlam deil sonuçta. Klima mantarı vs derken kafam bulandı. 0 cihaz almaya şu anda paramda yok.
    Acaba 2. el bi klima alsam ve klimacıya 50-100 neyse versem sıfır cihaz ayarına yakın bir temizlik sağlanılabilirmi. Klimacılar bu temizliği yaparlarmı bu şekilde. Detaylı bir temizlik yani.

    Klima sökülü iken usta biri sfır gibi temizlik yapabilir.100 TL ye rahaatlıkla yapılır.3-4 saat alır bu tarz bakım...
  • Klima parfümü fısfısı vs. hikaye tavsiye etmem.Gereksiz uygulama,kapitalis bakış bu.Bunlara vereceğiniz paraya profesyonel bakım yaptırın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perfect Blue

    quote:

    Orijinalden alıntı: .DeDe.

    İzmirde klima bakımların sadece 40 tl ye yapan bir firma var isteyene telini veririm bana uygun geldi temizlik için kaçırılmayacak fırsat

    Extralarge


    Hocalar açıklayın şunu fiyat harika, bir test edelim.

    PM ile 500 kişiye verdim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: prose07

    arkadaşlar
    Mitsubishi inverter klimanın ön kasasını çıkarmak için vidalar nerede?önde 2 tane görünüyor.başka nerede var acaba?

    2 vidayı söküp çıkartıyorsunuz alttan . üst taraf geçmelidir. takarken dişlere oturtmanız gerekir.
  • merhaba.
    geçen hafta 18.000 btu beko klimamızın soğuk çevrimde yaptığı koku sonucu, filtrelerini söktüm, baktım iç radyatör de pis.
    biraz sıcak su spreyleyeyim de pislik aksın dedim. sıcak suyu spreye koydum, spreyledim. radyatör pislikle beraber karardı.

    gittim bir mağazadan klima temizleyici sprey aldım, dün onu da sıktım, koku geçti ama hala radyatör hala kara. yani kapkara değil de, alüminyum renginde de değil.

    paslandı mı acaba diyorum sudan ama bir anda böyle paslanırmı ki? başımıza iş mi açtık ?
    elimi sürdüğüm yer tekrar beyazlaşıyor, galiba toz çamur olup her tarafına yapıştı suyu sıkınca. ne dersiniz arkadaşlar?
  • Bir kaç mesaj önce, sadece 3 ay kullanılmış ve bu sene kullanmak istediğimde koku yapmaya başladığını gördüğüm klimamın iç ünitesini çamaşır su katkılı bir Cif ile temizlediğimi yazmıştım. Sanırım başta bu sıvının etkisi ile temizlendiğini düşündüğüm klimadan yine koku gelmeye başladı. İç ünite temizliği esnasında ızgaraların temiz olduğunu, temizleme sonrası çıkan suyun da %20 oranında kirlenmiş olduğunu görmüştüm. Şimdi bu bilgiler ışığında kokuyu dış ünitenin ürettiğini mi düşünmeliyim.

    Eğer öyleyse dış üniteyi temizlemem olası değil. Klimamın altında alt komşumun (diğer katlarda olmayan çıkma bir) balkonu var. Bir hortum bul, onlara durumu izah et, saçma bir açıdan klimaya su sıkmaya çalış vs bunlara giremem, doğru düzgün sonuç alamam.

    Sanırım bir kez daha Climax gibi bir sıvı ile iç üniteyi temizlemeyi deneyeceğim, belki de ilkinde başarısız olmuşumdur diyerek. Yine de ve siz de sorunu dış ünitede görüyorsanız Üsküdar civarına hizmet veren özellikle dış üniteyi olması gerektiği gibi temizleyecek bir servis önermenizi rica edeceğim. Uygun rakamdan ziyade işine ve insana karşı saygısını yitirmemiş birilerini önermenizi istirham ediyorum. Tatsız tecrübelerim var ve yenilerine hiç tahammülüm kalmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillout

    Bir kaç mesaj önce, sadece 3 ay kullanılmış ve bu sene kullanmak istediğimde koku yapmaya başladığını gördüğüm klimamın iç ünitesini çamaşır su katkılı bir Cif ile temizlediğimi yazmıştım. Sanırım başta bu sıvının etkisi ile temizlendiğini düşündüğüm klimadan yine koku gelmeye başladı. İç ünite temizliği esnasında ızgaraların temiz olduğunu, temizleme sonrası çıkan suyun da %20 oranında kirlenmiş olduğunu görmüştüm. Şimdi bu bilgiler ışığında kokuyu dış ünitenin ürettiğini mi düşünmeliyim.

    Eğer öyleyse dış üniteyi temizlemem olası değil. Klimamın altında alt komşumun (diğer katlarda olmayan çıkma bir) balkonu var. Bir hortum bul, onlara durumu izah et, saçma bir açıdan klimaya su sıkmaya çalış vs bunlara giremem, doğru düzgün sonuç alamam.

    Sanırım bir kez daha Climax gibi bir sıvı ile iç üniteyi temizlemeyi deneyeceğim, belki de ilkinde başarısız olmuşumdur diyerek. Yine de ve siz de sorunu dış ünitede görüyorsanız Üsküdar civarına hizmet veren özellikle dış üniteyi olması gerektiği gibi temizleyecek bir servis önermenizi rica edeceğim. Uygun rakamdan ziyade işine ve insana karşı saygısını yitirmemiş birilerini önermenizi istirham ediyorum. Tatsız tecrübelerim var ve yenilerine hiç tahammülüm kalmadı.

    Dış üniteden koku gelmez.İç dış arasında hava bağlantısı yok.Dranaj hortumunun ucu nereye bağlı,koku gelecek bir yerde ise ucu oradan uzaklaştırın.

    Birde klima ilk çalışmada soğuk hava gelene kadar,koku oluyor genelde.Bunu engellemek içinKlimanızı kapatmadan önce 10-15 dakika fan modunda çalıştırırsanız iyi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: pillout

    ...

    Dış üniteden koku gelmez.İç dış arasında hava bağlantısı yok.Dranaj hortumunun ucu nereye bağlı,koku gelecek bir yerde ise ucu oradan uzaklaştırın.

    Birde klima ilk çalışmada soğuk hava gelene kadar,koku oluyor genelde.Bunu engellemek içinKlimanızı kapatmadan önce 10-15 dakika fan modunda çalıştırırsanız iyi olur.

    İlk paragraftaki sorunuzu -bu konudaki bilgisizliğimden olsa gerek- net yanıtlayamayacağım gibi geldi. Klimam Samsung Boracay 9000BTU. Hortumun ucu kanadın altındaki aksamın bize göre sağ ucunda. Onu nasıl ve nereye uzaklaştırabilirim kafamda bir şey canlanmadı açıkcası.

    İkinci paragraf içinse, klimam çalıştırdıktan 45 dakika kadar sonra koku yapmaya başlıyor. Süre arttıkça tahammül edilmez boyuta ulaşıyor. Bir kez oda kapısı açık kullandım, yeterince yoğunlaşamaığından rahatsız etmedi ama bir süre sonra solunum yolumu tahriş etmişcesine rahatsız ettiğini farkettim. Fan modunda çalıştırma önerisi size aitti sanırım, daha önce okumuş ve bunu denemiştim, sanırım klimam bundan fayda sağlayabileceği noktayı aşmış durumda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillout

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: pillout

    ...

    Dış üniteden koku gelmez.İç dış arasında hava bağlantısı yok.Dranaj hortumunun ucu nereye bağlı,koku gelecek bir yerde ise ucu oradan uzaklaştırın.

    Birde klima ilk çalışmada soğuk hava gelene kadar,koku oluyor genelde.Bunu engellemek içinKlimanızı kapatmadan önce 10-15 dakika fan modunda çalıştırırsanız iyi olur.

    İlk paragraftaki sorunuzu -bu konudaki bilgisizliğimden olsa gerek- net yanıtlayamayacağım gibi geldi. Klimam Samsung Boracay 9000BTU. Hortumun ucu kanadın altındaki aksamın bize göre sağ ucunda. Onu nasıl ve nereye uzaklaştırabilirim kafamda bir şey canlanmadı açıkcası.

    İkinci paragraf içinse, klimam çalıştırdıktan 45 dakika kadar sonra koku yapmaya başlıyor. Süre arttıkça tahammül edilmez boyuta ulaşıyor. Bir kez oda kapısı açık kullandım, yeterince yoğunlaşamaığından rahatsız etmedi ama bir süre sonra solunum yolumu tahriş etmişcesine rahatsız ettiğini farkettim. Fan modunda çalıştırma önerisi size aitti sanırım, daha önce okumuş ve bunu denemiştim, sanırım klimam bundan fayda sağlayabileceği noktayı aşmış durumda.

    1. fan bölümünün oradaki askı ayağı mı ? bir hortum alıp içine geçirerek veya bantlayarak uzatma yapabilirsiniz.

    2.bakım gerekiyor




  • Dün klimaya bakım yapıldı, iç ünite fan ve motoru değişti, gaz ilavesi de yapıldı. Gaz ilavesinden sonra dış ünitedeki kalın boru epey buzlanma yapıyor önceden bu kadar olmazdı, normal midir? Ölçümde gaz miktarı 1100 gr geldi 450 gr daha eklediler. Klima Arçelik 6210ys
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Dün klimaya bakım yapıldı, iç ünite fan ve motoru değişti, gaz ilavesi de yapıldı. Gaz ilavesinden sonra dış ünitedeki kalın boru epey buzlanma yapıyor önceden bu kadar olmazdı, normal midir? Ölçümde gaz miktarı 1100 gr geldi 450 gr daha eklediler. Klima Arçelik 6210ys

    Klimanizin icerisindeki gazin gramajini nasil olctuler? Birde gelen servis bilgisini verebilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_saganak34


    quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Dün klimaya bakım yapıldı, iç ünite fan ve motoru değişti, gaz ilavesi de yapıldı. Gaz ilavesinden sonra dış ünitedeki kalın boru epey buzlanma yapıyor önceden bu kadar olmazdı, normal midir? Ölçümde gaz miktarı 1100 gr geldi 450 gr daha eklediler. Klima Arçelik 6210ys

    Klimanizin icerisindeki gazin gramajini nasil olctuler? Birde gelen servis bilgisini verebilirmisiniz?

    Ölçümü kalın boruya bir basınç saatine benzer aletle yaptılar. Mahalledeki beyaz eşya tamircisine yaptırdık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    quote:

    Orijinalden alıntı: emre_saganak34


    quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Dün klimaya bakım yapıldı, iç ünite fan ve motoru değişti, gaz ilavesi de yapıldı. Gaz ilavesinden sonra dış ünitedeki kalın boru epey buzlanma yapıyor önceden bu kadar olmazdı, normal midir? Ölçümde gaz miktarı 1100 gr geldi 450 gr daha eklediler. Klima Arçelik 6210ys

    Klimanizin icerisindeki gazin gramajini nasil olctuler? Birde gelen servis bilgisini verebilirmisiniz?

    Ölçümü kalın boruya bir basınç saatine benzer aletle yaptılar. Mahalledeki beyaz eşya tamircisine yaptırdık.

    tüp varmıydı? vakum olmasın o




  • ulen bizim yazılara ne oldu yahu.Kime dokundu aanlamadım ha...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.