Şimdi Ara

Klima bakım hangi aralıklarla yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben aracımı alalı 5 sene oluyor hiç klima bakımı yaptırmadım ondan önce alan kişi ne zaman yaptırdı onuda bilmiyorum. Her sene polen filtresini yeniliyorum zaten karbonlu olanı. Şuan bi sorun yok iyi soğutuyor aslında. Kimi arkadaş gaz bastır yenilet diyor kimiside gerek yok soğutma yapmazsa o zaman yaptır diyor.

Ne yapmalıyım şimdi ben?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klima gazı durup dururken basılmaz. kaçak varsa önce tamir ettirilir, sonra basılır. klima iyi soğutmuyorsa ilk bakılacak şey polen filtresidir. polen filtresi max. 10.000 km iş görür. benim genelde senelik 10bini geçtiği için bakıma kadar performansı düşüyor malesef. neyseki yeni aracımda polen filtresi değiştirmek çok kolaymış, internetten alıp değiştirdim. çok da ucuza geldi.

Orijinalden alıntı: beyinsis

klima gazı durup dururken basılmaz. kaçak varsa önce tamir ettirilir, sonra basılır. klima iyi soğutmuyorsa ilk bakılacak şey polen filtresidir. polen filtresi max. 10.000 km iş görür. benim genelde senelik 10bini geçtiği için bakıma kadar performansı düşüyor malesef. neyseki yeni aracımda polen filtresi değiştirmek çok kolaymış, internetten alıp değiştirdim. çok da ucuza geldi.
    Kaçak falan yok soğutuyor zaten. Polen filtresinide 9-10 binde bir değiştiriyorum. Dediğim gibi kimisi eski gazı boşaltıp yenile diyor kafamı karıştırıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Emekkk

Herhalde içindeki petekler falanmi temizleniyor açıkçası emin değilim sonuçta evdeki klimanın bakımı yapılırken aracın yapılmaması saçma olurdu
    Bugun sorduğum yer sadece gaz basıyoruz dedi temizlik falan yok bizde dedi.

Orijinalden alıntı: Sagiroda

Kaçak falan yok soğutuyor zaten. Polen filtresinide 9-10 binde bir değiştiriyorum. Dediğim gibi kimisi eski gazı boşaltıp yenile diyor kafamı karıştırıyor.

Alıntıları Göster
    gereksiz.

Orijinalden alıntı: Sagiroda

Alıntıları Göster
    Kim diyorsa o anlamsız işi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi soğutmuyorsa gaz bastırabilirsin, onun haricinde sebepsiz gaz bastırmayı tavsiye etmem.

• Aracımın kitapçığında 4 yılda bir klima gazı kontrolü eğer eksik ise tamamlanması öneriliyor. Önceki sahibi 2015'de bastırtmış, ben de 2019'da gaz basımı için gittim. Sistemden 480 gr gaz çıktı, 730 gr olarak tamamlattım.

bunun dışında durup dururken gaz basılmaz, kaçak varsa gaz komple gider zaten.. o zaman da hiç soğutma yapmayacağı için gazın bittiği kolaylıkla anlaşılır.. soğutma yapıyorsa günlük hayata aynen devam..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

klima gazı durup dururken basılmaz. kaçak varsa önce tamir ettirilir, sonra basılır. klima iyi soğutmuyorsa ilk bakılacak şey polen filtresidir. polen filtresi max. 10.000 km iş görür. benim genelde senelik 10bini geçtiği için bakıma kadar performansı düşüyor malesef. neyseki yeni aracımda polen filtresi değiştirmek çok kolaymış, internetten alıp değiştirdim. çok da ucuza geldi.
    Nereden sipariş veriyorsunuz?

• klima bakımı yapıyoruz denilen yerler para tuzağı bilginize. Periyodik olarak polen değiştirin onun haricinde bakımı yoktur. Soğutma yetersizse o zaman müdahale gerekir. Yalnız soğutmayla da polenin ilgisi yoktur. Polen filtresi kirliyse içeri giren rüzgarı azaltır.

Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

Nereden sipariş veriyorsunuz?

Alıntıları Göster
    en ucuz nerden bulursam, n11 genelde. hepsiburada'da artık bir insana ulaşmak çok zor çünkü destek gerektiğinde.

en ucuz nerden bulursam, n11 genelde. hepsiburada'da artık bir insana ulaşmak çok zor çünkü destek gerektiğinde.

Alıntıları Göster
    arka cam sileceğinin lastiği koptukça yedek parçacıdan silecek lastiği alıp sadece bu lastiği değiştiriyordum..
    eskiden 5 lira diyorlardı ama son zamanlarda 10-15 lira demeye başladılar 30cm'lik lastik için..
    internetten 4 tane 70cm lastik aldım 24 lira.. kargo da ücretsiz.. internet olmasa yanmışız walla

• quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

klima bakımı yapıyoruz denilen yerler para tuzağı bilginize. Periyodik olarak polen değiştirin onun haricinde bakımı yoktur. Soğutma yetersizse o zaman müdahale gerekir. Yalnız soğutmayla da polenin ilgisi yoktur. Polen filtresi kirliyse içeri giren rüzgarı azaltır.
    çok ilgisi var. içeri rüzgar girmeyince etkili soğutma da olmuyor. o yüzden polen çok önemli.

çok ilgisi var. içeri rüzgar girmeyince etkili soğutma da olmuyor. o yüzden polen çok önemli.

Alıntıları Göster
    Dolu bir polene sahip bir aracın evaparatorundeki sıcaklığı dijital termometre ile ölçün. Ardından yeni bir polen takarak tekrardan ölçüm yapın. Bakın bakalım iki derece arasında bir değişiklik var mı?

Orijinalden alıntı: Josepth

Dolu bir polene sahip bir aracın evaparatorundeki sıcaklığı dijital termometre ile ölçün. Ardından yeni bir polen takarak tekrardan ölçüm yapın. Bakın bakalım iki derece arasında bir değişiklik var mı?

Alıntıları Göster
    Evaparator mevaparator bilmem. Ben koltukta oturuyorum. Evaparator zımbırtısında değil. Koltuğa koy bir termometre. Servis ustaları bile en düşüğe açıp 50 cm ötedeki rüzgara bakıyor. Güçlü değilse o arabada domates gibi kızarırsın.

Bundan 6-7 yıl öncesine kadar kışın klimayı da çalıştırmadım. Neredeyse kışı komple klima kapaşı geçiriyordu. Son 6-7 senedir kışları da açıp çalıştırıyorum.

20 senenin sonunda hala klima oldukça iyi soğutuyor ancak bem aracın ilk haline göre bir miktar performans düşüşü var şuanda. Kompresörü de içindeki gaz yağladığı için bir yandan gazını yeniletsem mi diye düşünüyorum bir yandan da çalışıyorken elleme diye düşünüyorum.

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB
  • ..Raptor.. kullanıcısına yanıt
    Elimde klima sistemi hiç ellenmemiş 92 model araç var. 28 yıllık.

Polen filtresi yok araçta.

Klimacı, "gittiği yere kadar gitsin çünkü bakım yapmak için önce gaz türünü ve birkaç parçayı değiştirmemiz lazım" dediği için ona uyup hiç elletmedim.

Soğutması vs gayet iyi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.