Şimdi Ara

klima aldım....altus...iyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • altus 18000 btu klima ladım a sınıfı yazıyor..alanlar memnunmudur yoksa buyuk bir hatamı yaptım..fiyat çok uygundu indirim vardı..normalde 1100 ama 770 verdim..sizce 3000 verip pahalı marka mı almalıydım..elektrik parası olarak ödersin diye dalga geçiyorlar....

• iyidir iyi

fazla elektrik parası verirsin diyenlere kulak asmayın, onlar hesap yapmayı bildiklerinden değil biryerlerden duyduklarından bu lafı size satıyorlardır.
    kurulumunuz esnasında vakum yapılmasını şart koşun, 8dk-10dk süresi çok önemli değil.
    hayırlı mal olsun.
  • ben kurdumdum 1 hafta oldu bile..vakum yaptılarmı bilemiyorum..neyse açmaya korkuyorum 18000 btu acaba bana her ay 20-30 öderimde
    günde en fazla 2-3 defa açıyorum kapıyorum 1 saat kalıyo açık..ne kadar faturam gelir acaba.. asınıfı yazmışlar walla gelen arçelik bayii idi..yemin ettiler bütün parçalar arçelik ile aynı dediler..arçelik klimanın aynısıymış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuffguy

ben kurdumdum 1 hafta oldu bile..vakum yaptılarmı bilemiyorum..neyse açmaya korkuyorum 18000 btu acaba bana her ay 20-30 öderimde
    günde en fazla 2-3 defa açıyorum kapıyorum 1 saat kalıyo açık..ne kadar faturam gelir acaba.. asınıfı yazmışlar walla gelen arçelik bayii idi..yemin ettiler bütün parçalar arçelik ile aynı dediler..arçelik klimanın aynısıymış..

Altus zaten arçelikin alt firması ancak aynı kalitede olur mu bilemeyiz, sonuçta 18.000 btu active plus plazma serisi klimanın son bayi fiyatı 1.200 lira civarıydı.
  • öncelikle benim misafir odasına taktım..25-30 m2 civarı..hemen laf ettiler buraya 11000 lik toshiba panasoni yeterdi..falan..bu acaba active plus mı?
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8965651100.htm?&productCode=8965651100
    bu resimdekinin aynısı..
    http://altusklima.com/ bu sitedeki hiçbir klimaya benzemiyo..kipadan aldım..galiba bunlar sadece kipa için üretilmiş..bence dışı aynı arçelik..nedir bu olay..bilen varmı..

• İlk linkte verdiğiniz Arçelik klima, Neoplasmalı yani yeni adıyla Active plasma plus.İkisi de aynı sistem.Altus'lar sanırım biraz düşük özellikli.Sadece hava filtresi var galiba. Faturya gelince; bizim normalde elektrik 55-60 gelirdi bu aralar klimayı sık kullanıyoruz(günde en az 3 saat ve 27 derecede) bugün fatura geldi 86 lira. Klimam ise Arçelik neoplasma 25400Btu.
  • walla bana gelen klima aynı arçelik 18000 resimdekinin aynısı ..altusun sitesindekilerle alakası yok..hergün 3-4 saat çalışıyo..bakcaz artık faturaya..a sınıfı etiketi var üzerinde..gelen teknik srvis içi arçelikle aynı dedi..şu an kipada satılıyor..1100 ama fiyatı..bilen arkadaşlar desin artık nedr bu olay??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuffguy

walla bana gelen klima aynı arçelik 18000 resimdekinin aynısı ..altusun sitesindekilerle alakası yok..hergün 3-4 saat çalışıyo..bakcaz artık faturaya..a sınıfı etiketi var üzerinde..gelen teknik srvis içi arçelikle aynı dedi..şu an kipada satılıyor..1100 ama fiyatı..bilen arkadaşlar desin artık nedr bu olay??

Hangi olay
  • walla bende eskiden duydugumuz bilgilerden klimanin cok yaktiini luks bir alet olduunu dusunup duruyordum..orta direk bir arkadasimin evinde 2 tane adi sani duyulmamis klima takili..faturanin oyle abarti gelmedigini soyleyince bende ALTUS taktirdim..alirken tereddut ettim ama arcelik garantisi olunca biraz rahatladim..sonucta arcelik kotu bir firmaya is yapmaz..
    acikcasi suanki isim yurtdisinda olduundan evde pek kalamadim..klimayi fazla calistiramadim..ama sunu soylim klima kapasitesi dusuk, oda genis olmasina rgamen cok guzel sogutuyor..ve faturada simdiye kadar fazla farketmedi..3-5 biraz fazla odemeye deger cunku gercekten klima bence luks degil ihtiyac..geceleri serin serin yatmak ne guzel biseymis ya..
    ilerde fatura bilgilerimi detayli paylasirim..
  • maalesef 1 hafta önce arıza yaptı..iöinden katır kutur diye tahminen kriztalize olma sesleri sanki cam kırılıyor o şekil..ve kapanmıyorda bi türlü..sigortadan kapattım açtım ve klima sogutuyo ama sanki gazı kaçmış ılık ılık ..1 hafta deneme yaptım orta sogutuyor..yrın servis gelcek bakalım ne olcak daha ilk aydan..
  • şu vakumlama olayı neyin nesidir?????????
  • he ya vakumlama dedikleri ne ki. ben bgün taktırdım altus. ama hangi işlem vakumlama ki acaba izledim hepsini aama tabi bilinçsizce
  • Harcadığı elektirik ortlama olarak, 50-55 kuruş yakar 18.000 lik o cihaz,

Günde 3 saatten kullanılsa, 1.5, 1.6 TL

Ayda 45-50 TL gelir.

Bu rakamlar kesindir.
  • vakumlamayı unutma demişti..kardeşimde klimacı ama mitsubishu satıyor bana 1500 vercekti masrafına almadım..dedi vkumlat..dinlemedim neki bu vakumlama..elmizdeptlamasa bari altus..779 a aldım şimdi 1100 ..
  • ya hocam şu vakumlamanın ne olduğunu biri yazamaz mı
  • boruların içinde olan her türlü pislik toz nem gibi parazitleri temizlemek , boruların içinde sadece saf gazın dolaşmasını sağlayıp klimanın hem ömrünü hem çalışma randıramanını arttırmak diyelim kısaca
  • hmmm
    bunu neyle yapıyorlar. yani nasıl bi cihazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

hmmm
    bunu neyle yapıyorlar. yani nasıl bi cihazla

Kompresör tarzı bir cihazla.
  • arkadaşlar sorunu anlattım..sizce problem nedir..yorum yapacak varmı..katır kutur sesler nemlenme sonucu oluşan buz kristellerimi..klima neden sogutmaz artık
    dış ünite güneşte açıkta cascavlak onlamı ilgili..
  • dış ünite zaten herkesinki dışarda güneşin altında. onla ilgisi olacağıı zannetmiyoum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.