Şimdi Ara

Kitapları alınası Yayinevleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tavsiye ettiğiniz güzel yayınevleri var mı, her kitap her yayınevinden alınmıyor.
    mesela YKY'nin çıkardığı güzel kitaplar var, mesela Türk klasikleri serisini çok hoşuma gitti.
    İş bankası klasiklere ilk adresim.
    Can yayınlarıda güzel kitap basıyor ama biraz daha ucuz olsa?
    fantezi, aşk kitapları satan yayınevlerini tavsiye etmezseniz sevinirim.

• Dünya Klasikleri ve Dünya Modern Klasikleri olarak çeviri kalitesi, basım kalitesi, noktalama-yazım kuralları ve fiyat olarak en iyi yayın evi Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nı tek geçerim! Fiyatları gayet ortalama hatta ucuz, bende çok var ve memnunum.
    Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Serisi ve Modern Klasikler serisini şiddetle tavsiye ederim

YKY'de çok kaliteli İletişim yayınları da ama bunlar gerçekten çok pahalı satıyor. Özellikle YKY'nin Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi var, çok kaliteli ama çok pahalı. Belki Can Yayınlarına da yönelebilirsin, hiç değilse fiyatları ortalama. İthaki Yayınları'nın Bilimkurgu Klasikleri Serisi var ve gerçekten çok kaliteli kitaplar.

Diğer kaliteli ve önemli yayınevler: Kırmızıkedi, Everest, Metis, Doğan Kitap, Kabalcı, vs.

Dante İlahi Komedya ve Bocaccio Decameron adlı yapıtlarını Oğlak Yayınlarından almanı tavsiye ederim.

Ve en önemlisi kitaplarını internetten indirimli satın al, etiket fiyatıyla alma!

Sözlerimi ünlü düşünür Montaigne'nin sözleriyle bitiriyorum; "Haydi uğurlar olsun"

• ganj yayinevi. Cevirileri guzel. Yazim hatasi falan yok gibi. Dusundurucu ve farkindalik yaratici kitaplar cikartiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoffvincent -- 27 Kasım 2016; 23:17:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the little prince

Dünya Klasikleri ve Dünya Modern Klasikleri olarak çeviri kalitesi, basım kalitesi, noktalama-yazım kuralları ve fiyat olarak en iyi yayın evi Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nı tek geçerim! Fiyatları gayet ortalama hatta ucuz, bende çok var ve memnunum.
    Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Serisi ve Modern Klasikler serisini şiddetle tavsiye ederim

YKY'de çok kaliteli İletişim yayınları da ama bunlar gerçekten çok pahalı satıyor. Özellikle YKY'nin Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi var, çok kaliteli ama çok pahalı. Belki Can Yayınlarına da yönelebilirsin, hiç değilse fiyatları ortalama. İthaki Yayınları'nın Bilimkurgu Klasikleri Serisi var ve gerçekten çok kaliteli kitaplar.

Diğer kaliteli ve önemli yayınevler: Kırmızıkedi, Everest, Metis, Doğan Kitap, Kabalcı, vs.

Dante İlahi Komedya ve Bocaccio Decameron adlı yapıtlarını Oğlak Yayınlarından almanı tavsiye ederim.

Ve en önemlisi kitaplarını internetten indirimli satın al, etiket fiyatıyla alma!

Sözlerimi ünlü düşünür Montaigne'nin sözleriyle bitiriyorum; "Haydi uğurlar olsun"

sağ olun kitaplara ve yayınevlerine bir göz atacağım. kitaplarımı zaten kitapyurdu'ndan alıyorum.

• Epsilon yayın evi. Düneyin 500 sayfalık bir romanını okudum. Bir tane kelime yanlışlığı dahi göremedim. Diğer kitaplarında da çevirileri sağlam. Can yayınları guzel ama pahali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmirli Samuray kullanıcısına yanıt
    Zaten en iyileri yazmışsın.
    benim tercihlerim
    1. İş Bankası
    2. Can
    3. Yapı Kredi
    Evet pahalı ama kaliteli çeviriler var. Birçok yayınevinde basılmış kitaplarda ilk baktığım yayınevleri bunlar.

• Merhaba, fiyat karşılaştırma için hangi siteleri kullanıyorsunuz? Deneyimlerinize göre en uygun fiyatlar hangi sitede?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gramer Kitapları Tavsiye
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasjn

Merhaba, fiyat karşılaştırma için hangi siteleri kullanıyorsunuz? Deneyimlerinize göre en uygun fiyatlar hangi sitede?

Kitapyurdu ve idefix. Bir kitap idefix'te ucuz, kitapyurdunda ise pahalı olabiliyor ya da bunun tam tersi olabiliyor. İndirimler ve kampanya bakımından idefix ve Kitapyurdu. ancak kitapyurdu sitesini daha çok tercih ederim.
  • Ben direkt d&r magazasindan aliyorum. Kitapyurdu falan daha hesapli ama 3-4 gun beklemek bana zor geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yasjn

Merhaba, fiyat karşılaştırma için hangi siteleri kullanıyorsunuz? Deneyimlerinize göre en uygun fiyatlar hangi sitede?

ben tüm kitapları mı kitapyurdu'ndan alıyorum, ama şöyle bir şey var genelde kitapyurdu daha ucuz, ama pahalı kitaplarda bazı siteler daha ucuz olabiliyor.
    mesela
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/itiraf-ediyorum/368280.html
    http://www.idefix.com/Kitap/Itiraf-Ediyorum/Jaume-Cabre/Edebiyat/Roman/Dunya-Roman/urunno=0000000646669?gclid=CIbnm7KFy9ACFUE_Gwod-swMqA

• Fiyata göre kitap ve çeviri tercihi yapmak doğru değil. Tamam Türkiye şartlarında kitaplar çok pahalı ama gidip berbat çevirileri okumak yerine 5-10 TL fazla vermeyi göze almak gerekiyor. Can Yayınları kitapları pahalı ama bunun için haklı sebepleri var, arkalarında banka desteği yok ve kaliteli çevirmen, editör, telifli yazarlarla iş yapmanın bedeli ister istemez fiyatlara yansıyor. Bu konuyla ilgili Can Öz'ün şöyle bir açıklaması var;https://m.youtube.com/watch?v=PAoIfZBrJjw

Türkiye'de doğru düzgün edebiyat yayıncılığı yapan dört büyük yayınevi var;

1 - Can Yayınları
    2 - İletişim Yayınları
    3 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
    4 - Yapı Kredi Yayınları

Eskiden Varlık Yayınları, Adam Yayınları, E Yayınları gibi çok değerli yayınevleri vardı, çoğu kapandı. Yayıncılık dünyasında banka veya holding desteği olmayan yayınevlerinin uzun süre ayakta kalması çok zor. Ayakta kalmak için de İletişim Yayınları ve Can Yayınları mecburen fiyatları yüksek tutuyor çünkü hem kaliteli iş yapıp (iyi yazarlar, çevirmenler ve editörlerle çalışıp) hem de fiyatları ucuz tutmak uzun vadede mümkün değil.

• yasjn Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, fiyat karşılaştırması neredeyse hiç yapmadım, kitap alışverişlerimi şöyle anlatayım;

1.Alacağım kitabın/kitapların yayınevlerini belirlerim ve etiket fiyatına bakarım kaç para diye.
    2.Sonra Kitapyurdu, İdefix, D&R, Babil, Bkm Kitap, Okuoku gibi güvenilir kitap satış sitelerine her hafta en az 1-2 kere göz gezdiririm. Çünkü haftanın, ayın yayınevi gibi indirim kampanyalarıyla en az %30-35 gibi indirimlerle seçtiğim kitapları alırım.

Alacağın kitabın yayınevini belirle ve sitelerden o yayınevi hakkına indirim kampanyası varsa al, iş bu kadar

Mesela İdefix ve D&R'da korkunç indirimler var şuan bir gözat derim. Siteler sonbaharda ve ilkbaharda onlarca, yüzlerce yayınevinde büyük indirimlere girer, paranı biriktirip veya taksitle rahatça alabilirsin.

• İş
    Can
    Cem
    Alfa

• Remzi
    Metis
    Alfa
    Kabalcı
    Say
    Mitos-Boyut
    İletişim
    BilgeSu
    Sosyal
    DoğuBatı
    idea

• Isbank, yky, dk, ithaki, boyut, altin, alfa diyebilirim.

• Yayınevlerine değil, kitabın yazarına ya da çevirinin kimin tarafından yapıldığına bakmanın öncelik olması gerektiği düşünüyorum.

Kapak ya da tasarım içerik olmadan pek bir işe yaramıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskimeyenkitaplar

Yayınevlerine değil, kitabın yazarına ya da çevirinin kimin tarafından yapıldığına bakmanın öncelik olması gerektiği düşünüyorum.

Kapak ya da tasarım içerik olmadan pek bir işe yaramıyor :)

Tam olarak bunları yazmaya gelmiştim ki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.