Şimdi Ara

Kitap satın alma hastalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E kitaba geçerek aştım ben biraz bu sorunu. E kitap olarak okuduklarımı basılı olarak alsaydım yüzlerce lirayı geçerdi. O zamanda bu kadar çok okur muydum bilmiyorum. E kitabın bu anlamdaki avantajlarını tek tek yazmiyim ama taşıma problemi olmadığı için her an her yerde okuyarak rahatlıkla bitirebiliyorum.
  • Aslında Nassim Nicholas Taleb adında bir istatistikçinin makalesine göre okuyamayacağımız kadar çok kitap almak çok kötü bir hastalık değil. Şurada - https://kitapyorumlar.com/kitap-satin-alma-hastaligi-kotu-bir-sey-midir/ - detaylı olarak anlatılıyor. Ancak bu hastalık gündelik yaşamınızı etkilemeye başladığında Tsundoku ve Bibliomani adında iki rahatsızlıktan birine neden oluyor ve sorun çözülemezse psikoterapiden ve hatta ilaç tedavisinden bile yararlanılabiliyor. İlginç bir konu.

  • Ben şu şekil çözüm buldum.


    1 - kindle aldim beles indiriyorum herhangi bir zararim olmuyor.

    2- fiziksel kitap icin liste yapiyorum liste yaptigim icin sonradan alicam hissi sayesinde on tane kitap almiyorum hem gercekten okuyacaklarimi secmis oluyorum. Fakat alicagin zaman en fazla iki tane alip kafanda ben bunlari bir aya okurum diye kendini inandirman lazim

  • Bu bir hastalık. 2004 de tornetten film indiriyordum. Arkadaşlara takas makas derken 1500 adet film arşivi yaptım. Sonra baktım ki izlemeden yenilerini indiriyor dvdye yazıyorum


    1500 filmi yaklaşık 10-15 tane 50 dvdlik kutularda bir arkadaşa hediye ettim bu işi bıraktım. (ki onda da 4000 tane film vardı)



    Kitap almak insana huzur veriyor hocam. Kütüphane de iş çözmüyor. elimin altında sürekli kalacak bir kitaba sahip olmak en güzeli

  • cosef kullanıcısına yanıt

    O bendede vardi suan asiri yok ama uzun yillar cektim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 3 Ocak 2022; 12:10:45 >
  • Sigaraya vereceğim parayı biriktirmeye çalışsam olmazdı. Ben de bu yüzden kitaplara yatırım yapmayı tercih ettim. Mesela Malboro Touch Blue içiyordum. Sadece bu seneyi ele alsak ve hesaplasak.
    Günde 1 paket rahat içiyordum.
    Güncel fiyat 24 TL.
    30x24 = 720 TL aylık.
    720x12 = 8.640 TL yıllık.
    İnanılmaz korkunç bir meblağ. Ben aylık en fazla 100-150 TL'lik kitap alırım. Yinede kârlıyım.
  • Günümüz şartları itibariyle eğer satış sitesinde indirim, kampanya varsa affetmeden daha fazla almamız gerekiyor. Yarın öbürgün hiç alamayacağız. Maalesef kitabın bile stoğunu yapar olduk.
  • @Abradolf Lincler


    Son durum nedir? okunan kitap sayısı yeni alınan kitap sayısı_?

  • Alma, pdf'ni indir. Cebini de korursun vicdanını da.

  • Bende bir ara vardı ama bıraktım.

  • Zam geliyo surekli, alabildiginiz kadar alin, şuan amazondaki fiyatlar bedava
  • Bu hastalık bende de vardı ama geçti.

  • Ben hala devam ediyorum, mesai yüzünden okuyamıyorum sesli kitap olarak YouTube üzerinden dinliyorum ama satın almaya devam ediyorum.
    Kitap satın alma hastalığı

    Kitap satın alma hastalığı[
    Kitap satın alma hastalığıs
    Kitap satın alma hastalığıKitap satın alma hastalığı
    Kitap satın alma hastalığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 18 Haziran 2022; 9:54:11 >




  • Bende de kitap alma hastalığı vardı. Çok kitap alınca hangisini okuyacağım diye tereddüde düşüyordum. Şimdi okuyacağım kitabı bitirmeden almıyorum.

  • The Alim kullanıcısına yanıt

    Hala kardayım :=)

  • Ben de okumaya yetişebileceğimden fazla kitap satın alıyorum.

  • Aradığım bir kitabın pdf'ini bulmakta zorlanıyorum. Nasıl kolayca bulabilirim?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mobidik

    Aradığım bir kitabın pdf'ini bulmakta zorlanıyorum. Nasıl kolayca bulabilirim?

    Burada olabilir


    Kitap satın alma hastalığılibgen.is
    Library Genesis
    https://libgen.is
  • Güzel bir hastalık. Maaşımı alırken kafada belirli şekilde bölerim. Örneğin faturalar, yemek gideri, yatırım, diğer giderler vb. Faturalar işte elektrik,internet, su vs. diye ayrılır. Birde yatırım var. Hisse vs. Kitap alımını önce diğer giderlerde sonra yatırım altında takip etmeye karar vermiştim. Çünkü gider değil cidden kendime yapabileceğim en nitelikli yatırım şekliydi kitap almak. Sürekli aylık olarak 100-200 TL arası kitap alırdım. Anlık 204 kitabım var 120si okunmuş. Zor durdurdum kendimi valla. :) 2 aydır kitap almıyorum. Amazon 100'e 30 kupon tanımlamış, 70 lirada chip para var. Bak vallaha dürtüyor ama yok.. bir başlıyorsun duramıyorsun. 100 liralık kitabı beleşe getirip üstüne 100 liralık daha eklemek mi? Dur dur.
  • Hocam, Nassim Nicholas Taleb adında bir istatistikçi var. İlginç bir makale yazmış. Okuyamayacağımız kadar çok kitap almak aslında sanıldığı kadar kötü değil. Bilakis ilgi alanlarımızın canlı olduğunu ve dünyanın çok geniş olduğunu, dünyadaki zamanımızın sınırlı olduğunu bu yüzden seçici olmamız gerektiğini hissettiren bir eylem bu. Bir de kitabın da tamamı okunanı var, başvuru kaynağı olanı var. Bence Tsundoku ya da Bibliomani adı verilen hastalığa kadar gitmediği sürece kötü bir alışkanlık değil. Hakkında şurada - https://kitapyorumlar.com/kitap-satin-alma-hastaligi-kotu-bir-sey-midir// - uzun bir yazı yazmıştım. Olanak bulduğunda bakarsın belki.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.