Şimdi Ara

Kitap önerisi ve ayrıca Otostopçunun galaksi günlüğü hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi bu zamana kadar okumadığım kitapları okumak istiyorum.
    Tür olarak gizem,gerilim,doğa üstü olaylar,macera olabilir.
    Türlerinin en iyileri olmaları tercihimdir.

Otostopçunun galaksi rehberi uzun zamandır ilgimi çeken bir kitaptı bu sitede bir kaç versiyonunu buldum hangisini almalıyım yani ana kitap konuları ve ekstra içeriği mi vardır bu son çıkanlarda anlayamadım?

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=600071&sa=145540496

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=597769&sa=145540496

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=95292&sa=145540496

Ayrıca Hamlet kitabınıda okumak istiyorum önerirmisiniz?Daha çok yolum var en son okuduğum kitap dijital kale kaç sene geçti üzerinden hatırlamıyorum bile neden ara verdim onuda bilmiyorum açıkçası...

• onlar devam kitaplar , son yazdığın da ilk 5 kitabın ciltli hali , ilk kitap şu

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=80073&sa=145542212

merak ediyorsan ilk kitabı al oku ama hepsini bir arada alma hayal kırıklığına uğrayabilirsin. ama dune serisini tavsiye ederim. aradığın tarza daha uygun.
  • Az buçuk araştırmayla şu kitapları buldum +sı - si ile yorumlarmısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 6 Ağustos 2013; 3:22:33 >

• Ben ciltli baskıya sahibim okuması biraz zor olsa da tam koleksiyonluk eser.Kitaptan beklentinle ilgili olarak beğenin değişecektir.Sevmeyen birkaç arkadaşın "saçma" dediğini duydum ve seven bir arkadaşınız olarak "saçma" olduğunu doğrulayabilirim.Ama zaten bu kitabı bana sevdiren de absürd olaylar ve mizahi üslubu oldu.Oldukça eğlencelidir ve yer yer kahkaha attırabilir.Ama ben bir ciddiyet beklerim dersen sana göre değil.Önerim kitabın tanıtım yazısını oku arkada olayların çıkış noktası yazıyor.Oradan da absürdlüğü göreceksin zaten.Ama sen o yazıyı okuyup "eğlenceli bir şeye benziyor" diyerek okumaya başlarsan seversin."Bu saçmalığa efsane diyorlar demek." diyorsan hiç başlama.Yukarıdaki sevmeyen arkadaşı görüp bir kalemde silme diye belirtiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 6 Ağustos 2013; 3:23:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimleri ekledim bu kitaplar veya daha iyileri varsa hepsini inceleme altına alıcam 1-2 gün boyunca yorumları ve dediğiniz gibi arkasını okumak ön planda olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

Resimleri ekledim bu kitaplar veya daha iyileri varsa hepsini inceleme altına alıcam 1-2 gün boyunca yorumları ve dediğiniz gibi arkasını okumak ön planda olacak

silmarillion orta dünyanın yaratılışını anlatan , dili ağır bir eser. genelde lotr hayranları seriden sonra okur ama okuması zor .

fantastik-bilimkurgu dan hoşlandığın belli oluyor , buna göre tavsiyeler verebiliriz istersen
  • Olabilir tabi ki şöyle diyeyim başlangıç yani seri devamı olmayan demin bahsettiğimiz kitap gibi dilinde normal fazla ağır olmasa daha iyi olur tabi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Olabilir tabi ki şöyle diyeyim başlangıç yani seri devamı olmayan demin bahsettiğimiz kitap gibi dilinde normal fazla ağır olmasa daha iyi olur tabi

açlık oyunları gayet hafif ve akıcı bir seri , filmi felan da var biliyorsundur. güzel bir serinin ilk kitabı.

hobbit - tek kitap fakat yüzüklerin efendisi ile bağlantılı. çok güzeldir.

taht oyunları - serinin ilk kitabı , nefis bir kitap fakat seri uzun bir seri unutma.

yaşlı adamın savaşı - bilimkurgu serisinin ilk kitabı , çok eğlenceli ve güzel bir kitap

kıyamet kitabı - zamanında en iyi bilimkurgu ödülü almış bir eser , tek kitap , oldukça da güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

quote:

Olabilir tabi ki şöyle diyeyim başlangıç yani seri devamı olmayan demin bahsettiğimiz kitap gibi dilinde normal fazla ağır olmasa daha iyi olur tabi

açlık oyunları gayet hafif ve akıcı bir seri , filmi felan da var biliyorsundur. güzel bir serinin ilk kitabı.

taht oyunları - serinin ilk kitabı , nefis bir kitap fakat seri uzun bir seri unutma.

yaşlı adamın savaşı - bilimkurgu serisinin ilk kitabı , çok eğlenceli ve güzel bir kitap

kıyamet kitabı - zamanında en iyi bilimkurgu ödülü almış bir eser , tek kitap , oldukça da güzel.

Kitapları tek tek inceliyorum teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

quote:

Kitapları tek tek inceliyorum teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız için

ne demek , ilginizi çekmezlerse daha da yazabilirim , belirtin siz.

• Silmarillion; Hobbit, LOTR, Hurin'in Çocukları kısaca Tolkien'in Orta dünyasının temelidir. İçinde orta dünyanın yaratılışı, Valar, Maia, Eldar (Elf), Atani (Apanora, Engwar, Fırimar, yani İnsanlar), Cüceler hakkındaki yaratılış süreçleri orta dünyanın ilk çağlarını Elf hanedanlarının hüküm sürelerini Melkor' a karşı verilen savaşı, Maia Sauronu ve ona karşı verilen savaşı, Güç yüzüklerini Eldar hanedanlarının soy ağaçlarını bulabileceğin bana göre Her şeyin başlangıcı olan bir kitap derim. Yüzüklerin efendisini izleyip yada okuduğunda, Hobbit içinde aynı şey geçerlidir, kafanda onlarca soru belirir yada başlangıcı merak edip kendine olaylar nasıl buraya geldi diyorsan Sillmarillion'u muhakkak okumanı öneririm. Gelgelelim çok ağır ilerler kimin kim olduğu neyin ne zaman ortaya çıktığı kişiler ırklar (ki özellikle Eldar' a dairdir anlatılanlar) soylar hakkında çok geniş bilgilere yer verdiği için akıcı değildir okunup sindirilmesi için en az 1-2 defa üzerinden geçilmelidir diye düşünüyorum 3 defa okudum onu söyleyebilirim. çoğu yerde Orta düya sıralaması yapılır hangisi hangi sırayla okunmalı diye (sözüm 1-2 kitabı okuyup akabinde bunu okuyana yada direk Sİlmarillion dan başlayıp seriyi bitirene değildir) eğer orta dünya hakkında hiç bir bilgin yoksa Filmleri seyretmediysen yada kitaplardan bir kaçını okumadıysan tavsiyem ilk kitap olarak kesinlikle Silmarillion ile başlamamandan yanadır yoksa Orta dünya maceran başlamadan biter kanımca... Eğer Sİllmarillon okumak istersen önce Hobbit, LOTR oku, seyret sıralama sana kalmış ama ilk kitap hobbit devamı Lotr akabinde eğer bunlar olmadan önce ne oldu bitti, elfler nasıl oldu tanrı sistemi nedir, savaş nasıl başladı gibi sorulara merakın uyanırsa sonra oku derim Sillmarilion'nu yoksa ilk kitap seçimi olursa kesinlikle okuması işkence haline gelir ve amacına hizmet etmez. Ben şimdi hiç birşey bilmeden okumak isteseydim bu kitabı Önce Hobbit ' i okurdum ardından Yüzüklerin efendisi filmlerini izlerdim 3. olarak Sillmarillion okurdum, Hobbitin filminide izleyebilirsin Hobbiti okuduktan sonra ama filmi izlemediysen direk filmi izleyip geçme çün ki hobbit kitabı için 2 film daha gelecek, istersen yüzüklerin efendisini de kitap olarak okuyabilirisin ben daha hızlı olması açısından fim dedim, zaten dediğim sıralamayı yaparsan az çok kendi bilgin olacak ve ne yaparsan yap, eğer hoşuna gittiyse ilgin uyandıysa şayet, kendi sıralamanı yapıp her bulduğun fırsatlarda o kitapları 2. 3. defa okuyacaksındır. Eğer aratırsan kitabı forumda; hakkında sayısız bilgi bulabileceğin, Sayılı kitaplardan biridir herkes yazmıştır kendince okuma sırasını yine ve tekrar söylüyorum her şeyin başlangıcı Sİlmarillion sonra Hobbit , LOTR 'dir ama okunma sırası öyle olmamalı (bence) nedenide yukarda...Spoiler vermeden anca bukadar açıklanabiliyor, Hamlet, Jodi Picoult (Abra Kadabra), 1984 benim okuduklarım yazdıkların içinde onlarıda daha sonra yorumlarım zaman buldukça...

• azuredragon kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel bir uzun yazı olmuş
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bir liste oldu son olarak bunlar hakkında yorum yapabilirmisiniz daha kafama yatanlardan okuma rezalet diyebileceğiniz var mı?Yada emin olmadıklarım arasında kesin okumalısın diyebileceğiniz?

Kafama yatanlar beğendiklerim:

Parfümün Dansı

Otostopçunun Galaksi Rehberi / Beşi Bir Yerde (Ciltli)

Leviathan Uyanıyor & Enginlik Serisi 1. Kitap

Kıyamet Kitabı

Açlık Oyunları

Emin değilim:

Gözlerini Sımsıkı Kapat

Olasılıksız

Aklından Bir Sayı Tut

Silahşor / Kara Kule 1

Şeytanı Uyandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 6 Ağustos 2013; 14:54:54 >
  • John Verdon kitaplarını listeden çıkar derim.

• quote:

Hocam şöyle bir liste oldu son olarak bunlar hakkında yorum yapabilirmisiniz daha kafama yatanlardan okuma rezalet diyebileceğiniz var mı?Yada emin olmadıklarım arasında kesin okumalısın diyebileceğiniz?

Kafama yatanlar beğendiklerim:

Parfümün Dansı

Otostopçunun Galaksi Rehberi / Beşi Bir Yerde (Ciltli)

Leviathan Uyanıyor & Enginlik Serisi 1. Kitap

Kıyamet Kitabı

Açlık Oyunları

Emin değilim:

Gözlerini Sımsıkı Kapat

Olasılıksız

Aklından Bir Sayı Tut

Silahşor / Kara Kule 1

Şeytanı Uyandırma

bana kalırsa otostopçunun galaksi rehberini 5 i bir yerde alma . tek kitap halinde al bir gör ne olduğunu.

emin değilim listesinde ki Silahşör / Karka Kule 1 , fantastik edebiyat serilerinin en kült ürünlerinlerinden birinin başlangıcıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

John Verdon kitaplarını listeden çıkar derim.

Pekala hocam polisiye olarak john verdon yerine neyi öneririsiniz agatha christi nin mesela?
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt
    Evet çok övmüşler onu bütün serinin tek bir kitabı var mı acaba kara kule için otostopçuyu dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimalle
  • quote:

Evet çok övmüşler onu bütün serinin tek bir kitabı var mı acaba kara kule için otostopçuyu dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimalle

maalesef , tek tek almak zorundasın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

John Verdon kitaplarını listeden çıkar derim.

Pekala hocam polisiye olarak john verdon yerine neyi öneririsiniz agatha christi nin mesela?

Tess Gerritsen,Paul Ckeave,Maxime Chattam ve Glenn Meade kitaplarına göz atabilirsin.Ve OGR'ni tek cilt almak bence daha iyi olur zira hem seri eğlenceli hem tek cilt çok güzel duruyor rafta.İlk kitabı internetten indirip biraz okuyup ona göre karar verebilirsin.Seversen ciltli alırsın sevmezsen tek almana bile gerek kalmaz arkadaş sevmeme ihtimaline karşı tek al diyor en azından sevmezsen hiç masraf yapmamış olursun.

• Otostopçunun galaksi rehberi benimde listemde. Game of thrones bitince başlayacağım. Olasiliksiz gecen haftanin hit konusuydu orda ki yazdiklarimi ve yazılanları okuyabilirsiniz, hatta konuyu Başlatan arkadaş hayatinin kitabi ilan etmiş baya karismisti ortalık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.