Arkadaşlar güncel sistemim aşağıdaki gibi. Anakart, işlemci, ve ram değiştirerek daha hızlı nvme li bir sisteme geçiş yapmak istiyorum. Ekran kartım iyi ama ağır oyun oynamıyorum eskisi kadar. Sanırım PSU değişimine gerek yok gibi. Yine Intel sistemden devam edeyim diyorum. Her görüşe açığım arkadaşlar. Bütçe çok uçup kaçmasın yeter. i5 3570k Xigmatek GAIA CPU Soğutucu MSI Z77A-GD55 Anakart GSKILL Ripjaws 2x4GB 1600mhz High Power 700W 80+ Bronze ASUS DUAL GeForce GTX 1660 SUPER 6GB OC EVO 192Bit GDDR6 Samsung Evo 850 240GB SSD |
Kısmi Sistem Tavsiyesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Hocam madem ağır oyunlar oynamıyorsunuz hiç bir şeyi değiştirmeye gerek yok belki ddr3 ikinci el 16 gb ram alınıp takılabilir bunu dışında hiç gerek yok he illa isterseniz .
Am5 ddr5 alt sisteme geçersiniz anakart+işlemci+ ram üçlüsü değısecek minimum maliyeti önereceğim 15-20k olur intel ddr5 olsa yine aynı miktar gider ddr4 amd olsa minimum 7-10k intel ddr4 minimim 6-9k arası gider ve performans artmaz.
Önce ekran kartı seçimi yapılmalı sona alt sistem konuşmalıyız bu ekran kartı için ise sisteminize upgrade çok zor olsa olsa dediğim gibi 16 ram belki cok ucuz bulunursa elinizdeki i5 in üstüne az biraz koyarak i7 3700k olabilir ama ucuza bulmak zor. Aslada 3. Nesil işlemciye fazla para verilmez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
E.kartı değişmeye gerek yok ağır oyun ile işim yok zaten diyorsanız boşa masraf yapmayın i7 3770K alın Çok farkedecektir.
-
Hocam benim en büyük önceliğim yüksek hızlı ssd olayına geçmek. Yoksa oyunla işim yok gibi bir şey. Yani işlemci, anakart ve ram idare edecek kadar olsa da olur. Misal 8 ram her türlü yeter bana. 16 ya gerek yok. Ama ssd olarak en hızlısı neyse onu almak istiyorum. NVME mi deniyor emin değilim.
-
En hızlı ssdler pcie 5.0
Ama hala pahalılar. Isınma sorununu çözebilmiş değiller, üstünde soğutucu blok ile geliyorlar. Ve uyumlu anakartlar da pahalı, yaklaşık 10 binden başlıyor.
O zaman pcie 4.0 ssdlere bakacaksınız.
İntel tarafında en uygun çözüm 2. Elden 11. Nesil işlemci + B560/Z490/Z590 anakart. Sıfır alayım derseniz 12-13-14. Nesil işlemci + B660/B760 anakart olur.
AMD tarafında ise 2. Elden Ryzen 5 3600 + B550 anakart en uygun çözüm olur. Sıfırı da satılıyor. Yalnız Ryzen işlemcilerin hepsinde 4.0 desteği yok. Mesela Ryzen 4500, 5500, 4300G, 5600G 4.0 desteği yok.en.wikipedia.org
List of AMD Ryzen processors - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Ryzen_processors
Nvme ssdler, günlük kullanımda sata ssdlerin üstüne çok fark getirmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
5600
B550M HDV
16gb 3200mhz ortalama 7bin civarı tutacaktır. Elinizdeki üçlüyü 2-3k arasına elden çıkarmaya çalışın. Pcie4 ssd kullanabilirsiniz.
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X