Şimdi Ara

Kışlık Lastik Tavsiyesi (Nokian WR D4 vs Good&Year Ultragrip Performance Gen-1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Giulietta aracım için 225/45/17 kışlık lastik arayışı içerisindeyim. Önceki aracım Golf 6'da 205/55/16 ebatlarında Continental Wintercontact TS 860 kullanmıştım ve lastik inanılmaz derecede hoşuma gitmişti. Yazlık lastiklere geçince adeta araçtan soğumuştum. Ama maalesef 225/45/17 ebatlarında Conti kış lastiği 570 TL'den başlıyor. Aynı şekilde Michelin Alpin5'de hemen hemen bu fiyatlarda. Ama maalesef bu fiyatlara çıkmak beni zorlar. Hatta yalan olmasın o kadar çıkamam

O yüzden düşüncem Good&Year Ultragrip Performance GEN-1 ve Nokian WR D4 lastiklerden birini almak. Her ikisini de hemen hemen 400 TL civarına bulabiliyorum. Honda Civic FD6 aracımda Ultagrip 8 kullanmıştım ve ciddi karlı zeminde deneme imkanım olmuştu beni memnun etmişti. Ancak daha önce hiç Nokian kullanmamış olduğum için WR D4 nedir ne değildir hiçbir fikrim yok ve geçen daha önce 2 takım lastik aldığım yerle konuşunca biraz daha ön yargılı oldum desem yeridir. Bana aynen;

İki arkadaş olan müşterim var ikisinin de araçları Peugeot 308 ve ikisi de lastiğini benden alır. Birine Ultragirp Performance GEN-1 diğerine Nokian WR D4 sattım ve Ankara'ya ilk kar düştüğünde Dikmen'de denedik. Nokian sattığım yokuşları çıkamadı ama Good&Year sattığım zorlanmadan çıktı. Hatta bir şey daha söyleyeyim Nokian alırsan devamı gelmeyebilir. Lastiğin başına bir şey gelirse kışın ortasında aynı lastikten bulma konusunda sıkıntı çekebilirsin dedi.

Hal böyle olunca ciddi anlamda kararsız kaldım. Bu ikisi içinden hangisini tavsiye edersiniz ? Ya da başarılı bulduğunuz bu fiyat bareminde başka öneriniz olursa değerlendirmeye alırım.

Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 28 Eylül 2017; 11:51:49 >

• 2 yıldır nokiab kullaniyorum memnunum. Yolda karda bırakmadı. Karda tutuşu güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kusura bakmayın ama lastikçiniz sallamış. Ya da dediği gibiyse işin içinde başka sebepler var. Aracım T9 yeni 308. Lastiğim Nokian Wr D4. Ebatlar 225/45/17. Nokian Wr D4 ve Continental T860 geçen sene birinci geliyordu testlerde. Geçen sene ilk sezon yani lastik sıfırken çıkmadığım yer kalmadı. Benim ufak kızım var bu yüzden en iyi lastiği almak istedim ve bu yüzden Nokian aldım. Nokian belki daha az satıcı tarafından satılıyor ancak bulamamanız çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 28 Eylül 2017; 12:1:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Hocam ben Civic aracıma alırken de Nokian'ı çok araştırmıştım. O zamanlar WR D3 vardı ama gidip UG8 almıştım. Özellikle kışların çetin geçtiği bir coğrafyanın markası olan Nokian için söyledikleri beni şaşırtmıştı. Sizin küçük kızınız varmış. Bu durumda belli ki ince eleyip sık dokuyarak aldınız. Cevabınıza itimatım sonsuz. Çok teşekkür ederim. Kafamda belirginleşmeye başladı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 28 Eylül 2017; 12:29:4 >
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için Hocam
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Lastik işinde Adac testleri önemlidir hocam. Girin sitesine bakın görün. Bu sene yeni lastik çıktı mı bilmiyorum ancak Nokian Wr D4 veya Continental 860 ın altlarda yer aldığını sanmıyorum. Veya yeni bir lastik daha çıkmıştır o ipi göğüslemiştir bilmiyorum ama Nokian gibi tamamen kış şartlarında üretilen hatta bazı büyük markaların bile Nokian ın kutup dairesinde kendine ait pistlerinde test yaptığı bir Finlandiya markasını gömmek pek aklıma yatmadı. Bazı videoları var Nokian ın kendi sitesinde veya YouTube'da. Pilotun çivisiz Nokian lastikleri ile girdiği buzlu virajlara bakarken insan ister istemez gözünü kapatıyor ama birinden girip diğerinden çıkıyor. Gene de sizi etkilemek asla istemem sonradan bir sıkıntı çıkarsa maazallah üzülürüm. Ama dediğim gibi kızım doğduğundan beri paspasda tapa gaz giden ben otobanda bile 100-110 gidiyorum artık, lastiğe de çok önem veririm.

• Bende aynı ebatlarda kış lastiği arayışı içindeyim. Kafamda wr d4 ile ts860 var. Birde bu ebatta ki araçlar için 205/50/r17 öneriliyor kış lastiği için ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Çıkma 16 jant alıp 205/55 mi yapsam karar veremedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lastikçiniz Nokian için çok ağır sallamış. imzamdaki araç için aynı ebatlarda (225-45-17) Nokian WR D4 aldım geçen sene. Ankara'nın ayazında, karında, buzunda bir kere olsun bana mısın demedi. Çok araştırmıştım ben de geçen sene, ve edindiğim kullanıcı tecrübesi olarak iyi ki almışım dedirtti.

bu sene çıkan lastiklerde var mı bilmiyorum, ama 2016'da lastik etiket standartlarında ıslak zemin fren performansı A olan ilk ve tek kış lastiği idi Nokian WR D4
  • İki lastiğide çok uzun süre sayılacak kadar kullandım. Nokian wrd4 ü ultragriple karşılaştırayım. İki lastikte karda sorun çıkarmaz ama karda ultragirip 100 üzerinden 80 ise nokian 78. Yani karda azda olsa ultragrip iyi. Ama ben kışlık lastik alacak olsam 1 dk düşünmem nokian alırım. Madem karda daha kötü neden nokian?

Kışlık lastiğini sadece kar kastiği olarak görmemek lazım. Karda kullanım genelde nadirdir ve nokianda yolda bırakmaz. Nokianın en iyi yanı ise ultragripe göre kuru zemin ve ıslak zeminde bir kış lastiğine göre mükemmel performans sunmasıdır. Yüksek hızda, virajda, frenajda hem kuru hemde ıslakta ultragripi cebinden çıkardığı gibi hemen hemen yazlık lastik performansı sunar. Ultragriplerin en kötü yanlarından biride yanaklarından dolayı sağa sola çok yatar. Hele az bir sıcak görsün iyice mayışır.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Yok Hocam sıkıntı çıkarsa şansımıza elbet. Değerli yorumunuz benim için fazlasıyla aydınlatıcı oldu. Dediğim gibi lastikçiyi bugün farklı numaradan yine aradım yine aynı şeyleri söyledi. Dedikleri benim de aklıma yatmıyor. Büyük ihtimalle hangisinden karları daha fazla oluyorsa onu pazarlamaya çalışıyor onlar. Az önce Nokian'ın sitesinden baktım hatta. Yol tutuşunda ilk A etiket değerine sahip kış lastiği gibi bir şeyler yazıyordu kafamda iyice netleşmeye başladı. Size de çok teşekkür ederim
  • Ekose53 E kullanıcısına yanıt
    TS860'ı Golf6'da kullanmıştım. Golf'e kısa bir süre bindiğim için karda deneyemedim o lastiği ama kışın baya soğuk zamanlarında kuru yolda yol tutuşu fren performansı inanılmazdı. Yazlık Primacy3'leri taktırınca araçtan soğumuştum TS860'ın fiyatı uygun olsa aslında gönlümden geçen o ama tane başı 170 TL fazladan vermek istemiyorum. Bu arada ebat değiştirmek bana pek sağlıklı gelmiyor Hocam.
  • schumici kullanıcısına yanıt
    Ben de Ankara'da kullanacağım genelde Hocam. Ara sıra sınav zamanları Eskişehir'e git gel olur. Aynen son cümlenizi az önce Nokian'ın sitesine baktığımda gördüm bende. İyice aklıma yattı açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

İki lastiğide çok uzun süre sayılacak kadar kullandım. Nokian wrd4 ü ultragriple karşılaştırayım. İki lastikte karda sorun çıkarmaz ama karda ultragirip 100 üzerinden 80 ise nokian 78. Yani karda azda olsa ultragrip iyi. Ama ben kışlık lastik alacak olsam 1 dk düşünmem nokian alırım. Madem karda daha kötü neden nokian?

Kışlık lastiğini sadece kar kastiği olarak görmemek lazım. Karda kullanım genelde nadirdir ve nokianda yolda bırakmaz. Nokianın en iyi yanı ise ultragripe göre kuru zemin ve ıslak zeminde bir kış lastiğine göre mükemmel performans sunmasıdır. Yüksek hızda, virajda, frenajda hem kuru hemde ıslakta ultragripi cebinden çıkardığı gibi hemen hemen yazlık lastik performansı sunar. Ultragriplerin en kötü yanlarından biride yanaklarından dolayı sağa sola çok yatar. Hele az bir sıcak görsün iyice mayışır.

İşte beklediğim yorumlardan biri daha Hocam siz de son vuruşu yaptınız kısmetse Nokian'da karar kıldım

Çünkü dediğiniz gibi kar belki yollarda 2-3 gün kalıyor. Ama yollar genelde ıslak oluyor Yazlıklarım Eagle F1 Asymmetric 3 o bile dediğiniz gibi sıcaklarda laçkalaşıp canımı sıkıyor

• genelde hiç bir ürün, satıcısının önerisiyle alınmaz. hele de bu ürün lastik ise yapılacak en doğru şey; lastikçi hangisini kötülüyorsa onu alıp, övdüğünü almamaktır.

istisnalar vardır ama genel kaide öyledir ki; lastikçiler iki lastikten birini öneriyor, diğerini yerin dibine batırıyorsa bilin ki, bu hiç bir bilimsel veriye dayanmıyordur. yegane sebep övdüğü lastiğin ya stokta fazla olması ve bayatlama endişesiyle bir an önce elden çıkarma kaygısıdır ya da o övdüğü lastikteki kar marjı diğerine göre daha yüksektir.

bu konudaki fikirlerimi değiştirecek bir lastikçiyle bugüne kadar henüz tanışmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 28 Eylül 2017; 22:56:56 >
  • Bugüne kadar hep pahalı kışlık lastikler aldım. Nokian da aldım Goodyear ugp Gen 1 de aldım.. Conti winter contact da aldım.. Sonra bu paraları bu lastiklere vermenin gereksiz olduğunu gördüm. Son 2 seferdir Kormoran alıyorum.. Gayet memnunum. Yeni alacağım araca da bu kış kormoran alacağım. Alt üstü 3 ay takıyoruz ve işimizi fazlasıyla görüyor.
  • Hocam Nokian WR D4 ile TS860 arasında kalmıştım geçen sene. Ebatları 205/55/16 bendeki aracın. Nokian sert koşullar için daha dayanıklı gibi bir intiba bırakmıştı açıkçası fakat lastikleri internetten almaya karşıyım :) Bulunduğum şehirde de Nokian bulamadım. Gidip TS860 için pazarlık yapıp tak çıkar vs dahil 900 TL’ye alıp çıktım. Siz de kısa bir süre kullanmışsınız zaten. Kış gelse de taksam diye sabırsızlıkla bekliyorum. Bir kış lastiği en fazla bu kadar konforlu olabilir. Yazlık lastikleri taktırınca üzülüyorum resmen. :D Karda da denedim gayet başarılı. Uygun fiyata denk getirirseniz TS860 alın derim.

• Bugüne kadar ultragrip 9, nokian A4 ve D4 kullandım. İkisindende memnun kaldım. Ultragrip karda, nokian kuru ve ıslak zeminde daha iyi. Yakıt konusunda pek farkları yok. İkiside konforlu ancak nokian daha sessiz gibi geldi bana

• WR D3 ve D4'ü 3 farklı araçta denedim (308, Clio HB ve Fiorino), 3ünde de beklediğimden çok iyi performans gösterdi, hiçbir şekilde yolda koymadı, kış şartlarına uygun olarak sakin kullandığınız sürece kolay kolay kaymaz, fiyat olarak da diğer markalardan ucuzdur.

Lastikçiler malesef kendi bayisi olduğu markalardan başka her markayı kötülüyor.

Binek araçlarda kış lastiği alınacaksa Nokian WR D4 alın geçin kafanız rahat olsun.
  • Eski aracım Honda Jazz'da petlas kışlıktan sonra Nokian 185-55-15 lastiklere geçtim. İkisi de kışın, karda gayet iyiler, ama kuru veya ıslak hava da Nokian'ın bariz üstünlüğü var. Hatta 22-23 derece sıcaklıkta, standart kış lastikleri sakız gibi yumuşarken, yazlık Michelin lastiklerimden bile daha iyi frenlemesi vardı (Jazz'ın standart frenlemesi iyi olmadığından EBC YellowStuff performans (ralli) balataları kullanmıştım uzun süre). Michelin Energy Saver da Abs erken devreye girerdi, tekerler kilitlenmeye meyilli idi. Nokian WR-D4 te hiç öyle olmuyordu.

Ayrıca Nokian oldukça sessiz bir lastik, diğer kış lastiklerinin çoğu uğultu yapabiliyor.

Yeni aracım Superb'de de 215-55-17 Nokian WR-D4 kışlık aldım. ses seviyesi 69 db, fabrika çıkışı yazlık Pirelli P7 (71 db) neredeyse uğultulu iken, bunda ses yok. Arada dağlar var. Yine kuru hava ve orta üstü sıcakta bile yol tutuş ve frenlemesi, şirkette kullandığım diğer kış lastiklerinin (Petlas, Marangoni, Goodyear, Lassa, Bridgestone) hemen hepsinden daha iyi. Bu çok net.

• quote:

Orijinalden alıntı: talbotlago

Eski aracım Honda Jazz'da petlas kışlıktan sonra Nokian 185-55-15 lastiklere geçtim. İkisi de kışın, karda gayet iyiler, ama kuru veya ıslak hava da Nokian'ın bariz üstünlüğü var. Hatta 22-23 derece sıcaklıkta, standart kış lastikleri sakız gibi yumuşarken, yazlık Michelin lastiklerimden bile daha iyi frenlemesi vardı (Jazz'ın standart frenlemesi iyi olmadığından EBC YellowStuff performans (ralli) balataları kullanmıştım uzun süre). Michelin Energy Saver da Abs erken devreye girerdi, tekerler kilitlenmeye meyilli idi. Nokian WR-D4 te hiç öyle olmuyordu.

Ayrıca Nokian oldukça sessiz bir lastik, diğer kış lastiklerinin çoğu uğultu yapabiliyor.

Yeni aracım Superb'de de 215-55-17 Nokian WR-D4 kışlık aldım. ses seviyesi 69 db, fabrika çıkışı yazlık Pirelli P7 (71 db) neredeyse uğultulu iken, bunda ses yok. Arada dağlar var. Yine kuru hava ve orta üstü sıcakta bile yol tutuş ve frenlemesi, şirkette kullandığım diğer kış lastiklerinin (Petlas, Marangoni, Goodyear, Lassa, Bridgestone) hemen hepsinden daha iyi. Bu çok net.

Aynı araç ve ölçüde kış lastiği bende araştırıyorum. Nokian bendede ön planda. Siz kaça aldınız ve nerden aldınız aceba lastikleri?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.