Şimdi Ara

kışlık ce yazlık lastikleri taktırırken, her seferinde balans ayarı da yaptırmak gerekirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kışa girerken kışlıkları, yaza girerken de yazlık lastikleri taktırıyoruz.
    her seferinde balans ayarı yaptırmak gerekir mi?
    normalde ben yaptırıyordum,
    bu sefer lastikcim de balan makinası gelmemiş.
    bir şey olmaz. önemli değil. direksiyonda titreme felan yaparsa gel o zaman balans ayarı yaparız dedi.
    rot ayarını da uzun zamandır yaptırmıyorum.
    yaz lastiklerimi taktırdığımda rot-balans ı o zaman yaptırayım diye düşünüyorum ama?

• O lastikçini hemen değiştir derim... Her lastik değişinde balans kesinlikle yaptırılmalı...
  • Bu 3. yazlık kışlık değişimim ve henüz aracı aldım alalı ne rot ne balans ayarı yaptırmadım. Jantlarım sac jant. LAstiklerim de de hata yoksa balans filan olmaz. 3-5 gram ağırlık takıyorlar. Lastiğe bir taş sıkışsa sallllancak demekki araç. Jantta eğilme, lastiği takarken tam ortalı oturtmama, içinde su kalması, lastikte ağırlık dağılımının düzgün olmaması gibi nedenlerle balans olur. Aracım ve lastiklerim de yeni olduğu için henüz yaptırmıyorum ama her seferinde yapılamsı gerekir. Hele alaşım jantsa mutlaka yaptırın.
  • Yaptırmak şart bende sürekli balan yaptırırım
    Kşın daha çok çukur vs girildiği için araçlar kışında daha çok ön takım ve rot bozar
    Rot ve balans ayarında bozukluk yoksa sıkıntı olmaz ama en ufak bir sıkıntı varsa lastiğin toprağa eşit basmama tek taraflı yeme gibi olaylar sonrası lastik direk çöpe gidebilir araç sağa sola çekebilir
    Lastikçiye gelecek olursak makinem bugun yok yarın gel demesi gerekiyordu esnaf değilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

kışa girerken kışlıkları, yaza girerken de yazlık lastikleri taktırıyoruz.
    her seferinde balans ayarı yaptırmak gerekir mi?
    normalde ben yaptırıyordum,
    bu sefer lastikcim de balan makinası gelmemiş.
    bir şey olmaz. önemli değil. direksiyonda titreme felan yaparsa gel o zaman balans ayarı yaparız dedi.
    rot ayarını da uzun zamandır yaptırmıyorum.
    yaz lastiklerimi taktırdığımda rot-balans ı o zaman yaptırayım diye düşünüyorum ama?

bırak lastik değişimini türkye yollarında 2 ayda bir yaptırmak lazım.
  • lastikçi sallamış, balans şart.. her lastik değişimini bırak, bulunduğun yörenin durumuna göre belirli aralıklarla balans yaptırmalısın.
  • Balans ayarı lastik ile ilgili değil, arkadaşların dediği gibi her bakımda ve mutlaka uzun yol öncesinde şarttır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lastik değişiminde sonra balans çok bozulmamış olabilir, yüksek süratlere de çıkmıyorsanız farketmeyebilirsiniz. Ama bu gereksiz olduğu anlamına gelmez.
    Rot ayarına gelince senede bir kez en azından rot ayarını ve ön takımı kontrol ettirmek lazım. Hem olası aşınmaları öncesinden farketmiş olursunuz, hem de kafanız rahat olur.

Bu tip bakımlar koruyucu hekimlik gibidir. Süprizlerle karşılaşma oranını en aza indirmek için yapılır.
  • ben de şu anda kışlık lastiklerden yazlıklastiklere geçiyorum. ancak lastikçi yine bana da aynı muhabbeti yaptı. balans makinem yok balans isterseniz parasını almıcam zaten yaptırırsınız dedi. bir de benim araç 2010 model 80 bin km de. üzerinde gelen lastikler ile (kış lastiklerimle 3 sezondur dönüşümlü kullandığım için) tahminime göre ortalama 50 bin km yapmışımdır.

ben balans sorunca usta güldü. hocam bu sıfır lastik değil ki ne gerek var dedi boşu boşuna balans parası verceksiniz bi de diye ekledi. zaten benim lastikler değişmek üzere bütçem uygun olunca 4 adet michelin sport pilot 3 ya da continental sport contact 2 (arabamı sıfır aldığımda üzerinde bu lastiklerle gelmişti) alıp değiştircem.

burayı okuyunca içme kurt düştü zaten pimpirikli adamım servisi aradım onlar da pek yardımcı olmadılar geln balans var dediler sadece benim öğrenmek istediğm yaptırmasam da olur muydu sadece.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 0km aracımda direksiyonda titreme var hafiften bazen yüksek hızlarda yapıyor.balans ile çözebilirmiyşm bu işi lastikler kantlar sıfır neden böyle birşey olduki volvo s60 araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acilen balans yaptırın balanssız lastik değişimi pek iç açıcı değil lastikciyide değiştirin
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    lastik rodajını biraz araştır ona göre yaptırman lazım
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Mesela nasıl hocam biraz açarmısın ?

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    sıfır lastikler 500-1000 km sonra tekrar balansa girer, yine bu ilk kmlerde sert frenden kaçınmak gerekir
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Saol sayende yeni birşey daha öğrendim o zaman normal bir durum bu yaşadığım araç şuan 500 de bin km de balansa sokayım ben o zaman

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.