Şimdi Ara

Kışın artan yakıt tüketimi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar..
    Kış tamamen geldi artık malumunuz,hele Ankara gibi bir yerde yaşıyorsanız belli bir zaman sonra dışarıda durulmuyor malesef..Gece sabaha kadar o soğuğun altında kalan motorlarımız illaki daha fazla yakıt tüketiyor kış şartlarında..Aynı otomobillerdeki gibi.
    Bu konuda bir kıyas yapmak istedim benim 125 zn 4 litreleri görmeye başladı..Gayet sakin kullanıyorum.Motoru ilk çalıştırdığımda 1 dk kadar rölantide ısınmasını bekliyorum..Alınacak ekstra önlemler nelerdir?
    Sizlerin yakıt tüketimlerinizdeki değişimler ortalama olarak nelerdir?Ne kadar arttı ne oldu anlatın bakalım



  • daha önceden motorun ne kadar yakıyordu onu da söyler misin? bildiğim kadarıyla scooterlar genelde fazla yakıyor ben arora tiger 200 kullanıyorum daha herhangi bir artış gözlemlemedim açıkçası,tamam hava soğuk ama benim motor hemen ısınıyor zaten ondan dolayı yakıt artışım olmadı gibi yada ben farketmiyorum
  • Genelde kisa mesafe kullandigim icin 3.5 litre civari yakiyordum.fakat uzun gezilerde vs. 3 litre hatta 3 litrenin cok azda olsa altina indigim olmustu ozellikle hava filtresi temizliginden sonra..bu artis normal diye dusunuyorum benim motorumda cabuk isinsa da kis sartlarinin uzerine birde kisa mesafe kullanim eklenince ister istemez bu degerleri goruyorum.yalniz sizde tuketim artmamasi bana gercekten tuhaf geldi..iliman iklimi olan bir yerde mi ikamet ediyordunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa mesafelerde yakıt tüketiminin kışın artması normal aslında çünkü motor ısınamadan soğuyor.benim bulunduğum yer kayseri ılıman değil yani hatta çok soğuk ama ben aşırı soğuklarda binmiyorum.yazın 3,5 yakıp kışın 4 yakıyorsa pekde önemli bir artış değil soğuğun etkisi olur o kadar, şehiriçi kullanımda tabi.
  • Tabiki çok büyük bir fark beklemiyorum..Motorumuzun hacmi nedir ki tüketimimiz ne olsun
    diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.
  • demekki tek tuketimi artan benmisim.diger arkadaslarin boyle bir sikintisi yok sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin kullanım, hava filtresi temizliği, motor ayarı ve bakımı, uygun lastik ebatları ve basınçları, aklıma gelen bunlar şimdilik ayrıca 125 zn bir scooter ve fanlı soğutma olduğundan soğuk motoru bile sürekli soğutmaya çalışıyor. fanın üzerindeki hava emen kısmı biraz perdeleyerek biraz motorun ısınmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak bir motor yakıtı daha kolay tutuşturur.
  • Bende de degisim yok zaten hava 20 derece hic kis gibi degil. Manisa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.