Şimdi Ara

Muayeneden kalıp trafik cezası yedim, yapacak bir şey var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (9 Mobil) - 2 Masaüstü9 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
13.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Geçen hafta muayeneden kaldım, Temmuz sonuna kadar süre vardı ama bugün ceza kesildi. Biraz acemilikten dolayı yedim aslında, tam derdimi anlatamadan ehliyeti aldı ve ben gittiğimde ceza yazılmıştı :)

    Buna itiraz edilir mi? Kabul görür mü?


    Yönlendirme yapabilecek varsa sevinirim.




  • İtirazdan sonuç alamazsınız diye düşünüyorum. Muayenesiz trafiğe çıkmışsınız sonuç olarak.
  • Muayene kağıdında, "TRAFİĞE ÇIKAMAZ" yazıyor mu? Foto eklermisiniz? Tecrübem var bu konuda.

  • RCRICOS kullanıcısına yanıt

    Kağıt yanımda değil de akşama fotoğraf eklemeye çalışayım. Teşekkür ederim

  • Pek bir şey yapamazsınız gibi...


    Alıntı:


    "Muayeneden kalan araç ile trafiğe çıkılıp çıkılmayacağını özetleyecek olursak; Tüvtürk’ün vermiş olduğu ” MUAYENE TEKRARI ” raporu ile trafiğe çıkma; trafik cezasını gerektirir.


    1 aylık süre içerisinde; trafiğe çıkmadan, aracınızın eksiğini tamamlamanız ve aracınızın eksiğini giderdikten ve de TÜVTÜRK muayenesine girip,muayeden geçtikten sonra trafiğe çıkmanız gerekir.


    Tüvtürk 1 Ay Süre Verdi Trafiğe Çıksam Ceza Yer miyim?

    Tüvtürk araç muayene istasyonundan kalıp; 30 günlük muayene tekrarı süresince, muayenesiz bir şekilde trafiğe çıkmanız 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. Maddesine göre yasaktır. Normalde; görevli trafik zabıtası madde 34’den işlem yapması gerekir. Uygulama da ise; çoğu trafik zabıtası muayeneden geçemeyen ve 1 ay süre verilen bu araçlara muayene yokluğu cezasını yazmamaktadır.


    Araç muayene yokluğunda; doğru olanı yazılmasıdır. Yazmadıysa; ya o trafik zabıtası görevini bilmiyordur yada sizi idare ediyordur."



    Bir diğer alıntı, bu daha net sanıyorum:


    "TÜVTÜRK muayene istasyonunun vermiş olduğu 1 aylık süre; sizin muayene ücretinizin yanmaması için verilen süredir. TÜVTÜRK’ün verdiği süre; trafik de dolaşma süresi değildir. TÜVTÜRK; bu şekilde 1 ay daha dolaşabilirsin diye izin veremez. Trafik zabıtasını bu 1 aylık süre bağlamaz. Trafik zabıtası; isterse cezanızı yazar."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 5 Temmuz 2022; 16:26:12 >




  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    garip geldi bana, adam trafiğe çıkmadan arabanın eksiklerini evinde kendi imkanlarıyla mı giderecek? hadi bi ihtimal evinde eksiği giderdi diyelim, tekrar muayeneye götürürken polis çevirse ne olacak?  

  • Trafik çekicisi nedir ne işe yarar...
  • muayenenin olmadığını hemen söyleseydin sisteme girmezdi. ben öyle atlattım 3 4 kez. sisteme girince kaçısın yok :(

  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt

    Bana da öyle gelmişti de, yani sanıyorum olay şu, atıyorum "arabayı sanayiye götürüyorum" deyip oralarda bir yerlerde denk gelinirse polis de inanır ve inisiyatif kullanıp ceza yazmaz, ancak o halde şehirlerarası yolda yakalanılırsa mesela, ikna etmek zor olabilir  


    Bir arkadaşla İstanbul-Gelibolu yapmıştık, kendisi de evlenecekti, düğün var vesaire falan.. Yolda çevirmeye denk geldik, muayene bitmiş, polis ceza yazdı ama men etmedi mesela, 1 hafta süre veriyorum halledersin düğünden sonra, hayırlı olsun dedi  Tabi arkadaş cezaya da bozuldu ama men etmesin diye de çok uyuz etmedi adamı  





  • 1 aylık sürenin olayı araç 10 yaşını geçmemiş ise araba üreticileri 30 gün içinde parçayı temin etmek zorunda ( geçici olarak pandemi de 45 güne çıkarttılar), o yüzden kusur verilen parça hemen temin edilememesi durumu göz önüne alınarak bu süre veriliyor.


    1 ay süre trafikte gezmek için verilen zaman dilimi değil, polise geçerli bir sebep sunamazsanız ( sanayiden eve gidiyorum, tamirata gidiyor araba türünde) hususi araç iseniz ceza keser, ticari araç ise her şekilde trafiğe çıkması yasak direk çekici ile gideceği yere gitmesi gerekiyor normalde ama yine kusur durumuna göre polis değerlendiriyor genelde.

  • 15 gün içinde ödeyip %25 indirim almak dışında yapacak bir şey yok.
  • Farklı araçlarda muayeneden 2 defa kalmıştım. Ama hiçbir zaman "Nasılsa 1 ay zamanım var, biraz daha gezerim" diye düşünmedim. Aynı gün muayene istasyonu yanındaki sanayide ağır kusurları giderip yine muayeneye girerek geçmiştim.

    Görevinin hakkını veren memurlardan Allah razı olsun...
  • muayeneden kaldıktan sonra polis çevirmesine kaç gün sonra girdiniz.

  • Ağır kusurlu araç muayeneden geçer mi ? Ağır kusurlu bulunan araçlara, muayene istasyonu tarafından 1 aylık izin verilir. Bu 1 ay izin, aracın eksikliklerini yaptırması için verilmektedir. Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza-i işlem yapılmaz.


    yani yanında tüv muayene kağıdı yoksa yada göstermediysen yapacak birşey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 10 Temmuz 2022; 15:4:6 >
  • beyazakbil B kullanıcısına yanıt

    2007 de ford taunus aracımda teknisyen şasi numarasını bulamadığı için aracı bağlayıp çekici ile itü-makina ya sevk edilmesini istedi.


    polis çekiciye gerek yok ruhsatta araç sahibi 20 yıldır aynı gözüküyor noterden araç sahibi veya muayeneye yetkili kıldığı şahıs tüv-samandıra, maslak itü, atatürk sanayi güzergahı dışında kullanmayacağına dair taahütname getirsin yol izni veririm demişti.


    itü-makinada şasi numarası tespit edilip sisteme girilince bağlama cezası otomatikman kalkmıştı..


    aracın taban sacında tadilat yaptırdığımda kaportacı şasi numarasını da örtecek şekilde meges attığından teknisyen numarayı bulamamış

  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt

    gücü aşiret paket passata yetmeyen , vatandaşın ensesinde boza pişirmiş . adam hangi saçma şeyden kaldı kimbilir . 1 ay sonra yaptırmazsa aracını bağla istersen ama bu kadarı vatandaşa zulüm. neymiş kanun muş. kanun herkese aynı mı işliyor ?

  • Geçmiş olsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.